Η σειρά The Last of Us Season 3 δεν περιλάμβανε τη συμμετοχή της Naughty Dog για δημιουργικές επιλογές
Ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Neil Druckmann αποχώρησε από την τηλεοπτική σειρά The Last of Us του HBO για να επικεντρωθεί στην παραγωγή video games της Naughty Dog, συμπεριλαμβανομένου του Intergalactic: The Heretic Prophet. Σε μια νέα συνέντευξη, δήλωσε ότι η 3η σεζόν - στην οποία, ξανά, δεν είχε άμεση εμπλοκή - θα “κλείσει” τη σειρά. Επίσης αποκάλυψε ότι, σε αντίθεση με τις Σεζόν 1 και 2, η Naughty Dog “δεν είχε δημιουργικό ρόλο στη διεύθυνση” της 3ης σεζόν.
Ο Druckmann είπε αυτό στο
The Washington Post
, επιβεβαιώνοντας: “Δεν ήμουν εμπλεκόμενος στη διαμόρφωση της δημιουργικής κατεύθυνσης αυτής της σεζόν,” ούτε η Naughty Dog ήταν εμπλεκόμενη. “Έτσι δεν μπορώ προσωπικά να μιλήσω για το πώς προχωρά η παραγωγή,” είπε.
Η λήξη του The Last of Us μετά την 3η σεζόν δεν θα ήταν έκπληξη, καθώς η διοίκηση του HBO δήλωσε ότι αυτό πιθανότατα θα συμβεί. Ο Druckmann ήταν πολύ στενά εμπλεκόμενος στις Σεζόν 1 και 2; συνέγραψε κάποια από τα επεισόδια και σκηνοθέτησε δύο.
Ο Druckmann συνέχισε λέγοντας ότι η Naughty Dog παραμένει “ο φύλακας αυτού του IP” και παρόλο που η σειρά του HBO μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, υπονόησε: “Δεν έχουμε τελειώσει με το The Last of Us.”
Συνέχισε λέγοντας: “Υπάρχουν μερικά projects σε εξέλιξη που, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, είμαι πολύ ενθουσιασμένος να μιλήσω γι' αυτά.”
Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που ο Druckmann υπονοεί μελλοντικά projects του The Last of Us. Νωρίτερα φέτος, είπε ότι υπάρχουν “μερικοί σταθμοί που παραμένουν στον δρόμο μπροστά” για τη σειρά.
Ο Druckmann έχει υπονοήσει έντονα ότι ένα τρίτο video game του The Last of Us μπορεί να είναι καθ' οδόν. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Naughty Dog έχει τουλάχιστον δύο νέα games σε ανάπτυξη από το 2023, ένα από τα οποία είναι το Intergalactic: The Heretic Prophet - το άλλο είναι μυστήριο. Η Naughty Dog είχε σημαντικούς πόρους αφιερωμένους στο The Last of Us Online, αλλά το project τελικά ακυρώθηκε.
Ο Troy Baker, εν τω μεταξύ, που έπαιξε τον Joel στη σειρά video games, δήλωσε φέτος ότι, “Σίγουρα ξέρω ότι δεν έχουμε δει το τελευταίο του Joel.”