Με τον περιορισμό της nVidia να έχει λήξει, όσων αφορά τα επίσημα benchmarks, σχετικά με τις επιδόσεις της GTX1080 αρχίζουν σιγά σιγά τα πρώτα συγκριτικά να κάνουν την εμφάνισή τους. TLDR=
GTX 1080's GP104 GPU αποδίδει 30% περισσότερο gaming performance , για λιγότερο κατά 28% TDP καταναλώνοντας 16% λιγότερο ρεύμα σε peak load, στην πράξη.
Ξέρω ότι σας τα είχα πρήξει εδώ και εννιά μήνες περίπου παροτρύνοντας όσους ήταν σε δίλημμα για αγορά κάρτας γραφικών, να περιμένουν τις Pascal. Διαβάζοντας προσεκτικά κάθε πληροφορία που έπεφτε στην αντίληψή μου, με προσωπικό ενδιαφέρον λόγο ειδικότητας (Τεχνικός Η/Υ) και λόγο χόμπι (gaming), προσπαθούσα να δώσω από τη μεριά μου όσο το δυνατόν ποιο σωστές συμβουλές, και να ρίξω φως στις διάφορες απορίες που κατά καιρούς διάβαζα εδώ στο forum. Όσοι με ακούσατε/διαβάσατε ήρθε η ώρα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας σχετικά με το καυτό θέμα αναβάθμισης GPU.
Σίγουρα στο Gameworld.gr τα παιδιά δεν θα κάνουν κάποιο συγκριτικό. Αν και είναι κρίμα ξέρω πως θα το ήθελαν αλλά δεν μπορούν. Μα την πίστη μου αν είχα τις κάρτες θα το έκανα εγώ ο ίδιος και θα έγραφα τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά μου, για να τα διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται. Είμαι όμως στην ίδια περίπου μοίρα. Για το λόγο αυτό θα αρκεστούμε σε συγκριτικά που έρχονται από έξω. Φτιάξτε καφέ ή ποτό , ανάλογα με την ώρα που θα διαβάζετε αράξτε και ξεκινάμε αμέσως. Τα πάντα είναι σε ULTRA.....
Στη δημοφιλέστερη ανάλυση 1080p έχουμε
Συνεχίζουμε με την ενδιάμεση 1440p την οποία αρκετοί με οθόνη 1080p μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για αξιοπρεπές DSR
Η δεύτερη δημοφιλής κορυφή τα 4Κ παίρνουν τη σκυτάλη και η GTX1080 δίνει
Στο DX12 αν και δεν έχουμε αρκετά παιχνίδι άξια για benchmarks καρτών γραφικών, οι παρακάτω "εκπρόσωποι" αρκούν για την ώρα, να δώσουν μια εικόνα
Τέλος όσων αφορά την κατανάλωση τα δείγματα είναι παραπάνω από ενθουσιώδη στην πράξη. Οι παρακάτω μετρήσεις είναι ολόκληρου του συστήματος σε μέγιστο φόρτο.