"Κατηγορώ" της ΟΥΕΦΑ
Τους φίλαθλους της Λίβερπουλ κατηγορεί η ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Τετάρτη (24/05) πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού, όταν οι οπαδοί των “κόκκινων” ενημερώθηκαν πως δεν θα μπουν στο γήπεδο καθώς ήταν γεμάτο, δημιουργήθηκαν εντάσεις και οι άντρες της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, Γουίλιαμ Γκαγιάρ δήλωσε: “Η συμπεριφορά των φίλων τη Λίβερπουλ είναι υπεύθυνη για όλα τα προβλήματα που έγιναν πριν από την αναμέτρηση. H συμπεριφορά των φίλαθλων έκανε το έργο της αστυνομίας πολύ δύσκολο καθώς οι αστυνομικοί δεν θέλησαν να χρησιμοποιήσουν βίαιες μεθόδους και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια”. Η βρετανική πρεσβεία δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει η ίδια την υπόθεση.
Ο πρώην συντηρητικός ηγέτης της ΟΥΕΦΑ, Μάικλ Χάουαρντ, που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, τόνισε: “Δε νομίζω πως το ματς έπρεπε να γίνει σε αυτό το στάδιο. Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο και δεν είναι εξοπλισμένο ώστε να ανταπεξέλθει σε τέτοιους αριθμούς φιλάθλων. Ο έλεγχος των εισιτηρίων αστείος. Πολλοί άνθρωποι με έγκυρα εισιτήρια δεν μπήκαν στο γήπεδο”.
Ο Γκαγιάρ θέλοντας να υπερασπιστεί την ΟΥΕΦΑ απάντησε: “Η μόνη ευθύνη που μπορεί να έχουμε είναι στο γεγονός ότι δεν επιλέξαμε ένα στάδιο 250.000 θέσεων, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει”.
Οπαδοί Λίβερπουλ κατά Αστυνομίας
Οι πιστοί φίλοι της Λίβερπουλ δεν ενστερνίστηκαν τις απόψεις των ανθρώπων της OYEΦΑ και υποστηρίζουν πως τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής βίας που χρησιμοποίησε η ελληνική αστυνομία.
"Μου πέταξαν καπνογόνα και χτυπήθηκα στο πίσω μέρος του κεφαλιού από αστυνομικό. Πλήρωσα καλά λεφτά γι' αυτό το εισιτήριο και είμαι κάτοχος διαρκείας στη Λίβερπουλ και αυτό είναι επαίσχυντο. Αποτελεί τρομερή οργάνωση", δήλωσε ο 19χρονος Κένι Ρόμπερτς, ο οποίος υποστήριξε πως παρά το ότι είχε εισιτήριο δεν του επετράπη η είσοδος στο ΟΑΚΑ.
Αρκετοί οπαδοί της Λίβερπουλ κατηγόρησαν την ΕΛ.ΑΣ ότι χρησιμοποίησε αρκετά βάρβαρα μέσα (καπνογόνα, κλομπ) για να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ πολλοί που είχαν κανονικό εισιτήριο δεν μπόρεσαν να μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο λόγω της αναστάτωσης.
www.contra.gr/Soccer/Europe/ChL/
... 54645.html