Το The Callisto Protocol ίσως να είναι το τελευταίο video game του Glen Schofield
Ο Glen Schofield, δημιουργός των Dead Space, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βιομηχανία των video games.
Συγκεκριμένα, φανέρωσε το πως κάποιες δύσκολες στιγμές, τον οδήγησαν στην ματαίωση μια ιδέας για ένα νέο είδος Horror game, πάνω στην οποία δούλευε μαζί με την κόρη του, Nicole. Ο έμπειρος developer πρόσθεσε ότι ενδεχομένως το The Callisto Protocol να ήταν η τελευταία κυκλοφορία που θα είχε αναλάβει, καθώς δεν καρποφορήσαν οι προσπάθειές του για να λάβει χρηματοδότηση για το νέο του εγχείρημα, παρότι το παρουσίασε σε επενδυτές.
Σε
δημοσίευσή
του στο LinkedIn, ο Schofield εξήγησε ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει 17 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του επόμενου παιχνιδιού και τα οποία θα αξιοποιόντουσαν για την σύνθεση μιας μικρής ομάδας από developers. Αν και υπήρξε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο Horror game, οι επενδυτές διαπραγματευόντουσαν ένα πολύ χαμηλότερο μπάτζετ το οποίο από μερικούς έφτασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Με αφορμή αυτό έγραψε: “Τον προηγούμενα βήμα αποφασίσαμε να υποχωρήσουμε. Κάποιες ιδέες είναι καλύτερο να παραμένουν στο ράφι παρά να γίνονται με φτηνό τρόπο. Είχαμε μια ομάδα έξι ατόμων εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια ακόμα μεγάλη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα όλοι ψάχνουν για δουλειά. Είναι όλοι πολύ ταλαντούχοι οπότε αν ψάχνετε άτομα ειδοποιήστε με.”
O Schofield πρόσθεσε πως έπειτα από πολλά χρόνια στη βιομηχανία, είχε εστιάσει στην τέχνη και τη συγγραφή του, ομολογώντας ωστόσο ότι του έχει λείψει να δουλεύει σε καλές ομάδες στον χώρο των AAA games. Κατέληξε λέγοντας: “Σπατάλησα 15 με 20 χρόνια φτιάχνοντας μεγάλους ΑΑΑ τίτλους με καλές ομάδες. Αυτό κάνω. Αυτό είναι που αγαπώ. Με την βιομηχανία να βρίσκεται σε παύση, τα ΑΑΑ φαίνονται να είναι πολύ μακριά. Επέστρεψα έτσι στην τέχνη μου. Μου λείπουν όλα, η ομάδα, το χάος, η χαρά του να φτιάχνεις κάτι για τους fans. Δεν έχω αποσυρθεί τελείως, φτιάχνω κάποια έργα, γράφω ιστορίες και ιδέες και συνεχίζω να υποστηρίζω την βιομηχανία. Ίσως όμως να έχει ήδη κυκλοφορήσει η τελευταία μου προσπάθεια ως game director.”
Η τελευταία κυκλοφορία του Schofield ήταν το The Callisto Protocol το οποίο είναι απόγονος των Dead Space και αναπτύχθηκε από την Striking Distance όπου ο ίδιος ήταν συνιδρυτής. Οι κριτικές που έλαβε με την κυκλοφορία του ήταν μεικτές καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι υπήρχαν bugs και θέματα απόδοσης. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η Krafton είχε πιέσει την πρόωρη κυκλοφορία του παρότι είχε υποσχεθεί περισσότερο χρόνο. Έτσι, αρκετά στοιχεία κόπηκαν από το Survival Horror game.