Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PS4 vs Xbox One

More
07 Aug 2015 13:47 - 08 Aug 2015 04:45 #167155 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PS4 vs Xbox One

zer0c00l wrote: εγω δεν θελω να ερθω με κανεναν σε αντιπαραθεση για το θεμα PS4 vs XBOX One θα κρινει ο χρονος ποια ειναι η καλυτερη και ποια εχει τους περισσοτερους και καλους τιτλους παιχνιδιων (αλλωστε εδω θα ειμαστε και θα το δουμε)

πραγματικο gaming το συναντας μονο στους ηλεκτρονικους υπολογιστες αλλα επειδη εκει το ζητημα ειναι καθαρα οικονομικο καθως για να παιξεις τελεια αυτο απαιτει να δωσεις αρκετα χρηματα για το υλικο (ειτε σε επεξεργαστικη ισχυ ειτε σε μνημη ειτε σε καρτα γραφικων ειτε σε αποθηκευτικο χωρο) βεβαια οι τιτλοι στους υπολογιστες ειναι σε πιο χαμηλα επιπεδα απο οτι στις κονσολες.

στις κονσολες αν θες να αγορασεις τιτλους θα πρεπει να υπολογιζεις κανενα 70ευρω ανα τιτλο αν τον παρεις πρωτη μερα αν περιμενεις ειναι σαφως καλυτερα.

προσωπικα οταν πρωτο επελεξα να ασχοληθω με τις κονσολες κοιταξα τι παιζουν οι φιλοι/παρεα και ποια παιχνιδια μου αρεσουν και δεν μπορω στην παρουσα φαση να τα παιξω στον υπολογιστη καθως αυτο θα απαιτουσε καποια αναβαθμιση που στην παρουσα φαση δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα ετσι κατεληξα να παρω το XBOX 360 250GB Slim και μετεπειτα το XBOX One 500GB

προσωπικα βεβαια βρισκω οτι και οι δυο εταιρειες βιαστηκαν στις κυκλοφοριες των "Next Gen κονσολων" τους καθως δεν μπορεις κατα την δικη μου αποψη σε ενα μηχανημα που εχει 8πυρηνο επεξεργαστη - 8GB μνημη να του εχεις καρτα γραφικων του 1GB (καρτα που φοραει αυτη την στιγμη ο παλιοτερος υπολογιστης που διαθετω και ειναι ο Intel P4 που διαθετω οταν οι πιο καινουργιοι υπολογιστες μου διπυρηνος/τετραπυρηνος εχουν καρτα γραφικων 2GB)

για μενα θα επρεπε και οι δυο εταιρειες να μην βιαστουν και να βγαλουν μια κονσολα με 8πυρηνο επεξεργαστη + 8GB μνημη + καρτα γραφικων τουλαχιστον με 2GB και φυσικα αποθηκευτικο χωρο 1TB θα ηταν μια κονσολα που θα μπορουσε να υποστηριξει χωρις πολλα κολπα το Direct X 12 που ερχεται και εκει θα τα βρουν δυσκολα οι κονσολες οπως και να εχεις αναλυσεις FULL HD (1920x1080) με ικανοποιητικα FPS (Frames)

τετοιες κονσολες πιστευω σαν τιμη δεν θα κοστιζαν παραπανω απο 100 ευρω απο την τιμη που εχουν τωρα....αλλα θα αξιζαν και θα αφηναν ευχαριστημενους τους αγοραστες.

Αρχικα να σου πω οτι πεφτεις κι εσυ στο να συγκρινεις pc με κονσολες που σαν συγκριση δεν υφιστατε καν και μερικους απο τους λογους τους ειπες κι εσυ.

Μια αλλη διαφορα ειναι το οτι ναι μεν τα gaming-pc ειναι πολυ ποιο ακριβα απ' οτι μια κονσολα αλλα αν ενα παιχνιδι εχει φτιαχτει σωστα θα βγαλει παπαδες που θα τριβεις τα ματια σου.

Στις κονσολες απο την αλλη επειδη οι εταιριες κατασκευης παιχνιδιων εχουν να βγαλουν τα παιχνιδια τους μονο σε 2 υλοποιησεις hardware(ps4 & xbox one) και οχι σε απειρους συνδιασμους hardware(Βλεπε gaming-pc) ειναι ενα ατου αφου τα κανουν οσο customize γινεται με το κουλο αποτελεσμα να βλεπουμε απιστευτα αποτελεσματα στις κονσολες και στα pc να χωλαινει απιστευτα(Τρανταχτο παραδειγμα αυτου ειναι το batman arkham knight)

Και στην καρτα γραφικων για να ξερεις δεν παιζει και το σημαντικοτερο ρολο το ποση μνημη εχει αλλα το τι δυνατοτητες εχει το βασικο chipset της ετσι.
Εχω δει καρτες γραφικων υπολογιστη με 2gb ddr5 να βαζουν κατω καρτες γραφικων με 4gb ddr5 μνημη ετσι και αυτο γιατι το βασικο chipset της εκαστοτε καρτας γραφικων ηταν πολυ ανωτερο απο αυτο της καρτας γραφικων με την περισσοτερη μνημη.

Καταλαβαινεις λοιπον γιατι η συγκριση consoles vs gaming-pc ειναι ακυρη εξ' αρχης ετσι?
Δεν μπορεις να μου συγκρινεις καρπουζια με πεπονια ετσι...
Θα συγκρινεις καρπουζια με καρπουζια και πεπονια με πεπονια για να υφισταται σαν συγκριση.
Last edit: 08 Aug 2015 04:45 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Aug 2015 13:49 #167157 by Ilias Korolis
Replied by Ilias Korolis on topic PS4 vs Xbox One
συγνωμη για την παρεμβαση μου

αλλα και οι δυο καρτες γραφικων ειναι του 1GB η μονη διαφορα που εχουν ειναι στο μοντελο/chipset

Αυτο για μενα ηταν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ και των ΔΥΟ (2) ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ γιατι τσιγκουνευτηκαν να βαλουν μια καρτα γραφικων 2GB με την οποια θα πεταγε το μηχανημα τους και απο εκει και επειτα θα διαλεγαν οι χρηστες ποια απο τις δυο θελουν αναλογα με την χρηση τους (γιατι μονο το PS4 για μενα θεωρειται κονσολα παιχνιδιων το XBOX One δεν το θεωρω κονσολα)

το πλεονεκτημα που εχει το PS4 ειναι οτι δεν εχει Kinect που εχει το XBOX One και τρωει πορους απο καρτα γραφικων/επεξεργαστη (που θα χρειαστουν πολλες τροποποιησεις αν δεν βγει μοντελο διαφορετικων χαρακτηριστικων)

επειδη καποτε το επαγγελμα μου ηταν η πληροφορικη μπορω να σου πω οτι καμια κονσολα απο τις δυο δεν θα τα παει τελεια με το Direct X 12 καθως ετυχε να δω μια υλοποιηση για την δοκιμη του στην οποια χρειαστηκαν ΔΥΟ (2) ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA TITAN (αν σου λεει κατι αυτο) αναλογισου το κοστος αυτων των καρτων και πες μου μπορουν να ανταπεξελθουν? οι καρτες του 1GB που εχουν τωρα οι κονσολες?

γιατι η δικη μου γνωμη ειναι ΟΧΙ οπως συμβαινει και τις αναλυσεις (HD) οπως συμβαινει και τα Frames (FPS)

Με εκτίμηση

More
07 Aug 2015 13:53 #167158 by Pankar94
Replied by Pankar94 on topic PS4 vs Xbox One
Καταρχας ειμαι κονσολακιας οποτε το να βγαινει ενα παιχνιδι και σε pc δεν με νοιαζει.Επισης δεν κοιταω γραφικα.Αν ηθελα γραφικα θα αγοραζα pc.Τωρα μπορει τα παινχιδια του ps4 να ειναι καλυτερα αλλα ενταξη.Σημασια εχει να ειναι καλα τα παιχνιδια.Ειδαμε και τα ryse και the order.2 πατατες με τρομερα γραφικα.Και το driveclub το οποιο καλο παιχνιδι αλλα σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει το forza στο gameplay.Εμενα δεν με εμποδισαν οι μεγαλυτερες διαφορες(σε σχεση με ps4-one) στο να παρω ps3 στην προηγουμενη γενια.

More
07 Aug 2015 13:55 - 07 Aug 2015 13:56 #167159 by G
Replied by G on topic PS4 vs Xbox One
Χαλαρώστε λίγο ρε μάγκες και προσοχή πως μιλάτε και απευθύνεστε στον άλλον. Κουνήστε λίγο το κεφάλι σας να συνέλθετε. Μαλώνετε να πούμε για το xbox και ps λες και σας ανήκουν ή σας πληρώνουν να κάνετε αυτή τη δουλειά ή ψάχνετε ποιός την έχει μεγαλύτερη. Έλεος. Άμα δε σέβεστε τον άλλον που έχει αντίθετη άποψη απο σας τουλάχιστον σεβαστείτε τους κανόνες του φόρουμ.
Last edit: 07 Aug 2015 13:56 by G.
The following user(s) said Thank You: Ilias Korolis

More
07 Aug 2015 13:56 - 07 Aug 2015 13:59 #167160 by Ilias Korolis
Δεν σου συγκρινα καθολου τους υπολογιστες με τις κονσολες

Αλλο πραγμα το gaming στους υπολογιστες που για μενα προσωπικα ειναι καλυτερο καθως θα δεις πραγματικες αναλυσεις (αν βεβαια πληρωσεις για το καταλληλο υλικο) και αλλο το gaming στην κονσολα

Φανταζομαι να γνωριζεις οτι στην κονσολα δεν εχεις αναλυσεις επιπεδου FULL HD (1920x1080) αλλα ειναι "Upscaled"

Εγω σου ειπα απλα οτι εκαναν ενα ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ και οι ΔΥΟ (2) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που εβαλαν σε αυτα τα μηχανηματα 8πυρηνος επεξεργαστης/8GB μνημη καρτα γραφικων του 1GB ενω θα μπορουσαν αν βαλουν 2GB και θα γλυτωναν απο μελλοντικους μπελαδες (π.χ Direct X 12) γιατι πιστεψε με αν δεν βγει αναβαθμισμενη κονσολα και απο τις δυο εταιρειες θα γελασει ο καθε πικραμενος....,με τους τιτλους που ερχονται και με το Direct X 12

Σου μιλαω ως χρηστης του XBOX One

Με εκτίμηση
Last edit: 07 Aug 2015 13:59 by Ilias Korolis.

More
07 Aug 2015 13:57 - 07 Aug 2015 14:36 #167161 by Tony
Replied by Tony on topic PS4 vs Xbox One
Φιλε fits79 oταν σου λεω "αν θες γραφικα πηγαινε σε pc" ,εσυ απαντας λεγοντας οτι τα pc δε συμφερουν ,εποενως δεν τα λαμβανουμε υποψην.Οταν ομως ερχομαστε στα exclusives(κατι που ποναει ολα τα sony fanboys) κανεις λογο για pc.
Πως γινεται ολοι οσοι εχουν ps4 να εχουν κι εναν next gen pc δεν μπορω να το καταλαβω.Η ms στην ουσια με την κινηση να δινει exclusives στα pc,κανει το playstation να χανει σημαντικους τιτλους που τα υπολοιπα σημαντικα platforms(xbox,pc) εχουν.Επομενως γιατι καποιος να επιλεξει ps την ωρα που "αποκοβεται" απο ενα σημαντικο αριθμο ΑΑΑ τιτλων???Παιχνιδια οπως sclaebound,quantum break,halo 5 ,νεο forza τα αγνοουμε τελειως???Ολα αυτα θα βγουν αποκλεισικα και μονο σε xbox.
Το tomb raider ουτε κι εγω το αντιλαμβανομαι σαν exclusive του xbox,αλλα ειναι "ταπεινωση" για τους ps owner να βλεπουν αυτους που εχουν xbox να απολαμβανουν αυτο το επος ενα χρονο πριν.
Το ps4 εχει καλυτερα γραφικα.ΚΑΙ?Νομιζεις οτι το gamig ειναι αποκλειστικα γραφικα???Το xbox δεν αντεχει να σηκωσει τα γραφικα του ps4.ΚΑΙ????Απο τη στιγμη που ενας μεσος gamer βλεπει το ιδιο πραγμα εκτος απειροελαχιστων σημειων,μικρο το κακο για το xbox.Παιχνιδι παιζεις ,δε βλεπεις ταινια.
Last edit: 07 Aug 2015 14:36 by Μάνος Γρυπάρης.

More
07 Aug 2015 14:02 - 07 Aug 2015 14:37 #167162 by Grigoris
Μην λες πραγματα για εμενα που ποτε μα ποτε δεν ειπα.

Για πες μου λοιπον σε προκαλω να μου πεις που ειπα αυτο που λες παραπανω.

Καλο ειναι αν δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις να μην σχολιαζεις.

Quotes λοιπον κανουμε σε ενα ποστ για να δειξουμε σε ποιον απανταμε κατι που μαλλον δεν γνωριζεις γι' αυτο και λες οτι λες ποιο πανω.

Εννοειτε οτι τα gaming-pc ηταν, ειναι και θα ειναι ανωτερα των κονσολων σε δυνατοτητες και οχι μονο αλλα στο αλλο ακρο της ζυγαριας ειναι τα λεφτα.
Αν λοιπον πρεπει για ενα ψηλο αξιοπρεπες gaming-pc να δωσω κοντα στα 800-1000 ευρω για μια κονσολα πρεπει να δωσω 400 ευρω.
Και ναι εννοειτε οτι στις κονσολες δεν παιζεις τα παιχνιδια που παιζεις στο pc αυτο πιστευω ειναι αυτονοητο απο ολους αλλα για τα λεφτα των 400 ευρω εχεις πολυ καλα αποτελεσματα και αναφερα σε προηγουμενα ποστ μου γιατι(Βλεπε 2 μονο hardware υλοποιήσεις vs απειρες hardware υλοποιήσεις)
Last edit: 07 Aug 2015 14:37 by Μάνος Γρυπάρης.

More
07 Aug 2015 14:07 - 07 Aug 2015 14:38 #167163 by Tony
Replied by Tony on topic PS4 vs Xbox One
Δεν ειπες οτι το xbox δινει στα pc exclusives επομενως δεν εχει πολλα exclusives???
Ο,τι ακριβως λες σχολιαζω.
Last edit: 07 Aug 2015 14:38 by Μάνος Γρυπάρης.

More
07 Aug 2015 14:10 - 07 Aug 2015 14:39 #167164 by Grigoris
Ποτέ δεν ειπα αυτο που λες.
Ειπα οτι τα παιχνιδια που κυκλοφορουν σε xbox one κυκλοφορουν και σε pc δεν ειπα ποτε μα ποτε οτι το xbox one δινει παιχνιδια στο pc.
Οπως σου προειπα διαβαζε προσεκτικα οσα γραφω για να καταλαβαινεις το νοημα.
Last edit: 07 Aug 2015 14:39 by Μάνος Γρυπάρης.

More
07 Aug 2015 14:16 #167165 by Ilias Korolis

Rasmo wrote: Χαλαρώστε λίγο ρε μάγκες και προσοχή πως μιλάτε και απευθύνεστε στον άλλον. Κουνήστε λίγο το κεφάλι σας να συνέλθετε. Μαλώνετε να πούμε για το xbox και ps λες και σας ανήκουν ή σας πληρώνουν να κάνετε αυτή τη δουλειά ή ψάχνετε ποιός την έχει μεγαλύτερη. Έλεος. Άμα δε σέβεστε τον άλλον που έχει αντίθετη άποψη απο σας τουλάχιστον σεβαστείτε τους κανόνες του φόρουμ.

θα συμφωνησω 100% μαζι σου φιλε μου ποσο δικιο εχεις....αλλα λιγοι το καταλαβαινουν

φαντασου να ηταν μετοχοι η να δουλευαν σε αυτες τις εταιρειες πως θα εκαναν?

το μονο που εχω να πω ειναι να κοιταξουν σε ποια αγορα απευθυνεται η καθε εταιρεια
γιατι αν δεν γνωριζουν καλο ειναι να μαθουν

οτι η MS κοιταει προς την αγορα των ΗΠΑ
και η SONY κοιταει προς την αγορα της ΑΣΙΑΣ

απο εκει και περα οτι αρπαξουν...

αρα φανταζεστε που εχουν γραμμενη την αγορα της ελλαδας (που εσεις τσακωνεστε χωρις λογο/αιτια) καθως ετσι οπως ειναι η οικονομικη κατασταση σε λιγο σας βλεπω να πουλατε οτι εχετε για να ζησετε και οχι να αγοραζετε νεους τιτλους.

Με εκτίμηση