Πρώτα από όλα να συγχαρώ τον Κώστα για το ωραιότατο θέμα που ξεκίνησε. Συμφωνώ με όσα έχετε πει ως τώρα και έχω να προσθέσω τα εξής:
Games:
- Θέλω κι εγώ ένα Resident Evil στο στυλ των παλιών. Έως και το Code Veronica (βάζω και το Zero μέσα) η σειρά ήταν απίστευτη, από το 4 και μετά την χάλασαν τελείως.
- Θέλω καινούριο Parasite Eve στο στυλ του 2. Παιχνιδάρα, όποιος δε το έχει παίξει ας το κοιτάξει. Αν σας αρέσουν τα RE, θα σας αρέσει και αυτό.
- Θέλω ένα καινούριο παιχνίδι Crash Bandicoot όπως αυτά του PSone και νέο Crash Team Racing (και ένα Crash Bash θα ήταν πολύ ωραίο!)
- Καινούριο Dino Crisis όπως το πρώτο ή έστω το δεύτερο.
- Το Jade Cocoon ήταν ένα πολύ ωραίο RPG για το PSone. Δε καταλαβαίνω γιατί δε το συνέχισαν
- Καινούριο Speed Freaks. Ήταν ένα πολύ ωραίο kart game για το PSone.
- Νέο Fear Effect (πάλι από PSone).
Γενικά:
- Περισσότερη ελευθερία σε αποφάσεις, εξερεύνηση, πρόοδο του χαρακτήρα (ειδικά σε RPGs).
- Μεγαλύτερα single-player campaigns ειδικά στα FPS.
- Dedicated servers για το online στις κονσόλες επιτέλους! Αφού θέλουν να κλείνουν τους servers μετά από 1-2 χρόνια, ας μας αφήνουν να κάνουμε εμείς host.
- Πιο πιστευτούς κόσμους. Να βρίσκεις NPCs με τυχαία A.I. και ιστορικό background. Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα μεγάλο συν στο immersion αφού δε θα ήξερες τι θα συναντήσεις μπροστά σου. Αυτό θα ήταν καλό περισσότερο για open-world RPGs και Action games (του στυλ GTA).
- Ρεαλιστικούς κόσμους. Δε θέλω να ξαναδώ χαρακτήρα να κολλάει σε εξώπορτα ενός μέτρου επειδή δεν έχει το κλειδί. Ας πηδήξει από πάνω!
- Χαρακτήρες γα τους οποίους θα νοιάζεσαι ακόμα και αν δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
- Δε μου αρέσουν οι "φθηνές" λύσεις εντυπωσιασμού (παράδειγμα: το level στο αεροδρόμιο στο Modern Warfare 3).
Αυτά για τώρα, θα επιστρέψω με περισσότερα μόλις τα βάλω σε σειρά στο μυαλό μου.