Ο rideshare stimulator περιγράφει τη χρήση AI μετά από αμφιλεγόμενη ανταλλαγή με πρώην συγγραφέα
Μετά την αποκάλυψη του επερχόμενου τίτλου Rideshare Stimulator από την Saber Interactive, η πρώην επικεφαλής συγγραφέας Stella Sacco δήλωσε ότι αντικαταστάθηκε από το ChatGPT κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ο CEO της Saber, Matthew Karch, αρνήθηκε την κατηγορία της Sacco ότι αντικαταστάθηκε από την AI, αλλά η εταιρεία έχει τώρα μοιραστεί λεπτομέρειες που δεν είχαν αποκαλυφθεί προηγουμένως σχετικά με τη χρήση AI στο Rideshare Stimulator.
Το Rideshare Stimulator τοποθετεί τους παίκτες ως οδηγούς που μπορούν να παραλάβουν έναν φαινομενικά άπειρο αριθμό επιβατών και να αλληλεπιδρούν μαζί τους ενώ τους μεταφέρουν στους τελικούς προορισμούς τους. Σύμφωνα με την νέα αποκάλυψη στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam, το Rideshare Stimulator χρησιμοποιεί εργαλεία AI για “δημιουργία φωνής και κάποια τοπικοποίηση” και αποστολές επιβατών που δημιουργούνται από AI, οι οποίες μπορούν να παραλειφθούν αν οι παίκτες θέλουν μόνο “περιεχόμενο αφήγησης που έχει γραφτεί από ανθρώπους.”
Προσθέτει επίσης ότι το παιχνίδι θα έχει ραδιοφωνικούς σταθμούς με “μουσική που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους και μουσική που έχει δημιουργηθεί από AI,” με τη δεύτερη να επισημαίνεται σαφώς εντός του παιχνιδιού. Ωστόσο, η Saber δηλώνει κατηγορηματικά ότι “η κύρια ιστορία της καμπάνιας, οι χαρακτήρες και ο διάλογος έχουν γραφτεί από μια ομάδα ανθρώπινων συγγραφέων.”
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Sacco δήλωσε ότι αντικαταστάθηκε ως επικεφαλής συγγραφέας του παιχνιδιού από την AI “στη μέση της ανάπτυξης.”
“Δεν είχα καν δει ότι είχε ανακοινωθεί αυτό. Ήμουν η επικεφαλής συγγραφέας σε αυτό! Και η Saber με αντικατέστησε με το ChatGPT στη μέση της ανάπτυξης. Όλες οι φωνές των επιβατών ήταν επίσης AI. Ή άλλαξαν κατεύθυνση σε κάποιο σημείο ή δεν το αποκαλύπτουν στο Steam,” δήλωσε η Sacco.
“Με πήραν από το έργο για να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για να γράψουν το υπόλοιπο κείμενο, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων ζωντανών ενημερώσεων,” είπε η Sacco στο PC Gamer σε μια επόμενη δήλωση. “Αν άλλαξαν σχέδια στα ενδιάμεσα χρόνια, αυτό είναι υπέροχο. Αλλά ξανά: ήμουν εκεί, και ήταν η δουλειά μου να γράψω το παιχνίδι, και μετά δεν ήταν όταν ο Matt Karch αποφάσισε ότι η χρήση του ChatGPT θα ήταν καλή δημοσιότητα για το παιχνίδι.”
Ο Karch δημοσίευσε μια δήλωση δική του με το This Week in Videogames που προσέθεσε μεγαλύτερη αμφισβήτηση στην ιστορία, ισχυριζόμενος ότι η Stella “παραβίασε” τη συμφωνία της με την εταιρεία.
“Stella ποια; Έπρεπε να ρωτήσω τον Claude γιατί δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί της ή την έχω δει. Έχουμε ήδη πει ότι χρησιμοποιούμε AI για ορισμένα μέρη του παιχνιδιού και θα ενημερώσουμε τη σελίδα του Steam μόλις ολοκληρώσουμε το σύνολο χαρακτηριστικών. Ας διευκρινίσω ότι το σύνολο της ιστορίας, αν κέρδιζε βραβείο, θα πήγαινε σε κάποιον που μπορεί να ανέβει στη σκηνή και να το παραλάβει. Ήταν πάντα η πρόθεσή μας να το αποκαλύψουμε αυτό μέχρι που η Stella παραβίασε τη ρήτρα εμπιστευτικότητας και το αποκάλυψε πριν ήμασταν έτοιμοι.”
Ο Karch πρόσθεσε την πεποίθησή του ότι “η χρήση AI σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο θα είναι τίτλος χαμηλότερης τιμής, [θα είναι πλεονέκτημα] για τους καταναλωτές.” Μέχρι στιγμής, οι δυνητικοί παίκτες του παιχνιδιού δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτό το συναίσθημα. Η σελίδα συζητήσεων στο Steam έχει αρκετά σχόλια που καταγγέλλουν τη Saber για τη χρήση AI σε αυτό το παιχνίδι.
Το Rideshare Stimulator θα κυκλοφορήσει σε PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S. Αυτό το παιχνίδι δεν έχει αυτή τη στιγμή ημερομηνία κυκλοφορίας.