Σε αυτό το topic μπορούμε να συζητάμε για τους game developers. Γνώμες, αγαπημένες ή λιγότερο αγαπημένες εταιρείες κτλ.
Αν θέλετε να βρείτε game developers ανά χώρα χρησιμοποιήστε το GameDevMap.
www.gamedevmap.com
Το θράσος των Developers
Το θέμα που θίγω είναι το εξής. Πιστεύετε οτι οι developers\publishers έχουν αρχίσει να αποθρασύνονται τον τελευταίο καιρό? Αρχικά είχαμε τη δημιουργία του DLC, το οποίο αν και χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για να προσφέρει νεο περιεχόμενο, κατάντησε να είναι η ευκαιρία των δημιουργών να βγάλουν μερικά εξτρά χρήματα, κόβωντας πράγματα απο το παιχνίδι για να τα πουλήσουν ξεχωριστά. Μετά είχαμε τα online passes, που με το έτσι θέλω σου απαγορεύουν να παίξεις κομάτια απο το παιχνίδι που έχεις αγοράσει άν αυτό είναι μεταχειρισμένο.Τώρα έχουμε τα δήθεν dlc τα οποία είναι περιεχόμενο το οποίο ήδη βρίσκεται στο παιχνίδι,αλλα για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις θα πρεπει να πληρώσεις extra για να κατεβάσεις ένα patch που τα ξεκλειδώνει
Το χειρότερο σε όλο αυτό το θέμα είναι ότι οι δημιουργοι δεν φαινεται να ντρέπονται για αυτή την κατάσταση, αντίθετα μάλιστα έχουμε παραδείγματα όπως η Capcom η οποια κυνηγά όσους χακάρουν το street fighter x teken για να μπορούν να παίζουν με τους κρυμένους χαρακτήρες.
Δέν ξέρω για εσάς, πάντως αρχίζω να φοβάμαι για την εποχή που θα έχουν καταφέρει να ελένξουν τα προβλήματα της πειρατείας και των μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Έχω την εντύπωση οτι πρόκειται να πέσει τρελή εκμετάλευση όταν ο κόσμος δεν θα έχει άλλη επιλογή απ το να στηρίζεται ολοκληρωτικά σε αυτούς.
Τι πιστεύετε εσείς ?