Εγώ μέχρι στιγμής έχω ανάμικτες εντυπώσεις από το Lightning Returns. Τα θετικά στοιχεία για μένα είναι το σύστημα μάχης, το customization των schemata και το time management. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Vitril ουσιαστικά το grinding δεν επηρεάζεται, καθώς με το chronostasis έχεις άπλετο χρόνο για να ασχοληθείς με το farming. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις που χρειάζονται μεγάλα αποθέματα από EP στα boss fights και δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος έχει την πολυτέλεια να τα ξοδεύει αλόγιστα.
Στα αρνητικά στοιχεία είναι το ανεκδιήγητο σενάριο, όπου πραγματικά θα ήθελα να ήμουν στο μυαλό των developers να δω τι διάολο σκεφτόντουσαν όταν το γράφανε και οι "ρηχοί" χαρακτήρες. Κάποτε θυμάμαι έπαιζες Final Fantasy και ένιωθες ότι συμπάσχεις με τα βάσανα των πρωταγωνιστών, τώρα είναι λες και παίζεις MMORPG που απλά κάνεις ότι quest υπάρχει και προχωράς παρακάτω. Γενικά η τριλογία πήγε πάρα πολύ πίσω την σειρά σε διάφορους τομείς, στον μόνο τομέα που θεωρώ ότι είχαμε εξέλιξη είναι στο σύστημα μάχης, καθώς και το Paradigm system, αλλά και αυτό με τα Schemata είναι πράγματι εξαιρετικά δομημένα.
Εγώ χθες τελείωσα το πρώτο main quest και τα περισσότερα side quests που είχε στην Luxerion. Τρεις μέρες έφαγα σε αυτά. Άλλες 10 έμειναν άντε να δούμε θα τον σώσει τον κόσμο η Jesus Lightning λογικά.

Σας αφήνω λοιπόν να συνεχίσω το gameplay έχουμε και ένα review να γράψουμε.