Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάλαντα: Σας τα είπανε?

More
29 Dec 2007 18:33 #39494 by Μάνος Γρυπάρης
Τα κάλαντα είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια αλλά όπως όλα δείχνουν με τους σημερινούς ρυθμούς ζωής τείνει να εξαλειφθεί (όπως πολλά άλλα ακόμη).

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που μαζευόμασταν παρέες και λέγαμε τα κάλαντα ενώ παράλληλα κάναμε και κόντρες για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα χρήματα. Σε κάτι δυνατές χρονιές κάναμε τζίρο καμιά 40αριά 50αριά χιλιάδες δραχμές και από τα δύο κάλαντα ενώ δεν έλειπαν και οι σπάνιες περιπτώσεις των παιδιών που μελετούσαν και τα κάλαντα των Φώτων για να εισπράξουν χαρτζηλίκι και 3ο χαρτζηλίκι στις 6 Ιανουαρίου. Όταν πήγαινα σχολείο θυμάμαι ότι τα έλεγα μέχρι την 2α Λυκείου (με κίνδυνο να χαρακτηριστικό γραφικός καθ' ότι οι συμμαθητές μου τότε είχαν ήδη βγει στη "σύνταξη") ενώ χρησιμοποιούσα αρμόνιο μήπως κονομίσω κάτι παραπάνω (σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδευόμουν κι από φίλο με τρίγωνο).

Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερα παιδιά λένε τα κάλαντα. Μήπως τελικά προτιμούν να κάτσουν μέσα και να παίξουν PC και Playstation? Τι τρέχει? Χθες μας τα είπανε 3 παρέες παιδιών, φέτος κανείς. Πάει για να εξαλειφθεί το έθιμο? Ποια η γνώμη σας?

Αναμένουμε εντυπώσεις από το τι έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και τι θα γίνει την παραμονή της πρωτοχρονιάς (γράψτε και πόλη στην οποία μένετε).

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Dec 2007 22:37 #39500 by Vassilis
Κοίτα, εγώ που λέω τα κάλαντα ακόμα, πρόσεξα οτι δεν έχει νόημα!!! Κανείς δεν μου άνοιξε!!! Καμιά 10αρια σπίτια μόνο!!!

More
29 Dec 2007 22:43 #39501 by Χρήστος Αρχοντάκης
Παιδια ναι οντως.Τα παιδια που λενε τα καλαντα ολοενα και μειώνονται.
Τα Χριστουγεννα ηρθε στο σπιτι μου μονο ενα παιδι.
Παραξενο και ομως αναμενομενο.Τα πιο πολλα παιδια την σημερον ημερα θελουν να κρεμονται απο μια κονσολα ή ενα pc.

More
29 Dec 2007 22:47 #39504 by Vassilis
Εκτός απ'αυτό, δες και το άλλο πού είπα, αν οι μισοί δεν σου ανοίγουν και ξεποδαργιάζεσε ολη μέρα να βγάλης 40€ πιό το νόημα;;;

More
29 Dec 2007 22:53 #39505 by Χρήστος Αρχοντάκης
Ναι οντως,ειναι και η ψυχικη οδυνη.Τουλαχιστον ρε γμτ αμα δεν θελουν να δωσουν λεφτα ας δωσουν γλυκα.Κουραμπιεδες,μελομακαρουνα ή μικρα χριστόψωμα.Τοσα γλυκα υπαρχουν μεσα στις γιορτες.Και αυτα τσιγκουνευονται πια?Ημαρτον.Δηλαδη να ανοιξουν την πορτα δινοντας κατι αλλο.
Βεβαια αν το καλοσκεφτεις ειναι και η ωρα στην μεση.Αν πας κατα τις 9 με 10 ποιος θα ανοιξει?Μονο κανας καλικαντζαρος που κυκλοφορει τα Χριστουγεννα.

More
29 Dec 2007 23:31 #39507 by Esperos
Εγώ παιδιά τα έλεγα με κιθάρα και μια μέρα τα ξέχασα! Ευτιχώς έπεσα σε νεαρό τότε και και μου έδωσε 400δρχ!!!!Και ναι τα έλεγα και στα φώτα!
Το γεγονός ότι λιγοστεύουν τα παιδιά είναι λογικό οι γονείς φοβούνται να τα στείλουν! Σου λεέι σε τόσες άγνωστες πόρτες που χτυπάνε αν πέσουν σε κανα ανώμαλο? Δε ξέρω αν κάνουν καλά ή όχι δεν έχω παιδιά και δε ξέρω πως είναι να νιάζεσαι τόσο...

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
30 Dec 2007 00:06 #39509 by a Guest
Replied by a Guest on topic Κάλαντα: Σας τα είπανε?
Ki egw na rwthsw... poios gonios afhnei to paidi tou na mpei se mia polykatoikia kai na xtypaei koudounia agnwstwn? Eseis tha to kanate?

More
30 Dec 2007 01:48 #39516 by Gabriel
emena ir8ane kati tipades stin ilikia mou (15-16) tous edosa apo ena rolo xarti igeias kai ante geia

More
30 Dec 2007 02:46 #39520 by Αντώνης Παπαθανασίου
Το θέαμα που αξιώθηκα να δω πάντως παω στοίχημα πως δεν το είδε κανείς: Χτυπάει το κουδούνι, κλασσικά για κάλαντα. Μέσα στα νεύρα μου λεω στους άλλους να ανοίξουν και κλείνομαι στο δωμάτιο μου ώσπου ακούω την εξής ατάκα: "έχετε πρίζα;"

Ο τυπάκος (15-16 ετών θα ήταν) κουβαλούσε μια ηλεκτική κιθάρα, με εναν ενισχυτή στην κυριολεξία δεμένο στην πλάτη του, τον έβαζε στο ρεύμα και τραγουδούσε.

Σε αντίθεση με κάτι επίμονα καλόπαιδα που χτύπαγαν κουδούνια από τις 7 και για ολόκληρα δεκάλεπτα για σπάσιμο, με αποτέλεσμα να ακούσουν καντήλια, ο wannabe santriani πήρε και το τάληρο, και ο,τι γλυκό βρήκα μπροστά μου. Ναι μεν το πολυ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παππάς, αλλά αυτός το άξιζε μόνο και μόνο για το πρωτότυπο της υπόθεσης.

(αργότερα έμαθα πως μοίραζε και φυλλάδια για κάποιο κατάστημα μουσικών οργάνων που άνοιξε εδώ κοντά -σιγά που δεν θα είχε κάποιο catch το όλο σκηνικό- αλλά όσο να'ναι...)

More
30 Dec 2007 16:34 #39530 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν πιστεύω ότι είναι δικαιολογία ο φόβος των γονέων. Δηλαδή πριν από 10 χρόνια που τα λέγαμε εμείς τα κάλαντα δεν υπήρχε εγκληματικότητα? Απλά να αναφέρω ότι μένω Ελληνικό και δεν έχω ακούσει για κλοπές σπιτιών, απαγωγές και γενικά κάθε είδους εγκληματική ενέργεια στις περιοχές μας τα τελευταία χρόνια. Στις περιοχές του κέντρου ο φόβος μπορεί να είναι δικαιολογημένος. Αλλά εδώ που βρίσκομαι ουδέποτε είχαμε πρόβλημα. Εξάλλου αν κάποιοι θέλουν να μαζέψουν χαρτζηλίκι δεν θα υπολογίσουν τους γονείς τους. Κι εμάς μας την λέγανε που χτυπάγαμε 8ωρα αλλά σκεφτόμασταν τα μπικικίνια...κι άσε τους να λένε.

BeCaUsE\ wrote: emena ir8ane kati tipades stin ilikia mou (15-16) tous edosa apo ena rolo xarti igeias kai ante geia

Ήμαρτον ρε! Χεσμένους τους είχες?

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)