Gamecube: Γενική Συζήτηση

28 May 2023 12:07 #271273 by Nikos Georgopoulos
Εξώδικο της Nintendo στη Valve για τον Dolphin emulator των Wii και Gamecube που υπάρχει στο Steam




Η Valve τον αφαίρεσε.

Η Nintendo έστειλε στη Valve ένα takedown notice για τον Dolphin emulator, μια εφαρμογή που υπάρχει στο Steam και εξοιμοιώνει Wii και Gamecube games.

Η Nintendo ανάγκασε τη Valve να διαγράψει τον emulator, επικαλούμενη ότι παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της. Το DMCA takedown notice αναφέρει: "Η Valve έχει υποχρέωση να αφαιρέσει τον Dolphin emulator από το Steam επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Nintendo, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των δικαιωμάτων της βάσει των διατάξεων Anti-Circumvention and Anti Trafficking Act (DMCA) του Digital Millennium Copyright Act, 17 U.S.C. § 1201".

Ο Dolphin emulator λειτουργεί χωρίς την άδεια της Nintendo και αποκρυπτογραφώντας τα ROM των games. "Παρακάμπτει παράνομα ένα τεχνολογικό μέτρο που ελέγχει αποτελεσματικά την πρόσβαση σε ένα video game που προστατεύεται από τον Νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων" λέει η Ιαπωνική εταιρεία.

«Με μεγάλη απογοήτευση πρέπει να ανακοινώσουμε ότι η κυκλοφορία του Dolphin on Steam έχει αναβληθεί επ' αόριστον. Ενημερωθήκαμε από την Valve ότι η Nintendo έχει εκδώσει παύση και παραίτηση από την αναφορά του DMCA κατά της σελίδας του Dolphin's Steam και έχει αφαιρέσει το Dolphin από το Steam μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα. Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε τις επιλογές μας και θα έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση στο εγγύς μέλλον» δήλωσε η ομάδα του Dolphin emulator μέσω του site της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jun 2023 11:04 #271373 by Nikos Georgopoulos
Valve: "Εμείς το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή στη Nintendo"



Η Valve δήλωσε για τον Dolphin emulator ότι είχε αναφέρει το θέμα από την πρώτη στιγμή στη Nintendo.Η Valve δήλωσε: "Με το ιστορικό που έχει η Nintendo στο ότι κινείται νομικά ενάντια σε emulators, τους αναφέραμε το θέμα αμέσως αφότου η ομάδα ανάπτυξης του Dolphin Emulator ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα στο Steam". Τελικά ο Dolpin Emulator αφαιρέθηκε μετά από το takedown notice της Nintendo. Λογικά η Nintendo ήθελε η ίδια να υποβάλει το αίτημα και όχι να απαντήσει στο email της Valve, προκειμένου να ακολουθήσει μια άλλη διαδικασία που θα της εξασφάλιζε ότι ο emulator δεν θα επέστρεφε.
Έτσι, η Valve ειδοποίησε τους developers ότι ο emulator θα κατέβει "μετά από αίτημα της Nintendo of America καθώς παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification