profitis\ wrote: 
Το θέμα φιλε aposperiti ειναι τι γινεται σε περιβάλλον Linux. Eκει η ATI δεν εχει και τοσο καλους drivers και επίσης ισχύει οτι στο linux τα .mkv τρέχουν αποκλειστικά απο τον επεξεργαστη χωρις τη βοήθεια της gpu;
Αυτό δε νομίζω πως είναι τόσο θέμα λειτουργικού όσο θέμα player.
O VLC που χρησιμοποιώ για τέτοιου είδους αρχεία απο οτι γράφεται χρησιμοποιεί "κυρίως" την cpu,οπότε πιθανότατα έχει μια βάση αυτό που γράφεις,χωρίς να ξέρω περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες.
Για την Ati και τους drivers της η γνώμη μου είναι η χειρότερη δυνατή,και δε μιλάω μόνο για Linux,που ας πούμε πάει στα κομμάτια,έχει αμελητέο μερίδιο αγοράς.
Ψάξε να δείς πόσοι χρήστες είχαν ή έχουν ακόμα προβλήματα με το CCC (catalyst control center) ,ειδικά αν έχουν Vista.
Οι τύποι στην ουσία σαμποτάρουν το ίδιο τους το hardware με τους crappy drivers και το crappy software που το συνοδεύουν.
Ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται,έστω και με αργά βήματα.
Για Windows η ATi κάνει κινήσεις όπως το 
    AMD Fusion for gaming
 ενώ για Linux η κατάσταση που επικρατεί είναι η εξής :
Οι σημαντικότεροι drivers για καρτες ATI ειναι τρεις (υπάρχουν κι άλλα μικροτερα projects που δεν ευδοκίμησαν):
ati/radeon
ανοιχτοι drivers για όλες τις κάρτες ATI, υποστηριζουν 2D kai 3D επιτάχυνση για κάρτες μέχρι μεσαίας παλαιότητας