Είμαι χρόνια στο game hunting και ξέρω να ξεχωρίζω τα καλά από τα κακά καταστήματα. Είχα ποστάρει και στο blog άρθρο που αφορά καταστήματα από τα οποία ψωνίζω, οπότε δε χρειάζεται να πω από που να μην ψωνίζετε.
Αλλά έχω γίνει έξω φρενών όταν ένα κατάστημα, που συνέχεια προωθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις κομπίνες και την εκμετάλλευση του απλού και ταπεινού καταναλωτή.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε βοηθήσει στην άνθιση της πειρατείας στη χώρα μας (1998-2004) και είχε πάνω από 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Όταν έγινε όμως το μεγάλο ΜΠΑΜ με το internet στη χώρα μας και ο καθένας μας μπορούσε πλέον να γίνει πειρατής at home, το ένα μετά το άλλο άρχισε να κλείνει και έτσι, παρέμεινε μόνο ένα, το κεντρικό.
Προχθές πήγα να παραλάβω μια παραγγελία από τα Public και είδα τον ιδιοκτήτη να ψωνίζει used games από εκεί. Αυτά τα used games τα πήρε με τιμές από 0,98-4,99 και στο κατάστημα του τα πουλάει 10+. Και όταν είχε τύχει να είμαι μπροστά σε συζήτηση για τη τιμολόγηση των προϊόντων του, τα οποία κυμαίνονται από εξαιρετικά κακή έως μέτρια κατάσταση (ότι αφορά used), είναι ότι τα τιμολογεί σύμφωνα με τη σπανιότητά τους! Δεν έχω λόγια, ούτε bits και pixels για να σχολιάσω περαιτέρω το σκεπτικό αυτού του επιχειρηματία. Αλλά θεωρώ τραγικό να αγοράσει κάποιος used game από αυτόν, χωρίς original κουτί, χωρίς εξώφυλλο, χωρίς manual και ταλαιπωρημένο το CD/DVD στα 15Ε τη στιγμή που το ίδιο ακριβώς το βρίσκεις στο Public 4,99Ε και με 3 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας.
Τα σχόλια δικά σας.