Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.
Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
先日、自分の声が無断で生成AIナレーションとして使用されている動画を見つけてしまいました。
(該当の動画元には事務所経由で相談・ご対応頂いています)…
— 山村響やまむらひびく (@hibiku_yamamura) September 5, 2025
Σενάριο σαν από ταινία για την τεχνητή νοημοσύνη: η τεχνητή νοημοσύνη κλέβει τη φωνή και οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν καν.Σύμφωνα με το Automaton West , τα δύο διαγραμμένα βίντεο προέκυψαν έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα δοκιμάσει την τεχνολογία του AI. Το βίντεο με το οποίο προχώρησαν σε αυτήν την ανακοίνωση, περιείχε την υπόσχεση ότι θα αξιοποιηθούν training data από αμέτρητες προσομοιώσεις παρτίδων με πάνω από 12,000 κάρτες. Η Konami ισχυρίζεται πως νόμιζε πως το συγκεκριμένο μοντέλο AI speech που ονομάζεται Anneli, επιτρεπόταν να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Τώρα ωστόσο, η εταιρεία διερευνάει το αν τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του μοντέλου βασίστηκαν πάνω σε ανεπίσημη εκπαίδευση. Ο λόγος που κάνει την συγκεκριμένη έρευνα, είναι διότι η voice actress και τραγουδίστρια, Hibiku Yamamura, διαβεβαιώνει ότι ήταν η δική της φωνή από την οποία εκπαιδεύτηκε το AI για να κάνει τον σχολιασμό. Σε ανάρτησή της στο X, είπε: “Ανεξαρτήτως από το πως το ακούω, είναι αδιαμφισβήτητα η φωνή μου. Αλλά ξεκάθαρα δεν είμαι εγώ, η φωνή μου διαβάζει κείμενα που δεν έχω διαβάσει ποτέ στο παρελθόν. Αμέτρητος κόσμος που δεν το γνωρίζει ακούει αυτόν τον σχολιασμό.” Σε τέτοια θέματα τεχνητής νοημοσύνης και δικαιωμάτων, υπάρχουν ενδιαφέρουσες αναλύσεις και στο meneimystiko , όπου γίνεται συχνά λόγος για τις ηθικές και νομικές προεκτάσεις της τεχνολογίας.