Review bombing του Borderlands 4 στο Steam
Το Borderlands 4 ήταν από τα πιο αναμενόμενα games της χρονιάς. Το First-Person Shooter κυκλοφόρησε στο Steam νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με πάνω από 175.000 ταυτόχρονους παίκτες. Ωστόσο, οι αρνητικές κριτικές συσσωρεύονται, με τα πιο κοινά παράπονα να αφορούν την κακή απόδοση στο PC.
Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης
Satan Claus
χαρακτήρισε το Borderlands 4 «το ανίερο τρίο της τιμής, της UE5 και του Denuvo». Παρότι το περιέγραψε ως «το καλύτερο Borderlands μετά το 2» με επαίνους για το σενάριο, το gunplay και τον κόσμο, πρόσθεσε: «Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία όταν δεν μπορείς να παίξεις πάνω από δέκα λεπτά χωρίς κολλήματα, κρασάρισμα ή πτώση των frames. Είναι σαν να κλειδώνεις ένα γκουρμέ γεύμα πίσω από βιτρίνα και να μας δίνεις πλαστικό πιρούνι».
Ο Rej
τόνισε την «τραγική βελτιστοποίηση» και σημείωσε ότι «δεν αξίζει να το αγοράσει κανείς στην παρούσα κατάσταση εκτός αν έχει PC της NASA».
Ο
Nate
, από την άλλη, άφησε θετική κριτική, αλλά παραδέχτηκε: «Είναι εκνευριστικό όταν ακόμα και εγώ με 4070ti super μετά βίας πιάνω 60 fps με upscaling. Αυτό είναι καρτουνίστικο game. Αν διορθωθεί η βελτιστοποίηση με μερικά updates, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό. Αλλά wow, ίσως είναι η χειρότερη βελτιστοποίηση που έχω δει ποτέ». Ο
Time
. ανέφερε: «Η έκδοση PC είναι σχεδόν μη παικτική. Με 7900 XTX και Ryzen 7 9800X3D 8-core CPU, σε χαμηλότερες ρυθμίσεις στα 1080p, έχω συνεχές stuttering και screen tearing. Μην το αγοράσετε μέχρι να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα».
Η Gearbox απάντησε σε ορισμένες από τις αρνητικές κριτικές με links για βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων σε κάρτες NVIDIA και με οδηγό επίλυσης προβλημάτων στο PC. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλές θετικές κριτικές για το Borderlands 4 στο Steam, με το game να έχει αυτή τη στιγμή συνολική αξιολόγηση «mixed». Τα PC specs για το Borderlands 4 επαναδημοσιεύτηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με προτεινόμενες και ελάχιστες απαιτήσεις.
Το Borderlands 4 είναι διαθέσιμο σε Xbox Series X|S, PlayStation 5 και PC, ενώ οι κάτοχοι Switch 2 θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου για να το αποκτήσουν.