Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Game Developers: Γενική συζήτηση

More
24 Mar 2012 11:34 - 24 Feb 2015 14:18 #106125 by Παναγιώτης Σεντουκάς
Σε αυτό το topic μπορούμε να συζητάμε για τους game developers. Γνώμες, αγαπημένες ή λιγότερο αγαπημένες εταιρείες κτλ.

Αν θέλετε να βρείτε game developers ανά χώρα χρησιμοποιήστε το GameDevMap.
www.gamedevmap.com

Το θράσος των Developers
Το θέμα που θίγω είναι το εξής. Πιστεύετε οτι οι developers\publishers έχουν αρχίσει να αποθρασύνονται τον τελευταίο καιρό? Αρχικά είχαμε τη δημιουργία του DLC, το οποίο αν και χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για να προσφέρει νεο περιεχόμενο, κατάντησε να είναι η ευκαιρία των δημιουργών να βγάλουν μερικά εξτρά χρήματα, κόβωντας πράγματα απο το παιχνίδι για να τα πουλήσουν ξεχωριστά. Μετά είχαμε τα online passes, που με το έτσι θέλω σου απαγορεύουν να παίξεις κομάτια απο το παιχνίδι που έχεις αγοράσει άν αυτό είναι μεταχειρισμένο.Τώρα έχουμε τα δήθεν dlc τα οποία είναι περιεχόμενο το οποίο ήδη βρίσκεται στο παιχνίδι,αλλα για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις θα πρεπει να πληρώσεις extra για να κατεβάσεις ένα patch που τα ξεκλειδώνει

Το χειρότερο σε όλο αυτό το θέμα είναι ότι οι δημιουργοι δεν φαινεται να ντρέπονται για αυτή την κατάσταση, αντίθετα μάλιστα έχουμε παραδείγματα όπως η Capcom η οποια κυνηγά όσους χακάρουν το street fighter x teken για να μπορούν να παίζουν με τους κρυμένους χαρακτήρες.

Δέν ξέρω για εσάς, πάντως αρχίζω να φοβάμαι για την εποχή που θα έχουν καταφέρει να ελένξουν τα προβλήματα της πειρατείας και των μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Έχω την εντύπωση οτι πρόκειται να πέσει τρελή εκμετάλευση όταν ο κόσμος δεν θα έχει άλλη επιλογή απ το να στηρίζεται ολοκληρωτικά σε αυτούς.

Τι πιστεύετε εσείς ?
Last edit: 24 Feb 2015 14:18 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Mar 2012 13:26 #106130 by Παντελής Δασκαλέλος
Εγώ είμαι καταρχήν 100% κάθετος στο θέμα της πειρατείας. Θα θελα να σταματήσει να υφίσταται. Όμως δεν νοείται για τα καταστήματα να αγοράζουν χοντρική 25 ευρώ και να πουλάνε 60. Η σωστή τιμή θα ήταν να πουλάνε στα 35 ευρώ maximum.
Τα DLC όταν ξεκίνησαν, ήταν στο σωστό δρόμο. Όποιος και αν ήθελε μπορούσε να προμηθευτεί εξτρά περιεχόμενο και να ασχοληθεί με ένα παιχνίδι παραπάνω. Όμως η μπάλα χάθηκε τα DLC ξεκίνησαν να βρίσκονται ήδη κλειδωμένα μέσα στο DVD κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Αυτό είναι μια πάγια πολιτική τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένων εταιριών.( ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες που προσφέρουν τίμια DLC). Κατά τη δική μου άποψη η τρελή εκμετάλλευση έχει ήδη ξεκινήσει, το θέμα είναι τι γίνεται για να σταματήσει. Αν δεν πέσει τρελό μποϊκοτάζ στις συγκεκριμένες εταιρίες δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει.

More
24 Mar 2012 13:30 #106131 by Νικόλαος-Χρήστος Κόγγος
Η μεγαλύτερη μ@λ@κ!@ είναι τα DLC, μεγαλύτερη εκμετάλλευση λέμε. Παλιά είχαμε τα patch και τα expansion, τώρα για το παραμικρό πρέπει να πληρώνουμε extra.

PC user forever !!!

More
24 Mar 2012 19:55 #106140 by Παναγιώτης Σεντουκάς

Lordwinter wrote: Εγώ είμαι καταρχήν 100% κάθετος στο θέμα της πειρατείας. Θα θελα να σταματήσει να υφίσταται. Όμως δεν νοείται για τα καταστήματα να αγοράζουν χοντρική 25 ευρώ και να πουλάνε 60. Η σωστή τιμή θα ήταν να πουλάνε στα 35 ευρώ maximum.
Τα DLC όταν ξεκίνησαν, ήταν στο σωστό δρόμο. Όποιος και αν ήθελε μπορούσε να προμηθευτεί εξτρά περιεχόμενο και να ασχοληθεί με ένα παιχνίδι παραπάνω. Όμως η μπάλα χάθηκε τα DLC ξεκίνησαν να βρίσκονται ήδη κλειδωμένα μέσα στο DVD κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Αυτό είναι μια πάγια πολιτική τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένων εταιριών.( ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες που προσφέρουν τίμια DLC). Κατά τη δική μου άποψη η τρελή εκμετάλλευση έχει ήδη ξεκινήσει, το θέμα είναι τι γίνεται για να σταματήσει. Αν δεν πέσει τρελό μποϊκοτάζ στις συγκεκριμένες εταιρίες δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει.

λογω πλατφορμας δεν έχω την επιλογή να είμαι pirate gamer, αλλα και εγώ πιστέυω οτι η πειρατεία περισσότερο κακό κάνει παρά καλό.βεβαια αυτό το καλό είναι σημαντικό, μια και χωρίς την πειρατεία να τους πιέζει δεν πιστεύω οτι θα υπηρχαν αυτές οι φοβερές προσφορές στο steam :lol:

More
24 Mar 2012 22:36 #106146 by Kostas Milonas
Καλα ειδικα με το Street Fighter X Tekken εχει ξεφυγει η κατασταση, προσωπικα με νευριαζει ποσο ευκολα πιστευουν πια οι developers οτι μπορουν να αρμεγουν τους καταναλωτες για περιερχομενο που εχουν ΗΔΗ αγορασει και βρισκεται στο δισκακι.

Αν γυρισουμε συνολικα την πλατη μας ως gamers σε τετοιους τιτλους θα το παρουν ξεκαθαρα το μηνυμα, μπορει οχι με την πρωτη, αλλα με την δευτερη ή την τριτη δε θα εχουν επιλογη.

Γενικα απεναντι στα DLC ειμαι θετικος, αρκει να ειναι μια προσπαθεια που σεβαται τον χρονο και τα χρηματα μας.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
24 Mar 2012 23:25 #106148 by Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου
Μιλάμε όντως για απίστευτη λαμογιά, ωραίο το extra content, αλλά να είναι πράγματι extra.... Πάντως πέραν των DLC μην ξεχνάμε και την άλλη πρόσφατη μάστιγα, τα μύρια patches... πόσα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό που παρουσίαζαν βασικά τεχνικά προβλήματα, τα οποία έπρεπε να διορθωθούν με patches, επειδή οι developers βιαζόντουσαν; Μπορεί να μην πληρώσαμε extra για αυτά, αλλά όταν δίνεις το 60άρι, το θέλεις και ολόκληρο το παιχνίδι και playable...

More
25 Mar 2012 01:26 #106150 by Παντελής Δασκαλέλος
Πολύ σωστά Αγγελική. Δεν είναι λίγες οι φόρες που κάτι πάει στραβά αφού βγει το παιχνίδι και τρέχουν να patchάρουν. Είναι και ένα άλλο θέμα που δεν θίξαμε όσον αφορά τα DLC αν και δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Το region locking σε τίτλους από το εξωτερικό, που να μεν παίζουν κανονικά αλλά δεν δουλεύουν τα DLC.

More
25 Mar 2012 10:23 #106156 by Παναγιώτης Σεντουκάς

EtherealBoss wrote: Μιλάμε όντως για απίστευτη λαμογιά, ωραίο το extra content, αλλά να είναι πράγματι extra.... Πάντως πέραν των DLC μην ξεχνάμε και την άλλη πρόσφατη μάστιγα, τα μύρια patches... πόσα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό που παρουσίαζαν βασικά τεχνικά προβλήματα, τα οποία έπρεπε να διορθωθούν με patches, επειδή οι developers βιαζόντουσαν; Μπορεί να μην πληρώσαμε extra για αυτά, αλλά όταν δίνεις το 60άρι, το θέλεις και ολόκληρο το παιχνίδι και playable...

θα θελα να ήξερα τι θα γίνει με τα παιχνίδια αυτής της γενιάς όταν θα σταματησει η online υποστηριξή. Αν κάποιος θέλει να θυμιθεί τα παλία και να αγοράσει ένα ps3 και παιχνίδια για αυτό θα πρέπει να υποστεί οτι bugs έχουν αυτά,αφού δεν θα έχει την ικανότητα να κατεβάσει τα patches

More
25 Mar 2012 11:14 #106157 by Αγγελική Νεβσεχιρλίογλου

Devilhunter_PS wrote: θα θελα να ήξερα τι θα γίνει με τα παιχνίδια αυτής της γενιάς όταν θα σταματησει η online υποστηριξή. Αν κάποιος θέλει να θυμιθεί τα παλία και να αγοράσει ένα ps3 και παιχνίδια για αυτό θα πρέπει να υποστεί οτι bugs έχουν αυτά,αφού δεν θα έχει την ικανότητα να κατεβάσει τα patches

Να πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί αυτό 8O πάντως με αυτό τον τρόπο οι next-gen κονσόλες απλά μειώνουν την διάρκεια ζωής τους, σκεφτείτε πόσα χρόνια έπαιζε κόσμος στο PS2 αφού κυκλοφόρησε το 3... αλλά αν τα games του 3 δεν είναι playable χωρίς patching, οι gamers απλά θα προχωρήσουν στην επόμενη γενιά :P

Και τώρα θυμήθηκα και άλλη εκμετάλλευση σχετικά με DLC... Πόσες εκδόσεις παιχνιδιών βγαίνουν μαζί με τα DLC τους αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία των originals, σε συνολικά πολύ χαμηλότερη τιμή από ότι αν είχε αγοράσει κάποιος το extra content οnline; Αν το DLC είναι πράγματι extra και όχι προϊόν κοπτοραπτικής από το base game, έχειν καλώς. Αλλά αν μιλάμε για περίπτωση τύπου Final Fantasy XIII-2, που του λείπει ουσιαστικά το τέλος ( :bduh: ) τότε πως να περιμένεις;;;

More
25 Mar 2012 19:16 #106160 by Γιάννης Μπόκας
Τώρα έρχεστε στα λόγια μου! Αυτή η κοροϊδία μας έχει φτάσει στο Αμήν. Απο το χέρι μας εξαρτάται να τους δώσουμε ένα μάθημα για να καταλάβουν οτι δεν είμαστε πορτοφόλια με πόδια.