sideone13 wrote: γεια σας παιδια να ρωτησω κατι αμα παρω μια μητρικη η οποια εχει PCI X16 2.0 μπορω να συνδεσω μια καρτα γαφικων η οποια ειναι 3.0 αν ναι εχς καποια απωλεια ;;
αυτην ειναι η μητρικη
www.skroutz.gr/s/2355442/Asus-SaberTooth-990FX-R2-0.html?fro..._notifications#js_review_48799
ποια η γνωμη σας ; ευχαριστς
υ.γ. δεν ειμαι σιγουρος αν αυτη η μητρικη ειναι 2.0 η 3.0 αν ξερει καποιος σιγουρα ας μου απαντησει
Η μητρική που επέλεξες έχει PCI Express 2.0 δίαυλο, αλλά δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα αν χρησιμοποιήσεις κάρτα γραφικών PCI Express 3.0. Κι εγώ το ίδιο έχω κάνει, υπάρχει κανονικά συμβατότητα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, δε θα δεις καμία διαφορά
Αν μπορείς, πες μου τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή σου μήπως σου προτείνω κάποια φθηνότερη ποιοτική μητρική. Για μένα τα 180+ ευρώ είναι πολλά για μια motherboard, ειδικά αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock και τα σχετικά. Η Sabertooth που έχεις επιλέξει για παράδειγμα, δέχεται έως και τρεις κάρτες γραφικών, στοιχείο που ανεβάζει την τιμή της. Αν δεν βάλεις περισσότερες από μια GPU, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις τόσα χρήματα.
Ανέφερε:
- CPU
- Κάρτα γραφικών
- Μνήμη RAM
- Υπόλοιπα υποσυστήματα που έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις
McCormick wrote: έχει κάποιος να προτείνει κάποια αλλαγή σ αυτό πέρα από το τροφοδοτικό που θα βάλω 750;;;
McCormick wrote: Ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά αν βάλω 32 gb ram και 980 θα ανεβεί πολύ παραπάνω η τιμή και ήδη είμαι στα οικονομικά όρια. αν φτιάξω αυτό το pc που ανέβασα θα το φτιάξω για να έχω σίγουρα δυνατό pc για τουλάχιστον 5 χρόνια. ακόμα το σκέφτομαι δηλαδή αν θα το πάρω ή όχι 
Με μια πρώτη ματιά, θα σου πρότεινα δύο αλλαγές. Πρώτον, όσον αφορά τον επεξεργαστή, αν δεν ασχοληθείς με overclocking, τότε δε χρειάζεται να αγοράσεις τον "Κ". Καλύτερα να πας στον "απλό" 4790, με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις 40+ ευρώ και δε θα έχεις καμία διαφορά στις επιδόσεις (προς τα κάτω).
Δεύτερον, θα σου πρότεινα σε GPU μια R9 290X που ξεκινάνε από τα 350 ευρώ. Έχει τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με την 970 και κοστίζει 80 ευρώ λιγότερα αυτή την στιγμή, ενώ αν ψάξεις σε bestprice.gr μπορεί να την βρεις και φθηνότερα. Οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες. Σε άλλα games είναι πιο πάνω η 290X και σε άλλα η 970 με την διαφορά να είναι μικρή και στις δύο περιπτώσεις.
Εκεί που θα δεις πάντως σχετικά μεγάλη διαφορά υπέρ της 290Χ είναι στα games που χρησιμοποιούν Mantle API (αντί για DirectX) όπως τα Battlefield. Εκεί οι διαφορές είναι σημαντικές. Όσον αφορά την RAM τώρα, αν θα παίζεις αποκλειστικά games, τα 8GB είναι αρκετά, αλλά με τα λεφτά που θα γλυτώσεις από τις προτάσεις που σου κάνω παραπάνω, θα σου έλεγα να βάλεις 16GB, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις capture/streaming ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα δύο τελευταία, η Nvidia διαθέτει το
GeForce Experience
και η AMD/ATI το
AMD Gaming Evolved
για να κάνεις (μεταξύ άλλων) καταγραφή βίντεο χωρίς να πέφτουν τα frames.