Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

More
20 Apr 2021 11:22 #249671 by Βασίλης Φρίγκας
Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας (20/04)
https://platform-cdn.sharethis.com/img/twitter.svg
https://platform-cdn.sharethis.com/img/email.svg
Δείτε το σημερινό τηλεοπτικό μπασκετικό πρόγραμμα:

13:00 Unics Kazan - Parma (VTB League, COSMOTE SPORT 7 HD)

15:00 Ηρακλής - Παναθηναϊκός (Stoiximan Basket League, ΕΡΤ3)

20:00 Anadolu Efes - Real Madrid (Turkish Airlines Euroleague, Novasports 3HD)

21:45 Armani Milano - Bayern Munchen (Turkish Airlines Euroleague, Novasports 1HD)

02:30 New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets (NBA, COSMOTE SPORT 4 HD)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Apr 2021 11:23 #249672 by Βασίλης Φρίγκας
Gilboa Galil-Maccabi Tel Aviv (85-78): Ήττα «σοκ» για την «ομάδα του Λαού»Η Gilboa Galil έκανε την «έκπληξη» της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, κερδίζοντας την Maccabi Tel Aviv του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 85-78.

Maccabi Tel Aviv ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Hapoel Gilboa Galil, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 85-78. Έτσι, η "ομάδα του Λαού" έπεσε στο 18-4, παραμένοντας βέβαια παράλληλα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη μεριά η Gilboa Galil έπεσε στο 15-7 και "σκαρφάλωσε" στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Αιτία της ήττας για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στάθηκε η κακή παρουσία στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου δέχτηκε συνολικά 32 πόντους και έχασε το προβάδισμά της. 

Κορυφαίος για τους νικητές σήμερα ήταν ο Netanel Artzi, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Kerry Blackshear Jr., ο οποίος σκόραρε 13 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ. Τέλος, πολύ θετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Yiftach Ziv, ο οποίος είχε 8 πόντους και ισάριθμες ασίστ.

Από την άλλη πλευρά για την Maccabi Tel Aviv ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Scottie Wilbekin, ο οποίος "σταμάτησε" στους 22 πόντους. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Tyler Dorsey που τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 4 ασίστ. Τέλος, θετική ήταν και η παρουσία του Othello Hunter, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους και "κατέβασε" 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-38, 69-53, 85-78

More
20 Apr 2021 11:25 #249673 by Βασίλης Φρίγκας
ΠΑΟΚ: To καλάθι που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Αποστόλης Ρούμογλου.Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε για πρώτη φορά στην Basket League χθες στο ματς με τον Παναθηναϊκό το μεγάλο ταλέντο του, Αποστόλη Ρούμογλου και ο μικρός «συστήθηκε» στο κοινό με το πρώτο του καλάθι, το οποίο μάλιστα ήταν τρίποντο.

Αυτό το καλάθι δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Αποστόλης Ρούμογλου και θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην σκέψη και την καρδιά του. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε για πρώτη φορά στην Basket League χθες στο ματς με τον Παναθηναϊκό το μεγάλο ταλέντο του, Αποστόλη Ρούμογλου.Ο μικρός έπεσε στα βαθιά και κολύμπησε για τα καλά. Και μάλιστα «συστήθηκε» στο κοινό με το πρώτο του καλάθι, το οποίο μάλιστα ήταν τρίποντο.Ο ΠΑΟΚ… απέδωσε τα εύσημα στον 17χρονο (2,01μ.) παίκτη του με ένα ποστ που έκανε η ομάδα στις σελίδες της στα social media. Ένα ποστ που είχε κεντρικό θέμα το πρώτο καλάθι του Ρούμογλου στην Basket League με τον «δικέφαλο».Το ποστ της ομάδας ανέφερε: «Το τρίποντο του 17χρονου Απόστολου Ρούμογλου μαζί με τις αντιδράσεις όλης της ομάδας και το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν δικαιολογημένα θέση στο λουξ video of the game!».Η πορεία τουΟ Αποστόλης Ρούμογλου, γεννήθηκε στις 15/5/2003. Είναι Ξανθιώτης και έκαννε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης. Το 2016 μετακόμισε στον Λεύκιππο Ξάνθης.Τη σεζόν 2019-2020 ο Λεύκιππος τον παραχώρησε δανεικό για να ψηθεί στον Αρίωνα Ξάνθης. Στον Αρίωνα έπαιξε και στην Εφηβική ομάδα, αλλά έπαιξε και στο ανδρικό δίνοντας το παρών τόσο στο πρωτάθλημα της τοπικής ΕΚΑΣΑΜΑΘ.Ο μικρός μετείχε πέρσι και στις προπονήσεις του κλιμακίου Βορρά της Εθνικής Εφήβων.Ο ΠΑΟΚ έμαθε ότι ο μικρός είναι ταλέντο και τον έφερε στο «PAOK Sports Arena» και ο Άρης Λυκογιάννης τον πέταξε χθες κατευθείαν στα βαθιά, ρίχνοντάς τον στο παρκέ στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

More
20 Apr 2021 11:27 #249674 by Βασίλης Φρίγκας
Ξέσπασμα και ομοβροντίες Γκαγκαλούδη κατά Κάρδαρη.O Γιάννης Γκαγκαλούδης ξέσπασε μέσα από τις σελίδες του στα social media κατά του διαιτητή Τάσου Κάρδαρη και εξαπέλυσε ριπές εναντίον του με αφορμή το επίμαχο σφύριγμα της αποβολής του στο ματς του Αμαρουσίου με τον Αμύντα.

https://platform-cdn.sharethis.com/img/facebook.svg
O Γιάννης Γκαγκαλούδης ξέσπασε κατά του διαιτητή Τάσου Κάρδαρη (δεν ανέφερε πάνως το όνομά του) και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του μέσα από τις σελίδες του στα social media με αφορμή το επίμαχο σφύριγμα της αποβολής του στο ματς του Αμαρουσίου με τον Αμύντα.Ο πολύπειρος παίκτης του Αμαρουσίου εξεπέλυσε ομοβροντίες μέσα από 2 ποστ που έκανε.Στο πρώτο ανέφερε:«Σε μια μέρα σαν τη σημερινή σ ένα δύσκολο παιχνίδι 2 άνθρωποι επέλεξαν να με αποβάλλουν στο 2 δεκάλεπτο με αντιαθλητικό και τεχνική ποινή χωρίς να πω κουβέντα όπως είπε και ο κύριος που μου την έριξε… … Στα 43 μου καταλαβαίνω πολλά… Παρά πολλά… 2 φορές έχω αποβληθεί σε 27 χρόνια καριέρας και αυτή ήταν η δεύτερη… Αν δείτε το παιχνίδι θα καταλάβετε… Δεν απαιτώ από κανένα σεβασμό αλλά όχι και να παίζεις στη πλάτη μου… Λυπάμαι γιατί άφησα την ομάδα μου σχεδόν 3 δεκάλεπτα μόνη της…Με έχουν σφυρίξει διαιτητές με προσωπικότητα με @@@@,με τεράστια καριέρα και δεν με απέβαλε ποτέ κανείς τους ίσα ίσα είχαμε την καλύτερη σχέση και έχουμε ακόμα με τους πιο παλιούς αν και είμαι γκρίνιας όταν παίζω…Δεν δέχομαι λοιπόν στο τέλος της διαδρομής μου είτε είναι σε 1 σε 2 η σε 5 χρόνια ανύπαρκτα ανθρωπάκια που πατάνε επί πτωμάτων να παίζουν με την ηθική μου την αξία μου οποία και αν είναι αυτή και να με αντιμετωπίζουν λες και είμαι κάνα παιδάκι που παίζω πρώτη φορά…ΥΓ… Αυτό το ποστ δε θα κατέβει και αυτό το σημερινό δεν θα το ξεχάσω γτ και οι άνθρωποι που ήταν στο γήπεδο μου λέγανε πόσο άδικο ήταν όλο αυτό…Το να είσαι διαιτητής είναι για μένα τεράστια ευθύνη αλλά κάποιοι πρέπει να ντρέπεστε που κρατάτε σφυρίχτρα και ντροπιάζετε το άθλημα… Ο Θεός είναι μεγάλος και εσείς οι 2 σήμερα κάνατε πολύ καλή δουλειά… Ο 1ος και ένας 3ος ανύπαρκτος που ούτε το όνομα του δε ξέρω… Ελπίζω να κοιμηθείτε σήμερα ήσυχοι γτ αυτό που ήρθατε να κάνετε έγινε…Υγ2.. Σε κάποιο φίλο διαιτητή που είχαμε μια κουβέντα και παίζει α1 τον προκαλώ να δει το ματς να μου πει πάλι τι έγινε σήμερα.. αντρίκεια και όμορφα… Να μου πει τι είναι αντιαθλητικό και πως αποβάλλεις ένα παίχτη έτσι στο 2 δεκάλεπτο… Επίσης να μου πει πόσα αντιαθλητικό μ έχει δει να κάνω σε όλη μου την καριέρα… Άιντε γτ δε μιλάμε δε μιλάμε αλλά δε θα μας γ@@@@@τε κάποιοι επειδή κρατάτε μια σφυρίχτρα… Τέλος το παραμύθι… Θα το κόψω όταν θέλω εγώ δε θα μου το κόβετε εσείς επειδή κάνετε το χαβαλέ σας».Στη συνέχεια (σήμερα) ανέβασε και 2ο ποστ, στο οποίο τόνιζε:«Θέλω μέσα από τη καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους διαιτητές που με πήραν σήμερα τηλέφωνο.. Παλιούς και νεότερους... Μετά από το χθεσινό ήταν πολύ μεγάλη ανακούφιση για μένα τα λόγια τους και το ποσό άδικο ήταν όλο αυτό... Διαιτητές με κακαλα διαιτητές που μου έχουν ρίξει καμία 200 τεχνικές ποινές όλοι μαζί χαχαχαχαχα...Όμως πάντα είχα τον σεβασμό τους και την αληθινή εκτίμηση τους... Εγώ λοιπόν υποσχομαι ότι δεν θα σταματήσω εδώ και ολο αυτό θα πάει επί προσωπικού... Εγώ και εσύ λοιπόν αφού είσαι τοσο μάγκας και σε κάνανε και διεθνή....όσο διεθνής και να είσαι ένα πράγμα δεν στο μάθανε...Αξιοπρεπεια και μηδέν έπαρση όσο γίνεσαι πιο καλός... Εσυ ούτε το ένα έχεις αλλά έχεις μια έπαρση λες και σφυρίζεις 30 χρονια... Άκου μικρέ... Βορεαδης.. Κορομηλας.. Αναστοπουλος.. Σχοινας... Ζαβλανός... Πιτσιλκας....Ράλλης... Βιδάλης...παπαδημητριου... Μπητης... εσυ είσαι πουθενάς....πουθενας...όσα πτώματα και να πατήσεις όση έπαρση και να έχεις θα βρεθεί κάποιος να στη κόψει μαχαίρι....Εγώ λοιπόν σου λέω ότι παρακαλώ το θεό μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα να έχεις την ατυχία να βρεθείς στο δρόμο μου και πριν το τζάμπολ να με δεις στα μάτια για να καταλάβεις πόσο ρόμπα έχεις γίνει ακόμα και στους συναδέλφους σου....Λα Μόνικα ε λαμονικα...».

More
20 Apr 2021 11:28 #249675 by Βασίλης Φρίγκας
Pascual: «Δεν θα ξεχάσω το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, θα ήθελα τον Διαμαντίδη»O Xavi Pascual μίλησε στην μπασκετική εκπομπή της ΕΡΤ3 για την Zenit, τις μάχες με την Barcelona στα πλέι οφ της Euroleague, τον Νικ Καλάθη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη που θα ήθελε να έχει παίκτη στην Zenit. αλλά και την πιο δυνατή του ανάμνηση στην Ελλάδα, που ήταν ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

O Xavi Pascual μίλησε στην μπασκετική εκπομπή της ΕΡΤ3 για την Zenit, τις μάχες με την Barcelona στα πλέι οφ της Euroleague, τον Νικ Καλάθη, τον Saras Jasikevicius. Εκανε όμως αναφορά και στον Δημήτρη Διαμαντίδη και είπε ότι θα ήθελε να τον έχει παίκτη στην Zenit.Ο Καταλανός μίλησε και για την πιο δυνατή του ανάμνηση στην Ελλάδα και τόνισε ότι ήταν ο τίτλος με τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Zenit, Xavi aPscual, στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ3:Για το αν ήταν θαύμα που η Zenit πέρασε φέτος στα πλει οφ της Euroleague, ενώ πέρσι ναυάγησε και τερμάτισε τελευταία στην διοργάνωση: «Πράγματι έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο στην Euroleague. Παλαιότερα οι ομάδες ήθελαν 17-18 νίκες και τώρα χρειαζόμασταν 20. Δουλέψαμε επίμονα και αποφασιστικά».Για τους Έλληνες της Zenit, τον GM, Μάνο Παπαδόπουλο και το δεξί του χέρι στον πάγκο, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο: «Και οι δύο έχουν πολύ μεγάλη συμβολή στην πορεία της ομάδας και συνεργαζόμαστε εξαιρετικά. Ειδικά με τον Μάνο έχουμε μία πολύ καλή χημεία από τότε που ήμασταν στον Παναθηναϊκό. Εργαζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Ο Διαμαντής είναι ένας επαγγελματίας και πάρα πολύ καλός στη δουλειά του».Για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Πραγματικά μου έχει λείψει και η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός. Είναι μέσα στην καρδιά μου. Μόνο τα καλύτερα έχω να θυμάμαι από το πέρασμά μου από την Ελλάδα. Τώρα εργάζομαι στην Αγία Πετρούπολη, σε μία ομάδα που έχω την ελευθερία να δουλέψω, χωρίς να ανακατεύονται σε αυτό που κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».Για την στιγμή που θυμάται περισσότερο από την θητεία του στον Παναθηναϊκό: «Θυμάμαι και το πρώτο τρόπαιο, το Κύπελλο. Ωστόσο θέλω να εστιάσω στο πρωτάθλημα που πήραμε στο ΣΕΦ. Μας περίμεναν στο ΟΑΚΑ και δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω. Δεν μπορείς να τα βάλεις σε μία ζυγαριά, εγώ όμως θέλω να κρατάω το πρωτάθλημα που πήραμε απέναντι στον Ολυμπιακό».Για την μάχη που θα δώσει η Zenit στην σειρά των πλέι οφ της Euroleague απέναντι στην μεγάλη του αγάπη την Barcelona: «Δεν είναι τόσο συναισθηματικό. Έχω φύγει από την Βαρκελώνη από το 2016. Ξέρουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι η Barcelona και τα πλεονεκτήματά της και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν το βλέπω συναισθηματικά, γιατί την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Πάντα είναι καλό να είσαι το αουτσάιντερ και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα όπως η Barcelona».Για τον Νικ Καλάθη που είχε στον Παναθηναϊκό και έναν άλλο «μαέστρο» που έχει τώρα στην Zenit, τον Kevin Pangos: «Με τον Νικ συνεργαστήκαμε στον Παναθηναϊκό. Στην αρχή της σεζόν δεν ήταν τόσο καλά από φυσική κατάσταση. Μετά έδειξε το πλούσιο ταλέντο του. Μιλάμε για έναν καταπληκτικό παίκτη. Όσον αφορά τον Pangos, είμαι τυχερός που τον κοουτσάρω. Μπορώ να πω ότι το τελευταίο διάστημα ήταν ανάμεσα τστους κορυφαίους 15 παίκτες της διοργάνωσης. Είναι ο ηγέτης μας, αυτός παίρνει την μπάλα και τις αποφάσεις και είμαι πολύ χαρούμενος».Για τον «καπετάνιο» της Barcelona, Saras Jasikevicius και τον Pau Gasol, που επέστρεψε στους Καταλανούς: «Ό,τι έχω πει για τον Saras, ισχύει. Είναι από τους σημαντικούς ανθρώπους του μπάσκετ και τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον Pau, σιγά-σιγά μπαίνει κι αυτός στο κλίμα της Ευρωλίγκα και θα είναι πολύ ωραίο να τελειώσει την καριέρα του σε ένα οικείο περιβάλλον».Για το ποιον Έλληνα παίκτη θα ήθελε να έχει στην Zenit: «Θα προτιμούσα να πάρω τον Διαμαντίδη».Για το αν η Zenit θα πάρει wildcard: «Μη με ρωτάτε. Είναι ένα θέμα περίπλοκο που δεν θα ήθελα να αναφερθώ».

More
20 Apr 2021 11:29 #249676 by Βασίλης Φρίγκας
Πρίφτης: «Συζήτησα με Παναθηναϊκό, αλλά κρίναμε ότι έπρεπε να μείνω στην Unics»O Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στην ΕΡΤ3 για την Unics Kazan και την τρελή φετινή της πτήση στο Eurocup, αλλά αποκάλυψε και το γιατί δεν κατέληξε σε γάμο το πρόσφατο φλερτ με τον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε αναφορά και στο ενδιαφέρον που υπήρχε από την ΑΕΚ.

O Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στην μπασκετική εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ3 για την Unics Kazan και την τρελή φετινή της πτήση στο Eurocup (έφτασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Monaco, ενώ μαζί πήρε και το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν).Ο Έλληνας κόουτς των Ρώσων όμως αποκάλυψε και το γιατί δεν κατέληξε σε γάμο το πρόσφατο φλερτ  με τον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε αναφορά και στο ενδιαφέρον που υπήρχε από την ΑΕΚ.Αναλυτικά ο Δημήτρης Πρίφτης είπε στην μπασκετική εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ3:Για τον αν είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό και το γιατί δεν πήγε στο τριφύλλι: «Προέκυψε κάτι τέτοιο, προφανώς είναι δημοφιλής ομάδα ο Παναθηναϊκός, από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Αναμφίβολα σημαντικό να βρεθώ εκεί, είχα μια επικοινωνία, συζητήσαμε και κρίναμε ότι είναι καλό να συνεχίσω εδώ στο Καζάν και να προχωρήσω το έργο που ξεκίνησα. Έχω άγχος και αγωνία να πάμε μέχρι το τέλος αλλά ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί».Για την διαδρομή του ,τον τρόπο σκέψη του και το φλερτ με την ΑΕΚ: «Ακολούθησα ένα δύσκολο δρόμο αλλά σταθερό, το τάιμινγκ είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά μας, σε μια διαδρομή 32 ετών. Αυτός ο δρόμος ταιριάζει στο χαρακτήρα μου, είχα ευκαιρίες έκρινα ότι το τάιμινγκ δεν είναι καλό. Είμαι ευχαριστημένος από τη διαδρομή μου, είμαι ευλογημένος, ευνοημένος και γεμάτος με όσα έχω επιτύχει».Για την πρόκριση της Unics στον τελικό του Eurocup, που έδωσε στην ομάδα και το εισιτήριο για την επόμενη Euroelague: «Είναι ένα όμορφο συναίσθημα η πρόκριση στην Euroleague, η ολοκλήρωση ενός κύκλου ταπεινής επίμονης και σιωπηλής δουλειάς, διατηρήσαμε μια ομάδα σε μεγάλο μέρος ίδια, Οι κόποι ανταμείφθηκαν, ο στόχος επετεύχθη και έχουμε και τη VTB League».Για το άλμα από τον Άρη στην Unics: «Η 3χρονη ζωή μου στη Θεσσαλονίκη με έχει σημαδέψει, ο Άρης είναι μια ομάδα για την οποία αισθάνομαι πολλά, με δυνάμωσε πνευματικά για να αντέξω δυσκολίες, ήταν ένας προθάλαμος για κάτι μεγαλύτερο, είμαι ευγνώμων που βρέθηκα σε αυτή τη σπουδαία ομάδα».Για την ελληνική παροικία στο Καζάν: «Είμαστε αρκετοί Έλληνες, πρέπει να το κάνουν οι Έλληνες προπονητές αυτό, είμαστε πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες, έχουμε καλή χημεία. Αισθάνομαι όμως και πολλούς Ρώσους οικείους, απολαμβάνουμε τη δουλειά μας, αν δεν έχεις αυτά τα συστατικά δύσκολο να επιτύχεις στόχους».Για το ότι είναι ένας κόουτς, που δείχνει ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του: «Υπήρχε μια επιρροή σε όλη τη γενιά τη δική μου με συμπεριφορές για τις οποίες δεν είμαι υπερήφανος, δεν θα έλεγα ότι δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, είμαι ευέλικτος όταν πρέπει. Δεν είναι εύκολη δουλειά, θέλει συνεργασία. Έχω μια βάση αρχών».Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Unics: «Είναι η πολιτική της ομάδας το 1+1. Θα συζητηθεί, δεν είναι του παρόντος».Για το αν θα μπορούσε να μείνει πολλά χρόνια σε μια ελληνική ομάδα, όπως έχει μείνει στην Unics: «Τα τρία χρόνια στον Άρη είναι πολύ περισσότερα, δεν είναι εύκολο να επιβιώσεις. .Όπως και η Unics. Έχω αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια, έχουμε ένα κώδικα επικοινωνίας. Όπου πάω μένω για καιρό».Για τον τελικό του Eurocup με την Monaco: «Είναι πολύπλοκο θέμα (για την αλλαγή έδρας) έχουμε πλεονέκτημα έδρας, κάποια ιδιαιτερότητα στη γαλλική λίγκα, για κάποιες χώρες, αν ταξιδέψεις θα πρέπει να μείνεις 7 μέρες καραντίνα. Το να κάνει η Monaco αυτό το διάστημα καραντίνας είναι πολύ και καταλήξαμε να πάμε σε αυτή τη μορφή τελικών. Αναγκαστικά θα προσαρμοστούμε».

More
21 Apr 2021 11:42 #249740 by Βασίλης Φρίγκας
«Πυρηνοκίνητη» Εφές για κούπα, γηρασμένη βασίλισσα για ...μπότοξ!
Η αλήθεια είναι ότι έχεις μια... ξενέρα βλέποντας πλέι οφς Ευρωλίγκα για πρώτη φορά χωρίς ελληνική ομάδα εδώ και 29 χρόνια. Αλλά αλήθεια είναι ότι βλέποντας τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά δεν αισθάνεται ότι άδικα είναι εκτός... νυμφώνος οι ομάδες μας.Στην τελική άλλαξαν οι εποχές και αυτό αρχίζει και το νοιώθει και η πανίσχυρη και πανάκριβη και πάμπλουτη Ρεάλ που γι’ αυτό θα βρει την άκρη άλλωστε.Υπό άλλες συνθήκες το ζευγάρι Εφές-Ρεάλ θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και τελικός ή έστω ημιτελικός του Φ4.Όμως η βασίλισσα Ρεάλ που μεσούσης της σεζόν έχασε -και δεν αντικατέστησε αν και έχει λεφτά-τους Καμπάτσο και Ντεκ για το ΝΒΑ, είναι πια μια ταχύτητα κάτω από την Εφές.Μπορεί στον 1ο γύρο να άλωσε την Πόλη με την άμυνα (65-73), αλλά ο διασυρμός της (83-108) στην Μαδρίτη από την σημερινή της αντίπαλο στις 30/3 μόνο τυχαίος δεν ήταν.Και μπορεί να λέγαμε ότι η φανέλα της Ρεάλ και η εμπειρία και από την άλλη το άγχος της Εφές μπορεί να βγάλουν ντερμπάρα, αλλά η ομάδα του Λάσο που φέτος ένα τρίμηνο έπαιξε δυνατή άμυνα, δεν έχει δυνάμεις.Βέβαια η Εφές με περίπατο έκανε το 1-0 αλλά στα δεύτερα ματς σπάει η έδρα και τα ξέρει αυτά καλά ο Ολυμπιακός όταν από 40αρα σχεδόν στο πρώτο ματς προσγειώθηκε καπάκι στο ΣΕΦ από την Σιένα. Τέλος πάντων...Η Εφές δείχνει «πυρηνοκίνητη» πια έχοντας μακράν το κορυφαίο δίδυμο της Ευρώπης στην περιφέρεια με Λάρκιν-Μίσιτς και αν βάλτε και τον καλύτερο ίσως 6ο παίκτη (Σιμόν) και τον τρίτο της παρέας Μπομπουά που θα έπαιζε βασικός και σταρ οπουδήποτε, έχουν όλα λογική.Μαζί στο πάγκο ο... γάτος Αταμάν που τους κάνει όλους μια ..χαψιά καθώς είναι ο πιο αδικημένος ίσως τεχνικός επειδή είναι μάγκας και ...αντιτουριστικός. Κοινώς ξέρει καντάρια μπάσκετ αλλα δεν είναι κοστουμάκιας, δημοσιοσχετίστας και τα σχετικά comme il faut...Κακά τα ψέματα πέρσι μέχρι την διακοπή η Εφές ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα και φέτος άργησε να ρολάρει καθώς έλειψε στην αρχή και ο Λάρκιν, αλλά από τον 2ο γύρο είναι διαστημική.Δεν νομίζω ότι θα αντέξει στην σειρά η Ρεάλ αν και μπορεί μεθαύριο να παλέψει. Η Εφές παίζει τρομερό μπάσκετ και όχι μόνο στην επίθεση που είναι λες και έχει ελατήρια στα πόδια και είναι μια ταχύτητα πάνω απ όλες τις άλλες ομάδες αλλά παίζει και άμυνα με την τρομερή ενέργεια που βγάζει. Και έχει και την αποκάλυψη, τον όχι νεαρό αλλά  30χρονο σέντερ Σανλί που έχει γίνει και σκόρερ και τριποντάκιας άμα λάχει.... Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ είναι γηρασμένη και χωρίς την παραδοσιακή εκρηκτική περιφέρεια είναι άλλη ομάδα. Εχει τον κορυφαίο σέντερ Ταβάρες αλλά είναι μόνος. Το γήρας δεν το νικά κανείς και οι Γιουλ και Ρούντι στα 34 και 36 έχουν και τραυματισμούς και σε καμία περίπτωση τα ριφλέξ τους.Το βάθος της Ρεάλ είναι μεγάλο αλλά πια λείπει η κλάση στην περιφέρεια σε επίπεδο τίτλων. Απλά πράματα. Θέλει ...μπότοξ η βασιλισσα!Όλα αυτά αν και η Ρεάλ ξεκίνησε με 0-8! Αλλά το τελικό 90-63 είναι εκκωφαντικό. Ο Μπομπουά στο πρώτο μέρος είχε 14π και η Εφές είχε ένα μικρό προβάδισμα (44-40) αλλά με τρομερή άμυνα ανάγκασε τους Ισπανούς σε 5π σε 9'(!) στην 3η περίοδο και λευκή πετσέτα...Κρατάμε όμως και κάτι ευχάριστο. Ο γιός του Ντούσαν Βούκσεβιτς ο 18χρονος προσφάτως Τριστάν με τα 2.09μ που τον πήγε στην βασίλισσα από τον Ολυμπιακό ο πατέρας του, ξεκίνησε στην πεντάδα της Ρεάλ.Οπως και με τη Μπάρτσα στην Ισπανική λίγκα που είχε προ ημερών 3τριπ. και 11π., σήμερα μπήκε στην πεντάδα και παρά τα λαθάκια του πήρε ένα 6λεπτο αρχικά και ο Λάσο τον στήριξε. Ετσι βγαίνουν οι παίκτες, έτσι ψήνονται. Μάλιστα «έφαγε» την θέση του Τάιους στην 12αδα.  Και έπαιξε 12΄.Αγωνιστικά η Ρεάλ δεν έχει πια το παλιό της καυτό τριποντο (10/33), ο Ταβάρες με τόσα κορμιά της Εφές έμπλεξε (10π) και τέλος.Παρά τον Ταβάρες η Εφές με την ενέργεια πήρε 12επιθετικά ριμπάουντς και  είχε 14/36τρ . Α, έριξε 30 σχεδόν στη Ρεάλ με τον σούπερ σταρ Μίσιτς να έχει 1/9σ! Θέλετε και άλλο;Πρώτοι σκόρερ οι Μπομπουά-Σανλί και αυτό δείχνει την τρομερή χημεία και δουλειά του Αταμάν βέβαια..

More
21 Apr 2021 11:44 #249741 by Βασίλης Φρίγκας
ΕΟΚ: Νέο αίτημα για οικονομική ενημέρωση αλλά και για τα πρακτικά.Μετά το αίτημα του μέλους της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου για οικονομική ενημέρωση, υπάρχει και συνέχεια στην υπόθεση αυτή.

Στις  14 Απριλίου είχαμε αποκαλύψει το αίτημα μέλους του Δ.Σ της ΕΟΚ για τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας . Υπάρχει και συνέχεια.

Το μέλος της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, που εκπροσωπεί την παράταξη «Δώσε Πάσα» του Βαγγέλη Λιόλιου προχώρησε σε επιπλέον ενέργειες. Το ρεπορτάζ του Basketblog.gr αναφέρει ότι απάντηση ουσιαστικά επί του αιτήματός του δεν έλαβε. Μόνο ένα αόριστο του στυλ «θα τεθούν στη διάθεση της γενικής συνέλευσης». Υπενθυμίζουμε ότι  ο κ.Ασημακόπουλος δε ζήτησε… οικονομικό απολογισμό του ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά τα στοιχεία της περιόδου που βάση νόμου συμμετέχει στο συμβούλιο.Επί της ουσίας η απάντηση  ήταν αρνητική στο αίτημά του. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έστειλε νέα επιστολή την Τρίτη (20/4) μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει ότι θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία γι’ αυτό το σκοπό. Όπως επίσης ότι θα λάβει και κάθε σχετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ως μέλος της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ προκειμένου να προασπίσει τα έννομα συμφέροντα της Ομοσπονδίας αλλά και των σωματείων- μελών της.Όπως δε σταματούν εδώ τα αιτήματα. Μέσα στην τελευταία του επιστολή ο κ.Ασημακόπουλος ζητά να λάβει γνώση των πρωτότυπων πρακτικών των ΔΣ της 5ης και 6ης ΑπριλίουΜαζί με το γνήσιο της υπογραφής των 12 μελών που τα υπέγραψαν. Πρόκειται για ακόμα μια αποκάλυψη που είχαμε κάνει στις 13 Απριλίου . Μέσα στα έγγραφα αυτά φαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία επί των αρχαιρεσιών. Παρά μόνο πρόταση του Γιώργου Βασιλακόπουλου σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο των εκλογών. 
Παράλληλα, το μέλος της προσωρινής διοίκησης προχώρησε σε ένα αίτημα ακόμα. Συγκεκριμένα ζήτησε τη λίστα με τα σωματεία που κατατέθηκε στην ΓΓΑ και τα οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Αναφερόμαστε  στις εκλογές της 30ης και 31ης Μαϊου. Το ρεπορτάζ του Basketblog.gr αναφέρει ότι κατατέθηκε λίστα με 512 σωματεία… Άρα δεν άλλαξε και τίποτα. Και κανείς δε μπορεί να καταλάβει γιατί υπήρξε αναβολή.

More
21 Apr 2021 11:46 #249742 by Βασίλης Φρίγκας
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 66-100: Υψηλή πτήση στο «Ιβανώφειο» και προσγείωση στην 1η θέση.Ο Παναθηναϊκός πήγαινε με σπασμένα φρένα στο «Ιβανώφειο», πήρε σβάρνα τον Ηρακλή με 100-66 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 20ης Αγωνιστικής της Basket League, πήγε στο 18-2 και εξασφάλισε την 1η θέση της κατάταξης στην regular season.

O Παναθηναϊκός πετούσε στο παρκέ του «Ιβανώφειου», ο Ηρακλής (πήγε στο 7-14) έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και απλά τον κοιτούσε από την γη και έτσι το τριφύλλι ισοπέδωσε με 100-66 τον «γηραιό» σε εξ αναβολής ματς για την 20η Αγωνιστική της Basket League και εξασφάλισε την 1η θέση της κατάταξης στην regular season.O Παναθηναϊκός προβληματίστηκε από τον Ηρακλή μόνο στο πρώτο μέρος. Από κει και μετά σοβαρεύτηκε αγρίεψε, πάτησε το γκάζι ως το πάτωμα και πήρε σβάρνα τους Θεσσαλονικείς.Το τριφύλλι είχε 74% στα δίποντα (26-35), 44% στα τρίποντα (11/25), κέρδισε τα ριμπάουντ (37-31), είχε 22 ασίστ και μόνο 9 λάθη, βρήκε 60π. από τον πάγκο του, πέτυχε 43π. στο «ζωγραφιστό».Οι πράσινοι βρήκαν πόντους και από τους 12 παίκτες που έπαιξαν. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Hezonja με 17 πόντους (3/4τριπ., 4ριμπ., 3ασ., 1κλεψ., 1κοψ.), ενώ από 15 πόντους είχαν οι Παπαπέτρου (4ριμπ., 6ασ., 1κοψ.), Bentil (4ριμπ., 1ασ., 1κλεψ.).Ο Ηρακλής είχε μόλις 26% στα δίποντα 911/41), αλλά 40% στα τρίποντα (8/20), βρήκε μόνο 16π. στο «ζωγραφιστό».Από τον «γηραιό» κορυφαίοι ήταν οι Hanlan (17π., 3/6τριπ.), Ebanks (15π., 1/2τριπ., 6ριμπ., 3ασ., 2κλεψ.).Το ματςΟ Ηρακλής κυριάρχησε στο παρκέ στο ξεκίνημα. Πίεσε ασφυκτικά (ειδικά στο «1», για να ζορίσει την πράσινη οργάνωση του παιχνιδιού) και οδήγησε το τριφύλλι σε λάθη, έκλεινε την άμυνά του προς τα μέσα, έτρεξε, έβαλε τα τρίποντα (ξεκίνησε με 2/2) και προηγήθηκε με 10-3 στο 2΄.57΄΄. Ο Ηρακλής με ηγέτες τους Hanlan, Enechionyia, Ebanks συνέχισε να έχει τον έλεγχο (13-8 στο 4΄.27΄΄). O Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το ματς και μείωσε στον πόντο (19-18 στο 7΄.41΄΄). Ο Ηρακλής απάντησε με επιμέρους σκορ 5-2 (24-20 στο 9΄.34΄΄)Το δεκάλεπτο έληξε τελικά 24-22 με τον Ηρακλή να έχει μεν 4/14διπ., αλλά να μην έχει χάσει τρίποντο (4/4), να έχει 9 ριμπάουντ με 4 επιθετικά (έναντι 8 με κανένα επιθετικό του τριφυλλιού) και να έχει μόλις 1 λάθος και τον Παναθηναϊκό να έχει 6/8διπ., 3/8τριπ. και 4 λάθη.Σοβαρεύτηκε ο Παναθηναϊκός, τα… έσπασε ο ΗρακλήςΣτην 2η περίοδο το σκηνικό άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα και σοβαρεύτηκε στην επίθεση (πήγε κοντά στο καλάθι), ενώ ο Ηρακλής σταμάτησε να σκοράρει από τα 6.75μ. και ήταν άστοχος και στα δίποντα (ξεκίνησε με 0/3τριπ. και 1/6διπ.). Έτσι ο Παναθηναϊκός με ηγέτες τους Bentil, Παπαγιάννη (είχαν από 6π. έκαστος στο διάστημα αυτό) έκανε ένα επιμέρους σκορ 15-2 και προηγήθηκε με 26-37 στο 15΄.10΄΄!Δεν έκοβε ταχύτητα το τριφύλλι, πήγε στο +14Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το γκάζι και έβαζε και τα τρίποντα (4/5στο δεύτερο δεκάλεπτο), ενώ ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει και στο 16΄.38΄΄ η διαφορά ανέβηκε στους 14π. (28-42 στο 16΄.38΄΄) με το επιμέρους σκορ ως εκεί στο δεύτερο δεκάλεπτο να είναι 20-4 και τον «γηραιό» να έχει στο διάστημα αυτό που τον πήρε η κατηφόρα 2/8διπ., 0/3τριπ.!Το δεκάλεπτο έληξε τελικά 36-50 με τον Παναθηναϊκό να έχει δεχτεί μόλις 12π.Η εικόνα στο πρώτο μέροςΟ Παναθηναϊκός είχε εντυπωσιακά ποσοστά στα σουτ, καθώς σούταρε με 72% στα δίποντα (13/18) και 50% στα τρίποντα (7/14), ενώ το τριφύλλι πήρε και τα ριμπάουντ με σκορ 21-14 (το σκορ στην 2η περίοδο ήταν 13-5 υπέρ των φιλοξενουμένων) και είχε 11 ασίστ, μόνο 5 λάθη. Είχε πάντως, μόνο 1 κλέψιμο.Ο Ηρακλής είχε τραγικό ποσοστό στα δίποντα (26% - 36/23), είχε μεν 54% στα τρίποντα (6/11), αλλά είχε 4/4τριπ. στην πρώτη περίοδο και μόλις 2/7 στην δεύτερη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν επίσης 8 ασίστ και μόλις 1 λάθος!Επέλαση Παναθηναϊκού και +25Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την φόρα που είχε από το 2ο δεκάλεπτο και η διαφορά πήρε την ανηφόρα. Το τριφύλλι πήγε για πρώτη φορά στο +16 (36-52 στο 20΄.53΄΄ και 40-56 στο 22΄.29΄΄), αλλά δεν έμεινε εκεί και στο 29΄.26΄΄ ανέβασε την διαφορά ακόμα περισσότερο και την πήγε στους 25 πόντους (53-78).ΑσταμάτητοςΟ Παναθηναϊκός συνέχισε να καλπάζει και στην 4η περίοδο, ενώ ο Ηρακλής συνέχισε απλά να… παρακολουθεί την πράσινη επέλαση, χωρίς να αντιδρά. Έτσι η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει και στο 36΄.32΄΄ πήγε στους 36 πόντους (58-94).Τα δεκάλεπτα: 24-22, 36-50, 53-78, 66-100.ΗΡΑΚΛΗΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Enechionyia 5 (1), Ebanks 15 (1/2τριπ., 6ριμπ., 3ασ., 2κλεψ.), Σχίζας, Hanlan 17 (3/6τριπ.), Haggins 5 (1), Suggs 7 (4ριμπ.), Φίλλιος 3, Βεργίνης 3 (1), Πετανίδης 1, Γκιουζέλης 6 (1τριπ., 3ριμπ.), Hatcher 2, Σαρικόπουλος 2.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Oded Kattash): Mack 4 (5ασ.), Παπαγιάννης 6 (5ριμπ., 3κοψ.), Μποχωρίδης 9 (3/6τριπ.), Παπαπέτρου 15 (1τριπ., 4ριμπ., 6ασ., 1κοψ.), White 6 (2), Auguste 5 (6ριμπ.), Hezonja 17 (2/3βολ., 3/6διπ., 3/4τριπ., 4ριμπ., 3ασ., 1κλεψ., 1κοψ.), Δίπλαρος 6, Κασελάκης 9 (1), Βουγιούκας 6, Bentil 15 (1/2τριπ., 4ριμπ., 1ασ.), Μαντζούκας 2 (1ριμπ., 3ασ.).

More
21 Apr 2021 11:47 #249743 by Βασίλης Φρίγκας
Παναθηναϊκός: «Πρόβλημα» με Παπαγιάννη, Μαντζούκα.Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε σβάρνα τον Ηρακλή με 100-66, αλλά οι πράσινοι έφυγαν προβληματισμένοι από το παρκέ, καθώς ο Γιώργος Παπαγιάννης υπέστη διάστρεμμα και ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε ενοχλήσεις στο πέλμα.

Ο Παναθηναϊκός  ισοπέδωσε τον Ηρακλή με 100-66,  αλλά την χαρά από την καλή εμφάνιση επισκίασαν τα «προβλήματα» που αποκόμισαν από το ματς οι Γιώργος Παπαγιάννης και Λευτέρης Μαντζούκας.Οι πράσινοι έφυγαν έτσι προβληματισμένοι από το παρκέ του Ιβανώφειου, καθώς ο Γιώργος Παπαγιάννης υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο μέρος (γι’ αυτό και δεν αγωνίστηκε καθόλου στην επανάληψη) ο Λευτέρης Μαντζούκας στραβοπάτησε σε κάποια στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου και αποχώρησε από το παρκέ με ενοχλήσεις στο πέλμα.Οι δυο παίκτες θα υποβληθούν αύριο (21/4) σε εξετάσεις για να φανεί αν έχουν κάτι σοβαρό ή όχι. Κι όλα αυτά πριν το άλλο εξ αναβολής ματς που περιμένει σε 4 μέρες την ομάδα, αυτό του Σαββάτου (24/4) με τον Προμηθέα στην Πάτρα.Η ομάδα είχε πολλά θέματα τελευταία με τον κορονοϊό, έπαιξε χωρίς τους Μήτογλου, Sant-Roos (ήταν να παίξει, αλλά είχε ένα προσωπικό ζήτημα και ζήτησε και πήρε άδεια για να μην δώσει το παρών στο Ιβανώφειο) και τώρα ήρθαν να προστεθούν σε όλα αυτά και τα προβλήματα με τους Παπαγιάννη και Μαντζούκα.