Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Search Results (Searched for: Playstation)

31 Jan 2023 23:09

Δεν βιάζομαι πάντως γιατί όσον αφορά το Starfield, δεν με ενθουσίασε τόσο το gameplay.

Παιχνίδια σχετικά με εξωγήινους κυκλοφορούν και στο PS5 όπως το Returnal και αναμένουμε και το Pragmata.

Πάντως η αλήθεια είναι πως παιχνίδια τύπου marvel και spiderman 2 δεν με εξιτάρουν , ούτε είναι σίγουρο πως θα δούμε νέο Uncharted .

Θα ήθελα να δω ένα ακόμα παιχνίδι σαν το Bloodborne από From Software.

Όπως φαίνεται , είναι exclusives τόσο του playstation όσο και του XBOX που δεν μου αρέσουν. Βέβαια στο playstation υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία μέχρις στιγμής. Starfield και Halo πχ και τα δύο έχουν να κάνουν με εξωγήινο περιβάλλον ενώ σαν το Forza είναι και το Need for Speed που είναι multiplatform.

Έχω ήδη παιχνίδια στην κατοχή μου που θα ήθελα να παίξω σε next gen κονσόλα όπως Witcher 3, AC Valhalla και Resi Village που αν αγοράσω XBOX δεν θα τα έχω και είναι και το χειριστήριο για το οποίο είναι άλλη εμπειρία λένε.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω επιλέξει κονσόλα ακόμα. Θα περιμένω κάνα μήνα ή μέχρι το πάσχα μήπως βρω bundle στα 609 € και όχι με δεύτερο χειριστήριο στα 700 € + που πωλείται τώρα και βλέπουμε.

Μέχρι τότε θα έχω τερματίσει το AC3 Remastered, θα έχω δοκιμάσει το Dragon Age Inquisition και ίσως έχω διαβάσει και κάνα λογοτεχνικό βιβλίο.

Υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα σκεφτόμουν next gen στο 2023 καθώς είμαστε full στα Cross Gen αλλά καθώς έχω αποταμιεύσει αρκετά γιατί να μην ζήσω την εμπειρία του Gow Ragnarok πχ απευθείας όπως είναι στην νέα γενιά.

Για το Ragnarok αν είναι περίμενε μέχρι να βάλουν την new plus mode. Είναι παιχνιδάρα πάντος. Για να απολάυσεις την νέα γενιά κονσολών σε όλες τις δυνατότητες, θες και καινούρια τηλεόραση δυστηχός. 
31 Jan 2023 10:25
Επανέλαβε την ίδια δήλωση

Η αντιπρόεδρος Global Marketing του PlayStation, Isabelle Tomatis, δήλωσε σε ένα blog post, ότι πλέον "Υπάρχει PS5 σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ευκολότερο να βρείτε μία κονσόλα σε καταστήματα παγκοσμίως". Πρόσθεσε ότι η Sony αντιμετώπισε μία «άνευ προηγουμένου ζήτηση» για την κονσόλα την ίδια στιγμή που οι «παγκόσμιες προκλήσεις» (σ.σ. εδώ θα εννοεί του κορωνοϊού, της έλλειψης μικροτσίπ και της εφοδιαστικής αλυσίδας) περιόρισαν τη διαθεσιμότητα νέων συστημάτων PS5 παγκοσμίως.
31 Jan 2023 10:24
Η Sony παραπονέθηκε ξανά για την Microsoft στις Βρυξέλλες

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Sony "ενημερώνει τις αρχές στις Βρυξέλλες κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard". Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Microsoft, Frank X. Shaw, ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η Sony "ενημέρωνε τους ανθρώπους στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να τους προσφέρει ισοτιμία για το Call of Duty εάν εξαγοράσουμε την Activision".
«Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Microsoft και επανέλαβε τα επιχειρήματα της Microsoft.

Οι Βρυξέλλες είναι, φυσικά, η έδρα των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εκδώσουν προειδοποίηση για την αντιμονοπωλιακή τακτική της Microsoft σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια τέτοια κίνηση θα συσσωρεύσει περαιτέρω πίεση στις ελπίδες εξαγοράς της Activision Blizzard, μετά από παρέμβαση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, που έχουν κινηθεί και οι δύο νομικά για να ελέγξουν τη συμφωνία. «Ήμασταν ξεκάθαροι ότι προσφέραμε στη Sony μια 10ετή συμφωνία για να της δώσουμε ισοτιμία ως προς το χρόνο, το περιεχόμενο, τις δυνατότητες, την ποιότητα, τη δυνατότητα αναπαραγωγής και οποιαδήποτε άλλη πτυχή του παιχνιδιού», συνέχισε ο Shaw.

I hear Sony is briefing people in Brussels claiming Microsoft is unwilling to offer them parity for Call of Duty if we acquire Activision.

Nothing could be further from the truth.

1/4

— Frank X. Shaw (@fxshaw) January 28, 2023

«Έχουμε επίσης πει ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε αυτό εκτελεστό μέσω μιας σύμβασης, ρυθμιστικών συμφωνιών ή άλλων μέσων. Η Sony είναι ο ηγέτης της αγοράς κονσολών και θα αψηφούσαμε την επιχειρηματική λογική να αποκλείσουμε τους παίκτες του PlayStation από τα Call of Duty. «Στόχος μας είναι να φέρουμε το Call of Duty και άλλα παιχνίδια - όπως κάναμε με το Minecraft - σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να τα παίζουν όπου και όπως θέλουν», κατέληξε ο Shaw.

Η Microsoft αναμένεται να προσφέρει στην ΕΕ μια σειρά από παραχωρήσεις για να διασφαλίσει ότι η προσφορά της για την Activision Blizzard θα γίνει αποδεκτή, με τις λεπτομέρειες αυτών των παραχωρήσεων σύμφωνα με πληροφορίες να αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan, φέρεται να πέταξε στις Βρυξέλλες πέρυσι για να συναντήσει προσωπικά τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και να εκφράσει τις ανησυχίες της Sony για τη συμφωνία.

Δείτε τι θα γίνει με το Call of Duty στο PlayStation.
31 Jan 2023 09:48 - 31 Jan 2023 09:49
Replied by Blood Prince on topic PlayStation 5

Μέχρι να έρθει κανονικά στην Ευρώπη θα έχουμε φτάσει στο ps6.

χαχαχα έγραψες. Πέστο ψέμματα..
31 Jan 2023 09:47
Replied by Blood Prince on topic PlayStation 5
Είδα gameplay από το Forspoken και δεν ξέρω αν θα αντέξω να περιμένω μέχρι το πάσχα που θα είναι διαθέσιμη σε public, κωτσόβολο, στο νέο οικονομικό έτος δηλαδή. Με έχει φάει ανυπομονησία.

Λέω να ρωτήσω σε κατάστημα Γερμανός , όπου από ότι είδα με υποχρεώνουν να αγοράσω δεύτερο χειριστήριο και παιχνίδι, πέρα από τα όσα υπάρχουν στο κουτί της συσκευασίας, αν μπορώ να την ανταλλάξω με το PS4 και να έχω έκπτωση αλλιώς θα περιμένω.

31 Jan 2023 09:00
Η Sony παραπονέθηκε ξανά για την Microsoft στις Βρυξέλλες

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Sony "ενημερώνει τις αρχές στις Βρυξέλλες κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard". Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Microsoft, Frank X. Shaw, ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η Sony "ενημέρωνε τους ανθρώπους στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να τους προσφέρει ισοτιμία για το Call of Duty εάν εξαγοράσουμε την Activision".
«Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Microsoft και επανέλαβε τα επιχειρήματα της Microsoft.

Οι Βρυξέλλες είναι, φυσικά, η έδρα των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να εκδώσουν προειδοποίηση για την αντιμονοπωλιακή τακτική της Microsoft σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια τέτοια κίνηση θα συσσωρεύσει περαιτέρω πίεση στις ελπίδες εξαγοράς της Activision Blizzard, μετά από παρέμβαση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, που έχουν κινηθεί και οι δύο νομικά για να ελέγξουν τη συμφωνία. «Ήμασταν ξεκάθαροι ότι προσφέραμε στη Sony μια 10ετή συμφωνία για να της δώσουμε ισοτιμία ως προς το χρόνο, το περιεχόμενο, τις δυνατότητες, την ποιότητα, τη δυνατότητα αναπαραγωγής και οποιαδήποτε άλλη πτυχή του παιχνιδιού», συνέχισε ο Shaw.

I hear Sony is briefing people in Brussels claiming Microsoft is unwilling to offer them parity for Call of Duty if we acquire Activision.

Nothing could be further from the truth.

1/4

— Frank X. Shaw (@fxshaw) January 28, 2023

«Έχουμε επίσης πει ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε αυτό εκτελεστό μέσω μιας σύμβασης, ρυθμιστικών συμφωνιών ή άλλων μέσων. Η Sony είναι ο ηγέτης της αγοράς κονσολών και θα αψηφούσαμε την επιχειρηματική λογική να αποκλείσουμε τους παίκτες του PlayStation από τα Call of Duty. «Στόχος μας είναι να φέρουμε το Call of Duty και άλλα παιχνίδια - όπως κάναμε με το Minecraft - σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να τα παίζουν όπου και όπως θέλουν», κατέληξε ο Shaw.

Η Microsoft αναμένεται να προσφέρει στην ΕΕ μια σειρά από παραχωρήσεις για να διασφαλίσει ότι η προσφορά της για την Activision Blizzard θα γίνει αποδεκτή, με τις λεπτομέρειες αυτών των παραχωρήσεων σύμφωνα με πληροφορίες να αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan, φέρεται να πέταξε στις Βρυξέλλες πέρυσι για να συναντήσει προσωπικά τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ και να εκφράσει τις ανησυχίες της Sony για τη συμφωνία.

Δείτε τι θα γίνει με το Call of Duty στο PlayStation.
30 Jan 2023 21:26 - 30 Jan 2023 21:34
Δεν βιάζομαι πάντως γιατί όσον αφορά το Starfield, δεν με ενθουσίασε τόσο το gameplay.

Παιχνίδια σχετικά με εξωγήινους κυκλοφορούν και στο PS5 όπως το Returnal και αναμένουμε και το Pragmata.

Πάντως η αλήθεια είναι πως παιχνίδια τύπου marvel και spiderman 2 δεν με εξιτάρουν , ούτε είναι σίγουρο πως θα δούμε νέο Uncharted .

Θα ήθελα να δω ένα ακόμα παιχνίδι σαν το Bloodborne από From Software.

Όπως φαίνεται , είναι exclusives τόσο του playstation όσο και του XBOX που δεν μου αρέσουν. Βέβαια στο playstation υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία μέχρις στιγμής. Starfield και Halo πχ και τα δύο έχουν να κάνουν με εξωγήινο περιβάλλον ενώ σαν το Forza είναι και το Need for Speed που είναι multiplatform.

Έχω ήδη παιχνίδια στην κατοχή μου που θα ήθελα να παίξω σε next gen κονσόλα όπως Witcher 3, AC Valhalla και Resi Village που αν αγοράσω XBOX δεν θα τα έχω και είναι και το χειριστήριο για το οποίο είναι άλλη εμπειρία λένε.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω επιλέξει κονσόλα ακόμα. Θα περιμένω κάνα μήνα ή μέχρι το πάσχα μήπως βρω bundle στα 609 € και όχι με δεύτερο χειριστήριο στα 700 € + που πωλείται τώρα και βλέπουμε.

Μέχρι τότε θα έχω τερματίσει το AC3 Remastered, θα έχω δοκιμάσει το Dragon Age Inquisition και ίσως έχω διαβάσει και κάνα λογοτεχνικό βιβλίο.

Υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα σκεφτόμουν next gen στο 2023 καθώς είμαστε full στα Cross Gen αλλά καθώς έχω αποταμιεύσει αρκετά γιατί να μην ζήσω την εμπειρία του Gow Ragnarok πχ απευθείας όπως είναι στην νέα γενιά.

30 Jan 2023 01:54
Δωρεάν PS Plus Essential games: Φεβρουάριος 2023

Διέρρευσαν νωρίτερα.

Τα δωρεάν PS Plus Essential games Φεβρουαρίου διέρρευσαν νωρίτερα.

Για τον μήνα του Αγίου Βαλεντίνου, θα δοθούν δωρεάν τα παρακάτω games:
OlliOlli World
Destiny 2: Beyond Light
Evil Dead
Mafia Definitive Edition

Όλα τους είναι διαθέσιμα για PS4 και PS5, με εξαίρεση το Mafia Definitive Edition, το οποίο κανονικά δεν είναι optimised για PS5.

Τα νέα προέρχονται από τον leaker Billbil-kun. Τα games θα είναι διαθέσιμα από την άλλη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.
29 Jan 2023 22:51

Θα πάνε τις τιμές στα ύψη και εκεί απότι φένεται. Πιο πολύ θα συμφέρει να φτιάξεις pc.

κάπως δύσκολο να επιστρέψεις σε πληκτρολόγιο και ποντίκι

Δν ισχύει πλέον αυτό για αρκετά παιχνίδια του pc.. Με το ίδιο χειριστήριο το xbox η του playstation, παίζεις άνετα και games στο pc. Τα έχω και τα δύο :)
29 Jan 2023 22:50

Θα πάνε τις τιμές στα ύψη και εκεί απότι φένεται. Πιο πολύ θα συμφέρει να φτιάξεις pc.

κάπως δύσκολο να επιστρέψεις σε πληκτρολόγιο και ποντίκι

Δν ισχύει πλέον αυτό για αρκετά παιχνίδια του pc.. Με το ίδιο χειριστήριο το xbox η του playstation, παίζεις άνετα και games στο pc. Τα έχω και τα δύο :)
27 Jan 2023 09:52 - 27 Jan 2023 09:53
Είμαι σε φάση που δεν μπορώ να αποφασίσω ποια κονσόλα να αγοράσω, πραγματικά.

Από την μια το XBOX έχει την Bethesda, κάποια νέα exclusives που με ενδιαφέρουν, το game pass (αν και δεν έχει όλα τα ΑΑΑ που θα ήθελα να παίξω) , από την άλλη στο Playstation 5 έχω ήδη παιχνίδια στην κατοχή μου όπως Witcher 3, AC Valhalla και Resi Evil Village που θα ήθελα να ξαναπαίξω και μπορώ με μια δωρεάν αναβάθμιση ωστόσο όσον αφορά τα exclusives τα έχω βαρεθεί.

Τι να δω, δηλαδή ένα νέο Uncharted ή Last of Us τα οποία έχω ήδη λιώσει ή Horizon και God of War που έχω ήδη παίξει ;

Εντωμεταξύ το νέο Last of Us αν βγεί θα είναι στο τέλος της γενιάς , όταν στο XBOX θα κυκλοφορεί το Elder Scrolls VI.

Ουσιαστικά αυτό που μένει είναι μόνο η καλύτερη αίσθηση του χειριστηρίου στο Playstation.
26 Jan 2023 19:33 - 26 Jan 2023 19:34

Όταν το Hollywood δεν φέρεται στα video games ως "αρπαχτές".

Η μεταφορές των video games στην μεγάλη ή την μικρή οθόνη σχεδόν πάντα δεν είναι επιτυχημένες και στην καλύτερη περίπτωση μέτριες. Έτσι λοιπόν όποτε ανακοινώνεται κάποια, πάντα είμαστε σκεπτικοί σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες ταινίες ή σειρές. Μέσα στο 2023 λοιπόν έρχεται το HBO σε συνεργασία με την PlayStation Productions για να προσπαθήσουν να σπάσουν αυτήν την κατάρα (και μάλλον επιτυχημένα) με την μεταφορά του The Last of Us. Το The Last of Us από την αρχική κυκλοφορία του 2013 στο PS3, απέσπασε αμέτρητα βραβεία και επαίνους ενώ έκανε και εκατομμύρια πωλήσεις.

Από τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του υπήρξαν φήμες και ανεπίσημες ανακοινώσεις για μεταφορά του στο cinema, όμως τελικά το 2020 ανακοινώθηκε ως σειρά στο HBO. Πέρα από την σιγουριά που εμπνέει το HBO για ποιοτικές σειρές με μεγάλο budget (Game of Thrones, Westworld, The Sopranos, Euphoria και πολλές άλλες), η συγκεκριμένη σειρά, σε αντίθεση με πολλές μεταφορές από video games, είχε την πολυτέλεια να έχει στο ενεργητικό από τον ίδιο τον σεναριογράφο του The Last of Us, Neil Druckmann. Ο Druckmann, δεν έχει απλώς τον ρόλο συμβούλου στην τηλεοπτική μεταφορά αλλά είναι συνδημιουργός της, εκτελεστικός παραγωγός και έχει σκηνοθετήσει και το δεύτερο επεισόδιο. Ο δεύτερος συνδημιουργός είναι ο Graig Mazin, γνωστός για την εξαιρετική μίνι σειρά Chernobyl και μεγάλος fan των games, όπως έχει δηλώσει.

Το cast των ηθοποιών της σειράς έχει επίσης αρκετό ενδιαφέρον. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Joel έχουμε τον Pedro Pascal, ο οποίος όχι μας πείθει με την ερμηνεία του από τις πρώτες κιόλας σκηνές. Ο ηθοποιός έχει πετύχει την συμπεριφορά τα βλέμματα και το σκεπτικό του χαρακτήρα χωρίς να υπάρχουν λάθη ή παραπατήματα. Στον ρόλο της Ellie έχουμε την Bella Ramsay, η οποία αρχικά μπορεί να μην μας κάθεται τέλεια, όμως όσο προχωράει η ιστορία, όχι μόνο την συνηθίζουμε αλλά όποιος γνωρίζει τον χαρακτήρα από το παιχνίδι, θα προσέξει όλες τις πετυχημένες ομοιότητες και θα νιώσει οικεία. Όσα χρειάζεται να κάνει για να πείσει ως Ellie, όπως η αυθάδική αλλά ταυτόχρονα παιδική συμπεριφορά ή τα μπινελίκια, τα καταφέρνει και με το παραπάνω. Στο πρώτο επεισόδιο όμως εμφανίζεται μετά την μέση, οπότε κρατάμε και μία μικρή επιιφύλαξη για τα επόμενα επεισόδια.

Τον ρόλο του Tommy υποδύεται ο Gabriel Luna, ο οποίος ναι μεν επίσης διαφορετικός εμφανισιακά, όμως η φωνή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη με του Jeffrey Pierce από τα games. Η Anna Torv (Fringe, Mindhunter) είναι επίσης πολύ καλή ως Tess και ενσαρκώνει εξαιρετικό τον ρόλο. Η μόνη ηθοποιός που παίζει τον ίδιο ρόλο και στο παιχνίδι και στην σειρά (λόγω της ομοιότητάς της με τον χαρακτήρα) είναι η Merle Dandridge ως Marlene και καταφέρνει εξαιρετικά στο να μην αντιγράψει από την μία εκδοχή στην άλλη και να τις κάνει ξεχωριστές.

Αρκετοί από τους voice actors των video games θα έχουν επίσης ρόλους στην σειρά, όμως στο πρώτο επεισόδιο δεν εμφανίστηκαν. Ο Troy Baker που έπαιζε τον ίδιο τον Joel θα εμφανιστεί ως μέλος μίας ομάδας που δεν θα αναφέρουμε λόγω spoilers. Η Ashley Johnson που έπαιζε την Ellie θα παίξει στην σειρά τον ρόλο της Anna, της μητέρας της Ellie, την οποία δεν έχουμε δει ως τώρα στα games. Τέλος θα εμφανιστεί και ο Jeffrey Pierce που, όπως αναφέραμε παίζει τον Tommy στα games σε έναν αρκετά μικρότερο ρόλο. Πέρα από απλό fan service, η συμπερίληψή τους δείχνει να είναι ουσιαστική και όχι απλώς ξεπέτα.

Τα πρώτα 9 επεισόδια της σειράς θα καλύψουν όλη την ιστορία του πρώτου The Last of Us και του Left Behind. Λεπτομέρειες για σενάριο δεν θα αναφέρουμε για όσους δεν το έχουν παίξει. Το πρώτο διαρκεί περίπου 80 λεπτά, ξεκινάει από τον πρόλογο και φτάνει μέχρι το δεύτερο chapter της ιστορίας. Το αξιοθαύμαστο επίτευγμά του επεισοδίου και πιθανότατα και της υπόλοιπης σειράς είναι ότι καταφέρνει τέλεια να ισορροπήσει το να είναι απόλυτα πιστή στο παιχνίδι αλλά και να προσθέτει σκηνές που εμπλουτίζουν τους χαρακτήρες και το χτίσιμο του κόσμου.

Έτσι υπάρχουν πλάνα που είναι σαν screenshots από το video game αλλά και νέες σκηνές που δίνουν μεγαλύτερο βάθος στους χαρακτήρες και το σκεπτικό τους. Παράδειγμα είναι ο πρόλογος, ο οποίος είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια. Πολλές από αυτές τις σκηνές κάνουν επίσης καλή δουλειά στο να καλύψουν τα σημεία, όπου στο παιχνίδι υπήρχε gameplay και παύση της ιστορίας. Η συνολική ροή του σεναρίου όμως, είναι η ίδια με όσα γνωρίζουμε όσοι έχουμε παίξει το The Last of Us. Επιπλέον η σειρά είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που όχι μόνο ευχαριστεί του ήδη υπάρχοντες fans, αλλά είναι και απόλυτα προσβάσιμη σε όσους την βλέπουν για πρώτη φορά και δεν γνωρίζουν τον συγκεκριμένο κόσμο. Το πρόβλημα που μπορεί να έχουν όσοι έχουν παίξει τα games είναι ότι δεν έχουν να περιμένουν εκπλήξεις και θα γνωρίζουν τα περισσότερα plot twists.

Σε επίπεδο παραγωγής το The Last of Us είναι στα ίδια επίπεδα με τις πιο ακριβές σειρές του HBO. Άλλωστε έχει ακουστεί το κόστος των περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο. Αυτό είναι εμφανές με τις εντυπωσιακές σκηνές δράσεις, τα περιβάλλοντα που είναι τεράστια σε κλίμακα και τη λεπτομερή δουλειά που υπάρχει σε κάθε πλάνο. Από τις ολόκληρες πόλεις που δείχνουν εγκαταλελειμμένες και αφημένες για δεκαετίες μέχρι και τα δωμάτια που έχουν ξεβαμμένους και βρόμικους τοίχους. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στα πράγματα που ήδη γνωρίζουμε οι fans του The Last of Us.

Παραδείγματα είναι τα ρούχα του κάθε χαρακτήρα σε κάθε σκηνή, αντικείμενα όπως το ρολόι του Joel και το σακίδιο της Ellie, μέχρι και λεπτομέρειες στο background που πρέπει να πατήσουμε παύση για να τις προσέξουμε. Τα ειδικά εφέ επίσης δείχνουν πολύ προσεγμένα, καθώς οι λίγοι μολυσμένοι που έχουμε δει ως τώρα από το πρώτο επεισόδιο και τα trailers δείχνουν αρκετά ρεαλιστικοί και πειστικοί. Επίσης το γνωστό πλάνο του κτηρίου που έχει πέσει στο διπλανό του είναι εντυπωσιακό. Σε ολόκληρο το επεισόδιο υπάρχουν σκηνές που είναι εμφανής η δουλειά και η προετοιμασία που χρειάστηκαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Στο soundtrack έχουμε επιστροφή του Gustavo Santolalla και το βασικό soundtrack της σειράς είναι ακριβώς το ίδιο με των games, το οποίο ακούμε και στα opening credits. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα opening credits θυμίζουν τα αντίστοιχα του πρώτου The Last of Us αλλά και τις αντίστοιχες εισαγωγές των Game of Thrones και House of the Dragon. Ο ήχος είναι σε γενικές γραμμές πολύ προσεγμένος με όλα τα εφέ να είναι πειστικά και ρεαλιστικά.

Το The Last of Us αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταφορές από video game στην μικρή (ή και την μεγάλη) οθόνη που έχουμε δει ως τώρα. Παραμένει πιστό στο αρχικό υλικό, ενώ το εμπλουτίζει με σκηνές που δεν θα ήταν εύκολο να υπάρξουν στο παιχνίδι. Το cast των ηθοποιών είναι εξαιρετικό και δείχνουν ότι έχουν μελετήσει τους χαρακτήρες τους χωρίς όμως να τους αντιγράφουν στο 100%. Το επίπεδο παραγωγής είναι εξαιρετικό και αντίστοιχο των υπόλοιπων μεγάλων σειρών του HBO και το αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμών. Καθώς όμως έχουμε δει μόνο το πρώτο επεισόδιο επειδή η σειρά θα προβάλλεται εβδομαδιαία κρατάμε μία επιφύλαξη για το πως θα εξελιχτεί μέχρι το τέλος. Το μεγάλο ερώτημα θα είναι στο μέλλον το πώς θα μεταφέρει την πιο περίπλοκη και αμφιλεγόμενη ιστορία του The Last of Us Part II. Οι fans των games της Naughty Dog πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξετε μία ματιά ενώ όσοι μπαίνετε για πρώτη φορά σε αυτόν τον κόσμο, ίσως έχετε να κάνετε με μία από τις καλύτερες νέες σειρές του 2023.

Θετικά:
- Παραμένει πιστό στο αρχικό υλικό και ταυτόχρονα το εμπλουτίζει
- Υψηλό και προσεγμένο επίπεδο παραγωγής
- Εξαιρετικές ερμηνείες από ένα πολύ καλό cast ηθοποιών
- Γεμάτο λεπτομέρειες που κλείνουν το μάτι στους παλιούς fans
- Εύκολα προσβάσιμο για όσους δεν έχουν παίξει τα games

Αρνητικά:
- Οι εκπλήξεις και τα plot twists δεν έχουν το αντίκτυπο που θέλουν σε όσους έχουν παίξει τα games
- Κάποιοι από τους ηθοποιούς δεν μοιάζουν τόσο εμφανισιακά με τις αρχικές εκδοχές των χαρακτήρων

Ερμηνείες: 8
Οπτικά εφέ: 8
Σκηνοθεσία: 8.5
Σενάριο: 8.5
Γενικά: 8.3

Ελπίζουμε όταν τελειώσει η σεζόν να έχει σπάσει την κατάρα των μεταφορών των video games στην μεγάλη ή την μικρή οθόνη.
26 Jan 2023 04:40
Review bombing για το Forspoken στο Metacritic

Έχει φτάσει το 0,8.

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα λανσαρίσματα της Square Enix το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού μετά από το Babylon's Fall, το οποίο έμεινε κυριολεκτικά ένα άτομο να το παίζει και θα κλείσει τον Φεβρουάριο, σειρά έχει και το Forspoken, το οποίο είχε δείξει πολυαναμενόμενο από τα τρέιλερ.

Βέβαια όσοι παίξατε το demo στο PS5 δικαίως δεν ικανοποιηθήκατε, ενώ η έκδοση για PC είναι σε ακόμη χειρότερη μοίρα. Οι developers βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν ένα απαιτητικό RPG σαν αυτό και εκτός από ορισμένες υψηλές απαιτήσεις έχει αρκετά θέματα. 

Η έκδοση για PC, την οποία παίζουμε αυτές τις μέρες, έχει θέματα στο optimization, αφού "ζορίζει" ακόμα και την RTX 3070 μας, ενώ έχουν αναφερθεί προβλήματα και σε ανώτερες κάρτες γραφικών. Το PC gamer αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά θέματα, κάτι που επιβεβαιώνουν και πολλοί gamers στο Metacritic που του έριξαν ένα ωραιότατο review bombing στο 0,8.

Πολλοί gamers αναφέρουν ότι η Square Enix τους εξαπάτησε στα τρέιλερ, αφού έδειξε άλλα γραφικά στα βίντεο και τελικά άλλα γραφικά είχε...το παιχνίδι. Υπάρχουν ανεξήγητα προβλήματα ακόμα και στο voice acting, όπως για παράδειγμα ότι οι voice actors μιμούνται τον ήχο μιας γάτας, αντί να βάλουν για τον σκοπό αυτό μία...κανονική γάτα! Ακόμα και η μετακίνηση ενός αντικειμένου επιφέρει πτώση στα frames, ακόμα και σε κάρτες γραφικών, όπως η RTX 3080.

Κάποιοι άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι υπάρχει memory leak, αφού όσο παίζει κάποιος το παιχνίδι και περνούν οι ώρες, τόσο πέφτουν τα frames. Το χειρότερο όμως είναι ότι το Forspoken crashάρει! Ουσιαστικά το optimization είναι ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει ποτέ, το PC port είναι κάκιστο και οι developers της Luminous αποδεικνύονται άσχετοι στη δουλειά τους. Όλα αυτά για μια κυκλοφορία που κλασικά έπρεπε να βγει...βιαστικά. Μέχρι και τα textures στα γραφικά είναι θωλά και υπάρχει πάγωμα της οθόνης σε διάφορα σημεία, αλλά και μέτριες εντυπώσεις για το περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Παρακάτω θα δείτε έναν χρήστη που μαρτύρησε...13 crashes μέσα σε μία ώρα παιχνιδιού ! Σημαδιακός αριθμός.

Κατά τα άλλα έχουμε ένα παιχνίδι που ο κόσμος το πληρώνει full price και βέβαια τους μεγάλους publishers να ανεβάζουν τις τιμές στα 70 και τα 80 ευρώ. Στο Steam έχει 80 ευρώ! Ευτυχώς που υπάρχουν τα refunds...αν φυσικά προλάβετε το πρώτο δίωρο.

Η Square Enix δεν είναι η πρώτη φορά που εξαπατάει τους χρήστες, αφού είχε χρεώσει 80 ευρώ το Final Fantasy VII remake όταν είχε κυκλοφορήσει στα PC και μάλιστα...με καθυστέρηση σε σχέση με τις κονσόλες PlayStation. Είναι ο μεγαλύτερος publisher που χρεώνει 80 ευρώ τα games του και μάλιστα την στιγμή που -όπως βλέπουμε- απλά δημιουργεί ports με κακό optimization, άρα δεν ξοδεύει εύλογο χρόνο για μία έκδοση για PC.

Το Forspoken κυκλοφόρησε για PS5 και PC.
26 Jan 2023 04:36
Το Football Manager 2023 θα κυκλοφορήσει και στο PS5

Η Sony άργησε να δώσει την έγκριση.

Το Football Manager 2023 θα κυκλοφορήσει τελικά και στο PlayStation 5.

Η Sports Interactive και η Sega ανακοίνωσαν ότι θα το δούμε την 1η Φεβρουαρίου. Είχε καθυστερήσει λόγω «απρόβλεπτων περιστάσειων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης», οι οποίες μάλλον οφείλονταν σε καθυστέρηση από την μεριά της Sony.

Το παιχνίδι θα έχει επίσης έκπτωση 20% για τους συνδρομητές του PlayStation Plus έως τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Τέτοιες συμπτώσεις πια.
25 Jan 2023 10:53
Η Microsoft ζητάει από την Sony να αποκαλύψει τα επόμενα games της, λόγω της αγωγής της Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ

Η Sony θα πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 27/1.

Η Microsoft θέλει η Sony να αποκαλύψει εμπιστευτικές λεπτομέρειες για τα επόμενα games της, στα πλαίσια της αγωγής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής των ΗΠΑ (FTC), η οποία έχει ως στόχο να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Η Microsoft ζήτησε από την Sony κλήτευση για να αποκαλύψει εμπιστευτικές λεπτομέρειες για τα επόμενα games της. Αυτό σημαίνει ότι η Sony μπορεί να αναγκαστεί να αποκαλύψει εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια που πιθανότατα θα προτιμούσε να μην βγάλει προς τα έξω.

Η κλήτευση εκδόθηκε στις 17 Ιανουαρίου με ημερομηνία απάντησης την 20η Ιανουαρίου, αν και έχει παραταθεί έως τις 27 Ιανουαρίου προκειμένου η Sony να "κινήσει να περιορίσει ή να ακυρώσει ή να απαντήσει με άλλο τρόπο στην κλήτευση". Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Sony και της Microsoft ως προς το εύρος της παραγωγής της Sony και το χρονοδιάγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πως θα αντιδράσει η Sony θα γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στόχος της Microsoft είναι να δείξει ότι η Sony είναι κυρίαρχη στην αγορά του gaming και ότι τα games για κονσόλες PlayStation υπερτερούν έναντι αυτών των κονσολών Xbox, ακόμα και μετά την εξαγορά.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα διευρύνει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για παίκτες και προγραμματιστές παιχνιδιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Brad Smith «Έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη μέρα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων παραχωρήσεων στην Επιτροπή Εμπορίου» πρόσθεσε.

Ως απάντησή της στην FTC, η Microsoft ισχυρίστηκε ότι η αγωγή ήταν αντισυνταγματική καθώς παραβίαζε την Πέμπτη Τροποποίηση. Αργότερα παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος.

Δείτε την δήλωση του Phil Spencer ότι η Sony θέλει να μεγαλώσει το PlayStation μικραίνοντας το Xbox.
Displaying 946 - 960 out of 10567 results.