Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

More
22 Jan 2021 11:15 #244960 by Βασίλης Φρίγκας
Άρης: Πυρά και βαριές κουβέντες Μητρούδη κατά Μπουτάρη, Μιχαηλίδη
Ο τέως πρόεδρος του Άρη, Θεόφιλος Μητρούδης σε δηλώσεις του στο FOCUS 103,6 FM επιτέθηκε κατά του Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή όσα είπε ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε τηλεοπτική εκπομπή για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ εξαπέλυσε μύδρους και κατά του τέως προέδρου της ομάδας, Άκη Μιχαηλίδη.

Ο τέως πρόεδρος του Άρη, Θεόφιλος Μητρούδης εξαπέλυσε μύδρους και βαριές κουβέντες κατά του Γιάννη Μπουτάρη και του Άκη Μιχαηλίδη. Ο Μητρούδης πήρε ανάποδες με αφορμή τα όσα είπε ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε κανάλι σε εκπομπή για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ εξαπέλυσε μύδρους και κατά του τέως προέδρου της ομάδας των «κίτρινων».

Ο Μητρούδης έριξε τις βολές κατά ριπάς με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 FM.

Για τον Μπουτάρη είπε: «Πριν από χρόνια ο Μπουτάρης μου είχε πει "είσαι γάτα, αλλά... μαλ.... , το αποδέχθηκα και τον έγραψα στο βιβλίο μου άγιος Γιάννης Νυμφαίος. Αυτά που μου είπε τότε, τα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και τώρα λέω ότι ο μαλ… είναι ο Μπουτάρης. όσα είπε στον Χατζηνικολάου είναι αναλήθειες και επικοινώνησα με τον Γιαννάκη, ο οποίος μου είπε ότι δεν τα ήξερε και δεν μπορούσε να διαψεύσει τον Μπουτάρη, γιατί τα έλεγε εκείνος.

Ο Μπουτάρης κατάφερε να τον μισήσει η μισή Θεσσαλονίκη ως δήμαρχο και μετά από 30 χρόνια που είχα πάρει πάνω μου την ευθύνη για το διώξιμο του Γκάλη, έρχεται να πει ότι κι αυτός είπε να φύγει ο Γκάλης!

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε 4 παράγοντες, εγώ, ο Αντωνίου, ο Μπουτάρης και ο Βαγιάνος και ο πρώτος που λάκισε ήταν ο Μπουτάρης. Με κάλεσε και μου είπε «δεν μπορώ να σου δώσω λεφτά» και μου έδειξε στο γραφείο του τη φωτογραφία του Γκάλη για να μου πει «Βλέπεις αυτή τη φωτογραφία; Ο Γκάλης είναι η μεγαλύτερη ιστορία της ζωής μου, αυτός είναι στην καρδιά μου, τώρα εάν δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, ας φύγει, αλλά να ξέρει όταν κρεμάσει τη φανέλα ότι εμείς τον αγαπάμε».

Τώρα βγαίνει και λέει ότι στήριξε την επιλογή Γιαννάκη. σε μένα, δεν το είπε ποτέ».

Για την μεταγραφή Γιαννάκη στον Άρη και τον Μιχαηλίδη ανέφερε: «Τότε δεν υπήρχε κανένας, ήμουν νέος σε ηλικία, μπήκα με όσα λεφτά είχα και επειδή είπε κάτι για την μεταγραφή Γιαννάκη ότι έγινε σπίτι του, έτσι είναι, αλλά τα λεφτά, όλα τα λεφτά τα έβαλα εγώ. Έδωσα 7 εκατομμύρια προκαταβολή στον Γιαννάκη και η μεταγραφή στοίχισε 40 εκατομμύρια στον Ιωνικό, γιατί τότε ο πατέρας του Σπανού, που σήμερα είναι πρόεδρος στον Ατρόμητο, μαζί με τον Μελισσανίδη της ΑΕΚ έκαναν κουμάντο και ήθελαν να πουλήσουν τον Γιαννάκη στην ΑΕΚ.

Ο Μπουτάρης μου είπε να κατέβω στο σπίτι του στην Αθήνα, όταν κατέβαινα με τα λεφτά στην τσάντα για να αγοράσω τον Γιαννάκη, αφού πήρα την απόφαση, παρόντος του Ιωαννίδη.

Εγώ δεν ήμουν πρόεδρος στον Άρη, ήταν ο Μιχαηλίδης, ο οποίος στη σύσκεψη που κάναμε παρουσία του Ιωαννίδη, είχε πει «δεν μπορούμε να αγοράσουμε τον Γιαννάκη, τα λεφτά είναι πολλά» και έφυγε από τη σύσκεψη με ένα «καληνύχτα σας». Καθίσαμε στο δωμάτιο με τον Ιωαννίδη, που με είδε στα μάτια και μου είπε "δεν ξέρω τι λέει ο πρόεδρος, αλλά ο βασιλιάς σε αυτή την πόλη, πρέπει να είναι ένας"! Τότε, ο ΠΑΟΚ ανέβαινε και μας απειλούσε, θα δυνάμωνε πάρα πολύ και έπρεπε να κάνουμε κάτι. Αποφάσισα να πάω με όσα λεφτά είχα και με ένα αυτοκίνητο BMW που είχα από την αντιπροσωπεία μου, το οποίο εκτός από τα λεφτά που έδωσα, του χάρισα και το αυτοκίνητο. Ποτέ δεν με συμβούλεψε ο Μπουτάρης, όπως λέει και όταν ζήτησα τα 250 εκατομμύρια δραχμές που είχα βάλει στη διοίκηση Μιχαηλίδη, μου είπε ο τότε πρόεδρος ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Μου τα έφαγε τα λεφτά ο Μιχαηλίδης και έψαχνα να βρω επιταγές για να πληρώσω τον Γιαννάκη, αλλά ο Πεταλίδης με τον Σπύρου μου είπαν ότι δεν υπάρχουν επιταγές και τα πήρα όλα πάνω μου».

Για την επιλογή του (όταν ήταν πρόεδρος στον σύλλογο) να κρατήσει τον Γιαννάκη στον Άρη και να αφήσει ελεύθερο τον Γκάλη τόνισε: «Ήταν καθαρά οικονομικό το θέμα. Ο Γκάλης ήταν ελεύθερος, ο Γιαννάκης είχε συμβόλαιο. Ο Γκάλης έπαιρνε 1,5 εκατομμύριο δολάρια σημερινά, το χρόνο και ο Γιαννάκης φυσικά πολύ λιγότερα. Όταν έφυγε ο Γκάλης, πήγα στην Αμερική να φέρω τον Τάρπλεϊ, ο οποίος πήρε 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά δεν είχα μετρητά, κατέθεσα εγγυητική τραπέζης και ήρθε αυτός ο παικταράς στην Ελλάδα και στον Άρη, πήραμε το κύπελλο κυπελλούχων στο Τορίνο. εκείνη την εποχή, ήθελα να δεσμεύσω τον Γιαννάκη να μην φύγει, γιατί θα μας τον έπαιρναν. Ο Ιωαννίδης ήταν στον Ολυμπιακό, ο Γιαννακόπουλος ήταν δυνατός οικονομικά, είχε κόντρα με Κόκκαλη και προσπαθούσαν να πάρουν τους καλύτερους. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι αυτά που λέει ο Μπουτάρης».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jan 2021 11:16 #244961 by Βασίλης Φρίγκας
EuroLeague: Το πανόραμα της 21ης αγωνιστικής (21/1)
Οι Μήτογλου, Dorsey ήταν ασταμάτητοι στις νίκες του Παναθηναϊκού και της Maccabi. Επιβλητικές εμφανίσεις από Zenit, Villeurbanne και Armani στα άλλα παιχνίδια της ημέρας.

Με τέτοιον Μήτογλου, πώς να χάσει... Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που απέναντί του ο Παναθηναϊκός βρήκε μία αποδεκατισμένη Khimki, την οποία σκόρπισε με 94-78, έχοντας προηγηθεί ακόμα και με 21 πόντους διαφορά στο 27’. Αυτή ήταν η 13η σερί ήττα της Khimki (στο ντεμπούτο του Andrey Maltsev στον πάγκο), η οποία πήγε στο ΟΑΚΑ με 11 ετοιμοπόλεμους παίκτες και χωρίς τους Shved, Timma, Booker, Jerebko, Monroe και Vialtsev.

Ο Tyler Dorsey έκανε ατομικά ρεκόρ σε πόντους (30) και PIR (36), έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και η Maccabi νίκησε τη Real 86-84 στο «θρίλερ» του Τελ Αβίβ, σε ένα συγκλονιστικό ματς με 15 εναλλαγές προβαδίσματος και 12 ισοπαλίες.

Στο μεταξύ, τις 4 συνεχόμενες νίκες έφτασε η Zenit, η οποία επικράτησε για 2η φορά φέτος της Anadolu Efes (85-78), σπάζοντας ταυτόχρονα το σερί των τριών νικών που μετρούσαν οι Τούρκοι. Η ομάδα του Xavi Pascual προηγήθηκε με 23 πόντους διαφορά στο 18’ και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, παρότι είδε την Efes να πλησιάζει δύο φορές μέχρι τους πέντε πόντους στα τελευταία 2,5 λεπτά.

Σε μάλλον απροσδόκητους περιπάτους των γηπεδούχων εξελίχθηκαν τα δύο βραδινά παιχνίδια της ημέρας. Στη Γαλλία η Villeubanne έκανε ένα επιμέρους 30-8 από το 26’ έως το 35’ και υποχρέωσε τη Valencia στην 4η ήττα στους τελευταίους 5 αγώνες με 90-77. Στο Μιλάνο, η Armani παρά τις απουσίες των Shields, Micov, Brooks, Roll, έκλεισε το 1ο ημίχρονο με νταμπλ-σκορ (42-20), προηγήθηκε με 29 πόντους διαφορά στο 30’ και συνέτριψε την Bayern 75-51, υποχρεώνοντας τη γερμανική ομάδα σε 5η σερί εκτός έδρας ήττα. Η Armani, από τη μεριά της, για πρώτη φορά φέτος συμπλήρωσε αισίως 4 σερί νίκες.

ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Η Bayern έκανε αρνητικό ρεκόρ ομάδας με τις 32 μονάδες που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, σπάζοντας το προηγούμενο κατά 41 (73)! Το “32” είναι επίσης και φετινό αρνητικό ρεκόρ για την EuroLeague. Η ομάδα του Μονάχου είχε 18/58 σουτ και 20 λάθη στο Μιλάνο.

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ

* Ο Xavi Pascual κέρδισε άλλη μία μονομαχία με τον Ergin Ataman. Ο Ισπανός προπονητής έχει πλέον ρεκόρ 10-1 κόντρα στον Τούρκο στην EuroLeague.

* Ο γηπεδούχος επικράτησε για 6η φορά σε ισάριθμα παιχνίδια στο “ζευγάρι” Villeurbanne - Valencia.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ

Η Maccabi νίκησε τη Real για πρώτη φορά μετά τις 9/11/2017 και ύστερα από 6 συνεχόμενες ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η “βασίλισσα” έχει συνολικό ρεκόρ 38-24 κόντρα στη Maccabi και 18-11 από το 2000 και ύστερα.

Η STATLINE ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Ο Ντίνος Μήτογλου σημείωσε ατομικά ρεκόρ σε πόντους (29) και δείκτη αξιολόγησης (42) στην άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Khimki. Ο διεθνής φόργουορντ είχε επίσης 10/14 δίποντα, 9/9 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος σε 28’47’’. Με τέτοια νούμερα, δύσκολα θα χάσει το βραβείο του MVP της 21ης αγωνιστικής...

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

* Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 35 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες στη νίκη επί της Khimki, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 21 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε -απόντος, μάλιστα, του Γιώργου Παπαγιάννη! Οι “πράσινοι” είχαν συνολικά 40 ριμπάουντ έναντι μόλις 23 της ρωσικής ομάδας.

* Η Real σκόραρε σε 14 από τις 16 κατοχές που είχε στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τη Maccabi και την ολοκλήρωσε, έχοντας 33 πόντους, 8/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 2/3 βολές, 10 ασίστ και ούτε ένα λάθος!

* Ο Scottie Wilbekin έφτασε τα 25 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο. Συν τοις άλλοις, αριθμεί πλέον 318 εύστοχα τρίποντα στην EuroLeague και ξεπέρασε τον Vladimir Micov (317) στη 16η θέση του ιστορικού πίνακα.

* Ο Kevin Punter απέτυχε να σημειώσει τρίποντο έπειτα από 26 αγώνες στη σειρά με τουλάχιστον ένα εύστοχο στην EuroLeague.

* Το σερί των εύστοχων βολών του Sam Van Rossom διακόπηκε στις 32. Αντιθέτως, ο Norris Cole και ο Martin Hermannsson επέκτειναν τα δικά τους στις 22 διαδοχικές εύστοχες βολές, όπως και ο Luigi Datome στο Μιλάνο (29).

* Η Zenit είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στη νίκη επί της Anadolu Efes.

* Η Villeurbanne πέτυχε 30 πόντους από τα 20 λάθη που έκανε η Valencia.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 21/1

Zenit - Anadolu Efes 85-78
Παναθηναϊκός - Khimki 94-78
Maccabi - Real 86-84
Viileurbanne - Valencia 90-77
Armani - Bayern 75-51

Παρασκευή 22/1

CSKA - Fenerbahce (19:00)
Crvena Zvezda - Barcelona (20:00)
Zalgiris - Ολυμπιακός (20:00)
Baskonia - ALBA (22:00)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. CSKA 15-5 1661-1551
2. Barcelona 14-6 1609-1460
3. Zenit 13-6 1468-1391
4. Armani 13-7 1607-1530
5. Real 13-8 1668-1598
6. Bayern 12-9 1629-1590
7. Zalgiris 11-9 1595-1549
8 Ολυμπιακός 11-9 1569-1575
9. Anadolu Efes 11-10 1665-1620
10. Valencia 11-10 1712-1715
11. Fenerbahce 10-10 1509-1552
12. Maccabi 10-11 1642-1615
13. Baskonia 9-11 1586-1574
14. Παναθηναϊκός 7-13 1571-1623
15. Crvena Zvezda 7-13 1474-1547
16. ALBA 7-13 1526-1664
17. Villeurbanne 7-14 1592-1681
18. Khimki 2-19 1644-1892

* Εκκρεμούν 2 αγώνες: Zenit - Armani (5η αγωνιστική, 22/2, 19:00), Zenit - Παναθηναϊκός (6η αγωνιστική, 17/2, 19:00).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22Η)

Τρίτη 26/1

Khimki - Bayern (19:00)
Anadolu Efes - Crvena Zvezda (19:30)
Fenerbahce - Maccabi (20:00)
Armani - Ολυμπιακός (21:45)
Barcelona - Zenit (22:00)

Τετάρτη 27/1

ALBA - CSKA (21:00)
Villeurbanne - Baskonia (21:45)
Real - Παναθηναϊκός (22:00)
Valencia - Zalgiris (22:00)

More
22 Jan 2021 11:17 #244962 by Βασίλης Φρίγκας
Ισραήλ: Έτοιμο για επανεκκίνηση το πρωτάθλημα
Η αγωνιστική δράση στις μπασκετικές δραστηριότητες του Ισραήλ επανέρχεται κανονικά στην πρώτη κατηγορία.

Το μπάσκετ στην πρώτη του κατηγορία στη χώρα του Ισραήλ επιστρέφει κανονικά στην αγωνιστική δράση, μετά από σχετική άδεια που έδωσε η Κυβέρνηση της χώρας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα, ενώ έγινε και η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Ο πρώτος ημιτελικός είναι με ελληνική "κόντρα" μάλιστα ανάμεσα σε Maccabi Tel Aviv του Γιάννη Σφαιρόπολου, αλλά και της Hapoel Holon του Στέφανου Δέδα.

Στον άλλον ημιτελικό θα είναι η Maccabi Rishon κόντρα στην Hapoel Jerusalem, την πρώην ομάδα του Odded Kattash που βρίσκεται στο "τιμόνι" του "τριφυλλιού".

More
22 Jan 2021 11:18 #244963 by Βασίλης Φρίγκας
Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ βολοδέρνει εδώ και χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πάνω που έδειχνε ότι θα ξεμπλέξει μια και καλή με τις παλιές αμαρτίες,διάφοροι λόγοι έφεραν νέο αδιέξοδο και πάλι καλά που ο Ιβάν Σαββίδης αν και δεν έχει καμία επίσημη σχέση δεν ξεχνά τον σύλλογο και πληρώνονταν οι υποχρεώσεις στο Δημόσιο με την πολύτιμη συμβολή του.

Παρόλα αυτά ουδείς κατάφερε να τον πείσει να ενασχοληθεί και με το μπάτζετ που αν έριχνε το 1/10 απ όσα έβαλε στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ ο "δικέφαλλος" θα πάλευε για πλέι οφς στην Ευρωλίγκα. Ο Σαββίδης προφανώς δεν ενθουσιάζεται με το μπάσκετ αλλά και προφανώς αποτελεί έστω και από σχετικά ...μακρυά την ελπίδα της ομάδας να δει φως στην άκρη του τούνελ. Οπως ακούσαμε στην πρόσφατη Σ.Τ η συγκινητική συμπαράσταση του κόσμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έφερε ήδη από 2.000 φίλους του ΠΑΟΚ ένα ποσό 100.000 ευρώ στα ταμεία!Ο στόχος είναι το νούμερο να φτάσει στα 500.000 και στην συνέχεια η οικογένεια Σαββίδη έχει ανακοινώσει ότι θα διπλασιάσει όποιο ποσό μαζευτεί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα αν το ποσό περάσει το νούμερο αυτό θα υπάρξουν και άλλες θετικότερες εξελίξεις.

Βασικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ από τον ίδιο του τον λαό έχει την ευκαιρία να μαζέψει μαζί με τον Σαββίδη 1.5εκ φρέσκο και να καλύψει σοβαρές υποχρεώσεις,να μπει σε μια μίνι κανονικότητα και στην συνέχεια ίσως και σχετικά άμεσα ανάλογα τα συνολικά χρέη να καθαρίσει και να είναι γωνία μαγαζί.

Προφανώς είναι η ευκαιρία του καθώς μόνο αν είναι καθαρός από χρέη θα είναι ελκυστικός για οποιοδήποτε και γιατί όχι κάποια στιγμή να πειστεί και ο ίδιος ο Σαββίδης ή να κάνει δώρο όπως λέμε στην ομάδα όταν έχει καθαρίσει από τα παλιά,ένα δώρο 1-2εκ που θα φέρουν τον ΠΑΟΚ με τα άλλα τότε έσοδα σε επίπεδο ακόμα και πρωταθλητισμού ή έστω σε αυτό της ΑΕΚ.

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον έναν από τους δύο μεγάλους της Θεσσαλονίκης και κακά τα ψέματα χωρίς το μπάσκετ της συμπρωτεύουσας στην πρώτη γραμμή όλο το Ελληνικό μπάσκετ μπαίνει σε δεύτερο ρόλο και είναι σαν σε βάλτο...

More
23 Jan 2021 22:35 #245012 by Βασίλης Φρίγκας
Οι μεγάλες αλήθειες του Ρικ και η χαμένη ευκαιρία!

Ενας από τους κορυφαίους τεχνικούς όλων των εποχών στο Αμερικάνικο μπάσκετ ,ο Ρικ Πιτίνο ήταν από τους βασικούς ομιλητές της πρώτης μέρας του web conference «Front Runners in Sports Management 3.0» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχιία η πολυβραβευμένη ActiveMedia Group μαζί με το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στις 21-22-23/1/2021.

Αν και ενώ μ αρέσει το στιλ του Πιτίνο πολλές φορές όταν στην Ελλάδα έλεγα ότι είναι πολύ δημοσιοσχετίστικα όπως τα έλεγε τα πράματα καθώς όλα καλά τα έβγαζε λίγο ως πολύ! Ομως είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τώρα και μάλιστα αυτά που λέω καιρό και εγώ και πρέπει να δώσουμε σημασία για το καλό όλων. Θα σταθώ λοιπόν στο ότι τόνισε αυτό που λέω καιρό ότι δεν βγαίνουν άλλοι Σπανούλης και Διαμαντίδηδες. Ομως έχει σημασία ακριβώς όπως το είπε ο Πιτίνο.Οτι "Τελικά είναι τα βασικά του αθλήματος. Αν τα διδάξεις, θα έχεις σπουδαίους σουτέρ, σπουδαίους πασέρ. Τα βασικά είναι πολύ σημαντικά στον αθλητισμό, αλλά και στις επιχειρήσεις". Χρόνια επιμένω ότι οι παίκτες μας στην Ελλάδα γίνονται ρολίστες πολυτελείας με έμφαση στην άμυνα και εις βάρος του ταλέντου και γι αυτό κάθε καλάθι το φωνάζουμε για ...γκολ! Βλέπεις τα σημερινά μας 3αρια και τα είχαν 4-5αρια στο ξεκίνημα της καριέρας τους και γι αυτό μόλις μπουν σε υψηλό επίπεδο δεν...στρίβουν όπως λέμε καθώς δεν έχουν σουτ ,πάσα και τρίπλα,δηλ τα βασικά του αθλήματος! Τώρα τα είπε και ο Ρικ ,οπότε καλύφθηκα πλήρως!

Τι άλλο σημαντικό είπε όμως ο Πιτίνο. Διαβάστε. "Ανησυχώ για τις επόμενες γενιές, γιατί δεν βλέπω πολλά ταλέντα. Η αδυναμία του ελληνικού μπάσκετ είναι ότι πολλοί ατζέντηδες λένε στους παίκτες τους ότι είναι καλύτεροι απ' όσο νομίζουν. Οι νεαροί νομίζουν ότι είναι κάτι που δεν είναι. Σπανούλης και Διαμαντίδης δεν είχαν αυτό το πρόβλημα, τα κατάφεραν με τον παραδοσιακό τρόπο, το κέρδισαν με την δουλειά τους". Αυτό που φωνάζω δηλ χρόνια.Οτι οι Έλληνες πάικτες σε πολλές περιπτώσεις(όχι σε όλες ασφαλώς)κοιτάνε να κάνουν την καλή μεταγραφή στο 18-19,να πέσει το μπικικίνι,να κάνουν ...ζωάρα και στα 21-22 είναι στα αζήτητα και άντε να βρουν καμια ομάδα της μέσης στην Α1 δανεικοί για να μην ξεχάσουν το άθλημα ή να βολοδέρνουν μεταξύ πάγκου-12αδας στο μεγάλο όνομα ομάδα.

Οι ατζέντηδες και το περιβάλλον τους πολλές φορές κοιτάνε το σήμερα και όχι το αύριο για τους λόγους τους και έτσι τα ταλέντα μένουν ταλέντα για πάντα. Αν συνυπολογίσουμε και κάτι ακόμα που δεν είπε ο Πιτίνο.Οτι στην Ελλάδα ο προπονητής των μεγάλων δεν παίρνει το ρίσκο να χάσει και 4-5 ματς στην κανονική περίοδο αλλά να βγάλει παίκτες με το να πάιζουν οι μικροί 15-20΄για να ψηθούν!Και φυσικά δεν βλέπω ταλέντα όπως λέω χρόνια. Επίσης μην ξεχνάμε ότι Σπανούλης-Διαμαντίδης δεν ήταν ποτέ τα μεγάλα ταλέντα και δεν τους μάθαμε από τις μικρές Εθνικές.Δούλεψαν σκληρά και έπαιζαν σε μικρότερες ομάδες οπότε έγιναν ότι έγιναν μόνοι τους στην ουσία μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την δράση .

Και κάτι ακόμα. Ο Πιτίνο μαζί με τον πρώην παίκτη Μάσμπερν και κάποιους επενδυτές μπαίνου στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ασφαλώς θα ήθελε να πάρει μια Ελληνική ομάδα και το ανέφερε.Ομως δεν ευδοκίμησε κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή τι και πως. Προφανώς ο ΠΑΟ είναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς έχει αποτιμηθεί στα 25εκ ενώ γενικά σε επίπεδο μάρκετινγκ το Ελληνικό μπάσκετ ειναι πίσω και μαζί με τα μνημόνια έχει αδυνατίσει πολύ η εν λόγω αγορά. Ομως και πάλι μου κάνει εντύπωση.Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν τα μαύρα τους τα χάλια οικονομικά και αγωνιούν για την επιβιωσή τους καθημερινά. Μήπως εκεί το τιμ Πιτίνο δεν ήθελε να ασχοληθεί επειδή υπάρχουν πολλά χρέη;Λογικό βέβαια.Οπως και να έχει ο Πιτίνο αγαπά την πατρίδα μας και λογικά θα είναι και στο πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Θα ήταν πολύ πιο καλό να είχε πάρει όμως και μια Ελληνική ομάδα με το δικό του τιμ...

More
23 Jan 2021 22:36 #245013 by Βασίλης Φρίγκας
ΑΕΚ-Ιωνικός 81-74: Όταν «έσφιξαν τα γάλατα» οι «παλιοσειρές» καθάρισαν την παρτίδα
Η ΑΕΚ τα χρειάστηκε από τον Ιωνικό, αλλά όταν «έσφιξαν τα γάλατα» οι «παλιοσειρές» βγήκαν μπροστά και καθάρισαν (81-74) το ματς για την Ένωση.

Η ΑΕΚ είδε την ήττα με τα μάτια της απέναντι στον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, αλλά όταν «έσφιξαν τα γάλατα» οι «παλιοσειρές» της ομάδας, Lojeski, Maciulis, Langford (ειδικά αυτός, πήρε το όπλο του στο τέλος και… σκότωσε τους Νικαιώτες), Slaughter βγήκαν μπροστά και καθάρισαν (81-74) το ματς για την Ένωση.

Η ΑΕΚ είχε προβλήματα καθώς της έλειπαν οι Jankovic, Κατσίβελης, ο Ζήσης ήταν στην 12άδα, αλλά αποφασίστηκε να μην παίξει, καθώς δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.

Χτύπησε ο Γκίκας

Σαν να μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε και ο Γκίκας (του γύρισε ο αστράγαλος στο αριστερό πόδι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αποχώρησε από το παρκέ και δεν ξανάπαιξε) στο ματς και η Ένωση έμεινε στο υπόλοιπο με έναν πόιντ γκαρντ, τον Μωραΐτη.

Αυτό, βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς και ο Ιωνικός είχε θέματα. Είχε μόλις 4 ξένους στην αποστολή και απ’ αυτούς ο Smith ήταν απλά εκεί για να συμπληρωθεί η 12άδα, καθώς είναι τραυματίας.

Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολες ώρες από τον Ιωνικό. Όταν όμως, ζόρισε το πράγμα οι πολύπειροι παίκτες της… κατέθεσαν την εμπειρία τους στο παρκέ, έδειξαν ότι ξέρουν να χειρίζονται καλά τέτοιες καταστάσεις και έτσι οδήγησαν την ΑΕΚ στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Lojeski (21π., με 3/7τριπ.), αλλά την παράσταση έκλεψαν οι Maciulis (12π., 8ριμπ., 5ασ., 1κλεψ., 2κοψ.), Langford (έκανε τον πλέι μέικερ στο τέλος, αλλά έβαλε και πολύ σημαντικούς πόντους και είχε απολογισμό 13π., με 1/5τριπ. πάντως, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 29΄.01΄΄).

Ο Moreira έκανε άλλο ένα πολύ καλό ματς και πέτυχε double – double (είχε 16π., 10ριμπ., μοίρασε 3 τάπες, αλλά έκανε 4 λάθη), ενώ σπουδαίος ήταν ο Ρογκαβόπουλος (11π., 5ριμπ., 2ασ., 1κοψ.).

Η ΑΕΚ είχε μόλις 27% στα τρίποντα, αλλά στην 4η περίοδο έβαλε πολλά μεγάλα τρίποντα. Κέρδισε τα ριμπάουντ (43-31) και μάλιστα πήρε 18 επιθετικά! Πέτυχε 40π., στο «ζωγραφιστό», 16 από τα αντίπαλα λάθη και 15 από δεύτερες ευκαιρίες (το νούμερο αυτό είναι μικρό βέβαια, μπροστά στα επιθετικά που πήρε). Είχε 20 ασίστ και 15 λάθη. Το 15 ίσως να φαίνεται πολύ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μόλις 3, ενώ στο πρώτο είχε 12!

Στην αντίπερα όχθη ο Ιωνικός το πάλεψε, ζόρισε την ΑΕΚ με τις άμυνες χώρου που έπαιζε. Εκανε μάλιστα 13 κλεψίματα. Τα 12 στο πρώτο μέρος, καθώς στην επανάληψη είχε μόλις 1. Θα μπορούσε να είχε πάρει το ματς αν ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος. Από τους Νικαιώτες ο Χουγκάζ (15π. με 3/5τριπ., 10ριμπ., 4κλεψ. και κανένα λάθος) έδειξε σε άλλο ένα ματς ότι αποτελεί χρυσή ελπίδα για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Σπουδαίο ματς έκανε και ο Μαυροκεφαλίδης (18π., 5ριμπ., 3ασ., 1κοψ.).

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με ένα σερί 5-0 με 5π. του Lojeski (5-0 στο 1΄.59΄΄), αλλά ο Ιωνικός απάντησε με δικό του σερί και μάλιστα 6-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ (5-6 στο 3΄.37΄΄).

O Ιωνικός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, οι άμυνες χώρου που έπαιζε ζόριζαν την ΑΕΚ, που ήταν κακή επιθετικά, είχε θέματα στην άμυνα, έκανε κακές επιστροφές ενώ έκανε 8 συνολικά λάθη! Οι Νικαιώτες που πίεζαν ασφυκτικά ειδικά πάνω στα «κιτρινόμαυρα» γκαρντ, προηγήθηκαν με 10-16 στο 8΄.01΄΄ έχοντας ως εκεί (από το 0-5) ένα επιμέρους σκορ 16-5!

Το δεκάλεπτο έληξε τελικά 14-18 με την ΑΕΚ να έχει κατορθώσει να κάνει 8 λάθη (!), να έχει 2/9 τρίποντα και 3/6 δίποντα, να έχει δώσει μόλις 3 ασίστ.

Ο Ιωνικός είχε μεν 0/6 τρίποντα, αλλά σούταρε με 66% στα δίποντα (8/12), είχε 8 κλεψίματα και μόλις 3 λάθη (έναντι 4 ασίστ), βρήκε 12π. από τα λάθη της ΑΕΚ, πέτυχε 14π. στο «ζωγραφιστό» και είχε και 8π. στον αιφνιδιασμό.

Στην 2η περίοδο ο Ιωνικός πήγε στο +5 (16-21 στο 10΄.32΄΄), η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια (27-27 στο 16΄.01΄΄), αλλά μετά το 17΄.49΄΄ (31-31), ο Ιωνικός έτρενε ένα επιμέρους σκορ 6-2 και προηγήθηκε με 33-37 στο ημίχρονο.

Η εικόνα στο πρώτο μέρος με τον Ιωνικό να έχει 12 κλεψίματα!

Ο Ιωνικός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 20λεπτο, παρά το ότι είχε μόλις 20% στα τρίποντα (2/10τριπ.). Οι Νικαιώτες είχαν 12 κλεψίματα (!), είχαν 10 ασίστ και μόλις 5 λάθη. Βρήκαν 20π. στο «ζωγραφιστό», 14π. από τα λάθη της ΑΕΚ, 10π. από αιφνιδιασμούς. Τα πιο μεγάλα τους όπλα ήταν η πίεση που ασκούσαν και οδήγησε σε πολλά λάθη την ΑΕΚ και σε πολλά κλεψίματα και οι ζώνες προσαρμογής που έπαιζαν, οι οποίες αποσυντόνιζαν την Ένωση.

Από την άλλη το μόνο «μείον» ήταν πώς έχασαν τα ριμπάουντ (18 με 6 επιθετικά, έναντι 23 με 7 επιθετικά της ΑΕΚ.

Στην αντίπερα όχθη η Ένωση είχε ως καλό μόνο τα δίποντα (11/19 – 57%). Από κει και πέρα το… χάος. Η ομάδα είχε 2/12 (16%) τρίποντα, έκανε 12 λάθη και είχε μόλις 7 ασίστ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ιωνικός πήγε στο +6 (33-39). Στο 21΄, ο Lojeski μείωσε σε 35-39 με δίποντο, οι Νικαιώτες ξαναπήγαν στο +6 (35-41 στο 21΄.32΄΄), αλλά ξανά ο Lojeski μάζεψε την διαφορά, αυτή την φορά με τρίποντο (38-41 στο 21΄.46΄΄).

Στη συνέχεια έγινε μάχη, η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο στο 23΄.30 (42-43), αλλά ο Ιωνικός έβρισκε τρόπο να έχει ένα προβάδισμα (42-45 στο 23΄.44΄΄ και 46-49 στο 26΄03΄΄), το οποίο έφτασε και στους 7 πόντους (48-55 στο 29΄.32΄΄). Ο Ιωνικός πήγε στο 51-56, αλλά ο Langford με ένα δίποντο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου έκανε το σκορ 53-56.

Ξύπνησε η ΑΕΚ

Στην 4η περίοδο η ΑΕΚ ξύπνησε και αγρίεψε. Οι πολύπειροι Langford, Lojeski, Slaughter βγήκαν μπροστά, η κιτρινόμαυρη άμυνα χώρου, μπλόκαρε τον Ιωνικό, ενώ η ΑΕΚ μάζεψε πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Ανέλαβαν δράση οι Ρογκαβόπουλος, Maciulis και η ΑΕΚ στο +11

Η Ένωση έκανε έτσι ένα επιμέρους σκορ 8-2 και προηγήθηκε με 61-58 στο 31΄.47΄΄.O Hollowell έφερε το ματς στα ίσια (61-61) στο 33΄.02΄΄ με τρίποντο, αλλά ο Ρογκαβόπουλος απάντησε με τον ίδιο… τρίποντο τρόπο (64-61 στο 33΄.53΄΄).

Στο 34΄.39΄΄o Ρόγκα αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Maciulis πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 66-61.

Λάθος των διαιτητών

Ο Ιωνικός… έβαλε τις φωνές για την φάση αυτή, καθώς η μπάλα δεν είχε βρει στεφάνι στο τρίποντο του Ρογκαβόπουλου και ο χρόνος είχε τελειώσει πριν κάνει το «χουκ» ο Maciulis.Οι διαιτητές δεν… είδαν τίποτα και το καλάθι μέτρησε. Στην επόμενη φάση ο Maciulis βρήκε στόχο από τα 6,75μ. και έκανε το 69-61 (35΄.15΄΄) και στο 35΄.54΄΄ ο Ρογκαβόπουλος έκανε το ίδιο, σκόραρε στο τρίποντο που έκανε και έδωσε στην ΑΕΚ αέρα 11 πόντων.

Πλησίασε ο Ιωνικός με 2 τρίποντες βόμβες

Ο Ιωνικός δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Κάθε άλλο. Οι Χουγκάζ και Pridgett έβαλαν δυο απανωτά τρίποντα (του Έλληνα παίκτη είχε και δόση τύχης, καθώς ήταν σχεδόν στο τέλος του χρόνου και μπήκε στο διχτάκι μέσω του ταμπλό) και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά στους 4 πόντους (74-70 στο 37΄.33΄΄).

Ο Ιωνικός δεν έμεινε εκεί. Στο 38΄.05΄΄ ο Μαυροκεφαλίδης μείωσε στους 2 πόντους (74-72) με 2/2 βολές.

Μεγάλο τρίποντο Langford, ο οποίος καθάρισε το ματς

Ο Langford στο 38΄.27΄΄ έδειξε την κλάση του και με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 77-72. Δεν έμεινε όμως, εκεί. Βγήκε μπροστά και καθάρισε την παρτίδα.

Στα 1΄.04΄΄ ο Pridgette μείωσε σε 77-74 με 2/2 βολές. Στα 42΄΄ ο Langford μίλησε ξανά. Έκανε το ντράιβ, μάζεψε την άμυνα του Ιωνικού πάνω του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρα στον αφύλακτο κάτω από το καλάθι, Lojeski, ο οποίος έκανε το 79-74 με 44΄΄ να απομένουν.

Στα 23΄΄ ο Langford κέρδισε φάουλ, έβαλε και τις 2 βολές, έκανε το 81-74 και το ματς τελείωσε εκεί.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 33-37, 53-56, 81-74.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Moreira 16 (0/1βολ., 8./10διπ., 10ριμπ., 3κοψ., 4λαθ.), Maciulis 12 (2/5τριπ., 8ριμπ., 5ασ, 1κλέψ., 2κοψ.), Μωραΐτης 2 (4ριμπ., 3ασ., 1κλεψ.), Lojeski 21 (6/8διπ., 3/7τριπ.), Moses 2, Langford 13 (4/4βολ., 3/7διπ., 1/5τριπ., 8ασ., 3κλεψ.), Γκίκας, Ρογκαβόπουλος 11 (1/2βολ., 2/5διπ., 2/5τριπ., 5ριμπ., 2ασ., 1κοψ.), Slaughter 4 (5ριμπ.).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Πετρόπουλος 2 (3ριμπ., 2ασ., 3κλεψ.), Μαυροκεφαλίδης 18 (4/4βολ., 7/9διπ., 0/3τριπ., 5ριμπ., 3ασ., 1κοψ., Muhaymin 8, Τολιόπουλος 8 (2τριπ., 3ριμπ., 3κλεψ.), Χουγκάζ 15 (2/2βολ., 2/5διπ., 3/5τριπ., 10ριμπ., 4κλεψ.), Pridgett 12 (1τριπ., 3ριμπ., 4ασ.), Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Γιώτης, Holowell 11 (1).

More
23 Jan 2021 22:37 #245014 by Βασίλης Φρίγκας
Δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Καλαμπάκου το Μεσολόγγι
Ο Ντίνος Καλαμπάκος και οι συνεργάτες τους υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά από τον διασυρμό από τον Άρη, οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές από τη διοίκηση του Μεσολογγίου.

Το Μεσολόγγι παραδόθηκε από την αρχή σχεδόν του αγώnα στον ρυθμό του Άρη, δίχως να καταφέρει να δείξει κάτι το ανταγωνιστικό. Από την πλευρά του, ο Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου είπε πως προτίθεται να παραιτηθεί, κάτι που τελικά έπραξε μαζί με τους συνεργάτες του και εκφράστηκε με αρκετές σκληρές κουβέντες σε βάρος συγκεκριμέμενων παιχτών του.

Παρόλα αυτά οι παραιτήσεις τους δεν έγιναν αποδεκτές από τη διοίκηση του Μεσολογγίου.

Η ανακοίνωση των νεοφώτιστων:«Ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, υπέβαλαν πριν από λίγο, τις παραιτήσεις τους στη διοίκηση της ομάδας, η οποία δεν τις έκανε αποδεκτές.Οι δυσκολίες μας πεισμώνουν και μας κάνουν να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Ο coach Καλαμπάκος και το τεχνικό επιτελείο του, έχει την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη μας.Προχωράμε ενωμένοι και βλέπουμε μπροστά μας το επόμενο παιχνίδι-τελικό με τη Ρόδο

More
23 Jan 2021 22:39 #245015 by Βασίλης Φρίγκας
Προμηθέας Λαύριο 90-88: Plot twist επιπέδου Όσκαρ Σεναρίου και νίκη από το πουθενά για τους Πατρινούς!
Ένα τρομερών διαστάσεων παιχνίδι έλαβε χώρα πριν από λίγο στην Πάτρα, με τον τοπικό Προμηθέα να επιστρέφει από την κόλαση του -8 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με το «καυτό» Λαύριο, και να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη χάρις το κρεσέντο του Μιχάλη Λούντζη που συμμετείχε στους 10 τελευταίους πόντους των γηπεδούχων, που έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ της τάξης του 10-2 για να βυθίσουν στην ήττα τους Αθηναίους!

Ένα τρομερών διαστάσεων παιχνίδι έλαβε χώρα πριν από λίγο στην Πάτρα, με τον τοπικό Προμηθέα να επιστρέφει από την κόλαση του -8 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με το «καυτό» Λαύριο, και να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη χάρις το κρεσέντο του Μιχάλη Λούντζη που συμμετείχε στους 10 τελευταίους πόντους των γηπεδούχων, που έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ της τάξης του 10-2 για να βυθίσουν στην ήττα τους Αθηναίους!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

1η περίοδος

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Προμηθέα Πατρών να προσπαθεί να υπερνικήσει interior το Λαύριο, εξαιτίας της λειψανδρίας του Λαυρίου στη γραμμή των «ψηλών» του, κάτι που δικαιολογεί το γεγονός πως οι πρώτες 6 επιθέσεις έλαβαν χώρα στο ζωγραφιστό και τον Agbelese, χωρίς επιτυχία (4 λάθη του Agbelese/1-2 σουτ/1-2 βολές).

Παράλληλα, το Λαύριο προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, και να ανοίξει όσο περισσότερο μπορεί το γήπεδο με την ικανότητά του από απόσταση. Ωστόσο, αν και είχε πολλές ελεύθερες όψεις από την περιφέρεια, και κυρίως από την αριστερή γωνία, ξεκίνησε άστοχα την αναμέτρηση (2-5 τρίποντα/ 3-6 το σκορ).

Αν και οι Πατρινοί ξεκίνησαν με 6/6 επιθέσεις από το ζωγραφιστό, στη συνέχεια εκτέλεσαν 4 σερί φορές από την περιφέρεια, και ευστόχησαν στις 2 εξ αυτών (9-8). Μέχρι τότε, είχαν σκοράρει 6 πόντους οι αφοί Αγραβάνη και 3 ακόμα πρόσθεσε ο Miller.

Η τάση των γηπεδούχων ενόχλησε αρκετά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνέχισαν το μοτίβο τους με τα τρίποντα, χωρίς καμία διάθεση για drives ή τάισμα των «ψηλών». Ωστόσο, ήταν αρκετά εύστοχοι καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (5-8), και συνέχισαν στους σύγχρονους ρυθμούς, στους οποίους τρέχουν όλη τη σεζόν.

Από την άλλη μεριά, ο Grant ήταν απολαυστικός για λογαριασμό του Προμηθέα (12 πόντοι/ 2 ασίστ/ 2 κλεψίματα/ 3 κερδισμένα φάουλ), και έδωσε άμεσα λύσεις στο σύνολο του Μάκη Γιατρά, αλλά και υψηλότατο σκορ και ευστοχία στην αναμέτρηση (25-26 η αναμέτρηση/ 52% εντός πεδιάς).

2η περίοδος

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να ψάξουν την επαφή, κάτι που μαρτυράει τα 3 σουτ και τις δύο βολές του Προμηθέα, αλλά και τα 2 drives του Λαυρίου, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί σεμιναριακά τη μπάλα.
Ωστόσο, από τις εν λόγω επιχειρήσεις, επιτυχημένη ήταν μόνο η μία των φιλοξενούμενων (25-30 στο 12'/ 0-7 σερί το Λαύριο).

Λίγο αργότερο, το σερί του Λαυρίου, που έφτασε και στο 10-0 χάρις τα δύο τρίποντα από Μαστρογιαννόπουλο και Cosey (25-34), «έσπασε» από την αμυντική νότα αλά ΝΒΑ των γηπεδούχων, αφού τα τρία απανωτά κλεψίματα των Grant (3ο στη βραδιά) και Evans (2 σερί) έφεραν 2 εύκολα lay ups και μια εύστοχη βολή (3 πόντοι ο Evans, 2 o Δημήτρης Αγραβάνης, 31-34 το σκορ).

Στη συνέχεια, το τεράστιο- πολύ δύσκολο and one του Μουράτου έδωσε ανάσα στην ομάδα του coach Σερέλη, που έδειχνε αποσβολωμένη στην άμυνα της αχαϊκής ομάδας (31-37).

Μέχρι και το 18', οι δύο σύλλογοι αντάλλαζαν εκατέρωθεν εύστοχα σουτ, με τους Agbelese για τους γηπεδούχους και Carter (12 πόντοι, 5-5 σουτ, 2-2 τρίποντα) να πετυχαίνουν από 2 καλάθια, με το Λαύριο να ανακτά τα ηνία της αναμέτρησης, στέλνοντας τη διαφορά στους 8 (35-43).

Έκτοτε όμως, ο Προμηθέας υπερείχε σε ένα ματς με άγρια ομορφιά, πολλά λάθη (20) και πολλά κλεψίματα (12), και κατάφερε να τρέξει ένα σερί της τάξης του 9-0 για να κλείσει το ημίχρονο στο +2 (47-45)!

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα πέτυχε 2 εύκολα καλάθια από transition (Αγραβάνης, Miller), ένα δύσκολο interior καλάθι του Agbelese (4 πόντοι), από ασίστ του Miller, αλλά και 4 ακόμα πόντους από μια λανθασμένη υπόδειξη για φάουλ σε επιχειρούμενο τρίποντο του Diallo στον Grant, το οποίο και επέφερε ουσιαστικά 3 πόντους ελέω της παράβασης, αλλά και ακόμα 1 εξαιτίας της τεχνικής ποινής που χρεώθηκε ο forward του Λαυρίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο Προμηθέας «έκλεισε» το ημίχρονο ευστοχώντας στα 5 από τα τελευταία του 6 σουτ, την ίδια στιγμή που ανάγκασε το Λαύριο να έχει μόλις 2/6 σουτ (33%), αλλά και 2 λάθη στην ίδια χρονική περίοδο!

3η περίοδος

Το τρομερά ποιοτικό πρώτο μέρος έδωσε τη θέση του σε ένα αρκετά άγαρμπο δεύτερο, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό, έλαβαν συνολικά χώρα 2 χαμένα σουτ, 1 λάθος και 1 φάουλ.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ξανά την υψομετρική υπόσταση του Agbelese, με τον έμπειρο center να συμμετέχει στους 4 από τους 4 από τους 8 πόντους της ομάδας του (2 πόντοι, 1 ασίστ στον Miller από επιθετικό ριμπάουντ/55-50 στο 24').

Ωστόσο, η αντίδραση του Λαυρίου ήταν άμεση, και τρέχοντας ένα επί μέρους 9-2 σερί, έφτασε να προηγείται με 1 πόντο στο 26' (57-58), με το τρίποντο και φάουλ του Davis να κινεί την αρχή της ανατροπής!

Οι Πατρινοί αντέδρασαν άμεσα εκ νέου και με ένα δικό τους 5-0 σερί, ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης (+3, 62-59 στο 29'), χάρις το τρίποντο του Grant (20 πόντοι) και το κάρφωμα του Χριστοδούλου στην αντεπίθεση, ενώ λίγο αργότερα το δυναμικό κάρφωμα του έτερου Grant μετά από επιθετικό ριμπάουντ από δικό του χαμένο σουτ, έστειλε τη δiαφορά στους 6 (65-61).

Ο ρυθμός ήταν αρκετά άναρχος και δραστήριος, με τις δύο ομάδες να τρέχουν συνεχώς στο ανοιχτό γήπεδο, και να εκμεταλλεύονται το χαμηλό ποσοστιαίο σκορ της περιόδου -δεδομένων των εύκολων σουτ- (51%), με καλύτερες προοπτικές transition.

Τέλος, οι δύο ελεύθερες βολές του Diallo (14 πόντοι) «έκλεισαν» την τρίτη περίοδο στο καλάθι (65-63).

4η περίοδος

Το τελευταίο δεκάλεπτο εκκίνησε πολύ -σχεδόν ως κλισέ- αγχωμένα, με τους δυο αντιπάλους να μη μπορούν να βρουν σκορ στο πρώτο 1.5 λεπτό της αναμέτρησης, «κατάρα» η οποία έσπασε χάρις τις βολές του Diallo (16 πόντοι/8-8 βολές), που ισοφάρισε το σκορ στο νούμερο 65.

Αμφότεροι οι μονομάχοι επιχείρησαν να πάνε σε drives, προκειμένου να εκμεεύσουν φάουλ στους αντιπάλους τους, και να ταξιδέψουν στη γραμμή των βολών , από όπου ήταν και οι δύο πολύ εύστοχες (71% γενικότερα).

Μέχρι και το 34', το Λαύριο κατόρθωσε να τρέξει ένα 2-8 επί μέρους σερί, αφού ο Savage πέτυχε 9 συνεχόμενους πόντους (10 στο ματς με 2 τρίποντα), και έστειλε το σκορ στο 69-72. Παράλληλα, κατόρθωσε να κερδίσει και το 5ο φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη, που απεβλήθη από τη συνάντηση, έχοντας αγωνιστεί 24 λεπτά (6-6 δίποντα).

Οι εκατέρωθεν καλές άμυνες συνεχίστηκαν και στη συνέχεια, με το Λαύριο όμως, να είναι αισθητά πιο ουσιαστικό, αφού, παρά τις 3/4 βολές του Προμηθέα, κατάφερε να πετύχει άκοπους πέντε πόντους (3 βολές του Cosey, 1 άνετο follow του Diallo), και να αυξήσει το προσιτό του προβάδισμα στους 5 πόντους με μόλις 3 λεπτά για το φινάλε (72-77), και όλα έδειχναν πως η κατάσταση δύσκολα θα...τούμπαρε.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Cosey, που ήταν απών κατά τη διάρκεια των 3 πρότερων περιόδων θα φτάσει στους 6 δικούς του συνεχόμενους πόντους (11 σύνολο) και θα οδηγήσει το σερί της αθηναϊκής ομάδας στους 8 (72-80) με μόλις 2:40 για το φινάλε της αναμέτρησης!

Κατά το επόμενο 1 λεπτό, ο Προμηθέας πέτυχε 8 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να παίξει ουσιαστική full court press άμυνα, με αποτέλεσμα να επιτρέψει και αυτός με τη σειρά του ακόμα 8 πόντους (4 βολές, 2 ελεύθερα καρφώματα) με αποτέλεσμα το σκορ να είναι στο 80-88, με μόλις 1:17 για την λήξη.

Στη συνέχεια όμως, 6 σερί πόντοι του «αγνοουμένου» όλον τον αγώνα Μιχάλη Λούντζη (1 γκολ φαουλ, 1 τρίποντο) μείωσαν την απόσταση του σκορ στους 2 μόλις πόντους για χάρη του Προμηθέα, που είχε και τη μπάλα δική του, μετά από τραγικό λάθος του Μουράτου, ελέω της ασφυκτικής πίεσης!

Ο MVP της τελευταίας περιόδου, Λούντζης, πήγε στο drive κόντρα στο miss match που προέκυψε με τον Γερομιχαλό και την ύστατη στιγμή πάσαρε στον ελεύθερο θηριώδη Grant που κάρφωσε, ισοφαρίζοντας σε 88-88 με μόλις 49'' για το φινάλε!

Λίγο αργότερα, τα βήματα του Cosey στην εκπνοή της λήξης της επίθεσης των φιλοξενούμενων, έδωσαν την ευκαιρία στον Προμηθέα να έχει την τελευταία επίθεση ενός απίστευτου ματς, και να επιστρέψει από την κόλαση μιας επικείμενης ήττας.

Ο Μιχάλης Λούντζης -ποιος άλλος- θα εκτελέσει το Λαύριο ξανά, με ένα μακρινό δίποντο, και θα δώσει στους Πατρινούς, που τρέχουν ένα 10-2 σερί στο τελευταίο λεπτό, το προβάδισμα!

Το Λαύριο με τη μπάλα και 4.7'' στη διάθεσή του...

Ωστόσο, ο Carter δεν κατάφερε καν να σουτάρει, αφού η μπάλα έμεινε στα χέρια του, μετά από τρομερή άμυνα του Αθηναίου, και έτσι ο Προμηθέας πανηγύρισε μια απέλπιδα νίκη με τον Λούντζη ως τον σημαιοφόρο της!

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 47-45, 65-63, 90-88

Ιστορικά στοιχεία

-Στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας, ο Προμηθέας μετράει 5 νίκες.

-Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, το Λαύριο επικράτησε με 75-72.

-Σε 6 αναμετρήσεις στην Πάτρα, ο Προμηθέας μετράει ισάριθμες νίκες.

-«Έσπασε» το νικηφόρο σερί 8 αγώνων του Λαυρίου.

More
23 Jan 2021 22:40 #245016 by Βασίλης Φρίγκας
Στον «αέρα» η παραμονή James στην CSKA
Νέες καμπάνες ηχούν για τον Αμερικανό guard των Ρώσων.

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο Ελληνικός λαός και φαίνεται πως έχει δίκιο. Δεν έφτανε η ήττα στο φινάλε από την Fener για την CSKA μετά την λήξη της αναμέτρησης υπήρξε και έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Mike James και Δημήτρη Ιτούδη.

Ο δεύτερος έκανε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στον δεύτερο με τον πρώην άσο του Παναθηναικού να του απαντάει σε έντονο ύφος και με άσχημο τρόπο και χάρις την περέμβαση των ψυχραιμότερων δεν υπήρξε γενίκευση του επεισοδίου. Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες πέθανε ο παππούς του Αμερικάνου guard ο οποίος ουσιαστικά τον ανέθρεψε και η ομάδα του του αρνήθηκε την άδεια για να παρευρεθεί στην κηδεία του και ίσως να ναι αυτός ο λόγος του εκνευρισμού του.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι η απόφαση της διοίκησης των Μοσχωβιτών μιας και είναι η δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν που ο εν λόγω παίχτης δημιουργεί θέμα στην ομάδα με την συμπεριφορά του.

More
23 Jan 2021 22:41 #245017 by Βασίλης Φρίγκας
Η απόλυτη αυτοκτονία στο Κάουνας και τώρα τρέχει....

Τι ματσάρα πάλι και αυτή! Βασικά ο Ολυμπιακός (όπως και η Μακάμπι) είναι οι ομάδες των θρίλερ και τα τελευταία λεπτά απόλαυση και τρέλα μαζί! Και πλάκα πλάκα στο 72-79 στο 38' είχα αρχίσει να γράφω για το άλμα πρόκρισης στο Κάουνας με την "παλιά φρουρά" αλά Βελιγράδι. Και στο φινάλε αλλάζεις τα πάντα και γράφεις για την απόλυτη αυτοκτονία!

Αλλά Ολυμπιακός είναι αυτός! Ο Ολυμπιακός των θρίλερ και ανατροπών υπέρ και κατά μαζί! Ο Ολυμπιακός άγγιξε και είχε βάλει στην αγκαλιά του το 8ο διπλό του αλλά έφτασε στην πηγή και μόλις έσκυψε να πιει νερό, έπαθε έμφραγμα και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου!

Οπως και να έχει ντέρμπι περιμέναμε, ντέρμπι είδαμε και όποιος και να κέρδιζε με βάση όλη την εξέλιξη του ματς δίκαιο θα ήταν. Με βάση τα τελευταία δυο λεπτά ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε και έπρεπε να κερδίσει αλλά η Ζάλγκιρις καθώς τα ...κόζια έχουν αλλάξει, ντύθηκε Ολυμπιακός όπως έκανε αυτός τέτοιες ανατροπές!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λογικά πήγε το ματς και περίμενε πολλά από την λεγόμενη "παλιά φρουρά" της ομάδας του. Και για την ακρίβεια ξέρει καλά ότι παιχνίδια όπως στο Βελιγράδι με τον Αστέρα και αυτό στο Κάουνας είναι βούτυρο στο ψωμί για τις παλιές καραβάνες Σπανούλη και Πρίντεζη που με την εμπειρία τους μπορούν να τα βγάλουν πέρα και στην άμυνα καθώς, αυτές οι ομάδες δεν έχουν Αμερικάνικη επίδραση ουσιαστικά και παίζουν σεταρισμένο και Ευρωπαίκό μπάσκετ. Αλλά τελικά δεν έφτασαν αν και ήταν οι κορυφαίοι.

Ο Ολυμπιακός σκοράρει 83π στην επίθεση καθώς εκτός έδρας έχει πολύ τρίποντο. Η Ζάλγκιρις είχε σχεδιάσει με τον πολύ εξελίξιμο Μάρτιν Σίλερ στο πάγκο να το κατεβάσει και τα ψιλοκατάφερε.

Οι Λιθουανοί είχαν τρομερό πρώτο μέρος με 11/14 και 7/13τρ(!) με τρομερό πάσινγκ γκέιμ και θηριώδη Λοβέρν στις ρακέτες. Είχαν πάρει και τα ριμπάουντς(15-9) αλλά τα 8 λάθη και τα τρίποντα του Σλούκα και ένα κακό 4λεπτο αφλογιστίας (36-29 στο 13' και 36-39 στο 17') τους άφησαν να πάνε μόλις προηγούμενοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (45-44). Όλα έδειχναν κόκκινο έτσι.

Η κούραση του ιδιόρυθμου Λοβέρν (ακριβός παίκτης που δεν πήγε καλά στην Φενέρ ερχόμενος από το ΝΒΑ αλλά στο Κάουνας έχει αναγεννηθεί), που δεν έχει ανάλογο μπακ απ όσο φιλότιμος και αν είναι ο Γκέμπεν και το γνωστό πια τρικ του Μπαρτζώκα να παίξει με Βεζένκοφ στο "3" και Πρίντεζη στο "4" έβγαινε βασικά μετά την 3η περίοδο όταν είχαμε το καθοριστικό ...τετράποντο του Σλούκα σε ένα επικίνδυνο σημείο (μείωσε 61-58).

Στο φινάλε θρίλερ και ο Ολυμπιακός σαν την κόμπα χτύπησε με διαβασμένο μπάσκετ τις αδύνατες πλευρές της κουρασμένης πια Ζάλγκιρις 4 φορές από τα 6.75. Δυό φορές ο Σπανούλης και από μια Πρίντεζης και αρχικά Βεζένκοφ, άγχος και πανικός στους γηπεδούχους και το εύθραυστο 70-67 στο 34' έγινε 72-79 στο 38' με 2-12.

Πως να χάσει η εμπειρία ; Ολα γίνονται πια στο μπάσκετ όμως.

Ο Σπανούλης αν και γύρισε σωστά και ο Σλούκας έγινε και μοιραίος ως ένα σημείο με 3 άστοχα σουτ. Αλλο ένα ο Μακίσικ και ένα λάθος και ο Λοβέρν ισοφάρισε 79-79 στα 21''!

Ο Ολυμπιακός με το επιθετικό ριμπάουντ εκεί έδειξε ότι κρατά την τύχη στα χέρια του αλλά από το άστοχο σουτ του αρχηγού έφαγε και αιφνιδιασμό με κακή επιστροφή με τον Γάλλο σέντερ μάλιστα! Και ενώ έχει σίγουρη τη παράταση ο Γουόκαπ αρπάζει τη μπάλα από το Σλούκα (αυτός είναι ο μοιραίος τελικά) στα 6''και στο 1'' 81-79 και τάβλα όλοι!

Το ακόμα πιο τρομερό; Λίγο έλέιψε στο 1'' ο Σλούκας να προλάβει τον Λίβιο κάτω από το καλάθι!

Ο Ολυμπιακός έβγαλε τα τρία ματς με πρέπει με Βιλερμπάν (2) και Κάουνας με 1/3 και πάλι καλά όπως νίκησε στην Γαλλία. Βασικά όπως του ...χάρισαν την νίκη εκεί έτσι την ...χάρισε και αυτός τώρα.

Κακό το 1/3 αλλά όχι καταστροφή. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο και ανατροπές. Αλλά και πίεση πια. Καθώς η Ζάλγκιρις τον έχει από κάτω μια νίκη και την ισοβαθμία και άρα δύο με τους Λιθουανούς φουριόζους πια για την πρόκριση.

Η Φενέρ με το μπαμ στην ΤΣΣΚΑ έχει 6 συνεχόμενες νίκες και έρχεται από πίσω και τον έπιασε και το ματς 4αγ προ του φινάλε στο ΣΕΦ ίσως είναι και σαν τελικός. Πλέον Μιλάνο έξω, Μπαρτσελόνα, ΠΑΟ μέσα και Εφές έξω και ΤΣΣΚΑ μέσα. Αν χάσει στο Μιλάνο η πίεση θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και μπορεί να μπει και τελευταίος στην μάχη των τελευταίων 100μ με τις πολλές ομάδες που είναι στο κόλπο. Το καλό είναι ότι έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε (όπως και χάσει βέβαια) φέτος.

Τέλος στο β' μέρος έπαιξε καλή άμυνα με εξαίρεση το φινάλε (η Ζάλγκιρις μόλις 3τρ ) που ισοφάρισε και τα ριμπάουντς. Δεν του έφτασαν τα 12/31τρ. Η Λιθουανική ομάδα έκλεισε με βοήθειες τις μπούκες Μακίσικ (1/6σ) παίρνοντας ρίσκα που χτύπησαν Βεζένκοφ στο α' και Πρίντεζης στο β' .

Ο Μαρτίν έχασε τις μάχες από τον Λοβέρν και ο Λεκάβιτσους πίεσε πολύ τον Σλούκα που είχε 16π αλλά και 6 λάθη και το ...αχώνευτο τελευταίο!

Αστοχος ο Χάρισον (2/8σ),πάλεψε ο Λίβιο αλλά δεν είχε το μέγεθος, τίποτα ο ¨Ελις, καλός στην άμυνα στο α' κάπως ο Τζένκινς.