Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ειδήσεις και φήμες από την gaming βιομηχανία

More
14 Apr 2026 18:00 #292624 by Νίκος Γεωργόπουλος
Μετά από δύσκολη launch, ο Samson Dev υπόσχεται περισσότερη επεξεργασία και βελτιώσεις αυτόν τον μήνα

Το Samson: A Tyndalston Story κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου και δεν έγινε ιδιαίτερα καλά αποδεκτό, εν μέρει λόγω μιας σειράς τεχνικών προβλημάτων που έχουν αναφέρει οι παίκτες. Ο προγραμματιστής Liquid Swords, μια ομάδα που αποτελείται από πρώην προγραμματιστές του Just Cause, έχει τώρα περιγράψει τι να περιμένουμε σχετικά με τις ενημερώσεις αυτού του μήνα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να βελτιώσουν την εμπειρία.

Η πρώτη ενημέρωση του Samson ήρθε στις 9 Απριλίου, αντιμετωπίζοντας αρκετά ζητήματα, και η δεύτερη ενημέρωση θα κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου. Αυτή θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της σταθερότητας και στην "εξευγενισμένη" εμπειρία παιχνιδιού. Η ενημέρωση θα προσθέσει επίσης περισσότερη λάμψη στο παιχνίδι και θα περιλαμβάνει άλλες ενημερώσεις βασισμένες στα σχόλια των fans. Ωστόσο, οι πλήρεις σημειώσεις της ενημέρωσης δεν δημοσιεύθηκαν για αυτήν την επερχόμενη ενημέρωση.

Μια τρίτη ενημέρωση θα φτάσει στις 22 Απριλίου, αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ακόμα για το τι θα περιλαμβάνει.

Η Liquid Swords ανακοίνωσε επίσης ότι τρεις ακόμη διορθώσεις που δεν περιλήφθηκαν στην ενημέρωση της 9ης Απριλίου για το Samson είναι διαθέσιμες τώρα. Αυτές περιλαμβάνουν διορθώσεις για προβλήματα προόδου στις αποστολές "Hot Iron" και "Consulting Doctor". Η ενημέρωση διορθώνει επίσης ζητήματα ευαισθησίας του ελεγκτή.

"Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας! Είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία μαζί," δήλωσε η Liquid Swords. "Θέλουμε επίσης να σας ευχαριστήσουμε που παίζετε το Samson και μας δίνετε τόσο προσεκτικά σχόλια για την εμπειρία σας."

Ο διευθυντής της Liquid Swords, Christofer Sundberg, είπε στους fans να περιμένουν σφάλματα και τεχνικά προβλήματα κατά την κυκλοφορία, οπότε η προκλητική πρεμιέρα του παιχνιδιού δεν ήταν έκπληξη. Επίσης, δήλωσε ότι η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη για το Samson, λέγοντας ότι κατανοεί πως είναι πιθανό "όλα όσα έχουμε επενδύσει να καούν σε μερικούς μήνες" αν το παιχνίδι δεν αποδώσει.

Η Liquid Swords ξεκίνησε την ανάπτυξη του Samson με μεγαλύτερα σχέδια στο μυαλό, αλλά το 2025, το στούντιο απέλυσε το μισό προσωπικό του και αναγκάστηκε να περιορίσει το παιχνίδι και να κάνει άλλες αλλαγές. Για περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του GameWorld με τον Sundberg, στην οποία συζήτησε τις απολύσεις, τις συγκρίσεις με το GTA και πώς επενδύει τα δικά του χρήματα στο Samson.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Apr 2026 18:30 #292625 by Νίκος Γεωργόπουλος
Καθώς το gaming γίνεται πιο ακριβό, η επένδυση σε ένα PC όπως αυτό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσεις το χόμπι σου στο μέλλον

Μια κοινή παρανόηση για μένα είναι ότι, ως κάποιος που αγαπά τα games, πρέπει να αγαπώ όλα τα καλώδια και τα λαμπερά κομμάτια hardware που χρειάζονται για να τα παίξω. Η αλήθεια είναι ότι, αν χρειάζεσαι κάποιον να σου πει ποια ρομαντική ιστορία στο Baldur's Gate 3 είναι η πιο αφηγηματικά ικανοποιητική, να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια καλή κατασκευή στο Diablo 4, ή να σε καθοδηγήσει για το πώς να αποκτήσεις το Master Sword σε οποιοδήποτε Zelda game, είμαι η κοπέλα σου. Ωστόσο, αν το μικρόφωνό σου σταμάτησε μυστηριωδώς να λειτουργεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ή ο υπολογιστής που έφτιαξες δεν ανοίγει, θα σε ενθαρρύνω να ζητήσεις βοήθεια από οποιονδήποτε άλλο για να σε βοηθήσει να το διορθώσεις. Ναι, μπορώ να περιηγηθώ γύρω από έναν υπολογιστή μια χαρά και μπορώ να εγκαταστήσω mods όπως οι καλύτεροι, αλλά γενικά, δεν θέλω να χρειάζεται να σκεφτώ ή να καταβάλω πολύ κόπο για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να παίξω τα games μου.

Ευτυχώς για μένα, εταιρείες όπως η Quoted Tech είναι πρόθυμες να αναλάβουν το βάρος μου. Πριν από μερικές εβδομάδες, η καναδική εταιρεία μου έστειλε γενναιόδωρα έναν custom-made gaming PC--τον Horizon Professional--για να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω τα gaming προβλήματά μου, τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ενώ ο υπολογιστής μου ήταν εξαιρετικός όταν τον έφτιαξε ο σύντροφός μου, ο χρόνος και τα ολοένα και πιο απαιτητικά games με καλύτερα γραφικά έχουν αφήσει το στίγμα τους. Η σκέψη να αναβαθμίσω τον υπάρχοντα υπολογιστή μου--ή, χειρότερα, να ξαναχτίσω ολόκληρο το σύστημα--φαινόταν τρομακτική, και οι αυξανόμενες τιμές RAM και SSD με άφηναν λίγο απογοητευμένη με τον παλιό μου υπολογιστή. Με όλα αυτά υπόψη, ήμουν σοκαρισμένη από το πόσο πολύ βελτίωσε την gaming εμπειρία μου ο Horizon PC με ουσιαστικά μηδενική ρύθμιση ή τριβή από μέρους μου, και σε λογική τιμή.

Ανοίγοντας το κουτί, εντυπωσιάστηκα από το πόσο προσεκτικά ήταν συσκευασμένη η μονάδα. Εκτός από το ότι είχε παχύ αφρώδες υλικό γύρω από τον υπολογιστή, το εσωτερικό της θήκης ήταν γεμάτο με συσκευασία που είχε διαμορφωθεί στο σχήμα της, αποτρέποντας οτιδήποτε να μετακινηθεί. Η συναρμολόγηση ήταν εξίσου εύκολη, που σημαίνει ότι απαιτούσε σχεδόν τίποτα από μένα. Αφού έβγαλα τον υπολογιστή, αφαίρεσα το γυάλινο πλαϊνό πάνελ της θήκης, αφαίρεσα τη συσκευασία, το έκλεισα και το συνδέσα. Έτοιμο. Ας προχωρήσουμε στις προδιαγραφές.

Αν και η πιο κοντινή σύγκριση με την κατασκευή μου είναι ο Horizon Professional της Quoted Tech, ο υπολογιστής που έλαβα έχει μερικές τροποποιήσεις, η πιο αξιοσημείωτη είναι ο επεξεργαστής. Ενώ ο Horizon Professional έρχεται με έναν AMD Ryzen 7 7800X3D, εγώ αναβαθμίστηκα στον AMD Ryzen 7 9800X3D, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα ότι λειτουργεί αρκετά πιο ψυχρά από τον προκάτοχό του. Ευτυχώς, η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο είναι ελάχιστη, καθώς η αναβάθμιση από τον 7800 στον 9800 κοστίζει μόνο 70 δολάρια ΗΠΑ.

Εκτός από αυτό, οι κατασκευές είναι σχεδόν πανομοιότυπες και έρχονται με μια κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 9070 XT, 32GB μνήμης DDR5 6400MHz, έναν SSD 1TB και τροφοδοτικό 850W (80+ Gold). Ολόκληρο το rig είναι υδρόψυκτο και έχει επτά ανεμιστήρες για να βοηθήσει με τον αερισμό, και διαθέτει οκτώ θύρες USB Type-A και τρεις θύρες USB Type-C, καθώς και τη δυνατότητα για έως τέσσερις οθόνες (συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για HDMI, DisplayPort, και 1080p, 1440p, και 4K). Η θήκη είναι κυρίως γυάλινη και οπτική απόλαυση. Μόλις άνοιξε και άναψαν τα RGB φώτα, ήμουν σχεδόν ενθουσιασμένη. Ενώ έλαβα τη μαύρη θήκη, η λευκή έκδοση φαίνεται εξίσου εντυπωσιακή. Το μοντέλο με τον 7800X3D κοστίζει περίπου 2,700 δολάρια ΗΠΑ, αν και αυτή η τιμή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προσαρμογές σου.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία κατασκευής της Quoted Tech είναι απίστευτα προσαρμόσιμη. Θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις από 10-15 μέρη σε κάθε βήμα της διαδικασίας; αν επιλέξεις όλα τα βασικά εξαρτήματα, η τιμή πέφτει σημαντικά, φτάνοντας περίπου 1,100 δολάρια. Ωστόσο, προφανώς θυσιάζεις πολύ από την απόδοση σε αυτό το σημείο, και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες τιμές γύρω από τους υπολογιστές--και το γεγονός ότι η επιλογή ενός αναβαθμισμένου CPU και GPU βοηθά να διασφαλίσεις την επένδυσή σου--θα ενθάρρυνα όσους μπορούν οικονομικά να παραμείνουν σε μια προτεινόμενη κατασκευή.

Επιστρέφοντας στην τιμή των 2,700 δολαρίων, υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι μου που φοβόταν ότι, μόλις υπολόγιζα την τιμή όλων των ατομικών εξαρτημάτων του υπολογιστή, θα συνειδητοποιούσα ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ της πραγματικής αξίας του υπολογιστή και του κόστους του. Περίμενα κάποια απόκλιση--γενικά πληρώνεις μια τιμή για τη συναρμολόγηση και την ευκολία--αλλά θα ήταν αδύνατο για μένα να προτείνω σε οποιονδήποτε να ξοδέψει τα σκληρά κερδισμένα χρήματά του σε κάτι που δεν είναι πραγματικά καλή αξία, ακόμα κι αν απολαμβάνω τον χρόνο μου μαζί του.

Με όλα αυτά στο μυαλό, ήμουν λίγο σοκαρισμένη να ανακαλύψω ότι υπήρχε μικρή διαφορά μεταξύ του να αγοράσω όλα αυτά τα μέρη ξεχωριστά και του να αγοράσω ολόκληρο το προ-συναρμολογημένο rig μέσω της Quoted Tech. Αφού πρόσθεσα όλα όσα περιλαμβάνονται στην επίσημη καταχώριση του Horizon Professional στο καλάθι μου στο Amazon, το συνολικό μου ποσό ήταν περίπου 2,600 δολάρια ΗΠΑ–100 δολάρια λιγότερα από την τρέχουσα τιμή της μονάδας. Όταν σκεφτείς ότι ο Horizon έρχεται επίσης με τριετή εγγύηση, πέντε χρόνια εργασίας και υποστήριξης, και ένα αντίγραφο του Crimson Desert, θα υποστήριζα ότι η Quoted Tech βγαίνει κερδισμένη. Ακόμα κι αν δεν ερχόταν με όλα αυτά τα πρόσθετα, για μένα, αξίζει να πληρώσω 100 δολάρια παραπάνω για να διασφαλίσω ότι κάποιος που ξέρει τι κάνει εργάζεται στον υπολογιστή μου.

Τώρα ας περάσουμε στο διασκεδαστικό κομμάτι: την απόδοση. Επέλεξα να δοκιμάσω τέσσερα games στον νέο μου υπολογιστή: Baldur's Gate 3, The Sims 4, Cyberpunk 2077, και το αντίγραφο του Crimson Desert που περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή με όλες τις αγορές της Quoted Tech.

Παρά το γεγονός ότι έχω ξοδέψει 400 ώρες στο Baldur's Gate 3, ο προηγούμενος υπολογιστής μου πάντα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του τρίτου act του παιχνιδιού, το οποίο διαδραματίζεται στην πυκνοκατοικημένη πόλη του Baldur's Gate. Παρά το ότι μπορούσα να τρέξω το υπόλοιπο του παιχνιδιού σε Ultra ρυθμίσεις, αναγκαστικά έπρεπε να το κατεβάσω σε Medium μόλις έφτανα στην παραθαλάσσια πόλη. Και ακόμη και τότε, δεν νομίζω ότι έπιανα σταθερά 60fps ενώ έπαιζα.

Φαντάσου τη χαρά μου, λοιπόν, όταν μπόρεσα να περιπλανηθώ στο Baldur's Gate σε 1920x1080 στις υψηλότερες ρυθμίσεις με σταθερά 60-65fps. Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι το παιχνίδι μπορούσε να είναι τόσο ομαλό. Το The Sims 4--ένα άλλο game στο οποίο έχω ξοδέψει μια πραγματικά υπερβολική ποσότητα χρόνου--είδε επίσης μια σημαντική αύξηση. Ακόμα και με όλα τα mods και shaders εγκατεστημένα, έτρεχε ομαλά σαν βούτυρο.

Στη συνέχεια, δοκίμασα το Crimson Desert, το οποίο είναι γνωστό για τον εκπληκτικά μεγάλο χάρτη του που είναι μεγαλύτερος από αυτόν του The Witcher 3 και περίπου διπλάσιος από το μέγεθος του Skyrim. Και πάλι, μπόρεσα να διατηρήσω 60-62fps, αυτή τη φορά σε 2560x1440, στις υψηλότερες ρυθμίσεις. Και πάλι, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Καθώς θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο γραφικά απαιτητικά games--ειδικά με την ενεργοποίηση του path-tracing--ήμουν επίσης πρόθυμη να δοκιμάσω το Cyberpunk 2077. Ακόμα και στην ρύθμιση "Ray-Tracing: Overdrive" του παιχνιδιού, διατηρούσα μεταξύ 65-75fps σε 1920x1080.

Αξίζει να επαναλάβω μια τελευταία φορά ότι πραγματικά δεν προσπαθώ να παρουσιάσω αυτή την κριτική ως προερχόμενη από κάποιον με την απόλυτη γνώση των PCs; έχω μια βασική κατανόηση και μπορώ να "μιλήσω τη γλώσσα," αλλά απέχω πολύ από το να είμαι ειδικός. Ωστόσο, πιστεύω ότι είμαι μέρος ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων που αγαπούν να παίζουν games και του οποίου ο κύριος στόχος είναι να τα βιώνουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Μέχρι στιγμής, είμαι απίστευτα ικανοποιημένη με τον Horizon και πιθανότατα θα ενθάρρυνα όσους είναι στην αγορά για έναν νέο υπολογιστή--και που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν τα χρήματα που απαιτεί για να εισέλθουν στον κόσμο του high-end gaming--να περάσουν από την Quoted Tech.

More
14 Apr 2026 19:00 #292626 by Νίκος Γεωργόπουλος
Μια ερωτική επιστολή για τους πολλούς παράξενους μήνες του gaming

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι το διάστημα είναι ταυτόχρονα εκπληκτικό και τρομακτικό; Έχω νιώσει κυρίως δέος και τρόμο καθώς το πλήρωμα της Artemis II, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στο διάστημα, έχει ταξιδέψει πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο από τη Γη και έχει μεταδώσει εικόνες του γειτονικού μας ουράνιου σώματος και του διαστήματος πέρα από αυτό. Με έχει κάνει να σκεφτώ πολλά πράγματα, όπως πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε στο ευρύτερο σχέδιο του σύμπαντος—πόσο μάλλον σε αυτό το ηλιακό σύστημα—καθώς και πόσο λίγο φαίνεται ότι γνωρίζουμε για τη Σελήνη παρά την σχετική εγγύτητά της! Αυτό το τελευταίο σημείο πραγματικά ξεχωρίζει για μένα, γιατί παρά τα πολλά μυστήρια της Σελήνης, το γεγονός ότι γνωρίζουμε λίγα γι' αυτήν δεν έχει σταματήσει τον κόσμο των games να φαντάζεται μερικές αρκετά εκπληκτικές, παράξενες και ακόμη και τρομακτικές οράσεις για το τι μπορεί να περιέχει.

Τα games δεν είναι ξένα στη Σελήνη. Ο BJ Blazkowicz έχει πυροβολήσει Ναζί εκεί πάνω. Η Chell έχει ανοίξει μια πύλη στην επιφάνειά της—μία που κατάπιε τον κακό Wheatley στο κενό του διαστήματος στο τέλος του Portal 2 και σχεδόν την πήρε μαζί του. Αργότερα αυτόν τον μήνα, οι παίκτες θα πλοηγούνται σε μια εγκαταλελειμμένη βάση στη Σελήνη και ταυτόχρονα θα λύνουν γρίφους και θα πυροβολούν ρομπότ ως Hugh και Diana στο Pragmata. Επιπλέον, ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρώτη του επαφή με την πιο εμβληματική εκδοχή της Σελήνης στα games, την καταστροφική και σοβαρά τρομακτική εικόνα που κόβει τον ουρανό πάνω από το Clock Town στο The Legend of Zelda: Majora's Mask. Αυτά είναι μόνο τα κυριότερα σημεία; Τα video games έχουν μια μακρά, πλούσια και παράξενη ιστορία με τη Σελήνη, είτε είναι η δική μας είτε φανταστικές.

Όταν σκέφτομαι τη Σελήνη στα games, το μυαλό μου περιπλανιέται, όπως συχνά συμβαίνει, στο Destiny. Είναι, ίσως, η αγαπημένη μου περίπτωση της Σελήνης σε οποιοδήποτε video game, και τόσα πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την πρώτη φορά που πάτησα πάνω της. Κατά τη διάρκεια της beta του Destiny, οι παίκτες περιορίστηκαν στη ζώνη εκκίνησης του παιχνιδιού στη Γη καθώς και στις πρώτες αποστολές και Strike του παιχνιδιού. Στο τέλος της δοκιμής όμως, η Bungie έκανε κάτι φοβερό και άνοιξε τη Σελήνη για περίπου δύο ώρες, κάνοντάς την να φαίνεται σαν μια αποκλειστική περίπτωση και μια ματιά στον ευρύτερο κόσμο που οι παίκτες θα μπορούσαν να εξερευνήσουν τα επόμενα 10 χρόνια. Έτσι, προσγειώθηκα στην γυαλιστερή επιφάνειά της και παραδόθηκα στο θαύμα των τοπίων της και στο σκοτάδι (και Hive!) που περιέχεται μέσα στο Hellmouth της, ένα φαινομενικά ατελείωτο υπόγειο φρούριο γεμάτο με τελετουργικά μέρη, εξωγήινους μάγους και τουλάχιστον μία πύλη σε άλλο βασίλειο μέσα στην ψυχή ενός νεκρού θεού.

Άντε, το Destiny ήταν φοβερό, ε;

Αντί για οτιδήποτε συγκεκριμένο—τελικά, κανείς δεν έχει πατήσει την επιφάνεια της Σελήνης εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια—τα games έχουν εδώ και καιρό γίνει ένας τόπος για να φανταστούμε πώς μπορεί να είναι να εξερευνάμε τον γειτονικό μας δορυφόρο. Τα games έχουν τροφοδοτηθεί από τα κοινά μας όνειρα και φαντασιώσεις και, με τη σειρά τους, συχνά έχουμε επαναχρησιμοποιήσει αυτές τις μηχανές παιχνιδιών και εργαλεία για να τις κάνουμε πραγματικότητα. Κάπως έτσι.

Το Destiny φαντάζεται τη Σελήνη ως έναν στοιχειωμένο και ιερό τόπο για μια εξωγήινη φυλή που έχει μετατραπεί σε θρησκεία θανάτου. Ευτυχώς, δεν είναι μόνη σε αυτές τις εξωφρενικές φαντασιώσεις. Η αφήγηση του co-op Zombies του Call of Duty: Black Ops κορυφώθηκε σε ένα ταξίδι στη Σελήνη, ένα ταξίδι που συνέπεσε με ένα Easter egg puzzle που κατέστρεψε τον κόσμο, απελευθέρωσε ισχυρές δαιμονικές δυνάμεις από άλλο βασίλειο και κατέστρεψε οποιαδήποτε ομοιότητα της πραγματικότητας στην εναλλακτική του χρονογραμμή. Σε μια πλήρη ανατροπή αυτών των τρομακτικών οραμάτων, οι τελικές προκλήσεις του Super Mario Odyssey φαντάζονται τη Σελήνη, και συγκεκριμένα την πολύ μακρινή, πολύ σκοτεινή πλευρά της, ως μια ευχάριστη δοκιμασία πλατφορμών και γρίφων. Σαν ένα ανησυχητικά περίπλοκο και τεράστιο παιδότοπο στην πλευρά της Σελήνης που συνήθως δεν βλέπουμε. Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν αυτό ήταν αυτό που πραγματικά κρύβει η Σελήνη;

Ακόμη και όταν δεν επισκεπτόμαστε τη Σελήνη, μπορεί να πλανάται πάνω από την αφήγηση ενός παιχνιδιού. Κρύβει και κρύβει πράγματα. Οι φάσεις της Σελήνης στο Bloodborne υποδηλώνουν σημαντικά ορόσημα στην πορεία της περιπετειώδους ιστορίας του RPG. Αν και απλά σηματοδοτούν την πάροδο του χρόνου στην αρχή, η ιστορία του Bloodborne αρχίζει πραγματικά να συνδέεται καθώς προχωράς πιο βαθιά στη νύχτα, σαν να είναι το φως της Σελήνης το μόνο δυνατό πράγμα που θα μπορούσε να φωτίσει το παραμορφωμένο παρελθόν και τη φρικτή μοίρα του Yharnam. Μέχρι τη στιγμή που θα νικήσεις τον Rom the Vacuous Spider και θα ενεργοποιήσεις την τελική φάση—μια αιματηρή Σελήνη—η αληθινή φύση των δυνάμεων που δρουν βγαίνει στο φως, και δεν μπορείς ποτέ να τις ξεχάσεις.

Μερικές φορές, η Σελήνη αγαπά να παίξει ένα κόλπο. Το Majora's Mask μπορεί να έχει την χαρακτηριστική εμφάνιση της Σελήνης στη σειρά Zelda, αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη: το Breath of the Wild και το Tears of the Kingdom έχουν τη δική τους αιματηρή Σελήνη. Η εμφάνισή της, η οποία σηματοδοτείται τρομακτικά από μια απότομη αλλαγή στην κατά τα άλλα ήρεμη ατμόσφαιρα και μουσική αυτών των παιχνιδιών, αναπληρώνει μια μαγική δύναμη στο Hyrule. Είναι μία που, από τη μία πλευρά, ανανεώνει τους διάφορους πόρους του κόσμου για τον Link. Από την άλλη πλευρά, ανασταίνει οποιουσδήποτε πεσμένους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών του κόσμου, για να διασφαλίσει ότι ο παίκτης δεν μπορεί απλά να αδειάσει τον κόσμο από τους Lynels και Hinoxes που προορίζονται να τον προκαλέσουν. Ορισμένα κόλπα δεν είναι τόσο ευχάριστα.

Όλη αυτή η σκέψη για τη Σελήνη, καθώς και η μυστικιστική ατμόσφαιρα γύρω της και του διαστήματος, με κάνει επίσης να σκέφτομαι το Outer Wilds, το οποίο ίσως περιέχει την καλύτερη και πιο εσωτερική απόδοση της gaming μέχρι σήμερα: τη κβαντική Σελήνη. Τα πάντα σχετικά με το Outer Wilds είναι ένα μυστήριο που πρέπει να λυθεί, συμπεριλαμβανομένης της κβαντικής Σελήνης, η οποία όχι μόνο εμφανίζεται σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το ηλιακό σύστημα, αλλά δεν μπορεί καν να εξερευνηθεί ή να προσγειωθεί με οποιοδήποτε συμβατικό μέσο. Να πω περισσότερα θα ήταν να χαλάσω μία από τις αγαπημένες μου στιγμές σε οποιοδήποτε video game, αλλά το να φτάσεις στην ουσία της κβαντικής Σελήνης υπογραμμίζει σε μεγάλο βαθμό τη γοητεία που έχει προκαλέσει η αποστολή της Artemis II μέσα μου.

Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν μπορώ να γνωρίζω για αυτόν τον κόσμο, τη Σελήνη του και οποιουσδήποτε άλλους κόσμους και φεγγάρια που δεν θα μπορέσω ποτέ να δω. Και ενώ αυτό είναι αλήθεια, αυτή η μυστικιστική ατμόσφαιρα μου επιτρέπει να διασκεδάζω με την ιδέα κάποιου που έχω βρει μεγάλη άνεση και ζεστασιά τελευταία: τη μαγεία. Η Σελήνη, ένας δορυφόρος που υποτίθεται ότι σχηματίστηκε από τη σύγκρουση της Theia και της Γης πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, εκπέμπει περισσότερη από απλή βαρύτητα πάνω από τις παλίρροιές μας αλλά μια υπερφυσική δύναμη που δεν μπορούμε να περιγράψουμε. Ότι κρύβει θαύματα και θαύματα που μπορεί να μην γνωρίσω ποτέ. Ελπίζω να είναι καλοκάγαθα και όχι, ξέρεις, δολοφονικοί εξωγήινοι.

Παρ' όλα αυτά, έχω χαρεί με τους τρόπους που τα games έχουν παίξει και επαναερμηνεύσει τη Σελήνη. Είναι απλώς η τελευταία σε μια μακροχρόνια ανθρώπινη παράδοση να μυθοποιούμε τη Σελήνη μέσω της τέχνης—είτε είναι ταινία, λογοτεχνία, μουσική, διηγήσεις και άλλα—και μπορεί να ανιχνευθεί πίσω σε μερικούς από τους παλαιότερους πολιτισμούς και μύθους μας, όπως η Σελήνη, η ελληνίδα θεά της Σελήνης που είναι επίσης εντυπωσιακή στην κλασική ταινία Hades 2 του περασμένου έτους. Και καθώς η αποστολή της Artemis II πλησιάζει στο τέλος της, ελπίζω ότι είμαστε μακριά από το να τελειώσουμε την εξερεύνηση της και των μυστικών της, τόσο στα games όσο και στην πραγματικότητα.

More
14 Apr 2026 19:30 #292627 by Νίκος Γεωργόπουλος
Πάρε ένα ROG Xbox Ally μόνο για 500$ πριν έρθει η αναπόφευκτη αύξηση τιμής

Το Asus Xbox ROG Ally Handheld

$500 (ήταν $600)

Το PC gaming μπορεί να είναι ακριβό αυτές τις μέρες, αλλά υπάρχει μια εξαιρετική προσφορά αυτή τη στιγμή αν θέλεις έναν φορητό gaming PC. Το Amazon και το Best Buy έχουν μειώσει την τιμή του Asus ROG Xbox Ally στα $500 (ήταν $600). Αυτό είναι περίπου το ίδιο με ένα Switch 2, αλλά καθώς λειτουργεί με hardware PC, έχεις πρόσβαση σε μια ευρύτερη γκάμα games, συχνά σε χαμηλότερες τιμές.

Το ROG Xbox Ally βελτιώνει τον πρώτο φορητό gaming PC της Asus με μερικές ωραίες ενημερώσεις για άνεση και χρηστικότητα. Έχει μια ανθεκτική λευκή θήκη, μια οθόνη 7 ιντσών Full HD 120Hz, 16 GB RAM και έναν επεξεργαστή AMD Ryzen Z2. Επίσης, έχεις ελέγχους τύπου Xbox, μια μπαταρία 60 watt-hour, έναν SSD 512GB και ολόκληρη η συσκευή ζυγίζει λιγότερο από 1.5 λίβρα. Το ROG Xbox Ally περιλαμβάνει επίσης τρεις μήνες Xbox Game Pass Premium, οπότε θα έχεις πολλά games να παίξεις αμέσως. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το ROG Xbox Ally X, αυτό το μοντέλο εξακολουθεί να διαχειρίζεται καλά το gaming. Τα indie games τρέχουν ομαλά, αλλά για πιο απαιτητικούς τίτλους, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις για την καλύτερη απόδοση. Αν είσαι εντάξει με το να κάνεις μερικές ρυθμίσεις, μπορείς να απολαύσεις νεότερα games σε αυτή τη συσκευή.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το λειτουργικό σύστημα της συσκευής. Σε αντίθεση με το Linux σύστημα του Steam Deck, οι φορητές συσκευές που βασίζονται σε Android όπως η σειρά AYANEO, ή το προσαρμοσμένο software του Switch 2, το ROG Ally είναι μία από τις λίγες φορητές gaming συσκευές που βασίζονται σε Windows 11, προσφέροντας συμβατότητα με games και εμπειρία χρήστη παρόμοια με έναν υπολογιστή ή laptop Windows. Το ROG Xbox Ally διαθέτει επίσης μια ενημερωμένη εμπειρία Xbox που διευκολύνει πολύ την οργάνωση και την εκκίνηση όλων των games σου, ακόμη και αν τα αγόρασες από διαφορετικά καταστήματα όπως το Steam ή το Epic Games Store.

Αν αποφασίσεις να αποκτήσεις το ROG Xbox Ally, σκέψου να πάρεις μερικά αξεσουάρ. Μια θήκη μεταφοράς είναι απαραίτητη, και η επίσημη θήκη της Asus στα $70 έρχεται με ενσωματωμένη βάση και μια τσάντα πλέγματος για μικρά αντικείμενα. Η προσθήκη ενός προστατευτικού οθόνης είναι επίσης καλή ιδέα για να διατηρήσεις τη φορητή σου σε καλή κατάσταση.

Επίσημα αξεσουάρ Asus ROG

Προστατευτικά οθόνης τρίτων (μη αδειοδοτημένα)

Είναι επίσης καλή ιδέα να προσθέσεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο με μια κάρτα microSD. Το ROG Xbox Ally υποστηρίζει μόνο κάρτες UHS-II, και οι τιμές για αυτές έχουν αυξηθεί πρόσφατα λόγω παγκόσμιων γεγονότων.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter προσφορών του GameWorld:

More
14 Apr 2026 20:00 #292628 by Νίκος Γεωργόπουλος
Η νέα πώληση της Crunchyroll είναι μια γιορτή των καλύτερων anime της χρονιάς

Οι βραβεύσεις Anime Awards του Crunchyroll πλησιάζουν και για να το γιορτάσουν, η streaming Platform διοργανώνει μια μεγάλη έκπτωση στο κατάστημά της. Αναδεικνύοντας τους υποψηφίους της φετινής βραβευτικής εκδήλωσης, οι fans μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά σε Blu-rays anime, ρούχα και merchandise. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός: Αγοράστε δύο αντικείμενα από τη λίστα που είναι επιλέξιμα και κερδίστε 20% έκπτωση, αγοράστε τρία αντικείμενα και η έκπτωση αυξάνεται στο 30%, ενώ τέσσερα ή περισσότερα αντικείμενα θα σας δώσουν 40% έκπτωση. Αυτό προσθέτει γρήγορα σε σημαντικές εξοικονομήσεις και για να σας βοηθήσουμε, έχουμε συγκεντρώσει μερικές λίστες παρακάτω με τις κορυφαίες επιλογές μας.

Για να το βάλουμε σε προοπτική, αν θέλατε να ανανεώσετε την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα με τέσσερα T-shirts One Piece που κοστίζουν 35 δολάρια το καθένα, αυτό θα σας κόστιζε κανονικά 140 δολάρια. Αλλά με την έκπτωση 40% του Crunchyroll Store; Το συνολικό ποσό θα ήταν 84 δολάρια, εξοικονομώντας 56 δολάρια.

Ορισμένες από τις κορυφαίες επιλογές μας στο τμήμα merchandise περιλαμβάνουν αρκετές φιγούρες SH Figurarts. Αυτά τα collectibles δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά είναι επίσης πολύ ευέλικτα χάρη στην εξαιρετική ποσότητα άρθρωσης στο σχέδιό τους, και διάφορα ανταλλακτικά μέρη σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε πραγματικά μια πόζα για αυτά. Η Uravity και η Toga Himiko είναι εξαιρετικές επιλογές εδώ, ενώ η Hashira Shinobu Kocho από το Demon Slayer είναι μια ακόμη δυναμική φιγούρα που μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή σας.

Ψάχνετε να αποκτήσετε μερικά Blu-rays; Υπάρχει μια εξαιρετική επιλογή για να διαλέξετε, και μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά σε αρκετές περιορισμένες εκδόσεις δημοφιλών anime σειρών όπως το Chainsaw Man, το Solo Leveling και το Kaiju No. 8. Έχουμε επίσης δημοσιεύσει μια λίστα με ρούχα που μπορείτε να ελέγξετε, συμπεριλαμβανομένης μιας διασκεδαστικής γκάμας T-shirts One Piece και Chainsaw Man για τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται. Το Crunchyroll περιλαμβάνει επίσης συνεργασίες μόδας ως μέρος της έκπτωσής του, οπότε μπορείτε να αποκτήσετε εντυπωσιακά σχέδια όπως το Polo shirt του Dim Mak που βασίζεται στο Demon Slayer και το striking hoodie του Otaku από το Solo Leveling.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε, οι βραβεύσεις Anime Awards του Crunchyroll θα διεξαχθούν στις 23 Μαΐου φέτος. Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει για να αποφασιστεί ποιο ήταν το καλύτερο anime του 2025, και μπορείτε επίσης να ψηφίσετε για πολλές κατηγορίες βραβείων των fans. Μαζί με αρκετούς γίγαντες του anime όπως το My Hero Academia, το Dan Da Dan και το The Apothecary Diaries, φέτος θα δούμε επίσης νέες σειρές όπως το Gachiakuta, το The Summer Hikaru Died και το Lazarus να διεκδικούν αρκετά prestiged βραβεία.

More
14 Apr 2026 20:30 #292629 by Νίκος Γεωργόπουλος
Για να ξεχωρίσει, αυτό το δίκτυο podcast TTRPG επέλεξε τον ριψοκίνδυνο δρόμο της αποφυγής του D&D

Το Glass Cannon Network είναι ένα όνομα στον χώρο των tabletop roleplaying game actual play από το 2015, λειτουργώντας ως ένα από τα πρώτα μεγάλα κανάλια σε έναν τομέα που είναι μόλις 10 ετών. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Glass Cannon Network, Troy Lavallee, ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται σε μια απόφαση: την αποφυγή του Dungeons & Dragons.

«[GCN] ξεκίνησε ως 'Ας παίξουμε [Pathfinder,] το παιχνίδι που γνωρίζουμε και αγαπάμε, γιατί αν είμαστε μολυσματικοί για το πόσο απολαμβάνουμε αυτό το παιχνίδι, οι ακροατές--είτε παίζουν το παιχνίδι είτε όχι, [θα ακούσουν],» μου είπε ο Lavallee σε μια βιντεοκλήση.

«Πάντα μας εκπλήσσει πόσοι άνθρωποι ακούνε που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να παίξουν,» συνέχισε. «Αν μπορέσουμε να μοιραστούμε τη μολυσματική μας χαρά για το παιχνίδι, οι άνθρωποι θα τρέφονται από αυτό, και γι' αυτό ακούνε. Και τότε δεν ήταν μέχρι την πανδημία [το 2020] που είπαμε, 'Αναρωτιέμαι αν μπορούμε τελικά να αρχίσουμε να παίζουμε άλλα παιχνίδια,' γιατί είδαμε ότι όλοι οι άλλοι στον τομέα παίζουν σχεδόν μόνο D&D. Υπήρχαν μερικά παρακλάδια εδώ ή εκεί, αλλά ήταν [κυρίως] D&D, και τότε παίζαμε Pathfinder. Είπα, 'Ας αρχίσουμε να παίζουμε τα πάντα.'»

Και ενώ κανένα actual play δεν έχει πραγματικά κάνει «τα πάντα», το GCN έχει κάνει πολλά. Από το Blades in the Dark μέχρι το Traveller, και από το Shadowdark μέχρι το Dune RPG, το GCN έχει μια πληθώρα διαφορετικών εκπομπών, που περιλαμβάνουν τόσο μακροχρόνιες καμπάνιες όσο και σύντομες ιστορίες side quest, καλύπτοντας μια ποικιλία στυλ παιχνιδιού, ειδών και τόνων.

«Αυτό έγινε το χαρακτηριστικό μας για να μας ξεχωρίσει από όλους τους άλλους,» είπε ο Lavallee. «Αν αυτή η ομάδα κάνει D&D και αυτή η [άλλη] ομάδα κάνει Pathfinder, εμείς κάνουμε τα πάντα άλλα.»

Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες μεγάλες εκπομπές actual play δεν διαφοροποιούν το περιεχόμενό τους. Απλά κοιτάζοντας τα δύο πιο γνωστά κανάλια στον τομέα, Dimension 20 και Critical Role, μπορείς να βρεις μια πληθώρα ειδών και τύπων ιστοριών. Αλλά και τα δύο κανάλια επικεντρώνονται κυρίως στο να παίζουν D&D.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας GCN, το δίκτυο παίρνει την τελευταία του εκπομπή στον δρόμο, πραγματοποιώντας ζωντανές παραστάσεις σε εννέα πόλεις μέχρι τον Δεκέμβριο. Το κάνει αυτό με ένα TTRPG που, αν και είναι ακόμα πιο εξειδικευμένο από το D&D, έχει ένα όνομα που δεν απαιτεί γνώση των TTRPG για να έχεις μια ιδέα για το τι πρόκειται: Call of Cthulhu.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν [actual play podcasts], και είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε μία από τις ομάδες που οι άνθρωποι πραγματικά μιλούν,» είπε ο Lavallee. «Αλλά ακόμα, η διαφορά μεταξύ εμάς και των κορυφαίων είναι τεράστια. Και έτσι, ακόμη και για ανθρώπους στη θέση μας, είναι μια συνεχής μάχη για να αποκτήσουμε αναγνωρισιμότητα--οι άνθρωποι που είναι μπροστά μας [είναι] εξαιρετικά ταλαντούχοι, και επίσης είχαν τεράστιες ακολουθίες και μεγάλες εταιρείες πίσω τους με εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια για να ξεχωρίσουν. Σήμερα, σε σύγκριση με αυτό, είναι σχεδόν αδύνατο. Έτσι, είμαι απλώς πολύ ενθουσιασμένος για το ελπίζω όλο και περισσότερους ανθρώπους να μάθουν ποιοι είμαστε. Ενώ μπορεί να μην γνωρίζουν το Glass Cannon ή το Call of Cthulhu, τουλάχιστον γνωρίζουν τον Lovecraft.»

Το Call of Cthulhu είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες δεν κερδίζουν πραγματικά με τον παραδοσιακό τρόπο. Είναι ένα cosmic horror TTRPG, βασισμένο στις ιστορίες του συγγραφέα H.P. Lovecraft, που δίνει έμφαση στην επιβίωση και στη διατήρηση της λογικής--οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ερευνητών που πρέπει να ανακαλύψουν πώς να ξεφύγουν από οποιαδήποτε ακατανόητη απειλή στην οποία έχουν πέσει. Με τον κατάλληλο Game Master και μια ομάδα παικτών πρόθυμων να αγοράσουν τη φαντασία, είναι ένα τρομακτικό παιχνίδι να παίξεις. Αλλά διασκεδαστικό! Σαν να παίζεις ένα survival-horror game.

«Θα μπορούσε να υπάρξει ένα [total party kill] την πρώτη νύχτα,» είπε ο Lavallee, ο οποίος είναι ο Game Master για το Call of Cthulhu Live του GCN. «Θα είναι όλοι νέοι χαρακτήρες στην [επόμενη] εκπομπή, ή θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο ή τρεις χαρακτήρες που επιβιώνουν και επιστρέφουν την επόμενη νύχτα ή επιστρέφουν αργότερα μέσα στη χρονιά στο Indianapolis στο GenCon. Έτσι θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον καθώς οι νέοι χαρακτήρες εναλλάσσονται, και οι παλιοί χαρακτήρες που τρελαίνονται μπορεί να χρειαστούν τρεις μήνες διακοπές για να πάνε σε ένα σανατόριο ή να μπλέκονται σε θεραπεία για να επαναφέρουν τη λογική τους.»

Ενώ δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις προηγούμενες εκπομπές του Call of Cthulhu Live για να κατανοήσεις τις μελλοντικές εκπομπές, θα υπάρχει λίγο συνδετικό υλικό μεταξύ όλων των παραστάσεων, οι οποίες θα εναλλάσσουν τους χαρακτήρες τους καθώς οι χαρακτήρες των παικτών πεθαίνουν και η περιοδεία προχωρά σε άλλες πόλεις.

«Αρχικά, υπήρχε μια έννοια ότι [οι χαρακτήρες των παικτών του Call of Cthulhu Live] ανήκουν σε αυτή τη μορφή κυβερνητικής υπηρεσίας που βγαίνει και ερευνά το υπερφυσικό,» είπε ο Lavallee. «Αλλά το υπέροχο με το Call of Cthulhu είναι ότι τα καλύτερα παιχνίδια είναι όταν οι χαρακτήρες δεν είναι ήρωες. Είναι σαν ένας ταμίας ή ένας DJ στο ραδιόφωνο, και ξαφνικά, συγκεντρώνονται και πρέπει να αντιμετωπίσουν το μη φυσικό. Έτσι, [είπα στους παίκτες,] μπορείτε να είστε από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα--στην πραγματικότητα, όσο πιο τυχαίο, τόσο το καλύτερο. Και μερικά από τα πράγματα που μου έχουν στείλει είναι τρελά.

Σύμφωνα με τον Lavallee, οι παίκτες στο Call of Cthulhu Live δημιουργούν όλους χαρακτήρες που έχουν βιώσει κάτι παράξενο μεγαλώνοντας--ένα γεγονός ή φαινόμενο που δεν έχουν μπορέσει να εξηγήσουν με λογική ή να απορρίψουν πλήρως ως κόλπο του μυαλού. Όταν το κοινό συναντά μια νέα ομάδα χαρακτήρων σε κάθε στάση της περιοδείας, αυτή η αυτοσχέδια ομάδα έχει ζητηθεί από κάποια κρυφή οργάνωση να ερευνήσει κάτι ή κάποιον, και αυτή η αποστολή παρέχει μερικές απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη σε αυτούς τους συγκεκριμένους χαρακτήρες όταν ήταν νεότεροι.

Τα εισιτήρια για το Call of Cthulhu Live είναι ακόμα διαθέσιμα αν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις μια εκπομπή. Και αν η περιοδεία δεν εμφανίζεται κοντά σου, αλλά θέλεις να παρακολουθήσεις ένα GCN actual play που ασχολείται με ερευνητές που εξετάζουν μυστήρια Lovecraftian horror, δες το Get in the Trunk--χρησιμοποιεί το σύστημα Delta Green, και υπάρχουν επτά τρομακτικές σεζόν για να ακούσεις.

More
14 Apr 2026 22:30 #292634 by Νίκος Γεωργόπουλος
Το Pragmata θεωρείται υποψήφιο για GOTY της χρονιάς

Οι κριτικές για το Pragmata έχουν δημοσιευθεί και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι μπορεί να είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για το παιχνίδι της χρονιάς. Κάτι σπάνιο από μια μεγάλη εκδότρια το 2026, το Pragmata είναι μια εντελώς πρωτότυπη IP από την Capcom που συνδυάζει τρίτου προσώπου Action με μίνι παιχνίδια hacking και μια γοητευτική ιστορία για να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα παιχνίδι που είναι και συναρπαστικό και ελκυστικό, είτε αποφεύγεις θανατηφόρους ρομπότ είτε παίζεις κρυφτό με την αξιολάτρευτη συμπρωταγωνίστρια του Pragmata, Diana.

«Το Pragmata είναι ένας εξαιρετικός shooter με μια ανατροπή hacking που εισάγει στρατηγικό βάθος και ποικιλία, όλα στην υπηρεσία μιας συγκινητικής ιστορίας», έγραψε ο Steve Watts στην κριτική του για το Pragmata στο GameWorld. «Αυτός ο συνδυασμός οξυδερκών μηχανισμών μάχης, πλούσιου στρατηγικού βάθους και όμορφης αφήγησης δεν εμφανίζεται συχνά. Το Pragmata δεν πρέπει να χαθεί.»

Στην αδελφή ιστοσελίδα του GameWorld, το Metacritic, το Pragmata κατέχει αυτή τη στιγμή ένα «γενικά θετικό» metascore 85 από 54 κριτικές τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, τοποθετώντας το στην ίδια κατηγορία με τα Pokemon Pokopia (89), Mewgenics (88) και Cairn (85). Για την Capcom, είναι η τρίτη μεγάλη νίκη της εταιρείας φέτος, καθώς τα Resident Evil Requiem και Monster Hunter Stories 3: Twisted Reflection έχουν επίσης λάβει κριτική αναγνώριση από την κυκλοφορία τους νωρίτερα φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το metascore πιθανότατα θα αλλάξει ελαφρώς μετά την κυκλοφορία καθώς περισσότερες κριτικές δημοσιεύονται και ανεβαίνουν στο Metacritic. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία τους είναι ήδη διαθέσιμη, μην περιμένετε η συνολική βαθμολογία να αλλάξει περισσότερο από μερικούς πόντους προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η μέση βαθμολογία κυμαίνεται μεταξύ 80-85, με ιστοσελίδες όπως το GameWorld να βαθμολογούν το Pragmata με 8/10 και να το περιγράφουν ως «video game-ass video game» με μια στέρεη φόρμουλα hack-and-shoot. Το Game Informer επαίνεσε το Pragmata για την ασυν conventional gameplay του, και το VGC επίσης του έδωσε μια θετική κριτική, και διαπρέπει ως τρίτου προσώπου shooter με μια «γοητευτική» ιστορία. Αν ενδιαφέρεσαι να δεις αν το Pragmata ανταποκρίνεται στην αναμονή, μπορείς να το αποκτήσεις για PC, PS5, Switch 2 και Xbox Series X|S όταν κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου.

Κοιτάζοντας μπροστά, το Pragmata μπορεί να έχει σφοδρό ανταγωνισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Παιχνίδια όπως το Saros και το 007: First Light έχουν δημιουργήσει θετική φήμη μέσω πρώιμων previews, και άλλοι πολυαναμενόμενοι τίτλοι περιλαμβάνουν το Marvel's Wolverine, το Fable και το Grand Theft Auto 6.

More
14 Apr 2026 23:00 #292635 by Νίκος Γεωργόπουλος
Πριν από το GTA 6, η Rockstar χάκαρε ξανά από ομάδα ransomware

Η Rockstar Games, η οποία αναπτύσσει το Grand Theft Auto 6, έχει γίνει ξανά στόχος χάκερ. Μια ομάδα που ονομάζεται ShinyHunters ισχυρίζεται ότι εισέβαλε σε διακομιστές που διαχειρίζεται ο τρίτος πάροχος cloud Anodot. Οι ShinyHunters δήλωσαν ότι τα κλεμμένα δεδομένα θα δημοσιευτούν online καθώς οι απαιτήσεις τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Η Rockstar επιβεβαίωσε την παραβίαση σε δήλωση προς το Kotaku, αλλά ανέφερε ότι η παραβίαση δεν ήταν σοβαρή και επιβεβαίωσε ότι δεν θα πληρώσει τα λύτρα. Ένας εκπρόσωπος εξήγησε: "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόσβαση αποκτήθηκε σε περιορισμένο ποσό μη υλικών πληροφοριών της εταιρείας σε σχέση με μια παραβίαση δεδομένων τρίτου μέρους."

Η ομάδα χάκερ ανακοίνωσε στις 11 Απριλίου ότι απέκτησε τα δεδομένα μέσω του Anodot (σύμφωνα με τους Cybersec Guru και Hackread). Οι χάκερ συχνά στοχεύουν αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών τρίτου μέρους, αλλά οι ShinyHunters δεν έχουν ακόμη δηλώσει τι είδους δεδομένα πήραν. Μετά την είδηση της παραβίασης, η Take-Two Interactive, η μητρική εταιρεία της Rockstar, είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει κατά περισσότερο από 6% στις προ-αγοραστικές συναλλαγές. Η τιμή της μετοχής ανέκαμψε αργότερα στα συνήθη επίπεδα.

Η Rockstar Games είχε ενισχύσει την εσωτερική της ασφάλεια μετά από προηγούμενες επιθέσεις και πρόσφατα απέλυσε πάνω από 30 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, ισχυριζόμενη ότι είχαν συζητήσει "εμπιστευτικές πληροφορίες" σε δημόσιο φόρουμ.

Οι απολύσεις έχουν δεχθεί σφοδρή κριτική, με τους απολυθέντες υπαλλήλους να ισχυρίζονται ότι τιμωρούνταν επειδή ήθελαν να ιδρύσουν ένα σωματείο.

Το 2022, ένας έφηβος από το Ηνωμένο Βασίλειο διέρρευσε γιγαμπάτες πρώιμου gameplay του GTA 6 μετά από είσοδο στις εσωτερικές συνομιλίες Slack της εταιρείας. Ο χάκερ, ο οποίος ήταν μέλος μιας συμμορίας που ονομάζεται Lapsus$, τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια σε νοσοκομείο φυλακής.

Το GTA 6 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου για PS5 και Xbox Series X|S. Αναφορές υποστηρίζουν ότι η online λειτουργία του video game δεν θα είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία.

More
14 Apr 2026 23:30 #292636 by Νίκος Γεωργόπουλος
Metro 2039: Το πρώτο τρέιλερ

Ένα νέο livestream του Xbox έχει ανακοινωθεί για αυτή την εβδομάδα και θα είναι επικεντρωμένη σε ένα μόνο video game: Metro 2039. Η Microsoft δηλώνει ότι θα παρουσιάσει την πρώτη ματιά στον επόμενο τίτλο της σειράς post-apocalyptic first-person shooter, η οποία αναπτύσσεται ξανά από την 4A Games και εκδίδεται από την Deep Silver.

Το Xbox Livestream θα προβληθεί την Πέμπτη, 16 Απριλίου, στις 20:00. Αυτή η έκδοση του FPS θα είναι η τέταρτη κατά σειρά. Το τρέιλερ το Metro 2039 θα είναι διαθέσιμο ως YouTube Premiere στο κανάλι του Xbox εκείνη την ώρα και έχει ένδειξη 18+.

Η είδηση για ένα νέο Metro game δεν είναι ακριβώς έκπληξη, καθώς η 4A Games είχε προηγουμένως υπονοήσει την ύπαρξή του. Τα Metro games βασίζονται στα μυθιστορήματα του Dmitry Glukhovsky, και η σειρά περιλαμβάνει τα Metro 2033, Metro: Last Light και Metro Exodus.

Όλα τα games περιστρέφονται γύρω από τον σιωπηλό πρωταγωνιστή Artyom και τους συντρόφους του επιζώντες από έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, οι οποίοι διέφυγαν από την καταστροφή υποχωρώντας στους υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας και σχηματίζοντας μια νέα υπόγεια κοινωνία. Δεν αργεί να προκαλέσει η έλλειψη πόρων και η εμφάνιση παράξενων νέων πλασμάτων, που οδηγούν σε εσωτερικές συγκρούσεις και διαφθορά ανάμεσα στους ανθρώπους, με διάφορες factions να αναδύονται και να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους γύρω τους.

Το Metro Exodus το 2019 είδε τους παίκτες να απελευθερώνονται από τους υπόγειους σταθμούς και να ξεκινούν ένα ταξίδι διασχίζοντας τη χώρα με μια κλεμμένη ατμομηχανή.

«Μπορεί να σας λείπει το μυστήριο και η ίντριγκα των προηγούμενων games, αλλά το Exodus συγκεντρώνει μια χαρισματική ομάδα φίλων και οικογένειας που θα θέλετε να ακολουθήσετε μέχρι τα πέρατα της γης», έγραψε ο Michael Higham στην κριτική του για το Metro Exodus στο GameWorld.

More
15 Apr 2026 00:00 #292637 by Νίκος Γεωργόπουλος
Το Fable reboot μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το 2027 λόγω ανησυχιών για το GTA 6 - Αναφορά

Η επερχόμενη επανεκκίνηση του Fable από τη Microsoft ενδέχεται να έχει καθυστερήσει εσωτερικά λόγω ανησυχιών σχετικά με την κυκλοφορία κοντά στο GTA 6, σύμφωνα με μια νέα αναφορά. Αυτό καθιστά πιθανή μια καθυστέρηση για το πολυαναμενόμενο RPG μέχρι το 2027.

Ο δημοσιογράφος Jeff Grubb δήλωσε πρόσφατα ότι έχει ακούσει πως το νέο παιχνίδι Fable "πιέστηκε εσωτερικά", προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καθυστερήσει μέχρι το 2027. Ο Grubb είπε ότι οι προγραμματιστές της Playground "φαίνεται" ότι προσπαθούν ακόμα να κυκλοφορήσουν το παιχνίδι φέτος, αλλά η ομάδα είναι "ανήσυχη για την κυκλοφορία του GTA 6." Αν η εσωτερική καθυστέρηση έσπρωξε το Fable σε κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία του GTA 6 στις 19 Νοεμβρίου, τότε το Fable θα μπορούσε να είναι ένας "πρώτος υποψήφιος" για να καθυστερήσει μέχρι το 2027, είπε.

Προς το παρόν, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, και η Playground συνεχίζει να λέει στους fans να περιμένουν το νέο Fable να φτάσει αυτό το φθινόπωρο. Η GameWorld έχει επικοινωνήσει με τη Microsoft για σχόλιο.

Η κυκλοφορία του GTA 6 στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι σημαντική, με τους προγραμματιστές να αναμένεται να αποφύγουν αυτή την ημερομηνία για τις κυκλοφορίες των δικών τους παιχνιδιών--εκτός από την Devolver, φυσικά.

Η επανεκκίνηση του Fable είναι ένα από τα δύο νέα παιχνίδια από την Playground που έρχονται φέτος, μετά το Forza Horizon 6 τον Μάιο. Το RPG θα είναι πολύ βρετανικό και αντλεί έμπνευση από την τηλεοπτική εκπομπή του Ricky Gervais, The Office.

Εκτός από το Xbox και το PC, το νέο παιχνίδι Fable έρχεται και στο PS5, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο της σειράς σε μια πλατφόρμα της Sony. Ο αρχικός δημιουργός της σειράς, Peter Molyneux, δεν είναι εμπλεκόμενος στην επανεκκίνηση του Fable και έχει δηλώσει ότι ο κόσμος του παιχνιδιού φαίνεται να έχει μια "αντισηπτική" αίσθηση.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης γύρω από το νέο παιχνίδι Fable είναι η εστίασή του στις κότες, και δεν είναι μόνο του σε αυτό το σημείο, με παιχνίδια όπως το Project Windless και το Pokemon Winds/Waves να εστιάζουν επίσης σε πουλερικά.

Αν η Microsoft καθυστερήσει το Fable μέχρι το 2027, η εταιρεία θα έχει ακόμα αρκετούς ισχυρούς τίτλους που έρχονται φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Forza Horizon 6, Halo: Campaign Evolved και Gears of War: E-Day.