Ένα πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω και να συνηθίσω σε πολλά παιχνίδια είναι ο Inverted χειρισμός. Είναι τόσο σπαστικό όταν ξεκινάω ένα παιχνίδι, να κινώ την κάμερα και αντί για δεξιά γυρνάει να αριστερά, ακόμα χειρότερο όταν το ίδιο ισχύει για τον χειρισμό και εντελώς ξενερωτικό όταν δεν μπορεί να φτιαχτεί από τα options.
Έχω ρωτήσει άτομα που χρησιμοποιούν Inverted σύστημα και η εξήγηση που μου δίνουν είναι για ένα περίεργο σκεπτικό στο οποίο βλέπουν την κάμερα σαν ένα υπαρκτό αντικείμενο το οποίο για να κοιτάξει στα αριστερά, το πίσω μέρος του θα πρέπει να γυρίσει δεξιά και για να κοιτάξει πάνω το πίσω μέρος πρέπει να πάει προς τα κάτω. Για τα First-Person ισχύει το ίδιο, αλλά με την κίνηση του κεφαλιού. Δεν θέλω καν να μπω στο σκεπτικό, με πιάνει ναυτία
Τα μοναδικά παιχνίδια στα οποία μπορώ να το καταλάβω είναι τα flight simulations, λόγο της κίνησης των αεροπλάνων, αλλά και πάλι δεν ταιριάζει παντού π.χ. σε διάφορα minigames (Devil may Cry, Bayonetta, God of War 3) στα οποία οι χαρακτήρες δεν κάνουν την κίνηση, αλλά ο χειρισμός είναι και πάλι inverted μόνο και μόνο επειδή οι μάχες γίνονται στον αέρα.
Συγνώμη για το wall of text αλλά είχα φιτίλια. Αυτό τον καιρό παίζω το The Rachet & Clank Trilogy και κάθε φορά που ξεκίναγα ένα νέο παιχνίδι κοίταζα τα options και στις ρυθμίσεις κάμερας χαρακτήριζε το Normal ως Inverted. Τρέχα γύρευε
Οπότε θα θελα να ξέρω τη γνώμη σας. Τι σύστημα χρησιμοποιείτε και γιατί ?