Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

More
16 Feb 2014 14:40 #140602 by Alex Filos
Ειδικά το grinding δεν το επηρεάζει καθόλου καθώς μπορείς να ανοίγεις συνεχώς chronostasis και να αναπληρώνεις τα EP σου από τα τέρατα που σφάζεις. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να εξαλείψω τα Dreadnoughts στο Luxerion και παίρνω πολύ περισσότερα EP απ' ότι ξοδεύω.

Αυτό βέβαια έχει το αρνητικό ότι οι μέρες κρατάνε αιώνες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Feb 2014 14:41 #140603 by Βασίλης Σπετσιέρης
Σε τι επίπεδο είσαι?

More
16 Feb 2014 15:08 #140604 by Alex Filos
Δυσκολίας; Είμαι στο Normal. Στο Easy πρέπει να είναι πιο εύκολο το time management γιατί τα τέρατα δίνουν παραπάνω EP που σημαίνει πιο συχνό cronostasis. Πάντως αν θέλεις μερικά tips για time preservation μπορώ να σου δώσω.

Επίσης αν ενδιαφέρεται κανείς για στρατιγικές για τέρατα ας ρωτήσει. Καθώς η Lightning δυναμώνει τα τέρατα γίνονται πιο εύκολα μεν αλλά με σωστή στρατιγική μπορείς να τα νικήσεις με πολύ μεγαλύτερη άνεση. Αυτά τα Earth Eaters με είχαν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ, ακόμα και με καλό εξοπλισμό, αλλά τώρα μπορεί να τα βγάλω χωρίς να χάσω hp.

More
16 Feb 2014 17:02 #140609 by Παντελής Δασκαλέλος
Εγώ μέχρι στιγμής έχω ανάμικτες εντυπώσεις από το Lightning Returns. Τα θετικά στοιχεία για μένα είναι το σύστημα μάχης, το customization των schemata και το time management. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Vitril ουσιαστικά το grinding δεν επηρεάζεται, καθώς με το chronostasis έχεις άπλετο χρόνο για να ασχοληθείς με το farming. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις που χρειάζονται μεγάλα αποθέματα από EP στα boss fights και δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος έχει την πολυτέλεια να τα ξοδεύει αλόγιστα.

Στα αρνητικά στοιχεία είναι το ανεκδιήγητο σενάριο, όπου πραγματικά θα ήθελα να ήμουν στο μυαλό των developers να δω τι διάολο σκεφτόντουσαν όταν το γράφανε και οι "ρηχοί" χαρακτήρες. Κάποτε θυμάμαι έπαιζες Final Fantasy και ένιωθες ότι συμπάσχεις με τα βάσανα των πρωταγωνιστών, τώρα είναι λες και παίζεις MMORPG που απλά κάνεις ότι quest υπάρχει και προχωράς παρακάτω. Γενικά η τριλογία πήγε πάρα πολύ πίσω την σειρά σε διάφορους τομείς, στον μόνο τομέα που θεωρώ ότι είχαμε εξέλιξη είναι στο σύστημα μάχης, καθώς και το Paradigm system, αλλά και αυτό με τα Schemata είναι πράγματι εξαιρετικά δομημένα.

Εγώ χθες τελείωσα το πρώτο main quest και τα περισσότερα side quests που είχε στην Luxerion. Τρεις μέρες έφαγα σε αυτά. Άλλες 10 έμειναν άντε να δούμε θα τον σώσει τον κόσμο η Jesus Lightning λογικά. :wink: Σας αφήνω λοιπόν να συνεχίσω το gameplay έχουμε και ένα review να γράψουμε.

More
17 Feb 2014 16:28 #140634 by Alex Filos
Αυτό για το σενάριο το έχω δει να το αναφέρουν συχνά στο Internet αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχει το σενάριο. Οι χαρακτήρες είναι λίγο μονοδιάστατοι, δε λέω. Ο χαρακτήρας τους πχ παραμένει απαράλακτος στα 1000 χρόνια που περνάνε κατά τη διάρκεια των τριών παιχνιδιών. Από την άλλη πότε είχε χαρακτήρα με βάθος το Final Fantasy; Άμεσα στο μυαλό μου έρχονται μόνο Squall, Auron, Caius Ballard και καναδυό από το 6. Επίσης το Lightning Returns έχει τη Lumina. Είμαι στη μέση ακόμα αλλά μέχρι τώρα είναι η αγαπημένη μου χαρακτήρας.

Τώρα ως plot έχεις έναν κόσμο που πεθαίνει και είσαι απεσταλμένη του θεού που έχει ως σκοπό όχι να σώσει τον κόσμο αλλά τις ψυχές όσων ζούνε σε αυτόν. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο RPG με τέτοια πλοκή. Μου φαίνεται πολύ πρωτότυπο. Θυμίζει λίγο Shin Megami Tensei: Nocturne αλλά είναι πολύ διαφορετικό στην εκτέλεση.

Επίσης είναι consistent στη μυθολογία του. Δεν έχει ξεχάσει τα Fal'Cie του 13. Το τέλος του 13 έχει εξηγηθεί στο 13-2 (πώς σώζονται τελικά οι ήρωες). Ο Bunivelze νομίζω έχει αναφερθεί από το 13 (προς αποφυγή spoilers δε λέω που). Ο ρόλος της Etro δεν αλλάζει απλά αποσαφινίζεται λίγο και επίσης μας δίνεται καλύτερη ιδέα για το πάνθεο του κόσμου, χωρίς να αντιβαίνει κάτι σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Ο κόσμος αποτελείται από 4 πολύ μεγάλες περιοχές οι οποίες προσφέρουν πικοιλία. Έχουμε την έρημο ως αντίθεση στα λιβάδια και την πόλη της διασκέδασης ως αντίθεση στην πόλη του θεού. Ειδικά η αρχιτεκτονική της Luxurion είναι εντυπωσιακή με μαύρο και άσπρο να είναι τα κύρια χρώματα.

Οι NPCs είναι ιδιαίτεροι καθώς είναι χαρακτήρες που έχουν ζήσει 500 χρόνια αγέραστοι. Ενδιαφέρονται για τη ζωή αλλά έχουν και μια αποστασιοποίηση. Το τέλος έρχεται αλλά δεν τρέχουν πανικόβλητοι. Τα συναισθήματά τους έχουν κάπως μουδιάσει. Πολλοί από αυτούς επιζητούν το θάνατο.

Τα side quests είναι όντως πολλά και σε βάζουν να τρέχεις γύρω γύρω στις τοποθεσίες και να σκοτώνεις τέρατα. Δεν υπάρχουν πολλά με πρωτότυπα objectives (υπάρχουν μερικά). Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει στην πλειονότητα των RPG. Υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως το εξαιρετικό Arcanum αλλά είναι λίγα. Τώρα σε σύγκριση με JRPG, τα περισσότερα JRPG απλά δεν έχουν sidequests ή έχουν πολύ λίγα. Ακολουθείς απλά την κεντρική υπόθεση.

Μπορείς πάντα στο Lightning Returns να αποφασίσεις να μην ασχοληθείς με τα quests που σε κουράζουν. Ειδικά για τα quests στο Canvas of Prayer που δε δίνουν και ιδιαίτερα καλές ανταμοιβές. Θα μου πει κάποιος ότι μόνο με τα quests ανεβαίνουν τα στατιστικά της Lightning οπότε πρέπει να γίνουν. Σε αυτό θα απαντήσω ότι στα άλλα final fantasy θα έκανες grind τέρατα που είναι εξίσου βαρετό, αν όχι περισσότερο. Άλλωστε τα άλλα FF δεν έχουν το εθιστικό σύστημα μάχης του Lightning Returns.

Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι η υπόθεση πίσω από κάθε quest. Βλέπεις τις προσωπικότητες των απλών NPCs που έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από των περισσότερων σε RPG. Όλοι έχουν μια ιστορία και όλοι φτάνουν σε κάποιο συμπέρασμα που είναι αυτό που τελικά τους σώζει. Υπάρχουν αρκετές μελό ιστορίες ανάμεσά τους αλλά υπάρχουν και άλλες που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες ή συγκινητικές.

More
17 Feb 2014 17:03 #140636 by Θοδωρής Μητρόπουλος
Ρε παιδιά ξέρει κανείς αν θα βγει και ευρωπαική collector's edition?.... γιατί μέχρι στιγμής μόνο για Αμερική βγήκε (που δεν με ξετρέλανε) και το ultimate box για την Ιαπωνία που στο eBay κάτω από 400 ευρώ δεν το βρίσκεις!

More
17 Feb 2014 19:05 #140639 by Παντελής Δασκαλέλος
Όχι δεν θα βγει Ευρωπαϊκή collector's το μόνο που υπάρχει είναι μια steelbook edition που διατίθεται σε κάποιους selected retailers. H Ιαπωνική collector's μόνο την φιγούρα έχει που αξίζει. Από ότι έχω δει βγήκε και ένα DualShock 3 στα "χρώματα" του παιχνιδιού, αυτό δεν ξέρω αν θα το δούμε και εδώ.

More
18 Feb 2014 14:40 #140664 by Κώστας Λάβαρης
Ο Παντελής Δασκαλέλος ετοίμασε το review του Lightning Returns: Final Fantasy XIII . Το παιχνίδι είναι μια αξιόλογη πρόταση στον χώρο των Action RPG, αλλά είναι φανερό ότι η Square Enix θα έπρεπε να δώσει παραπάνω προσοχή τόσο στο σεναριακό κομμάτι, όσο και στον τεχνικό τομέα.

[youtube:3h71z8x6]
[/youtube:3h71z8x6]

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
24 Jul 2017 18:09 - 24 Jul 2017 18:23 #202685 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Final Fantasy: Lightning και Snow σε διαφήμιση της Nissan

Οι Lightning και Snow από το Final Fantasy XIII πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση της Nissan στην Κίνα.

Όλοι είχαμε εκπλαγεί όταν πέρυσι χαρακτήρες από το Final Fantasy XIII γίνανε μοντέλα της Luis Vitton. Φέτος οι ήρωές μας γίνονται πρωταγωνιστές διαφήμισης της Nissan στην Κίνα. Γιατί όταν έχεις σώσει τον κόσμο κάπως πρέπει να βγάλεις και το μεροκάματό σου μετά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της διαφήμισης:

Στη διαφήμιση, οδηγός και συνοδηγός φοράνε με τη σειρά τους από ένα VR Headset που τους επιτρέπει να βλέπουν τον διπλανό τους ως Snow ή Lightning αντίστοιχα. Βλέποντας την ξαναζούμε ένα από τα καλύτερα cutscenes του Final Fantasy XIII όταν ο Snow καταφτάνει για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τη μηχανή - Eidolon του. Όλα αυτά βέβαια με μια μικρή διαφορά, καθώς στη θέση της μηχανής του Snow βρίσκεται το αυτοκίνητο της Nissan.
Last edit: 24 Jul 2017 18:23 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
26 Jul 2017 13:48 #202930 by Lyricaldemon
Σωστές διαφημίσεις!Μόνο εκεί!Εδώ κάνα despacito με ροζ flamingo θα βλέπαμε....