Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

ΑΕΚ 2017-2018

26 Jul 2017 02:56 #202909 by Πιέρρος Φουστέρης
Καλύτερη στα σημεία η ΤΣΣΚΑ, 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Θύμα της ανώτερης ΤΣΣΚΑ έπεσε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» δέχθηκε δυο πανομοιότυπα γκολ από κόρνερ και χάνοντας εύκολα 2-0, ξενέρωσε 35.000 κόσμου που πήγαν «φτιαγμένοι» από την άδεια της «Αγια-Σοφιάς» στο ΟΑΚΑ.




Απότομα ξύπνησε από το όνειρο του Champions League η ΑΕΚ.

Κατώτερη των περιστάσεων, η «Ένωση» υπέκυψε στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκε σχετικά εύκολα στο ΟΑΚΑ (0-2).

Καταφέρνοντας να δεχθούν δυο πανομοιότυπα γκολ από εκτελέσεις κόρνερ (45’ Τζαγκόεφ, 56’ Βέρνμπλουμ) οι «κιτρινόμαυροι» ξενέρωσαν τους 35.000 φίλους τους που πήγαν στο γήπεδο ενθουσιασμένοι από την έκδοση της άδειας για την «Αγια-Σοφιά».

Μπέρδεψε την ομάδα του ο Χιμένεθ, που είδε όλα τα όπλα του σε κακή μέρα και δεν δικαιώθηκε από την επιμονή στον Λιβάγια (ο οποίος ήταν και πάλι άφαντος).

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (60’ Κλωναρίδης), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος( (70’ Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60’ Αλμέιδα)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ (87’ Μακάροφ), Τζαγκόεφ (75’ Νάτχο), Γκολοβίν (84’ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Φριτζ (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χόλγκερ Χένσελ, Άρνο Μπλος

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Πηγή: skai.gr

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2017 13:48 #203348 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Χιμένεθ: "Αυτή η ΑΕΚ όλα τα μπορεί"

Ο Μανόλο Χιμένεθ φάνηκε αισιόδοξος ενόψει της ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα την Τετάρτη (2/8), σύμφωνα με αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως έχει στη διάθεσή του καλούς επαγγελματίες που έχουν κίνητρο.



Πιστεύει στην ανατροπή ο Μανόλο Χιμένεθ σύμφωνα με όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ την Τετάρτη (2/8) στη Μόσχα. Ο Ισπανός τεχνικός σημείωσε ότι θέλει η ομάδα του πρώτα απ'όλα να κάνει ένα καλό ματς και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μανόλο Χιμένεθ είπε:

"Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο. Είναι ξεκάθαρο πως κάποια συγκεκριμένα λάθη που κάναμε, μας έφεραν σε μια δύσκολη κατάσταση. Με την μπάλα στα πόδια ήμασταν ανταγωνιστικοί, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Αλλά σ’ ένα μέρος του ποδοσφαίρου, όπως είναι τα στημένα, ήταν πολύ ανώτερη ομάδα από εμάς. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Μπορείτε να κάνετε μια έκπληξη στο αυριανό ματς;

"Είναι αλήθεια πως στο σημερινό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να εκπλήξεις τον αντίπαλο, λόγω της τεχνολογίας που υπάρχει. Αλλά στο ποδόσφαιρο, όσο και να γνωρίζεις τον αντίπαλο, εμείς ξέρουμε πως η ΤΣΣΚΑ είναι δεμένη, πάντα υπάρχει περιθώριο έκπληξης. Για παράδειγμα, είναι έκπληξη τα δυο γκολ που δεχθήκαμε στο ΟΑΚΑ. Ενώ τα είχαμε δουλέψει, η ΤΣΣΚΑ μας έκανε έκπληξη".

Υπάρχει πρόθεση να μπείτε δυνατά, για να πετύχετε ένα γρήγορο γκολ;

"Είμαστε επαγγελματίες, θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το βασικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη, θα είναι κάτι φανταστικό. Το βασικό όμως είναι, να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Κατά πόσο είναι δύσκολο, να αποκτήσει κίνητρο η ΑΕΚ, μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, όπως το 0-2;

"Όταν έχουμε μ’ ένα ανθρώπινο δυναμικό σαν αυτό που έχω στα χέρια μου, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Και αυτό διότι μιλάμε για πολύ καλούς επαγγελματίες και πολύ καλά παιδιά. Αυτό που κάναμε εμείς κατά την διάρκεια του δευτέρου γύρου της περσινής σεζόν, ήταν μια καταπληκτική δουλειά. Βασιζόμενος στην δουλειά αυτή, τόσο εμείς και ο κόσμος μας, είχαμε όρεξη για να συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως. Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα".

Επηρεάζει η οικονομικά κατάσταση της Ελλάδας το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ;

"Είναι γεγονός πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος καταφεύγει στο ποδόσφαιρο και στο πάθος που έχει για το άθλημα για να ξεχνιέται. Γι αυτό και νιώθουμε έναν λόγο παραπάνω πιο υποχρεωμένοι να δώσουμε χαρά σ’ αυτόν τον κόσμο, που ενώ έχει προβλήματα, καταφεύγει στο ποδόσφαιρο και ασχολείται πολύ και το αγαπάει".

Σκέφτεστε να αλλάξατε τακτική αύριο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι;

"Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, η τακτική που ήθελα, ήταν να σταματήσω την επιθετική ανάπτυξη της ΤΣΣΚΑ. Και νομίζω πως τα καταφέραμε, μέχρι ενός σημείου. Και ο Μπακάκης έκανε καταπληκτική δουλειά και απέδειξε πως μπορεί να παίξει οπουδήποτε χρειαστεί. Δεν αποκλείω να σκεφτούμε να κάνουμε αύριο κάτι καινούργιο. Στο ποδόσφαιρο το πλέον σημαντικό είναι να προσπαθείς. Μετά μπορεί να μην κερδίσεις. Αλλά το σημαντικό είναι να παλεύεις και να προσπαθείς".

Πηγή: Contra.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2017 19:39 - 02 Aug 2017 19:48 #203387 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ

Αυτοί είναι οι έντεκα που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για το βασικό σχήμα κόντρα στην ρωσική ομάδα. Μέσα Λόπες, Κλωναρίδης.



Με αρκετά αμυντικό σύστημα κατεβαίνει η ΑΕΚ στην Ρωσία, αφού ουσιαστικά έχουμε ένα 5-2-1-1 με τους Μπακάκη, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες να συνθέτουν την αμυντική γραμμή.

Γιόχανσον, Σιμόες στα χαφ με τον Πέτρο Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Πιο μπροστά ο Κλωναρίδης και στην κορυφή ο Λιβάγια.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια.

Πάγκος: Τσιντώτας, Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα, Γιακουμάκης, Φρέιτας, Γαλανόπουλος, Τρίστασον.

Πηγή: Contra.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2017 21:23 - 02 Aug 2017 21:26 #203394 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Ημίχρονο streaming, τελικό Nova!

Το είδαμε και αυτό!!! Η αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αφού πέρασε από «1000 κύματα» μεταδόθηκε ζωντανά από την Nova μόνο το 2ο ημίχρονό της. Μάχες με τα live streaming οι οπαδοί της Ένωσης!

Παρά το γεγονός ότι το 0-2 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ, οι Έλληνες φίλαθλοι και κυρίως οι οπαδοί της ήθελαν να παρακολουθήσουν την ρεβάνς της Μόσχας. Οι συνεχείς συζητήσεις της Nova με τους Ρώσους οδηγούσαν συνεχώς σε αδιέξοδο και έτσι το ματς δεν προβλήθηκε τηλεοπτικά. Τα live streaming πήραν φωτιά και όλοι όσοι ήθελαν να δουν το ματς έστω και με... διακοπές βρήκαν άκρη. Και ξαφνικά αφού μάλλον άκρη βρέθηκε και στις πολύωρες επαφές της συνδρομητικές, η Novasports1HD έδειξε live το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αμφιβολία πρωτότυπη τηλεοπτική ιστορία.

Πηγή: Gazzetta.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2017 22:17 #203398 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Την "πάτησε" όπως στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, έχασε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ

Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπώς στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά την "πλήρωσε" με τον ίδιο τρόπο, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Έχασε 1-0 από στατική φάση (74' Νάτχο) και είπε "αντίο" στο Champions League.
ShareTweet0 Σχόλια
Η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Όπως στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (0-2), έτσι και στη Μόσχα γνώρισε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ (1-0), με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Σε ένα παιχνίδι που στάθηκε με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο η Ένωση, έχασε ξανά επειδή σε στατική φάση δεν ήταν όσο προσεκτική όσο έπρεπε. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μπίμπρας Νάτχο, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, σκόραρε από κοντά έπειτα από κόρνερ του Βιτίνιο και κεφαλιά του Β. Μπερεζούτσκι και "καθάρισε" με την πρόκριση.

Πλέον ο Δικέφαλος θα επιχειρήσει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, μέσα από τα playoffs της διοργάνωσης. Το σύνονολο του Μανόλο Χιμένεθ θα μάθει την Παρασκευή (4/8, 14.00) την αντίπαλό του, μέσω της κλήρωσης που θα γίνει. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ θα είναι στους ανίσχυρους.

Αχ αυτά τα κόρνερ...


Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 3-5-2. Ο Ανέστης στα γκολπόστ, τρεις κεντρικοί αμυντικιοί, οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς. Αριστερό φουλ μπακ ο Έλντερ Λόπες, δεξί ο Μπακάκης, αμυντικοί μέσοι οι Σιμόες, Γιόχανσον, λίγο πιο μπροστά τους ο Μάνταλος, με Κλωναρίδη - Λιβάγια στην κορυφή. Ίδια διάταξη και για τους Ρώσους.

Η Ένωση κουβαλούσε το εις βάρος της 2-0 στο ΟΑΚΑ και στα πρώτα της λεπτά στο παιχνίδι, μπήκε με δύναμη, πυγμή και αποφασιστικότητα. Πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι στα μαρκαρίσματα, ενώ είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση της Μόσχας.


Ήταν στο 10', λεπτό κατά το οποίο ο Μάνταλος ξεμαρκαρίστηκε με ντρίμπλα, σούταρε έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Ακινφέεβ, στη δεξιά του γωνία. Από το 15' και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται το αφεντικό του αγώνα, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το 1-0 με τον Βιτίνιο στο 14'.

Ο Βραζιλιάνος απείλησε και στο 15', αλλά ο Ανέστης είχε αντιληφθεί πώς θα εξελισσόταν η φάση και βγήκε έγκαιρα, έπεσε στα πόδια του και έδωσε τέλος στη φάση. Οι παίκτες της ΑΕΚ ναι μεν έμπαιναν με δύναμη στις μονομαχίες, αλλά δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που την... πουλούσαν και έδιναν το δικαίωμα στους Μοσχοβίτες να φύγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση και να απειλήσουν.

Οι αμυντικοί μέσοι Σιμόες και Γιόχανσον έριξαν μπόλικο τρέξιμο για να καλύψουν, ενώ ο Μάνταλος ήταν ο μοναδικός παίκτης που επεδίωκε να "τρυπήσει" την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες του Δικεφάλου σπάνια πατούσαν αντίπαλη περιοχή, ενώ μέσα από αυτή δεν πραγματοποίησαν κανένα σουτ. Η άλλη εξαιρετική στιγμή της ΤΣΣΚΑ ήταν στο 26', με το καλοτραβηγμένο σουτ του Γκολοβίν να περνά ελάχιστα εκτός εστίας. Ένα πρώτο μέρος με την ΤΣΣΚΑ καλύτερη, την ΑΕΚ να κρατά και να απειλεί με δύο μακρινά σουτ του Μάνταλου.


Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ισορροπημένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ απείλησε ξανά πρώτη, πάλι έξω από την περιοχή, αυτή τη φορά με τον Κλωναρτίδη στο 48'. Ίδια κατάληξη, μπλόκαρε ο Ρώσος κίπερ. Στο 56' πολύ ωραία συνεργασία Βιτίνιο - Τζαγκόεβ, σουτ του τελευταίου, "άγαλμα" ο Ανέστης, λίγο άουτ η μπάλα.

Και φτάνουμε στο 63', οπότε και η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, που θα έβαζε "φωτιά" στη Μόσχα. Ο Γιόχανσον ήταν μακριά έξω από την περιοχή, δεν δείλιασε, έπιασε δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Ακινφέεβ να διώξει με τρομερά μεγάλη δυσκολία. Όλοι πίστεψαν ότι η μπάλα είχε βρει το δοκάρι, αλλά δεν ήταν έτσι.

Ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ, σούταρε με δύναμη από θέση βολής, με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο. Τα χρειάστηκαν σε αυτό το σημείο οι Ρώσοι, ενώ στο 68' σημειώθηκε μια αμφισβητούμενη φάση, κατά την οποία η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μονομαχία Μάνταλου - Ακινφέεβ.


ΤΙ ΟΑΚΑ, ΤΙ ΜΟΣΧΑ;


Η ΑΕΚ έμελλε να την πατήσει όπως στο ΟΑΚΑ. Με στατική φάση, δίχως η ΤΣΣΚΑ να φοβίζει. Στο 74' ο Βιτίνιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Β. Μπερεζούτσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με προβολή ο Νάτχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη από κοντά. Το μομέντουμ ήταν για την Ένωση, αλλά οι Ρώσοι μόλις είχαν "καθαρίσει" με την πρόκριση.

Η εξέλιξη αυτή, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, απογοήτευσε τους παίκτες της ΑΕΚ, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο 87', όταν από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Είχε προηγηθεί για τους Ρώσους, που κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο, το τέρμα του Μάριο Φερνλάντες στο 85', από εκτέλεση φάουλ του Νάτχο, που δεν μέτρησε με την αιτιολογία πως ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ έκανε χέρι.

Πηγή: Sport24.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2017 23:16 #203402 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Η ατάκα του Χιμένεθ για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ εμψύχωσε τους ποδοσφαιριστές του μετά το τέλος του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και τον αποκλεισμό από τους Ρώσους για το Champions League. Ο Ισπανός τεχνικός συνόδεψε το κακό αποτέλεσμα με μία ατάκα που αφορούσε τα κόρνερ.



Η πρώτη αντίδραση του Μανόλο Χιμένεθ μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ στη Μόσχα με αντίπαλό της ΤΣΣΚΑ περιέγραψε... μπαμ την κατάσταση: "Τρία κόρνερ - μηδέν" είπε Ισπανός τεχνικός, τονίζοντας ότι η Ένωση δέχθηκε τρία γκολ από την αντίπαλό της και όλα από κόρνερ.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές τους εμψύχωσε λέγοντας τους: "Ψηλά το κεφάλι, είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Συγχαρητήρια για την εμφάνιση. Δεν είμαι χαρούμενος για το παιχνίδι αλλά περήφανος για σας."

Στη συνέχεια, ο προπονητής ΑΕΚ ανέπτυξε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για το ματς στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας στους δημοσιογράφους:

"Μια μικρή σύνοψη είναι, τρία κόρνερ, μηδέν. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια μεγάλη ομάδα. Αλλά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, εξαιρώντας τα στημένα, δεν ήμασταν κατώτερη, είχαμε καλή εικόνα. Ήθελα να δω αν έμπαινε το σουτ του Γιόχανσον και αν έμπαινε η φάση του Κλωναρίδη, αν ήμασταν ικανοί να περάσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος για το παιχνίδι, αλλά περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου".

- Είχατε δουλέψει στα κόρνερ; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον από την ΤΣΣΚΑ;

"Δουλέψαμε πολύ στα στημένα. Από την στιγμή που είμαι εγώ στην ΑΕΚ, η ΤΣΣΚΑ είναι η πρώτη ομάδα που μας έβαλε γκολ σε στημένη φάση. Δεν ήταν θέμα να το δουλέψουμε. Ηταν θέμα της φυσικής δύναμης της ΤΣΣΚΑ. Το να ξεχωρίσω κάποιον ποδοσφαιριστή της ΤΣΣΚΑ, θα ήταν άδικο. Είναι συνολική η δουλειά που κάνει ως ομάδα. Δουλεύει σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή".

- Τι κρατάει τώρα η ΑΕΚ για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι;

"Τώρα μπορώ να το πω, όταν άκουσα πως η ΤΣΣΚΑ θα ήταν αντίπαλος μας, δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος. Ήδη η ΤΣΣΚΑ έχει παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως έχει έναν μήνα παραπάνω προετοιμασίας. Και όπως καταλαβαίνετε, ένας μήνας παραπάνω, έχει την σημασία του. Αυτό που μου μένει, είναι πως είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα πιο δυνατή".

Πηγή: Contra.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Aug 2017 23:24 #203404 by Dimitris Fokas
Replied by Dimitris Fokas on topic ΑΕΚ 2017-2018
Βλέπω η ΑΕΚ πάει πάρα πολύ καλά φέτος βέβαια αν και έχουμε χάσει αρκετούς αγώνες πάνε αρκετά καλά !!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Aug 2017 14:58 #203500 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Η Μπριζ απέναντι στην ΑΕΚ

Σχετικά βατός αντίπαλος -βάσει των άλλων που θα μπορούσαν να βρεθούν απέναντί της- έπεσε στην ΑΕΚ. Η «Ένωση» θα κληθεί να αποκλείσει την Μπριζ για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.



Ένα μικρό μέρος της τύχης που της έλειψε στην κλήρωση του Champions League είχε με το μέρος της η ΑΕΚ.

Παρόλο που κινδύνευε να πέσει με το «μεγαθήριο» Μίλαν, την επίσης δυνατή Ντιναμό Κιέβου και την πολύ πιο έτοιμη Κράσνονταρ, η «Ένωση» θα κληθεί τελικά να αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ.


Μετά την Αούστρια Βιέννης, οι Βέλγοι ήταν θεωρητικά ο πιο ευκταίος αντίπαλος για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι μάλιστα ευνοούνται αυτή τη φορά και από τη σειρά των αγώνων.

Κι αυτό διότι θα αγωνιστούν πρώτα στις Βρυξέλλες στις 17 Αυγούστου και έπειτα θα επιδιώξουν να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο ΟΑΚΑ στις 24 Αυγούστου.

Θυμίζεται ότι η Μπριζ τερμάτισε δεύτερη πέρυσι στο πρωτάθλημα Βελγίου, ενώ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έπαθε «χουνέρι» από τη θεωρητικά ασθενέστερη Μπασάκσεχιρ, φέρνοντας 3-3 στο Βέλγιο (από 2-0 στο 20’) και χάνοντας 2-0 στην Τουρκία.

Πηγή: Sport-fm.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Aug 2017 21:11 #204010 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Αυτή είναι η ενδεκάδα της ΑΕΚ

Με διάταξη 3-5-2 αποφάσισε τελικά να παρατάξει την ΑΕΚ απέναντι στην Μπριζ ο Μανόλο Χιμένεθ. Δείτε ποιους επέλεξε ο Ανδαλουσιανός τεχνικός της «Ένωσης» για το παιχνίδι του «Jan Breydelstadion».



Μίνι-έκπληξη επεφύλαξε και πάλι ο Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το παιχνίδι με την Μπριζ.

Παρόλο που είχε δώσει περισσότερη έμφαση στο 4-3-3, ο Ανδαλουσιανός αποφάσισε τελικά να χρησιμοποιήσει το 3-5-2 (που επίσης πάντως είχε δοκιμάσει).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός αρχικού σχήματος είναι ο Γιόχανσον, ενώ ο Τρίστασον έμεινε ξανά (όπως και στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ) εκτός αποστολής.

Αναλυτικά η σύνθεση της ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια.

Πηγή: Sport-fm.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Aug 2017 01:55 - 18 Aug 2017 02:02 #204019 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΑΕΚ 2017-2018
Ευρωπαία ξανά η ΑΕΚ!

Άλλη ΑΕΚ σε σχέση με εκείνη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ στο Βέλγιο κι αν ήταν περισσότερη τυχερη ή... ευστοχή κάλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο αιφνιδίασε και μπλόκαρε την Μπριζ. Στην επανάληψη έβγαλε... ψυχή όταν έμεινε με δέκα εξαιτίας της αυστηρής αποβολής του Λιβάγια στο 58΄, κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 0-0 και θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα, με μοναδικό σέντερ φορ πια τον Αλμέιδα.



Μια μεγάλη εμφάνιση, βγαλμένη απο το σπουδαίο μακρινό ευρωπαικό παρελθόν της, πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο Βέλγιο. Κόντρα στην Μπριζ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, χωρίς να δεχτεί γκολ αλλά της έλειψε πάλι το γκολ.

Μόνο που στο 5ο παιχνίδι της, απο πέρσι που επέστρεψε στις ευρωπαικές διοργανώσεις, άξίζε περισσότερο απο κάθε αλη φορά να το πετύχει. Ειδικα στο πρώτο ημίχρονο, όταν καθήλωσε τους γηπεδούχους και έχασε κλασικές ευκαιρίες. Για να αποδειχθεί μια ακόμη φορά πως ο Λιβάγια δεν είναι Αραούχο ενω "μοιραίος" ήταν και ο Μάνταλος

Η Ενωση, με το αριθμητικό μάλιστα μειονεκτημα που αγωνίστηκε για μισή ώρα στο β΄ημίχρονο, πήρε αντικειμενικά σιούπερ αποτέλεσμα. Και το 0-0 φαντάζει πολύτιμο ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ αυτή την φορά έχει σωστή έμπνευση, την παρέταξε με 3-5-2, ένα σύστημα που δείχνει να ταιριάζει στους "κιτρινόμαυρους", χάρη στην εξαιρετική απόδοση των Τσιγκρίνσκι Βράνιες(ηρωϊκός στην επανάληψη) αλλά και του Τσόσιτς

Δυστυχώς, η ΑΕΚ για μία ακόμη φορά έδειξε ότι έχει πρόβλημα στο γκολ, ωστόσο ήταν και άτυχη, χάνοντας στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος του δεύτερου ευκαιρίες που θα έλεγε κανείς ότι βρέθηκε κάποιος και... φύσηξε τη μπάλα για να μην μπει στο τέρμα.

Το πιο θετικό στοιχείο σε αυτή την πρώτη μάχη με την Μπριζ, εκτός έδρας, ήταν πως η... άνευρη Ένωση στα ματς με την ΤΣΣΚΑ, μπήκε στην έδρα των Βέλγων και ήταν αποφασισμένη να σκοράρει έστω κι αν της λείπει ακόμη ο κλασικός επιθετικός που θα μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με την τραβηγμένη απόφαση της αποβολής του Λιβάγια και τον παροπλισμένο Γιακουμάκη, η ΑΕΚ μένει με έναν επιθετικό, τον Αλμείδα που είναι για να ...φεύγει. Κρατάει όμως την καλή εμφάνιση και πάει για να τα παίξει όλα για όλα στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την προσέγγιση στις αποδόσεις των ποδοσφαιριστών, οι "κιτρινόμαυροι" της άμυνας παίρνουν άριστα, όπως επίσης και ο νεαρός Γαλανόπουλος στα χαφ, που δεν σταμάτησε να τρέχει και στα 94' του αγώνα. Σημαντικό παράγοντα για να είναι καλή και ανταγωνιστική η ελληνική ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε η είσοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που ήταν κινητικός και προσπάθησε με όμορφες ενέργειες και έξυπνες πάσες να βγάλει την ΑΕΚ μπροστά,όταν υστερούσα αριθμητικά!



ΜΠΡΙΖ (Λέκο): Χόρβατ, Σίμονς, Βόρμερ, Μέχελε, Λιμπόμπε, Νακάμπα, Παλάσιος (72’ Ρεφαέλοφ), Ντενσβιλ, Βάνακεν, Ντένις (80’ Ντιαμπί), Φόσεν (57’ Γουέσλι).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες (86’ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73’ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

Πηγή: Contra.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification