Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

DLC: Γενική συζήτηση

More
05 Oct 2011 18:27 #99694 by eliminator
Η απάτη των DLC συνεχίζεται...

Επειδή κάποιοι μας βλέπουν σαν δολάρια με πόδια.

Μερικοί από εσάς θα θυμάστε την ιστορία του μικρού Κωστάκη ο οποίος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τις κομπίνες των μεγάλων εταιριών, οι οποίες «ανακάλυψαν» τα VIP Passes για να τα τσεπώνουν και από τα μεταχειρισμένα games. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μια ακόμη φορά για την υπέρτατη «απάτη», που ακούει στο όνομα DLC.

Τι είναι τα DLC;
Έτσι ονομάζεται το πρόσθετο περιεχόμενο των παιχνιδιών, για την ακρίβεια σημαίνει "Downloadable Content" και σκοπό έχει να εμπλουτίσει τα υπάρχοντα δεδομένα. Τα DLC διαφέρουν ανάλογα με το genre του παιχνιδιού. Μπορεί να είναι νέα maps, weapons, χαρακτήρες, οχήματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να σκαρφιστεί για να σας αδειάσει το πορτοφόλι. Αυτή η κοροϊδία δεν έγινε τώρα, υπάρχει πολλά χρόνια τώρα, αλλά με αφορμή τα δεκάδες πακέτα DLC που κυκλοφόρησαν την πρώτη (!) κιόλας ημέρα την κυκλοφορίας του Gears of War 3, έφτασε η ώρα να στάξω και πάλι το φαρμάκι μου.

DLC και τρίχες κατσαρές!
Η Microsoft απ' οτι φαίνεται δεν αρκέστηκε στο τζίρο από τα pre-orders του Gears of War 3 (το οποίο ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια πωλήσεις) κι έτσι θέλησαν να κυκλοφορήσουν 28 (!) DLC πακέτα με το καλημέρα. Και δεν μιλάω για τα μπλουζάκια και τα καπελάκια για τα avatars, αλλά για in-game skins όπλων. Προς τι η πώληση ξεχωριστών αντικειμένων, τα οποία έχουν φτιαχτεί πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού; Να ήταν κάποιο νέο map, μετά από καιρό, όταν ο κόσμος θα έχει βαρεθεί τα παλιά, να πω ναι, αλλά εδώ έχει παραγίνει το κακό.

Όχι ότι η Activision είναι καλύτερη. Συγκεκριμένα, στο Call of Duty: Black Ops έχει κυκλοφορήσει τέσσερα (και που ‘σαι ακόμα) πακέτα DLC αξίας 15 ευρώ το καθένα. Δηλαδή κάποιος που αγόρασε το Black Ops στις αρχές και έσκασε ζεστό το 60άρι, αν θέλει να ενημερώσει πλήρως το παιχνίδι, θα πρέπει να δώσει άλλα 60. Σύνολο 120. Έλα μωρέ, σιγά. "Λεφτά υπάρχουν".

Επειδή είμαι καλός άνθρωπος, θα το καταπιώ το παραμυθάκι τους και θα πάρω μερικά DLC για κάνα δυο παιχνίδια, έτσι για να την λέω σε φίλους και γνωστούς, ότι τάχα μου "είμαι imba παίχτης" και τα σχετικά. Μια στιγμή όμως. Πριν από μερικές μέρες ενημερώθηκα για κάτι το οποίο πραγματικά με έκανε έξω φρενών. Η Microsoft ανακοίνωσε πως για το Forza Motorsport 4, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτώβρη, θα υπάρχουν και εκεί νέα DLC με επιπλέον οχήματα (60 στο σύνολο). Και ρωτάω τώρα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: Είμαστε σοβαροί;

Θα αγοράσουμε ένα παιχνίδι «μισό», για να βγάλει η Turn 10 και ο publisher περισσότερα χρήματα; Εφόσον έχουν ήδη φτιαχτεί τα νέα οχήματα (γιατί δεν νομίζω να μην είναι έτοιμα), για ποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνονται στο κανονικό παιχνίδι; Είναι σαν να σου λέω, «Δώσε μου 60 ευρώ και πάρε το Pro, αλλά θα παίζεις με τις μισές ομάδες. Τις υπόλοιπες θα πληρώσεις για να τις πάρεις!» Αφού πληρώνουμε ένα video game, γιατί να μην το παίρνουμε όλο δωρεάν; Είναι κάτι που το δικαιούμαστε. Να μην ξεχάσω και την νέα τιμονιέρα του Forza 4 , αξίας 250€ ή συνολικά 460€ μαζί με πεντάλ και σαζμάν. Συγνώμη, αλλά 460€ έχει το αμάξι μου ολόκληρο!

Πρόβατα ξυπνάτε
Ναι, λέω "πρόβατα" και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Μας έχουν πιάσει από την μύτη και μας σέρνουν όπου εκείνοι θέλουνε, αλλά δεν λέμε να το καταλάβουμε. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά πλέον τα νέα games δεν κοστίζουν 59.90 €, αλλά πολύ παραπάνω, αν προσθέσουμε και τα DLC. Απλά, αντί να τα ακριβύνουν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, προτιμούν να προσθέτουν συνεχώς περιεχόμενο επί πληρωμή, ώστε να μην διαμαρτύρεται ο κόσμος.

Μας κλέβουν και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Ως πότε όμως;

Γιάννης Μπόκας

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Oct 2011 21:45 #99701 by Γιάννης Μπόκας
Όλα τα λεφτά το gif! Ωραίος ο eliminator!

More
19 Mar 2015 13:46 #158237 by Omnibot
Το χειρότερο παράδειγμα DLC είναι δυστυχώς η Capcom. Asura's Wrath, Street Fighter, DMC και ο κατάλογος συνεχίζεται...

More
12 Sep 2015 04:19 #168684 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Περί DLC's ο λόγος... Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με αυτά, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να αμαυρώνουν ή έστω να χαλούν την εικόνα που έχω για το κεντρικό παιχνίδι. Αναφέρομαι στα DLC's που προσφέρουν νέες αποστολές και υπόθεση, και όχι απλώς δυο όπλα ή outfits παραπάνω. Όσες φορές δοκίμασα, τουλάχιστον χαλάστηκα, αν όχι απογοητεύθηκα. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για αρπαχτές που δεν έχουν να δώσουν τίποτα περισσότερο. Είμαι της άποψης ότι αν δεν εμβαθύνουν ουσιαστικά στο lore, συνδεόμενα με την κεντρική ιστορία ή κάποιον από τους κεντρικούς χαρακτήρες δίνοντας σημαντικές πληροφορίες και καλύπτοντας ενδεχόμενα κενά, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Έτσι κι αλλιώς, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το gameplay παραμένει αυτούσιο, συνεπώς η ιστορία πρέπει να έχει νόημα και ουσία για να ασχοληθείς περισσότερο. Να βγει το Left Behind για το The Last of Us, να το καταλάβω. Θα είχε ενδιαφέρον νομίζω να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση εδώ.

More
12 Sep 2015 10:26 #168685 by Tony
Εγω παντως θα αγοραζα dlc για παιχνιδια που μου αρεσουν πολυ.
Τα μονα που εχω παρει ειναι ολα τα dlc απο το arkham asylum μεχρι το arkham origins...Δεν εχω μετανοιωσει για κανενα. Περιμενω να βγει η goty του arkham knight ωστε να παιξω κι εκει ολα τα dlcs.Ενα αλλο dlc που επαιξα ηταν το left behind το οποιο ηταν πολυ καλο
Με το κολλημα μου με τα halo(σε ενα μηνα εγραψα 114 ωρες),ειναι σιγουρο πως καποια στιγμη θα παρω το odst(αν θεωρειται dlc) .