Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Fifa VS Pro Evolution Soccer

Poll: Ποιο από τα δύο games προτιμάτε? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Fifa
4 36.4%
Pro Evolution Soccer
7 63.6%
Total number of voters: 2
Only registered users can participate to this poll
More
28 Apr 2006 00:53 #11537 by franco
Αυτή η ψηφοφορία είναι για την γενική κόντρα Fifa εναντίον Pro Evolution.

Θέλω όποιος έχει παίξει αυτά τα δύο games να μου πει τι διαφορές έχουν στο gameplay.

Έχω δοκιμάσει το Fifa και μπορώ να πω ότι ξενέρωσα. Φανταζόμουν ότι οι ντρίμπλες θα γινόντουσαν πιο εύκολα κι ότι θα μπορούσα να κάνω πιο πολλούς, εύκολους και θεαματικούς συνδυασμούς ταυτόχρονα. Έπαιζα για αρκετή ώρα και το μόνο που έμαθα να κάνω καλά ήταν οι συνδυασμοί στις πάσες. Σε όλα τα άλλα ήμουν σκράπας, μου φάνηκαν πολύ δύσκολα.

Οκ, μπορεί να μην είναι το στυλ μου αυτό το παιχνίδι, αλλά θέλω όμως να πάρω και να δοκιμάσω κάτι το διαφορετικό.

Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές στα δύο games κατά την γνώμη σας?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Apr 2006 08:35 #11544 by Μάνος Γρυπάρης
Το Pro Evolution Soccer είναι πιο μπροστά σε θέμα γραφικών, κίνησης παικτών και ρεαλισμού. Οι περισσότεροι χρήστες το προτιμούν σε σχέση με το Fifa γιατί κακά τα ψέμματα τα γραφικά κάνουν το ποδοσφαιράκι.

To Fifa έχει καλύτερο ήχο και πιο ρεαλιστικό χειρισμό (μην φανταστείς όμως σοβαρή διαφορά σε σχέση με το Pro Evolution). Πράγματι κάνεις τις τρίπλες πολύ πιο δύσκολα αλλά μην ξεχνάμε ότι και στο πραγματικό ποδόσφαιρο δεν πετυχαίνουν όλες οι τρίπλες 100%.

Έχει απαντηθεί ξανά αυτό το θέμα στο forum. Το Pro Evolution είναι σαφώς πιο μπροστά κι αξίζει να επενδύσει κανείς, ιδιαίτερα στην 5η έκδοση της σειράς που βγάζει μάτια.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
28 Apr 2006 11:19 #11547 by Σπύρος Κλαουδάτος
και μην ξεχναμε, το pro 6 θα παρουσιαστει στην Ε3, κατι που γινεται πρωτη φορα στην ιστορια της σειρας

More
22 Oct 2008 15:45 #48094 by Μάνος Γρυπάρης
Το Pro Evolution Soccer 2009 πρώτο σε πωλήσεις

Για να δούμε τι θα ισχύσει τελικά φέτος. Pro Evolution Soccer 2009 ή Fifa?

Διαβάστε καταρχήν τα reviews στο GameWorld.gr:

Pro Evolution Soccer 2009 review

Fifa 09 review

Προσωπικά ασχολούμαι με games από το 1988. Τότε υπήρχε το MatchDay 2 στον Amstrad. Έχουν περάσει από τα χέρια μου Sensible Soccer, το πρώτο 3D Fifa (96) και τα αντίστοιχα ISS Pro που πάντοτε ήταν ένα βήμα μπροστά, τα εκπληκτικά Fifa 2001 και 2002 που "έριχναν στ' αυτιά του Pro", αλλά ομολογώ πως από το 2004 και μετά, η κατάσταση με το Fifa είναι μη αναστρέψιμη. Μάταια προσπαθούν κάποιοι τύποι σε ελληνικά game sites να επηρεάσουν απόψεις περί ανωτερότητας του Fifa, όπως επίσης μάταια προσπαθούν οι Αμερικανοί να μας περάσουν για μαλάκες (αφού απαξιούν στο Gamespot μέχρι και να γράψουν review για το Pro Evolution). Οπότε τι μένει? Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι gamers τι πραγματικά ισχύει. Κι αυτό το δείχνουν οι πωλήσεις. Δείτε λοιπόν τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Μ. Βρετανία:

* 1. Pro Evolution Soccer 2009
   * 2. mouFif@ 09
   * 3. Saints Row 2
   * 4. Lego Batman: The Videogame
   * 5. Wii Fit
   * 6. Mario Kart Wii
   * 7. Star Wars: The Force Unleashed
   * 8. Wii Play
   * 9. Tiger Woods PGA Tour 09
   * 10. Brothers in Arms: he**'s Highway

Oι Βρετανοί λοιπόν ξέρουν από μπάλα! Και το απέδειξαν για άλλη μια φορά. Το Pro Evolution Soccer 2009 κατέχει το 58% της αγοράς αυτή τη στιγμή! Για του λόγου το αληθές δείτε την πηγή της είδησης:
Κλικ εδώ

Αν κάναμε ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ των δύο θα βλέπαμε εύκολα σε ποια σημεία υπερτερεί το καθένα:
Γραφικά: PES 2009
Ήχος: Fifa (στον σχολιασμό), PES 2009 (στη μουσική)
Gameplay: PES 2009
Αντοχή: PES 2009
Modes: PES 2009

Champions League? PES 2009!

Οπότε ρωτάω...ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ? Συγκρίνετε ένα παιχνίδι το οποίο φοβάται εδώ και χρόνια να κάνει Zoom In με την κάμερα στους παίκτες του με ένα αντίστοιχο που έχει καθιερωθεί για τα γραφικά του.

Η καλύτερη λύση είναι η εξής: Παίξτε το καθένα από μία ολόκληρη ημέρα (νοικιάστε το αν είναι δυνατό) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Τα πράγματα είναι απλά. Αυτά τα Χριστούγεννα όλοι ξέρουμε τι θα παίζεται στα Internet Cafe. Όπως επίσης ξέρουμε ποιο ποδοσφαιράκι έχει ένα από τα μεγαλύτερα sites στην Ελλάδα + επίσημα τουρνουά :-) Στην τελική ο κόσμος ξέρει και κρίνει σωστά εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η άποψή μου και συγγνώμη αν σε κάποιους δεν ακούγεται αντικειμενική.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
22 Oct 2008 23:51 #48107 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Πειραζει που τα εχω βαρεθει καιι τα δυο;
Παω να παιξω Ronaldo V-FootBall

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
23 Oct 2008 00:04 #48109 by Χρήστος Αρμυριώτης

IloveCONSOLES\ wrote: Πειραζει που τα εχω βαρεθει καιι τα δυο;
Παω να παιξω Ronaldo V-FootBall  :P

Που το θυμήθηκες το Ronaldo V-Football βρε θηρίο? :P
Αν θυμάμαι καλά έχει για intro μουσική το τραγούδι του Μουντιάλ 98' του Ricky Martin. :wink:

Όσο για την περιβόητη συζήτηση μεταξύ Pro και Fifa για μένα δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης. Αν θες να πηγαίνουν αυτόματα οι παίκτες και να μην παιδεύεσαι έστω λίγο να μάθεις τα μυστικά της μπάλας, τότε παίζεις Fifa!!! Το Pro θεωρώ ότι είναι πιο manual και έχει άλλον αέρα η κίνηση των παικτών. Απόψεις είναι αυτές βέβαια...Διαλέγετε και παίρνετε!

More
23 Oct 2008 00:06 #48110 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Cristiano\ wrote:

IloveCONSOLES\ wrote: Πειραζει που τα εχω βαρεθει καιι τα δυο;
Παω να παιξω Ronaldo V-FootBall  :P

Που το θυμήθηκες το Ronaldo V-Football βρε θηρίο? :P
Αν θυμάμαι καλά έχει για intro μουσική το τραγούδι του Μουντιάλ 98' του Ricky Martin. :wink:

Όσο για την περιβόητη συζήτηση μεταξύ Pro και Fifa για μένα δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης. Αν θες να πηγαίνουν αυτόματα οι παίκτες και να μην παιδεύεσαι έστω λίγο να μάθεις τα μυστικά της μπάλας, τότε παίζεις Fifa!!! Το Pro θεωρώ ότι είναι πιο manual και έχει άλλον αέρα η κίνηση των παικτών. Απόψεις είναι αυτές βέβαια...Διαλέγετε και παίρνετε!

Καλα θυμάσε για το intro

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
23 Oct 2008 01:25 #48120 by a Guest
Replied by a Guest on topic Fifa VS Pro Evolution Soccer
Πωωω τι λέτε τώρα!!! Που έπεφταν και οι φωτοβολίδες στα γκολ!! Για Three Lions κανείς????? :D
Το παρακάτω όμως παραμένει το αγαπημένο μου!

[youtube]
[/youtube]

More
27 Oct 2008 20:53 #48254 by Μάνος Γρυπάρης
Tο γκάλοπ των αιωνίων: Fifa vs Pro Evolution Soccer 2009

Το γκάλοπ των αιωνίων. Ψηφίστε τι προτιμάτε.

Fifa 09 ή Pro Evolution Soccer 2009?

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
27 Oct 2008 20:59 #48255 by Χρήστος Αρμυριώτης
ΚΟΝΑΜΙ rulez.... PES FTW!!!