Η καλύτερη είδηση για το Saw: Genesis είναι ότι πρέπει να περιμένουμε περισσότερο για να το παίξουμε
Το Saw: Genesis είχε προγραμματιστεί να είναι το επόμενο ασύμμετρο multiplayer horror video game που θα κάνει πρεμιέρα, αλλά η πρώιμη πρόσβαση του το 2026 έχει μετατεθεί για το 2027, ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης Bloober Team.
Το στούντιο που επικεντρώνεται στον τρόμο δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φέρει το Saw: Genesis σε ένα σημείο που η ομάδα να είναι ικανοποιημένη.
Είναι μια ενδιαφέρουσα παραδοχή, καθώς ορισμένες ομάδες χρησιμοποιούν το Steam Early Access ακριβώς για αυτόν τον σκοπό: για να φέρουν το video game σε καλή κατάσταση. Αλλά στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό και γεμάτο χώρο των αδειοδοτημένων multiplayer horror video games, μια κακή πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι πιο επιβλαβής από μια αντίστροφη αρκούδα που είναι δεμένη στο πρόσωπό σου.
Έχουμε δει πολλά games σαν αυτό από τότε που το Dead by Daylight ξεκίνησε ένα κύμα τους το 2016, αλλά η όρεξή μου παραμένει αχόρταγη γιατί κανένα από αυτά δεν είναι πραγματικά παρόμοιο με το άλλο. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πώς τα στούντιο μεταφέρουν τα χαρακτηριστικά στοιχεία διαφορετικών ταινιών τρόμου σε διαδραστικές εμπειρίες, αλλά όταν δοκίμασα το Saw: Genesis στο Summer Game Fest, έφυγα απογοητευμένος.
Ο κύκλος gameplay 3v1 δεν ήταν εύκολο να ακολουθηθεί στην επίδειξη που είχα. Είναι τοποθετημένο περίπου έναν αιώνα πριν από τις ταινίες, με ένα άτομο να παίζει ως “Κριτής” που μοιάζει με τον Jigsaw και τρέχει τρεις άλλους μέσα από τον λαβύρινθο βασανιστηρίων και παγίδων του, προσπαθώντας να τους σκοτώσει όλους πριν οποιοσδήποτε από αυτούς μπορέσει να διαφύγει στο τέλος των δοκιμασιών του.
Η ομάδα των τριών μπορεί να έχει σύντομα παράθυρα ευκαιρίας να επιτεθεί στον Κριτή, αν και ένας πραγματικά ικανός Κριτής μπορεί να μην τους δώσει ποτέ μια ευκαιρία, κρυμμένος σε διαδρόμους που τα θύματα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, βγαίνοντας για να ενεργοποιήσει τη επόμενη φρικτή συσκευή του. Πράγματα όπως περίπλοκοι γρίφοι για τα θύματα και οι καλύτερες πρακτικές για τον Κριτή ήταν πραγματικά δύσκολα να ακολουθηθούν. Ορισμένες κατανοήσεις θα έρχονταν με περισσότερη εμπειρία, χωρίς αμφιβολία, αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν αρκετά σκληρή ώστε να με κάνει να σκεφτώ ότι θα αποθαρρύνει τους παίκτες λόγω της έλλειψης διαισθητικότητας από την αρχή.
Οι κινήσεις και τα οπτικά εφέ ήταν επίσης ελλιπή. Σκέφτηκα ότι αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν και πιθανότατα θα διορθωθούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά αν η βασική εμπειρία είναι ασαφής ή περίπλοκη, το Saw: Genesis μπορεί να δυσκολευτεί να ανταγωνιστεί για τον χρόνο των παικτών, ειδικά καθώς η πιο κοντινή σύγκριση είναι το ήδη επιτυχημένο Outlast Trials της Red Barrels. Η καθυστέρηση φαίνεται δικαιολογημένη.
Έχω ξαναδεί τη σειρά Saw τελευταία, και μου υπενθύμισε ότι αυτές οι ταινίες δεν είναι πολύ καλές. Πολλές από τις 10 είναι απλώς κακές. Ακόμα και η πρώτη, την οποία θυμόμουν ως ορόσημο στον χαμηλού προϋπολογισμού τρόμο, τώρα φαίνεται ότι έχει πάρα πολλές πλοκές και επιλογές μοντάζ που δεν μου αρέσουν.
Και παρόλα αυτά, είμαι απόλυτα υποστηρικτικός με το Saw: Genesis αν λειτουργεί ως video game. Δεν έχω καμία εκτίμηση για την ταινία B της δεκαετίας του '80
Killer Klowns From Outer Space
, αλλά πέρασα υπέροχα με την προσαρμογή της Illfonic.
Ανυπομονώ να δω πώς το Saw: Genesis θα αλλάξει μορφή μεταξύ τώρα και την επόμενη φορά που θα ακούσουμε γι' αυτό. Παρόλο που είναι η εποχή του τρόμου και μια πρεμιέρα του Saw: Genesis θα είχε νόημα στο ημερολόγιο–“Αν είναι Χάλοουιν, πρέπει να είναι Saw,” μου έλεγαν πάντα–μου αρέσει η ιδέα της Bloober Team να το καθυστερεί μερικούς μήνες για να προσπαθήσει να το βελτιώσει. Αυτό είναι ένα στούντιο που μου είπε ότι έχει σταματήσει να φτιάχνει “κακά games,” και ενώ αυτό δεν είναι εγγύηση, η Bloober Team σίγουρα ελπίζει να το τηρήσει.