Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ολυμπιακός 2017-2018

15 Jan 2018 22:59 #211449 by Lyricaldemon
Ολυμπιακός - Λαμία 2-0
Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει ξεπέρασε (στο ντεμπούτο του Μιραλάς στο πρωτάθλημα) με χαρακτηριστική ευκολία το… εμπόδιο της Λαμίας (2-0) και με τα γκολ των Μάριν, Ανσαριφάρντ βρέθηκε ξανά μόνος πρώτος.



Σε ένα αρκετά εύκολο απόγευμα και όπου δεν ήταν σούπερ αλλά κατά διαστήματα απέδωσε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 την Λαμία με τέρματα των Μάριν και Ανσαριφάρντ και επέστρεψε στην κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ματς του Γκαρθία στην Super League έφτασαν την 8η σερί τους νίκη στην κατηγορία. Κορυφαίος ο Μάριν και ο Ζιλέ έκανε το πιο καλό του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ... ΟΠΛΑ Ο ΓΚΑΡΘΙΑ
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο χρονικά ματς του Γκαρθία στο πρωτάθλημα κόντρα στην Λαμία ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1: Προτό κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Κούτρης αριστερά και κέντρο άμυνας με Μποτία και Ένγκελς. Στον άξονα οι Ρομαό και Ζιλέ, στα 'φτερά' οι Μιραλάς (σ.σ. στο πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του στο Λιμάνι) και Μάριν, επιτελικός ο Φορτούνης και φορ ο Μάριν.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΑΜΙΑ
Ο σχηματισμός της Λαμίας: Παπαδόπουλος τέρμα, Ασίγκμπα δεξιά και Αναστασιάδης με Κουκόλη κέντρο άμυνας και αριστερά ο Παντελιάδης. Στο κέντρο οι Μπλάζιτς και Αναστασόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Ακόστα και μπροστά οι Βάντερσον και Πίτι που άλλαζαν θέσεις.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΘΕΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΜΑΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ 1-0
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με πίεση ψηλά και στόχο το γρήγορο γκολ και το κατάφερε. Στο 9' ο Φορτούνης από τον χώρο του κέντρου έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Μάριν που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο 'σκάψιμο' της μπάλας έκανε το 1-0. Στο 31' ο Μάριν βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την εστία του Παπαδόπουλου.

ΚΛΕΨΙΜΟ ΖΙΛΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ 2-0
Στο 37' το πρέσινγκ ψηλά από τον Ζιλέ απέφερε το κλέψιμο πάνω στον Αναστασόπουλο. Ο Βέλγος 'έσπασε' αμέσως την μπάλα στον Ανσαριφάρντ που βρήκε από κοντά δίχτυα για το 2-0. Στο 40' ο Φορτούνης έκανε ένα κακό σουτ έξω από την περιοχή που πήγε πολύ ψηλά άουτ.

ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
Στο 47' από ένα κλέψιμο ψηλά από τον Μάριν ο Γερμανός έβγαλε εξαιρετικά στον Φορτούνη που έχασε απίστευτο τετ α τετ που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 48' από συνεργασία Φορτούνη - Ανσαριφάρντ ο Ιρανός είχε ένα σουτ που έφυγε έξω. Στο 49' ο Φορτούνης έκανε ένα σουτ πάνω σε σώματα.

ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ 63' ΜΕ ΒΟΥΟ
Η πρώτη τελική προσπάθεια της Λαμίας έγινε στο 63' με αρκετά καλή κεφαλιά του Βουό να περνάει έξω μετά από σέντρα του Παντελιάδη και παρέμβαση του Μποτία. Στο 66' ο Αναστασιάδης είχε μία ακόμα κεφαλιά για την Λαμία που πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 69' ένα καλό σουτ του Πίτι ανάγκασε τον Προτό να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα με 2η προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έκανε φάση αμέσως μετά με τον Ανσαριφάρντ να κάνει προβολή άουτ.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΝΤΟ
Παρότι ο Μιραλάς έδειξε και απέναντι στην Λαμία πως θέλει ακόμα τον χρόνο του για να πιάσει τα απαιτούμενα επίπεδα η προσπάθειά του εκτιμηθήκε ξανά από τον κόσμο που στην αλλαγή του τον χειροκρότησε θερμά. Στο 70' ο Πάρντο πήρε την θέση του Βέλγου. Στις αλλαγές τους πάντως αποθεώθηκαν και οι Φορτούνης και Ανσαριφάρντ.

Στο 72' ο Ανσαριφάρντ έκανε ένα... σλάλομ από ένα σημείο κοντά στο κόρνερ, πέρασε 2 αντιπάλους και σούταρε με δύναμη για το γκολ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Αναστασιάδη, που βρέθηκε στο έδαφος και ζαλίστηκε. Στο 77' μετά από κίνηση και σουτ του Πάρντο ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει την μπάλα. Στο 83' ο Μποτία είχε ένα καίριο πάνω στον Βουό που είχε βγει σε θέση βολής και απέναντι από τον Προτό και ένα το σουτ. Στο 85' ο Πάρντο πέρασε 2 αντιπάλους και έκανε ένα συρτό σουτ άουτ. Στο 86' ο Πίτι βλέποντας τον Προτό λίγο έξω από την εστία του δοκίμασε ένα σουτ από το κέντρο που έφυγε άουτ. Στο 89' ένα συρτό σουτ του Μάριν πήγε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jan 2018 10:32 #211468 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Στο γήπεδο ήμουν χθες με τον ξάδερφό μου! Ωραίο ματσάκι, άνετη νίκη, μπορούσαμε και άλλα γκολ! Ο Μάρκο Μαριν εκπληκτικός!
Αποθέωση στον Μιραλάς, ελπίζω να καρφώσει την ΑΕΚ στα δύσκολα ματς που θα έρθουν. Ο Ζουράρις έφαγε τρελό βρισίδι!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jan 2018 14:34 #211478 by Lyricaldemon
Με ΑΕΚ ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο!

Ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ με το πρώτο παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" έβγαλε η κλήρωση του Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί. Στις 23-25/1 τα πρώτα ματς, στις 6-8/2 οι επαναληπτικοί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jan 2018 11:02 #211514 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Δύσκολο πρόγραμμα για την ΑΕΚ, έχει 3 παιχνίδια με Ολυμπιακό, με ΠΑΟΚ, και παίζει και Europa, ελπίζω να εκμεταλλευτεί το άγχος και την κούραση ο Ολυμπιακός και να την κερδίσουμε. Μακάρι να έχουμε καθαρά και καλά ματς, χωρίς βαβούρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Jan 2018 18:14 #211558 by Lyricaldemon
O Oλυμπιακός έκλεισε τον Ιβουσιτς!
Οι «ερυθρόλευκοι» με συνοπτικές διαδικασίες ανακοίνωσαν την μεταγραφή του Ιβιτσα Ιβουσιτς ο οποίος θα πλαισιώσει τους Προτό και Χουτεσιώτη! Ποιος είναι ο 23χρονος γκολκίπερ...



Εψαχνε τερματοφύλακα και τελικά τον βρήκε! Ο λόγος για τον Ιβιτσα Ιβουσιτς ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή των «ερυθρολεύκων» μετά τους Μιραλάς, Χατζισαφί και Ιγκορ Σίλβα.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου Κροάτη τερματοφύλακα, Ίβιτσα Ίβουσιτς», ήταν η λιτή ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» με τον ίδιο να δηλώνει «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Πρωτίστως ο στόχος μου είναι να δουλέψω και να προπονηθώ σκληρά και να ανταποδώσω την ευκαιρία που μου δίνεται να είμαι εδώ! Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου, για αυτή την ομάδα, για αυτή την οικογένεια και για τους φιλάθλους!».

Ποιος είναι ο Ιβιτσα Ιβουσιτς
O 22χρονος Κροάτης γκολκίπερ αφού ξεκίνησε την καριέρα του στην Ριέκα, οι άνθρωποι της Ιντερ τον εντόπισαν και τον απέκτησαν με τον Ιβουσιτς να έχει 22 συμμετοχές με την Primavera των νερατζούρι. Πριν αγωνιστεί με την μικρή ομάδα της Ιντερ ο Ιβουσιτς είχε δοθεί δανεικός στην Σερένιο και στην Πράτο πριν επιστρέψει ξανά στο Μιλάνο εκεί από όπου επέστρεψε μια και καλή στην πατρίδα του και στην Ιστρα.

Στην Ιστρα σε ηλικία μόλις 21 ετών έγινε ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας και έχει προλάβει μέσα σε 1,5 χρόνο να έχει 44 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ιβουσιτς έχει φορέσει και την φανέλα της Εθνικης Κροατίας στην U17 (6 ματς) και στην U16 (1 ματς).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jan 2018 19:22 #211661 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Ολυμπιακού ενάντια στην Ξάνθη για την 18η αγωνιστική της Superleague!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2018 16:09 #211672 by Lyricaldemon
Ολυμπιακός 3-0 Ξάνθη

Τα 11 γκολ έφτασε στη Super League Σουρωτή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και σκοράροντας δις στο παιχνίδι με την Ξάνθη υπέγραψε το ευρύ 3-0 του Ολυμπιακού. Το άλλο τέρμα ο Φορτούνης, αμφιλεγόμενο το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε ανοίγοντας το δρόμο για την "ερυθρόλευκη" επικράτηση, σε μια "γεμάτη" πάντως εμφάνιση από την ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία για την παραμονή της στην κορυφή χάρη στις εννέα σερί νίκες. Δοκάρι ο Ρομαό, με δέκα οι "ακρίτες" στο τελευταίο ημίωρο.



Αναπόφευκτα η κουβέντα για το άνετο 3-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης, νίκη που ήταν η ένατη σερί στο πρωτάθλημα, θα περιστραφεί γύρω από το πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Φορτούνης στο 26'. Ο Φασίδης έπεσε άγαρμπα και χωρίς να χρειάζεται πάνω στον διεθνή χαφ, ο Καραντώνης χρέωσε πέναλτι και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Όντως η φάση αυτή έστρωσε το δρόμο για την άνετη επικράτηση της ομάδας του Όσκαρ Γκαρθία. Μόνο που βάσει της εικόνας του αγώνα, της απόδοσης των δυο ομάδων και των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν το 3-0 ήταν δίκαιο, αν όχι τιμητικό για την Ξάνθη των λαθών που μετά την αποβολή του Κασάδο και με το σκορ ήδη στο 2-0 πάλευε να σταθεί αξιοπρεπώς στο χορτάρι.

Αν έλειπε η γκάφα του Μελιόπουλου, ίσως είχε αποφύγει το τρίτο γκολ. Διότι οι "ερυθρόλευκοι", που πίεζαν ψηλά και έκλεβαν πολλές μπάλες, είχαν κατοχή (ξεπέρασε το 60%) και τελικές (17, οι 11 στο τέρμα), αλλά όχι την απαιτούμενη ευστοχία. Ο Ρομαό σημάδεψε με τα φάλτσα που έβαλε την μπάλα το οριζόντιο δοκάρι, ο Μιραλάς βρήκε τον μπελά του από τον τρομερό Ζίφκοβιτς και ο Φορτούνης έχασε αυτό που δεν χάνεται μόνος του στη μικρή περιοχή.

Αυτός πάντως που είχε φροντίσει να "κλειδώσει" την ένατη σερί νίκη του Ολυμπιακού ήταν ο Ανσαριφάρντ με την εύστοχη κεφαλιά στο 57' από τη σέντρα του ανεβασμένου Φιγκέιρας. Αν ο Τριάδης είχε ισοφαρίσει στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (πρόλαβε πριν από τη γραμμή ο Σισέ), ενδεχομένως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Αφότου όμως, στο 59', ο Κασάδο "πλήρωσε" τη βεντέτα που είχε ανοίξει με τον Πάρντο από το πρώτο ημίχρονο και αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά (θα έπρεπε να έχει αποβληθεί και ο Κολομβιανός), όλα είχαν κριθεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jan 2018 19:38 - 24 Jan 2018 21:30 #211743 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ για την 8αδα του Κυπέλλου Ελλάδας!


Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jan 2018 21:50 - 24 Jan 2018 23:02 #211751 by Lyricaldemon
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0
Σε ένα ντέρμπι που κυριάρχησαν τα νεύρα, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο... μηδέν (0-0). Οι λογαριασμοί δεν έκλεισαν και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στην ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου, στις 7 Φεβρουαρίου.



Μετά το 3-2 στο ματς του πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Ναι μεν, το πρώτο (από τα τρία που θα παίξουν σε λίγες μέρες) ντέρμπι ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου οπότε ήταν διαφορετική η προσέγγιση όμως η ποιότητα του αγώνα ήταν κακή. Το τελικό 0-0 δείχνει την ποιότητα του αγώνα παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μερικές καλές ευκαιρίες για ν' ανοίξουν το σκορ και ν' αλλάξουν το ματς.

Ομως αυτό δεν έγινε (δύο καλές επεμβάσεις του Μπάρκα στο πρώτο 10λεπτο και η αστοχία των Σεμπά, Φορτούνη στο δεύτερο) και η ΑΕΚ κράτησε το μηδέν και θα παίξει την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ μπροστά στο κοινό της. Μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο δεν είδαμε το παραμικρό από τις δύο ομάδες σε ότι έχει να κάνει στην δημιουργία δείχνοντας μάλλον συμβιβασμένες από την λευκή ισοπαλία.

Το πλάνο του Γκαρθία
Πήγε στα σίγουρα. Οσον αφορά το σχήμα τουλάχιστον. Ο Οσκαρ Γκαρθία δεν άλλαξε το 4-2-3-1 όμως άλλαξε πρόσωπα στην 11αδα. Επανέφερε τον Μάριν σε αυτήν (ως δεξί χαφ-εξτρέμ), διάλεξε τους Τζούρτζεβιτς, Σεμπά (αντί Καρίμ, Μιραλάς) και έβαλε τον Ζιλέ δίπλα στον Ρομαό όπως και τον Μποτία στο πλευρό του Σισέ.

Οι εντολές του ήταν συγκεκριμένες. Πίεση ψηλά από την αρχή, κατοχή μπάλας και γκολ νωρίς. Με εξαίρεση το τρίτο σκέλος οι «ερυθρολεύκοι» έκαναν πράξη τις εντολές και το πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να αποκτήσουν κάποιο προβάδισμα από αυτό.

Το πλάνο του Χιμένεθ
Ούτε φυσικά ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε κάτι όσον αφορά το σχήμα. Το 3-5-2 ήταν η βάση του Ισπανού τεχνικού χωρίς ωστόσο να βρίσκονται σε αυτό οι Βράνιες και Σιμόες. Οι άλλες επιλογές δεν είχαν κάποια έκπληξη (Λαμπρόπουλος στα στόπερ και Γαλανόπουλος στα χαφ) με τον Ισπανό ωστόσο να βλέπει πως η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε προβλήματα από την πίεση του Ολυμπιακού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσπαθεί η Ενωση να ψάξει τους Λιβάια, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο με βαθιές μπαλιές κάτι το οποίο έκανε εύκολη τη ζωή των Μποτία και Σισέ.

7-1 τελικές αλλά 0-0 λόγω Μπάρκα
Επαιζε εντός έδρας και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Ο Ολυμπιακός είχε και την εντολή του Οσκαρ Γκαρθία για... φουλ μηχανές στο πρώτο 20λεπτο και προσπαθησε να βάλει στα σκοινιά την ΑΕΚ. Και θα το κατάφερνε εάν στις πρώτες δύο τελικές του ο Μπάρκας δεν έκανε ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Και στο 6' στην προβολή του Τζούρτζεβιτς από την μικρή περιοχή (σπουδαία επέμβαση με το αριστερό πόδι) και στο 7' στο πλασέ του Ζιλέ που απομάκρυνε. Ο Μπάρκας κράτησε το μηδέν και στην συνέχεια δεν χρειάστηκε να επέμβει ξανά. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και δημιουργούσε προβλήματα δεν μπορούσε να απειλήσει εντός εστίας. Το φάουλ του Φορτούνη έφυγε άουτ (στο 12') και ο Σισέ στο 37' νίκησε τους Μπάρκα και Λαμπρόπουλο στον αέρα αλλά έστειλε την κεφαλιά άουτ.

Οσο για την ΑΕΚ; Σ' ένα ολόκληρο 45λεπτο προσπαθούσε να βρει τρόπο για το πως θα περάσει την μπάλα στους 3 ποιοτικότερους παίκτες της αλλά δεν κατάφερε. Η μία και μοναδική τελική ήταν ένα σουτ του Τσιγκρίνσκι στο 34' το οποίο μπλόκαρε ο Προτό.

Δύο φάσεις και τέλος
Ηταν δεδομένο ότι ο Οσκαρ Γκαρθία θα έβαζε τον Μιραλάς στο δεύτερο ημίχρονο αντί του αρνητικού Σεμπά. Οπως δεδομένο ήταν πως και η ΑΕΚ θ' αντιδρούσε στην πίεση του Ολυμπιακού. Αν και τα δύο έγιναν, εντούτοις η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερη από αυτή του πρώτου.

Ο Σεμπά στο 54' έστειλε την μπάλα άουτ μετά από καλή πάσα του Φορτούνη και στη συνέχεια ο Μιραλάς (μπήκε στο 55') έδωσε μισό γκολ στον Ελληνα μέσο αλλά αυτός τελείωσε την φάση πολύ άσχημα (στο 56' ψηλά άουτ από το σημείο του πέναλτι). Οι φάσεις του Ολυμπιακού εξαντλήθηκαν στο 60' με το καλό σουτ του Μάριν (κι αυτό άουτ) και η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει κάποιες ευκαιρίες για να απειλήσει.

Το έκανε ουσιαστικά μόνο στο 63' με στατική φάση (κεφαλιά Τσιγκρίνσκι η μπάλα άουτ) και κάπου εκεί το ματς... έσβησε. Στο τελευταίο 20λεπτο δεν υπήρχε φαντασία και δημιουργία από καμία ομάδα με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει εύκολα μέχρι το τέλος. Στο ΟΑΚΑ τα σπουδαία λοιπόν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jan 2018 19:26 - 28 Jan 2018 20:57 #211905 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για την 19η αγωνιστική της Superleague



Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification