Με νέο «αίιμα» για πρόκριση
Την φανέλα της εθνικής Ανδρών θα φορέσει ο Κώστας Μήτρογλου και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης για τα παιχνίδια μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ουκρανία. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρίσκεται μέσα στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ καθώς ο Γιάννης Αμανατίδης είναι τραυματίας ενώ εμπιστεύεται μια θέση και στον μέσο του ΠΑΟΚ. Ο «Μήτρο» δήλωσε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την «γαλανόλευκη».
Ο Γερμανός τεχνικός παρακολουθούσε τον νεαρό στράικερ των «ερυθρόλευκων» και πλέον τον καλεί για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης αφού ο «Αμάν» δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που επελέγησαν για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Ουκρανίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης (πλέι-οφ) του Μουντιάλ 2010. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι οι εξής:
Σηφάκης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Μάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Μήτρογλου, Κουτσιανικούλης.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ο οποίος αρχικά είχε κληθεί από τον κ. Ρεχάγκελ, αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού.
H αποστολή θα συγκεντρωθεί την Τρίτη 10/11/2009 (12:30, Suites Βουλιαγμένης) και θα πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση την ίδια ημέρα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (18:00, κλειστή για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ).
Μήτρογλου: «Με όλες μου τις δυνάμεις»
Με αφορμή την κλήση του στην Εθνική Ομάδα Ανδρών, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου δήλωσε στο epo.gr: «Είμαι χαρούμενος που ο κ. Ρεχάγκελ με κάλεσε στην Εθνική Ανδρών. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα σε δύο δύσκολα και κρίσιμα ματς. Εκτός του κ. Ρεχάγκελ, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κ. Νιόπλια, Ιορδανίδη, Κοκκολάκη. Είναι εκείνοι που πίστεψαν σε μένα από την αρχή, με κάλεσαν στην Εθνική Νέων και με βοήθησαν να δείξω τις δυνατότητές μου».
[right:2f2iyxbj]gazzetta.gr[/right:2f2iyxbj]