Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Τα οφέλη των games στην υγεία

More
12 Aug 2014 00:27 #147834 by Μάνος Γρυπάρης
Η Daphne Bavelier, επιστήμονας με χρόνια εμπειρίας πάνω στην ανατομία του εγκεφάλου, αναλύει τα οφέλη των video games.

Από το TED Conference του καναλιού TED Talks (2,5 εκατομμύτια subscribers).

[BBvideo 560,340:236m1s1w]
[/BBvideo:236m1s1w]

Καταρχήν σχετικά με τον μύθο των μικρών ηλικιών, ο μέσος όρος ηλικίας των gamers είναι τα 33 χρόνια παγκοσμίως, άσχετα με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Θετικά των games
- 4:12 : Τα games εξασκούν την όραση.
- 5:30 : Οι gamers αναγνωρίζουν καλύτερα τα χρώματα (λόγω των εναλλαγών χρωμάτων στα games).
- 7:20 : Εξασκούν την παρατηρητικότητα σε πολλαπλά αντικείμενα ταυτόχρονα (αυτό γίνεται λόγω της εξάσκησης του βρεγματικού λοβού, του μπροστινού λοβού και του πρόσθιου προσαγωγίου)
- 14:10 : Καλύτερη αναγνώριση περιστροφής αντικειμένων. Η Bavelier έβαλε gamers να εξασκούνται για 10 ώρες την ημέρα επί 2 εβδομάδες και διαπίστωσε μεγάλη βελτίωση. Υπήρξε επίσης μια μικρή βελτίωση στην πάροδο των 5 μηνών που κράτησε η έρευνα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Aug 2014 14:47 #147868 by Αποστόλης Αναστασίου
Πράγματι έχουν πολλά οφέλη , αλλά φυσικά πάντα να τηρούμε και ένα μέτρο όχι και να το παρακάνουμε :P

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
12 Aug 2014 21:47 #147884 by Αντώνης Καλογερής
Εννοείται.Αν δεν τηρούμε μέτρο,καήκαμε! :D

Psn:a37111988
Video Games Is My Life!!

More
24 Aug 2014 17:58 #148477 by Ανδρέας Χαλαλ
αυτά είναι

το διασκεδάζουμε και κάνουμε καλό στον εαυτό μας :woohoo:

πάντα σε όλα μέτρο εννοείτε :)

More
24 Aug 2014 18:10 #148480 by Μάρκος Ασκανιάν
Όταν τα έλεγα εγώ με δούλευαν. Όταν παίζεις αλληλεπιδράς, σκέφτεσαι και βρίσκεις λύσεις για να προχωρήσεις. Ανάλογα το είδος του game εξασκείς το μυαλό σου και πλέον με Kinect, Move κλπ κινείσαι και αθλείσαι (έστω και λίγο :P ) Δε κάθεσαι απλά να χαζεύεις μια οθόνη και να βλέπεις σκουπίδια στη ταλαιπωρημένη ελληνική TV. Και επιπλέον, αρκετά παιχνίδια έχουν τόσο καλή ιστορία και μεταφέρουν τόσο ωραία μηνύματα που δε μπορείς να τα δεις σε ταινίες ή σε άλλες μορφές τέχνης.
Πχ Shenmue 2: ''Keep your mind as clean as a polished mirror" Όταν το άκουσα είπα:''Τι είπε ο άνθρωπος;!''
Για να μη βγω εκτός θέματος μου φαίνεται ότι θα γράψω κάτι στο blog μου για το θέμα περί τέχνης και video games... ;)

Adododo!!!

More
24 Aug 2014 19:51 #148485 by Antonis Pas
συμφωνω με την γνωμη σου.Τα games ειναι οφελημα σε .Πρωτων και κυριων,στα αντανακλαστικα.Απο τοτε που αρχισα τα games λιγο πιο σοβαρα απο το να παιζω το gameboy μου στα ταξιδια (οταν ειμουν μικρος),εχω δει μεγαλη διαφορα στα αντακλαστικα μου (πχ.παει να πεσει ενα ποτηρι και το πιανω στον αερα B) ).Το ξερω,δεν ειναι ''οφελος'' στην υγεια,αλλα και παλι κατι ειναι.Αυτα...

tonypas

More
02 Sep 2014 11:17 #148947 by Ραφαήλ Γεωργαλλής
Δυστυχώς την σήμερον ημέρα έχουμε χάσει ακόμη και τον όρο των παιχνιδιών, Τι εννοώ; όλοι πλέον κάθονται 24+Ώρες χωρίς να τους νοιάζει τίποτα και άμα λάχει(Τύχει) βρίζουν ανελέητα.. Οπότε η σημασία των παιχνιδιών γενικός έχει χαθεί.!!