IloveGames wrote: το convertxtodvd ειναι το προγραμμα που θές. απλα πρέπει να ξέρεις τα παρακάτω:
αφου είναι τετοιο το format του αρχειου σου σημαίνει οτι το κατέβασες με μεγάλη ανάλυση. όταν το μετατρέψεις ανάλυση θα χάσεις σίγουρα και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Και οσο για την συμπίεση, όχι, δεν μεγαλώνει το μέγεθός του, αντιθέτως μικραίνει και χωράει άνετα σε DVD. αυτος ειναι μάλλον ο λόγος που χάνει ποιότητα το βίντεο.
Αυτο το πρόγραμμα είναι το πιο γνωστό για αυτές τις δουλειές. είναι για να φτιάξεις DVD απο οποιοδήποτε format.
Φυσικά το προγραμμα δεν διατίθεται δωρεάν αν και θα το βρείς άνετα σε πολλά forums.
Επίσης πρέπει να ξέρεις πως ο επεξεργαστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις δουλειες. Αν δεν έχεις ένα καλο τότε μην κατεβάζεις τζάμπα βιντεο μεγάλης ανάλυσης γιατι θα "ζοριστεί". Και κατι τελευταίο, για καλύτερη δυνατη απόδοση θα πας στις ρυθμίσεις του προγράμματος και και θα βάλεις να κάνει διπλό πέρασμα(πιστέυω οτι κάνει καλύτερη δουλειά έτσι αν και δεν ειμαι σιγουρος
)
Αυτα απο εμένα 
Σε ευχαριστώ παρα πολύ!
Η αλήθεια είναι όμως οτι το έψαξα κι εγώ ομως και βρήκα άλλη λύση και μάλιστα χωρις να χάνω την ποιότητα του αρχικού αρχείου.
Πρώτα κατέβασα το mkv2vob. Αυτό είναι ένα προγραμμα το οποίο κανει οτι ακριβως ήθελα (επιλέγεις τους υποτιτλους και τον ήχο που θες και το κάνει .avi). Στην δική μου περιπτωση από ένα αρχείο .mkv 1,57GB μου βγήκε ενα .avi 5.20GB (ίδιο σε ποιότητα με το mkv)!! Ξέχασα να σας πω πως το mkv2vob βγάζει αρχεία avi τα οποία ειναι playable ΜΟΝΟ στο PS3.
Έτσι τώρα είχα 2 προβλήμματα.
α)Ένα τεράστιο αρχείο το οποίο δεν χώραγε σε DVD (σε single layer) και
β) επαιζε μονο σε PS3.
Ευτυχώς για καλή μου τυχη, έχω ενα πρόγραμμα που λέγεται Xilisoft Video Converter Ultimate. Εβαλα εκει το αρχείο avi των 5GB και έκανα τις ρυθμίσεις μου ετσι ώστε να το κάνω playable avi μικρότερου μεγέθους. Χαμήλωσα αρκετα την ποιότητα αλλα οχι τοσο ωστε η ταινια να φαινεται ασχημη, μάλιστα θα την χαρακτήριζα ικανοποιητική. Τον ήχο τον αφησα όπως ηταν.
Τελικά μου βγήκε ενα αρχείο 1.20GB το οποίο παιζει παντου και εχει κρατησει αρκετα υψηλα τον πηχη στο θεμα ποιότητα.
Βεβαια ο τρόπος που μου προτεινες πρεπει να είναι πιο αποτελεσματικος και γρηγορος οπότε την επομενη φορα θα τον δοκιμάσω!