Το WWE 2K26 hands on: aims to be the best in the world
Από το WWE 2K14, το πρώτο WWE παιχνίδι υπό την 2K σημαία--με το 2K20 να σηματοδοτεί τον πρώτο τίτλο που αναπτύχθηκε πλήρως από την Visual Concepts αντί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Yukes--η σειρά έχει γνωρίσει υψηλά και χαμηλά που αξίζουν τη δική τους ιστορία Wrestlemania. Από τεχνικές καταρρεύσεις και glitches που αξίζουν meme μέχρι σκληρούς επανασυνδέσμους και ανακατασκευές που επιστρέφουν στα βασικά, η σειρά έχει περάσει χρόνια ισορροπώντας την αυθεντική προσομοίωση με το υπερβολικό θέαμα που ορίζει την ίδια την WWE.
Αυτή η άνοδος συνεχίζεται με το WWE 2K26, το οποίο φαίνεται να είναι η πιο σίγουρη είσοδος της σύγχρονης εποχής. Η GameWorld προσκλήθηκε στο Creator Fest της WWE για να δοκιμάσει το παιχνίδι και να μιλήσει με τους κορυφαίους αστέρες της WWE σχετικά με τις αντιδράσεις τους στα μοντέλα τους εντός του παιχνιδιού και τι είναι αυτό που περιμένουν περισσότερο να δουν.
Η πιο άμεση αναβάθμιση είναι στα οπτικά. Τα μοντέλα χαρακτήρων έχουν υποστεί σημαντική αναθεώρηση, με πιο καθαρές υφές δέρματος, ρεαλιστικές κινήσεις προσώπου και φωτισμό που αντικατοπτρίζει την τηλεοπτική παρουσίαση της WWE. Καθώς περιηγούμαι στη λίστα, οι Damian Priest, Ricky Saints (που κάνει το ντεμπούτο του στο WWE video game) και Penta (που δεν είναι πλέον κλειδωμένος πίσω από DLC) βρίσκονται κοντά στην uncanny valley με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Φίλε, για να είμαι ειλικρινής, είναι το όνειρό μου που γίνεται πραγματικότητα. Όταν ξεκινάς σε αυτή τη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που [σκέφτεσαι] είναι τα video games, ή κάτι τέτοιο, γιατί είναι τόσο μακριά», είπε ο Penta στην GameWorld. «Έτσι, μετά από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς κάθε μέρα, και να είμαι μέρος αυτής της εταιρείας--WWE, η καλύτερη στον κόσμο, η καλύτερη στο σύμπαν--όταν είδα το πρόσωπό μου στο παιχνίδι, φίλε, το αγαπώ. Όταν το είδα για πρώτη φορά, ήταν σαν, 'Είμαι αυτός ο τύπος!' γιατί ήταν τόσο εκπληκτικό για μένα ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό για μένα σε αυτό το σημείο της καριέρας μου να είμαι μέρος των video games. Γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί θέλω να αγοράσω το video game τώρα.»
Οι διαδραστικές είσοδοι είναι μια σημαντική νέα δυνατότητα. Όταν ένας Superstar κατευθύνεται προς το ρινγκ, εμφανίζεται μια προτροπή τύπου D-Pad, επιτρέποντας στους παίκτες να επιλέξουν πώς να παίξουν με το κοινό. Heel, face, ό,τι θέλεις--είναι δική σου επιλογή. Και αυτό το επίπεδο προσαρμογής συνεχίζεται σε όλη την είσοδο.
Παίζοντας ως Shawn Michaels της εποχής DX, πειραματίστηκα με γωνίες κάμερας και ακόμη και ενεργοποίησα πυροτεχνήματα από το ρινγκ. Το επίπεδο προσαρμογής σε πραγματικό χρόνο είναι τρελό—οι είσοδοι φαίνονται λιγότερο σαν πρόλογος σε έναν αγώνα και περισσότερο σαν στιγμές που αξίζει να ασχοληθείς κάθε φορά.
Οι περισσότεροι Superstars ήταν ενθουσιασμένοι με τις εμφανίσεις τους στο παιχνίδι. Για την Chelsea Green, ήταν μια στιγμή πλήρους κύκλου: στις ανεξάρτητες σκηνές, είχε κάνει motion capture για άλλους σε WWE παιχνίδια, αλλά αυτή τη φορά έκανε τη δική της.
«Φέτος, έκανα mo-cap στον εαυτό μου, και ήταν μεγάλη τιμή να το κάνω αυτό. Έτσι, είμαι ενθουσιασμένη να δω τον εαυτό μου στο παιχνίδι, και στην πραγματικότητα κάνω τις κινήσεις και την είσοδο, οπότε αυτό είναι μεγάλο θέμα», είπε η Green. Επίσης, επαίνεσε την εμφάνιση του χαρακτήρα της: «Αγαπώ τον εξοπλισμό που διάλεξαν, είναι πράσινος, οπότε σίγουρα το αγαπώ. Το πρόσωπό μου είναι χαριτωμένο, και οι κινήσεις φαίνονται υπέροχες γιατί τις έκανα εγώ. Οπότε πραγματικά, τι να μην αγαπήσεις;»
Αν και δεν είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω τους ανανεωμένους τρόπους Island, MyRISE ή Showcase, η λίστα είναι γεμάτη, συμπεριλαμβανομένων AAA αστέρων όπως ο Mr. Iguana και ο El Hijo de Vikingo. Οι χαοτικές φυσικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των σπασμένων ρινγκ, επιστρέφουν, κάτι που ενθουσίασε ιδιαίτερα τον πρώην Πρωταθλητή NXT Oba Femi.
«Το έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια, και τώρα μπορούμε να το δούμε στο παιχνίδι. Οπότε ας δούμε τον Oba Femi και τον Omos. Δεν με νοιάζει ποιος βάζει ποιον μέσα στο ρινγκ; Ας το κάνουμε να συμβεί.» Ο Femi επίσης αστειεύτηκε για το να παίζει ως τον εαυτό του: «Πρέπει πάντα να είσαι The Ruler αν μπορείς, αλλά πρόσφατα έπαιξα ως Ethan Page. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι κακός και είναι στην πραγματικότητα αρκετά εντάξει.»
Η πρώην Πρωταθλήτρια Γυναικών Bayley παραδέχτηκε ότι είναι περίεργο να παίζει ως τον εαυτό της, αλλά επαίνεσε το μοντέλο της και αφηγήθηκε το βίντεο της 2K σχετικά με τις αναβαθμισμένες δυνατότητες δημιουργίας.
«Νομίζω ότι το καλύτερο είναι επίσης τα μέρη που αφηγούμαι, ξέρεις; Ο τρόπος ιστορίας, και πώς μπορείς να αλλάξεις εξοπλισμό και ρούχα, νομίζω ότι είναι ωραίο, αλλά ναι, είναι πολύ περίεργο να παίζω ως τον εαυτό μου. Θα προτιμούσα να παίζω ως κάποιος πιο κουλ, όπως ο Macho Man, ο Rey Mysterio ή ο Randy Orton. Σήμερα έπαιξα ως Raquel Rodriguez, αλλά θέλω να δοκιμάσω την AJ Lee τώρα που είναι ξανά στο παιχνίδι.»
Πρόσθεσε, «Νομίζω ότι φαίνεται υπέροχο. Είναι αστείο γιατί όταν κάνουν αυτά τα μοντέλα, είναι πώς φαινόμουν πέρυσι. Δεν έχω ξυρίσει το κεφάλι μου εδώ και ένα χρόνο, αλλά είναι εκεί, και το ωραίο φέτος είναι ότι από τότε που ήμουν σε όλα αυτά τα παιχνίδια μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξή μου και να με δεις να μεγαλώνω, και νομίζω ότι είναι ωραίο να το δεις σε μορφή video game.»
Μεταξύ των αναβαθμισμένων οπτικών, των διαδραστικών εισόδων και του χάους των σπασμένων ρινγκ, το WWE 2K26 φαίνεται διαφορετικό με έναν τρόπο που η σειρά δεν έχει καταφέρει να αποτυπώσει πριν. Παίζοντας ως τους αγαπημένους σου Superstars, ενεργοποιώντας πυροτεχνήματα ή πειραματιζόμενος με τις εισόδους, κάθε αγώνας φαίνεται σαν μια μικρή παράσταση. Προσθέτοντας τη λίστα γεμάτη από AAA αστέρες, θρύλους και αγαπημένους των φιλάθλων, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει έλλειψη στιγμών για πειραματισμό.