Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Facebook/Meta: Γενική συζήτηση

02 Jun 2022 05:59 #264650 by blingslingkling
Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την Amazon, την Apple, τηn Meta και τηn Microsoft να αλλάξουν τις βασικές επιχειρηματικές πρακτικές τους στην Ευρώπη.
teatv download
hellodear.in

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jun 2022 02:27 #264673 by Nikos Georgopoulos
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τον νόμο



Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής απέρριψε τον Νόμο του Τέξας, ο οποίος δημιουργούσε πρόβλημα στις εταιρείες social media από το να σας μπλοκάρουν τα posts.
Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο, λέει ότι οι πλατφόρμες με περισσότερους από 50 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (δηλαδή Facebook, Instagram, Twitter κτλ) "δεν επιτρέπεται να λογοκρίνουν έναν χρήστη, τις εκφράσεις ενός χρήστη ή την ικανότητα ενός χρήστη να λαμβάνει την έκφραση ενός άλλου ατόμου", με βάση την άποψη ενός ατόμου ή την γεωγραφική θέση."

Αυτό δεν είναι το τέλος της μάχης. Όπως εξήγησε η Washington Post, το Τέξας και η Φλόριντα έχουν και οι δύο νόμους που στοχεύουν στην εξισορρόπηση της υποτιθέμενης μεροληψίας της βιομηχανίας τεχνολογίας έναντι των «συντηρητικών» απόψεων και εάν τα περιφερειακά εφετεία το καθένα καταλήξουν σε διαφορετικούς προσδιορισμούς νομιμότητας (π.χ. εάν το Τέξας λέει ότι ο νόμος είναι συνταγματικός και η Φλόριντα λέει ότι δεν είναι) τότε το όλο θέμα θα μπορούσε να καταλήξει ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μια τελική απόφαση. Είναι μια διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο για να τελειώσει πλήρως. Αυτό πάντως θα μπορούσε επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες social media διαχειρίζονται τις πλατφόρμες τους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, περιέγραψε τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως «απόγονους τηλεγραφικών και τηλεφωνικών εταιρειών του εικοστού πρώτου αιώνα» και είπε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ουσιαστικά το ίδιο με τις τηλεφωνικές εταιρείες, στις οποίες απαγορεύεται νομικά να ρυθμίζουν ή να περιορίζουν την πρόσβαση με βάση το περιεχόμενο των κλήσεων. Κάπως ειρωνικά, οι πάροχοι Διαδικτύου στις ΗΠΑ —οι πραγματικοί φορείς δεδομένων— χαρακτηρίστηκαν εν συντομία ως κοινοί φορείς, αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός αφαιρέθηκε από την FCC  το 2017.

Οι εταιρείες τεχνολογίας ωστόσο, προειδοποίησαν ότι ο περιορισμός των δυνατοτήτων ελέγχου των social media θα οδηγούσε στην αύξηση απαράδεκτου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, των εκκλήσεων για βία και των βίντεο που δημοσιεύονται από τρομοκράτες και μαζικούς δολοφόνους. «Καθώς συζητάμε πώς να σταματήσουμε πιο παράλογες πράξεις βίας, ο νόμος του Τέξας θα αναγκάσει τα social media να φιλοξενούν ρατσιστικές εκφράσεις, σχόλια μίσους και εξτρεμιστικές αναρτήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Chamber of Progress Adam Kovacevich. «Οι νόμοι κατά της μετριοπάθειας του περιεχομένου είναι τόσο ενεργά επιβλαβείς που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας άσκησε έκτακτη έκκληση για να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του νόμου».

Προς το παρόν, το Fifth Circuit Court στο Τέξας εξακολουθεί να εργάζεται για να καθορίσει εάν το HB20, ή κάποιο μέρος του νόμου, παραβιάζει την Πρώτη Τροποποίηση. Λίγο μετά την άρση της διαταγής κατά του νόμου του Τέξας τον Μάιο, ένα εφετείο της Φλόριντα έκρινε ότι το moderation περιεχομένου και η επιμέλεια, ακόμη και σε μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι «συνταγματικά προστατευόμενη εκφραστική δραστηριότητα».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jun 2022 14:27 #265148 by Nikos Georgopoulos
Αυστραλός "τεχνοφιλόσοφος" θεωρεί ότι οι NPCs μπορούν να έχουν κανονικά συνείδηση και συναισθήματα




Και ότι οι εμπειρίες σε ψηφιακούς κόσμους είναι εξίσου σημαντικές με του πραγματικού.

Ο Αυστραλός "τεχνοφιλόσοφος" David Chalmers θεωρεί ότι οι NPCs μπορούν να έχουν κανονικά συνείδηση και συναισθήματα.

Με αφορμή ένα concept video που κυκλοφόρησε η Meta για τις δυνατότητες του metaverse και τις δηλώσεις της εταιρίας ότι παρόλο που το metaverse είναι ψηφιακό, ο αντίκτυπος θα είναι αληθινός, ο Chalmers παραχώρησε μία συνέντευξη στο PC Gamer .

Ο Chalmers είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και έχει γράψει αρκετά βιβλία και αφιερώματα στην τεχνολογία, την τεχνίτη νοημοσύνη και στη συνείδηση. Ο ίδιος ερωτήθηκε για το αν θα μπορούσαν οι NPCs να έχουν αυτογνωσία κάποια στιγμή και απάντησε: "Αν θα μπορούσαν να έχουν συνείδηση; Πιστεύω πως ναι. Πιστεύω πως οι ζωές τους είναι πραγματικές και τους αξίζουν δικαιώματα. Πιστεύω ότι σε κάθε ον με αυτογνωσία αξίζουν δικαιώματα. Οι ζωές τους έχουν σημασία".



Ο Chalmers συνέχισε: "Αν δημιουργήσουμε ένα ανθρώπινο εγκέφαλο από σιλικόνη, το αποτέλεσμα θα είναι ένα νοήμον ον σαν εμάς. Οπότε για μένα αυτό σημαίνει ότι αυτά σε τα όντα αξίζουν δικαιώματα. Αυτό ισχύει είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός του metaverse. Το θέμα είναι ότι το να πηγαίνουμε την καθημερινή μας ζωή πιο κοντά στο metaverse, η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται όλο και πιο αληθινή, αφού θα υπάρχουν συστήματα A.I. που θα συζούν με ανθρώπους και θα ζουν κανονικά την καθημερινότητά τους".

Σχετικά με το αν οι αλληλεπιδράσεις μας με NPCs σε video games έχουν νόημα, ο Chalmers δήλωσε: "Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι το ίδιο αληθινή με τον πραγματικό κόσμο. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι εικονικές πραγματικότητες είναι ουσιαστικά παραισθήσεις που είναι τρόπος για να ξεφύγουμε. Θα έχετε ακούσει σχόλια τύπου: "Σταμάτα να παίζεις, έλα πίσω στην πραγματικότητα" ή "Ποιο το νόημα αφού δεν είναι αληθινό"." Ο Chalmers τόνισε ότι οι εμπειρίες που έχουμε σε εικονικούς κόσμους θα πρέπει να θεωρούνται το ίδιο σημαντικές με αυτές στον πραγματικό κόσμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Jul 2022 22:37 #265659 by verysingh45
Τα 27 κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποστήριξαν τον περασμένο μήνα τους κανόνες ορόσημο της κυρίας Vestager που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), που θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Google, την   panorama charter com
19216811.bid

 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jul 2022 07:14 #265730 by Nikos Georgopoulos
Η VR εταιρεία MetaX LLC μηνύει την Meta (Facebook) για την χρήση του ονόματος




Meta-ception!

Η MetaX LLC, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του VR, μηνύει την Meta Platforms/Facebook.

Η MetaX είναι γνωστή ως Meta από το 2010 και μάλιστα βρισκόταν σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία με την Facebook, το 2017. Η MetaX είναι μία εταιρεία που ειδικεύεται στην "Τέχνη του να είσαι εκεί". Δραστηριοποιείται υπό την ονομασία Meta από το 2010 και δημιουργεί immersive εμπειρίες οι οποίες "Δημιουργούν κοινά για τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, brands και παραγωγές." Η Meta Platforms από την άλλη, άλλαξε το όνομα της από Facebook σε Meta, στις 28 Οκτωβρίου 2021.

Η MetaX ισχυρίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο πως η ικανότητα της να λειτουργεί με αυτή την ονομασία καταστράφηκε, μετά την αλλαγή ονόματος της Facebook. Σύμφωνα με το Reuters , επιθυμεί την έκδοση νομικού εγγράφου που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν. Σε δημοσίευση της website της , γράφει: "Στις 28 Οκτωβρίου 2018, η Facebook κατέλαβε το όνομα και το brand Meta, για το οποίο ρίξαμε αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, χτίζοντας το για πάνω από 12 χρόνια. Σήμερα αντιστεκόμαστε για το μέλλον της βιομηχανίας μας, ώστε να βεβαιωθούμε πως η πνευματική ιδιοκτησία τελεί υπό αναγνώριση και προστασία."

Οι δύο εταιρείες φαίνεται να βρίσκονται σε επικοινωνία σχετικά με την αλλαγή του ονόματος μα σύμφωνα με την MetaX: "Ο παραλογισμός και η αλαζονεία της Facebook οδήγησε την Meta σε αυτά τα μέτρα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της." Η εταιρεία αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της: "Η υπόθεση αφορά την Facebook και την ανάγκη να γίνει υπόλογη για τις πράξεις της και να προχωρήσει στην συνέχεια με τρόπο ηθικό στην βιομηχανία την οποία όλοι μας, μαζί, δημιουργήσαμε."

Το hashtag #therealmeta εμφανίζεται σε πολλά tweets και σκαρφαλώνει στις τάσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της μήνυσης, η MetaX ισχυρίζεται πως: "Μαζί με εξωφρενική απόπειρα της Facebook για υποκλοπή του ονόματος, ξεκίνησε να προσφέρει εμπειρίες χρησιμοποιώντας τους ίδιους καλλιτέχνες που είχαμε συνεργαστεί εμείς, στις ίδιες εκδηλώσεις και τα ίδια μέρη όπου η Meta πραγματοποιούσε εκδηλώσεις." Προς το παρόν η Meta Platforms δεν έχει εκδώσει επίσημη απάντηση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:04 #266400 by Nikos Georgopoulos
Η Facebook κλείνει το Facebook Gaming app για Android και iOS




Τον Οκτώβριο.

Το Facebook Gaming app για Android και iOS θα κλείσει στις 28 Οκτωβρίου, καθώς η Facebook απέτυχε να προσελκύσει τους gamers όπως θα ήθελε.

Το app είχε δημιουργηθεί μετά από προτάσεις του Facebook community, αλλά τελικά..."δεν έπιασε". Η εφαρμογή χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση Facebook Gaming livestreams. Αν και το ίδιο το Facebook Gaming θα συνεχιστεί, η ακύρωση της εφαρμογής είναι μια ανησυχητική ένδειξη ότι η υπηρεσία δεν καταφέρνει να ανταγωνιστεί επαρκώς το Twitch και το YouTube Gaming.

"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους σας για ό,τι έχετε κάνει για να δημιουργήσετε μια ακμάζουσα κοινότητα από παίκτες και fans από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε αυτή η εφαρμογή. Αυτή ήταν πραγματικά μια προσπάθεια υπό την καθοδήγηση της κοινότητας να φέρουμε νέες δυνατότητες gaming στο Facebook. Παρά αυτά τα νέα, η αποστολή μας να συνδέουμε παίκτες, fans και δημιουργούς με τα games που αγαπούν δεν έχει αλλάξει και θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βρείτε τα games, τους streamers και τις ομάδες σας όταν επισκέπτεστε το Gaming στην εφαρμογή Facebook." αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εφαρμογή Facebook Gaming κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2020.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Nov 2022 11:04 #267518 by Nikos Georgopoulos
Meta: Το Facebook απέλυσε 11.000 εργαζόμενους




Τα 5 πράγματα που είπε ο Mark Zuckerberg.

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta απέλυσε 11.000 υπαλλήλους για να εξοικονομήσει κόστος. Ο Zuckerberg κατηγόρησε επίσης το οικονομικό περιβάλλον για την τελευταία του απόφαση.

Η Meta υπόσχεται να πληρώσει 16 εβδομάδες βασικής αμοιβής και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας στους υπαλλήλους που απέλυσε. Απολύθηκε το 13% των εργαζομένων. Η τελευταία απόλυση δεν γίνεται μόνο στη Meta. Ο Zuckerberg έχει σημειώσει ότι γίνονται μειώσεις εργαζόμενν σε κάθε οργανισμό τόσο στο Family of Apps όσο και στο Reality Labs. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στο Facebook, το Instagram, το WhatsApp και άλλες υπηρεσίες έχουν επίσης επηρεαστεί.

Δείτε πέντε πράγματα που είπε ο Ζούκερμπεργκ απολύοντας χιλιάδες υπαλλήλους.
- Ο Ζούκερμπεργκ ανέλαβε την ευθύνη για την τελευταία απόφαση που έλαβε η εταιρεία για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρεία θα περικόψει τώρα τις προαιρετικές δαπάνες και θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023.
- Διευθύνων Σύμβουλος κατηγόρησε και το οικονομικό περιβάλλον για την τελευταία του απόφαση. Σε ένα blog post, ισχυρίστηκε ότι η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια σήματος διαφημίσεων έχουν μειώσει τα έσοδα κατά ένα μεγάλο περιθώριο.
- Επιβεβαίωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν θα λάβουν σύντομα email. Η εταιρεία υπόσχεται να πληρώσει 16 εβδομάδες βασικής αμοιβής και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας, χωρίς ανώτατο όριο. Θα καλύψει επίσης το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους για έξι μήνες. Υπόσχεται επίσης να παρέχει τρίμηνη υποστήριξη σταδιοδρομίας σε θέσεις εργασίας που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.
- Θα υπάρξει επίσης μια πολιτιστική στροφή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. Για παράδειγμα, η εταιρεία σχεδιάζει να επιτρέψει desk sharing με άτομα που ήδη περνούν τον περισσότερο χρόνο τους εκτός γραφείου. Έχει ανακοινωθεί ότι περισσότερες αλλαγές κόστους όπως αυτή θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες.
- Ο Zuckerberg επιβεβαίωσε επίσης ότι η Meta θα επεκτείνει το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο με έναν μικρό αριθμό εξαιρέσεων. Αρχικά θα παρακολουθεί την επιχειρηματική απόδοση, τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και άλλους μακροοικονομικούς παράγοντες για να καθορίσει εάν και πόσο θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσλήψεις σε εκείνο το σημείο. «Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να ελέγξουμε τη δομή του κόστους μας σε περίπτωση συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης», είπε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2022 23:04 #267707 by Nikos Georgopoulos
Η Meta έφτιαξε A.I. που παίζει επιτραπέζια σαν άνθρωπος




Δήλωσε ότι ακόμα χρειάζεται βελτιώσεις.

Η Meta ανακοίνωσε ότι η CICERO A.I. που έφτιαξε, παίζει το επιτραπέζιο Diplomacy σαν άνθρωπος.

Το Diplomacy είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που αρχικά κυκλοφόρησε η δεκαετία του 50’ και οι άνθρωποι που παίζουν κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και διαπραγματεύονται. Δεν περιλαμβάνει κάρτες ή ζάρια, παρά μόνο ανθρώπινη αλληλεπίδραση και αυτό το επίτευγμα του CICERO είναι εντυπωσιακό. Η Meta δήλωσε επίσης ότι το CICERO λειτουργεί σε δυο διαφορετικά επίπεδα. Στο ένα ασχολείται με την πρόοδο στο παιχνίδι και στο άλλο προσπαθεί να επικοινωνήσει σε επίπεδα που καταλαβαίνουμε.



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Diplomacy, Andrew Goff επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της Meta δηλώνοντας: "Πολλοί άνθρωπου θα μαλακώσουν όσο προχωράει το παιχνίδι ή θα αρχίσουν να έχουν ως κίνητρο την εκδίκηση, όμως το CICERO ποτέ δεν το κάνει. Απλώς χειρίζεται την κατάσταση όπως την βλέπει. Δεν έχει κανένα ενδοιασμό στο πως εκτελεί της στρατηγικές του, χωρίς όμως να ενοχλεί τους άλλους παίκτες". Φυσικά η Meta έχει παραδεχτεί ότι το CICERO ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί και ακόμα οι διάλογοί του μπορεί να μην ταιριάζουν πάντα μεταξύ τους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Dec 2022 23:14 #268549 by Nikos Georgopoulos
Η Meta θα πληρώσει άλλα 725 εκατομμύρια δολάρια για την υπόθεση Cambridge Analytica στο Facebook




Άραγε θα είναι τα τελευταία;

Η Meta, θα κληθεί να πληρώσει άλλα 725 εκατομμύρια δολάρια για το σκάνδαλο Cambridge Analytica που είχε ξεσπάσει στο Facebook και αφορούσε την συλλογή δεδομένων των χρηστών χωρίς την συναίνεσή τους.

Το Facebook παρείχε πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών προς την Cambridge Analytica, χωρίς να υπάρχει καμία συναίνεση. Αυτό λέγεται ότι εφαρμόστηκε και στις περιόδους προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Η υπόθεση διερευνήθηκε τόσο από την Αμερικάνικη όσο και από την Βρετανική κυβέρνηση, που όρισαν πρόστιμα 5 δις δολαρίων και 500.000 λιρών αντίστοιχα. Μία ξεχωριστή ομαδική αγωγή, η οποία ασκήθηκε στην Αμερική, κατέληξε σε διακανονισμό 725 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι ο μεγαλύτερος που έχει επιτευχθεί ποτέ σε ομαδική αγωγή που αφορά απόρρητο δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα για τις 11.000 απολύσεις που έκανε η Facebook.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:10 #269473 by Nikos Georgopoulos
Η Meta και η Ready at Dawn κλείνουν τους servers του Echo VR




Τον Αύγουστο του 2023.

Η Meta και η Ready at Dawn (γνωστή για το The Order: 1886) ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τους servers του Echo VR την 1η Αυγούστου 2023.

Η Ready at Dawn ανακοίνωσε τα νέα δηλώνοντας ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά γίνεται για πολλούς καλούς λόγους. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι πλέον θα επικεντρωθεί στο επόμενό της project: Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για αυτό ακόμα αλλά είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Από σήμερα μέχρι την 1η Αυγούστου οι παίκτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα rewards.



Η εταιρεία ανάπτυξης έκλεισε λέγοντας: Ολόκληρη η ομάδα της Ready at Dawn σας είναι ευγνώμονες για την βοήθειά σας στο να πάμε το Echo Arena, από ένα μικρό passion projects σε να από τα κορυφαία VR games του Oculus Store των τελευταίων 5 χρόνων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η κοινότητα γύρω από το Echo μεγάλωσε και τους παθιασμένους ανθρώπους που γνωρίσαμε online, στην αρένα και στα events.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification