Το Resident Evil: Release date, cast, and everything else we know about the reboot movie
Για σχεδόν 20 χρόνια, οι ταινίες Resident Evil διαμορφώθηκαν από έξι ταινίες του σκηνοθέτη Paul W.S. Anderson, με πρωταγωνίστρια την Milla Jovovich ως Alice, κερδίζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Αντίθετα, το 2021 reboot, Resident Evil: Welcome to Raccoon City, έκανε μόλις 42 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Ο σκηνοθέτης των Barbarian και Weapons, Zach Cregger, έχει αναλάβει τα ηνία για μια ολοκαίνουργια ταινία Resident Evil. Μετά την ίδρυση της κωμικής ομάδας The Whitest Kids U' Know και την συμμετοχή του σε sitcoms, ο Cregger έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες τρόμου της γενιάς του. Η συμμετοχή του σε αυτό το έργο προκάλεσε έναν πόλεμο προσφορών, τον οποίο τελικά κέρδισε η Sony Pictures, το στούντιο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες επτά ταινίες της σειράς.
Οι περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία Resident Evil του Cregger παραμένουν μυστικές. Ακολουθεί ένας οδηγός για όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το reboot.
Ο Austin Abrams, γνωστός από το Euphoria και The Walking Dead, ηγείται του καστ του Resident Evil. Είχε προηγουμένως συνεργαστεί με τον Cregger στο Weapons και τώρα παίζει έναν ιατρικό ταχυμεταφορέα σε αυτή την ταινία. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Zach Cherry, Johnno Wilson, Paul Walter Hauser και Kali Reis.
Το Resident Evil θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Σεπτεμβρίου 2026, μόλις λίγους μήνες μετά την 30ή επέτειο της σειράς παιχνιδιών.
Οι λεπτομέρειες της πλοκής για τη νέα ταινία Resident Evil παραμένουν μυστικές, αλλά οι πρόσφατοι teaser που παρουσιάστηκαν ιδιωτικά υποδηλώνουν ότι θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του γνωστού Raccoon City Incident. Στα games, αυτό το γεγονός συμβαίνει όταν τα βιολογικά πειράματα της Umbrella διαφεύγουν από την Spencer Mansion, προκαλώντας μαζική μόλυνση στην πόλη. Τα Resident Evil 2 και 3 διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας, και η πόλη τελικά καταστρέφεται από μια επίθεση πυραύλων για να σταματήσει ο ιός.
Μιλώντας πρόσφατα στο CinemaCon, ο Cregger δήλωσε ότι το Resident Evil δεν θα έχει "καμία αφηγηματική ακροβασία, χρονικά άλματα ή αποπροσανατολιστικά κεφάλαια," και ότι το κοινό θα είναι "κλειδωμένο με έναν πρωταγωνιστή σε ένα ταξίδι μέσα από έναν κόσμο που είναι αποφασισμένος να τους καταστρέψει."
Ο Cregger επίσης ανέφερε ότι του δόθηκε "carte blanche" για να επαναστατήσει το Resident Evil. Περιέγραψε το έργο ως μια ερωτική επιστολή στη σειρά video game survival-horror.
Δεν υπάρχει ακόμα τρέιλερ για την ταινία. Με την ημερομηνία κυκλοφορίας της τον Σεπτέμβριο να πλησιάζει, θα πρέπει σύντομα να έχουμε την πρώτη μας πραγματική ματιά στην ταινία.
Δεν θα δείτε γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Leon S. Kennedy ή η Claire Redfield σε αυτή την ταινία Resident Evil. Ο Cregger σχεδιάζει να αφηγηθεί μια νέα ιστορία με πρωτότυπους χαρακτήρες.
"Λέω μια ιστορία που είναι μια ερωτική επιστολή στα games και ακολουθεί τους κανόνες των games," εξήγησε ο Cregger. "Είναι πιστή στη μυθολογία των games; είναι απλώς μια διαφορετική ιστορία. Δεν θα πω την ιστορία του Leon, γιατί η ιστορία του Leon λέγεται στα games. [Οι fans] το έχουν ήδη αυτό."
"[Το Resident Evil είναι] ένα πρωτότυπο σενάριο," πρόσθεσε ο Cregger σε μια ξεχωριστή συνέντευξη. "Είναι μια περίεργη ιστορία. Την έγραψα και αγαπώ την ιστορία. Δεν έχει καμία σχέση με καμία από τις άλλες ταινίες Resident Evil. Αν κάνω τη δουλειά μου, θα φαίνεται φρέσκια και edgy και περίεργη."
Σύμφωνα με τον Cregger, δεν έχει δει καμία από τις ταινίες Resident Evil. Αντί να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, σκοπεύει να αναδημιουργήσει τον τόνο του τρόμου από τα games.
"Δεν έχω δει τις [προηγούμενες ταινίες Resident Evil], αλλά δεν φαίνεται να υπόσχονται αυτό το συναίσθημα [του τρόμου]," είπε ο Cregger. "Έτσι ήθελα να γράψω μια ιστορία που θα εστιάζει πραγματικά σε αυτό. Να τιμήσω τα games—να είμαι πιστός στη μυθολογία του τι συμβαίνει. Αλλά δεν λέω καμία από τις ιστορίες των games. Είναι μια ξεχωριστή ιστορία που απλώς συμβαίνει να υπάρχει σε αυτή την περιοχή."
"Αν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι φανατικοί fans της ταινίας, πιθανόν να μην είναι πραγματικά προετοιμασμένοι για αυτό που θα κάνω. Αλλά νομίζω ότι οι fans των games θα είναι ενθουσιασμένοι," είπε.
Σε μια συνέντευξη με το Double Toasted, ο Cregger δήλωσε ότι η ταινία Resident Evil θα είναι "πιστή στην εμπειρία" των video games, και πιθανόν "να ζει στον κόσμο" των Resident Evil 2 και 3, αλλά ότι adheres περισσότερο στον τόνο του Resident Evil 4. Το video game δεν είναι μια άμεση προσαρμογή οποιουδήποτε Resident Evil game, ωστόσο.
Ο Cregger είπε ότι τα video games, επίσης, δεν έχουν μια καθορισμένη μυθολογία και δεν είναι αυστηρά με χρονοδιαγράμματα ή ρυθμίσεις. "Δεν νομίζω ότι παίρνω περισσότερες ελευθερίες με αυτή την [ταινία] από ότι η σειρά games. Νομίζω ότι χρωματίζω εντός των γραμμών," είπε.
"Ποτέ δεν έχω δει μια ταινία σαν αυτή," πρόσθεσε. "Είμαι πέρα από ενθουσιασμένος που την κάνω."
Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η αίσθηση του τόνου και οι γενικές κινηματογραφικές του ευαισθησίες που καλλιεργήθηκαν με τα Barbarian και Weapons θα φανούν στο Resident Evil, αν και σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερο προϋπολογισμό.
"Διαδραματίζεται στον κόσμο των games, αλλά το πιο σημαντικό, το ταξίδι που θα έχεις ως θεατής παρακολουθώντας αυτή την ταινία θα είναι παρόμοιο με το ταξίδι που έχεις ως παίκτης όταν παίζεις αυτά τα games. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί έναν πρωταγωνιστή από το σημείο Α στο σημείο Β καθώς κατεβαίνει όλο και πιο βαθιά στην κόλαση," είπε. "Ως κάποιος που έχει παίξει δεν ξέρω πόσες χιλιάδες ώρες Resident Evil, απλώς νιώθω ότι ξέρω πώς μπορεί να πάει αυτό το ρυθμιστικό, και είναι εγγενώς κινηματογραφικό. Νιώθω ότι υπάρχει μια σπουδαία ταινία που μπορεί να ζήσει μέσα σε αυτόν τον κόσμο και μέσα σε αυτό το είδος ρυθμού. Είμαι πραγματικά, πραγματικά ενθουσιασμένος για την ιστορία που έχουμε να πούμε εδώ."