Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nokia: Γενική συζήτηση

11 Sep 2009 12:55 #60647 by Μάνος Γρυπάρης
Μετά από άπειρα ψαξίματα σου βρήκα επιτέλους λύση.

Κάνε κλικ εδώ και κατέβασε το Carbide.ui S60 με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις themes για κινητά Nokia της συγκεκριμένης σειράς. :D

Όσο για το 1ο σκέλος της ερώτησής σου, ρώτα σε κανένα Metropolis, Virgin, γιατί εδώ είναι...πειρατικό το ζήτημα.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2009 12:36 - 09 Jan 2017 00:18 #63154 by Μάνος Αλιμπέρτης
H Νokia, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών συσκευών στον κόσμο, ανακοίνωσε πως καταθέτει μήνυση εναντίον της Apple για παραβίαση της νομοθεσίας περί βιομηχανικής ιδιοκτησίας (πατέντες) σχετικά με τις τεχνολογικές εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν στο iPhone. Δηλώνει επίσης πως δεν έχει αποζημιωθεί για τις τεχνολογίες που χρησιμοποίησε η Apple και την κατηγόρησε πως "χρησιμοποιεί δωρεάν τις καινοτομίες που ανήκουν στην Nokia".

H μήνυση αφορά 10 πατέντες σχετικές με τεχνολογίες της Nokia πάνω στο GSM, UMTS και στο ασύρματο LAN (WLAN). Επίσης αφορούν την συμπίεση φωνής, την ασφάλεια και την κωδικοποίηση. Η Nokia υποστηρίζει πως οι πατέντες αυτές υπάρχουν σε όλα τα μοντέλα iPhone που κυκλοφορούν από το 2007.

Η Apple δεν έχει αντιδράσει προς το παρόν στην ανακοίνωση της Nokia.

Η φινλανδική εταιρεία δήλωσε επίσης πως έχει συμφωνίες με περίπου 40 εταιρείες -μεταξύ των οποίων και οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων- πάνω στην χρήση της κατοχυρωμένης βιομηχανικής ιδιοκτησίας της. Η Apple όμως δεν έχει υπογράψει τέτοια συμφωνία.

"Η βασική αρχή στην βιομηχανία κινητών τηλεφώνων είναι η εξής: όλες εκείνες οι εταιρείες που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργούν πνευματική ιδιοκτησία, για την οποία πρέπει να αποζημιωθούν", δήλωσε ο Ilkka Rahnasto αντιπρόεδρος της εταιρείας αρμόδιος για νομικά θέματα και θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. "Η Apple πρέπει να ακολουθήσει αυτή την βασική αρχή", συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε επιπλέον πως τις τελευταίες δεκαετίες η Nokia έχει επενδύσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της ανάπτυξης και της έρευνας ενώ έχει καταχωρήσει 10.000 πατέντες.

Λίγες μέρες πριν η Nokia είχε σημειώσει ζημιές ρεκόρ σε αντίθεση με την Apple που κατέγραψε ρεκόρ στα κέρδη. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μοιάζει λιγότερο περίεργο που η Nokia θυμήθηκε μόλις (!) δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του iPhone την χρησιμοποίηση της δικής της βιομηχανικής ιδιοκτησίας από την Apple.

Η Nokia δεν ανακοίνωσε τις απαιτήσεις της από την Αpple.


Πραγματικά πονεμένη ιστορία με τις πατέντες, πάντα γινεται ο πανικος και όλοι κλέβουν σχεδον απ' όλους. Ειχανε σκεφτει να επιβάλουν πατέντες στο software στην Ε.Ε. Πάλι καλα δεν προχώρησε το θέμα διότι εκεί θα γινότανε της τρελής. Ο κώδικας ειναι ενα πράγμα τόσο γενικό που δεν μπορεις να τον πατεντάρεις. Θα πατεντάρεις δηλαδή 1000 γραμμες κώδικα που εμφανίζουν ενα παράθυρο και menu στον υπολογιστή σου τη στιγμή που υπάρχουν ολοιδια προγραμματα παντου; Eλεοc :P :P
Οποιος δεν θέλει να κυκλοφορεί ο κώδικας του (βλ. Microsoft :twisted: ) πολύ απλα δεν τον δίνει και τελείωσε εκει η ιστορία.

Τώρα σ' αυτη την ιστορία, είτε δίκιο έχει η Nokia είτε άδικο (αυτο απ' εμας κανεις δεν το ξέρει) η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται ξεκάθαρα γιατί έχει αρχίσει να φοβάται το iphone. Ειδικά με το τελευταίο μοντέλο πουλάει πάρα πολύ στην ακριβή κατηγορία και αυτό σίγουρα δεν θα αρέσει στην Νokia που είναι παραδοσιακός και ο πιο ισχυρός παίκτης στην αγορά κινητών.

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2009 13:13 #63156 by metalgearas
αυτό θα είναι μεγάλος πόλεμος!!!!

:die dgun: :icon starwars: :hunter2:

:sniper smilie:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Nov 2009 12:07 #64740 by Μάνος Γρυπάρης


Η Alpha Copy / Nokia παρουσιάζει το νέο Nokia N97 mini, έναν κινητό υπολογιστή σε μικρότερες διαστάσεις, ο οποίος είναι βασισμένος στον εκπληκτικό σχεδιασμό του Nokia N97.

Το Nokia N97 mini με το πλήρες πληκτρολόγιο διαθέτει καταπληκτική οθόνη αφής 3,2 ιντσών υψηλής τεχνολογίας με πολλαπλούς αισθητήρες. Ο κάτοχος του νέου Nokia N97 mini μπορεί να δώσει το προσωπικό του στυλ προσαρμόζοντας στην αρχική οθόνη (“home screen”) με widgets, σελιδοδείκτες και συντομεύσεις για τις επαφές του, έτσι ώστε να συνδέεται με τις αγαπημένες του ιστοσελίδες, αλλά και τους φίλους του. Με ένα μόνο άγγιγμα στην οθόνη μπορεί κανείς να μεταφέρει περιεχόμενό γύρω από την αρχική οθόνη (“home screen”).

Με τον συγκεκριμένο κινητό υπολογιστή ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί με τους φίλους του μέσω e-mail με το πλήρες πληκτρολόγιο, να πλοηγηθεί στο Internet και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις με τις υψηλής ταχύτητας συνδέσεις WLAN και HSDPA. Με την εφαρμογή Ovi Maps με τον ενσωματωμένο δέκτη A-GPS, την πυξίδα και με την υποστήριξη της υπηρεσίας φωνητικής πλοήγησης μπορεί ο κάτοχος του να βρει τον προορισμό του είτε κινείται με μεταφορικό μέσο, είτε κάνει πεζοπορία. Επιπλέον, διαθέτει εσωτερική δυναμική μνήμη 8GB με δυνατότητα επέκτασης συνολικά έως τα 24GB με κάρτα μνήμης έως 16GB καθώς και καταπληκτική κάμερα 5 megapixel με αυτόματη εστίαση, διπλό φλας LED και οπτικά μέρη Carl Zeiss.

Tο νέο Nokia N97 mini μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα συνεχώς αναβαθμιζόμενα σημεία εξυπηρέτησης Alpha Copy / Nokia Stores, το οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να γνωρίσει το σύνολο των προϊόντων Nokia, τις νέες πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες και παράλληλα τον ενημερώνουν για όλα τα κριτήρια επιλογής των προϊόντων που καλύπτουν εξατομικευμένα τις ανάγκες του σε όλες τις κατηγορίες. Με αυτόν τον τρόπο στα Alpha Copy / Nokia Stores παρέχεται από το 1998 εξειδίκευση και ποιοτική εξυπηρέτηση στον καταναλωτή μέσα από ολοκληρωμένες λύσεις κινητής τηλεφωνίας.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Dec 2009 15:34 #66208 by Μάνος Γρυπάρης
Nokia 5230



Χαρακτηριστικά:
- Οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 3,2’’ με 16,7 εκατομμύρια χρώματα.
- Περιηγηθείτε στη μουσική σας βιβλιοθήκη, οργανώστε τα μουσικά σας κομμάτια με το προηγμένο media player και ακούστε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς εύκολα και γρήγορα.
- Αποκτήστε άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή Ovi Share και στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες, κρατήστε επαφή με τους φίλους σας και διαχειριστείτε έως και 10 προσωπικούς λογαριασμούς e-mail μέσω της υπηρεσίας Nokia Messaging.
- Βρείτε τον προορισμό σας με τον ενσωματωμένο δέκτη A-GPS, ανακαλύψτε νέα μέρη και μάθετε πώς να φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ovi Maps 3.0 και με την υποστήριξη της υπηρεσίας φωνητικής πλοήγησης.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Mar 2010 20:19 #69627 by pabousios08
Replied by pabousios08 on topic Nokia 5230
Καλό φαίνεται εκ πρώτης άποψης. Η μπαταρία του κρατάει άραγε?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2010 14:28 - 09 Jan 2017 00:28 #83356 by Ιβάν
Nokia 1100 πουλήθηκε για 25.000 ευρώ



Δεν ξέρω αν η είδηση αληθεύει, ωστόσο οι φήμες λένε πως ένα παλιό Nokia 1100 έχει πωληθεί πρόσφατα στην εξωφρενική τιμή των 25.000 ευρώ! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, απ΄ότι φαίνεται το Nokia 1100 είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο για όσους ασχολούνται με την υποκλοπή κωδικών Online Banking.

Μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες Nokia 1100, ωστόσο το PCmag αναφέρει ότι οι κλέφτες ενδιαφέρονται μόνο για όσα έχουν κατασκευαστεί στη Γερμανία και γι΄αυτό και είναι ικανοί να πληρώσουν 25.000 ευρώ για να αποκτήσουν ένα από αυτά.

Σύμφωνα με την F-Secure, η οποία κατασκευάζει προγράμματα Antivirus και όχι μόνο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Αλλά αυτό που υποτίθεται πως γίνεται πολύ εύκολα με το συγκεκριμένο κινητό είναι η υποκλοπή των κωδικών που στέλνουν οι τράπεζες με SMS στους πελάτες τους.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, πιστεύω πως το Online Banking θα δεχθεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα.

ΥΓ. Εγώ έχω ένα τέτοιο οπότε όποιος θέλει του το πουλάω! :lol:
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2010 14:33 #83358 by antonis 21
Αυτα ειναι :icon what: .εχω και εγω ενα τετοιο κινιτο μηπως ενδιαφερεται κανεις? :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2010 17:23 #83382 by Aνέστης Αδαμίδης
Kαι γιατί να τα πουλήσετε και δεν τα κρατάτε μπας και μπορέσετε να πλουτίσετε με λεφτά των άλλων; Έτσι θα έχετε διαρκώς λεφτά, ενώ αν τα πουλήσετε θα πάρετε ένα πόσο μια φορά και τέλειωσε. :wink:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2010 18:00 #83391 by Ιβάν

TheReaper wrote: Kαι γιατί να τα πουλήσετε και δεν τα κρατάτε μπας και μπορέσετε να πλουτίσετε με λεφτά των άλλων; Έτσι θα έχετε διαρκώς λεφτά, ενώ αν τα πουλήσετε θα πάρετε ένα πόσο μια φορά και τέλειωσε. :wink:

Ναι, πρέπει όμως και να γνωρίζεις τον τρόπο. Μόνο hackers μπορούν να το κάνουν. Επίσης με αυτό το κινητό η αστυνομία δεν μπορεί να βρει και την θέση σου!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification