Οι streamers και οι voice actors αρνούνται να συνεργαστούν με το δημοφιλές νέο gacha game λόγω ανησυχιών για την τεχνητή νοημοσύνη
Με την πρώτη ματιά, το Neverness to Everness έχει όλα όσα θέλει και χρειάζεται ένας φαν των gacha games - χαριτωμένα μοντέλα χαρακτήρων, έναν υπερφυσικό ανοιχτό κόσμο και ακόμη και ρεαλιστικά αυτοκίνητα για να οδηγούν. Ωστόσο, μόλις λίγες ημέρες μετά το launch, ορισμένοι παίκτες έχουν αρχίσει να εντοπίζουν στοιχεία που υποψιάζονται ότι έχουν δημιουργηθεί με generative AI. Ως αποτέλεσμα, δημοφιλείς streamers και ακόμη και ένας ηθοποιός φωνής που εργάστηκε στο video game έχουν αρχίσει να αρνούνται να συνεργαστούν με το Neverness to Everness και τον προγραμματιστή του, Hotta Studio.
Σε ένα βίντεο, πολλοί επισημαίνουν το "artifacting" - ανεπιθύμητες παραμορφώσεις που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της χρήσης AI για τη δημιουργία ενός στοιχείου. Σε μια στιγμή, ολόκληρος ο σχεδιασμός της ενδυμασίας του χαρακτήρα φαίνεται να αλλάζει αφού το χέρι του μπλοκάρει ένα μέρος της.
Σε άλλο σημείο του video game, οι παίκτες ισχυρίζονται ότι το Neverness to Everness διαθέτει μια διαφήμιση με σκηνές από το anime Weathering With You που φαίνεται να έχουν ένα φίλτρο AI ή έχουν πιθανώς τροφοδοτηθεί σε ένα εργαλείο generative AI για να δημιουργήσουν τη διαφήμιση. Μια τρίτη παρατήρηση ισχυρίζεται ότι υπάρχει "μια 18λεπτη ταινία anime generative AI στο θέατρο" στο Neverness to Everness.
Τώρα, οι δημοφιλείς streamers έχουν γίνει ενήμεροι για αυτούς τους ισχυρισμούς και απομακρύνονται ως αποτέλεσμα. Η Ironmouse, η οποία χορηγούνταν από το Hotta Studio, λέει ότι η ομάδα της "έχει απατηθεί" σχετικά με τη χρήση AI στο Neverness to Everness. "Μου είχαν πει ότι δεν υπήρχε κυριολεκτικά AI σε αυτό," εξηγεί. "Δεν το ήξερα μέχρι που είδα εκείνο το πράγμα στο Twitter μετά τη ροή ... Είπαν στους χορηγούς μου, είπαν, 'Όχι, δεν έχουμε AI σε τίποτα. Δεν υπάρχει AI πουθενά.' και είναι απλά, γιατί ψεύδεστε, φίλε;" Είναι περιττό να πούμε ότι η Ironmouse έχει διακόψει τη χορηγία της και δεν μεταδίδει πλέον το video game.
Μια άλλη VTuber, η Shylily, ανακάλυψε στη μέση της ροής της για την πιθανή χρήση generative AI στο video game, γεγονός που την οδήγησε να τερματίσει νωρίς τη ροή της. "Είμαι VTuber, είμαι πολύ κοντά με καλλιτέχνες ... Αν είστε αναστατωμένοι που εγώ ... θέλω να τερματίσω τη ροή μου και να εξετάσω αν αυτό το video game έχει AI ή όχι πριν καθίσω εδώ να προωθώ αυτό το video game, αν θέλετε να σταματήσετε να με υποστηρίζετε γι' αυτό, τότε έτσι είναι," εξηγεί. "Δεν έχω πρόβλημα με τον διάλογο που δημιουργείται από NPC ή οτιδήποτε άλλο ... Νομίζω ότι το πρόβλημα που δεν συνειδητοποιούν οι άνθρωποι είναι να φανταστείτε αν δουλεύετε σε κάτι, δημιουργείτε ένα πράγμα, με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, και μετά έρχεται κάποιος και παίρνει χιλιάδες ό,τι δημιουργούν οι άνθρωποι για να πουλήσουν αυτά τα πράγματα για κέρδος χωρίς την άδειά σας. Δεν βλέπω πώς αυτό είναι εντάξει."
Μια από τις ηθοποιούς φωνής του video game, η Meggie-Elise, έχει επίσης εκδώσει μια δήλωση αποδοκιμάζοντας την πιθανή χρήση generative AI στο NTE. "Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ένα video game στο οποίο εργάστηκα χρησιμοποιεί AI και έχει υπάρξει ανέντιμο γι' αυτό. Θέλω να είμαι σαφής ότι δεν υποστηρίζω το generative AI σε κανένα δημιουργικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του voiceover, της τέχνης, της συγγραφής ή της μουσικής," αναφέρει η δήλωσή της. "Αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί και αφαιρεθεί, δεν θα συνεχίσω να εργάζομαι με αυτή την ομάδα."
Η GameWorld έχει επικοινωνήσει με το Hotta Studio για σχόλιο.
Το Neverness to Everness δεν είναι το μόνο video game που έχει δεχθεί κριτική για την πιθανή χρήση AI. Ο εξαιρετικά δημοφιλής shooter εξαγωγής Arc Raiders έχει επίσης επικριθεί για τη χρήση AI για τις φωνές των χαρακτήρων.