Το Pier Solar and the Great Architects μου είχε κινήσει εδώ και αρκετό καιρό την περιέργεια, όπως και κάθε άλλο homebrew game που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Κατόπιν αυτού, περίμενα την HD ψηφιακή έκδοσή του με αρκετή αγωνία, μάλιστα χρειάστηκε να στείλω δεκάδες μηνήματα στην WaterMelon για να εξασφαλίσω κωδικό για το review. Εν τέλει, τα κατάφερα και πολύ σύντομα άρχισα το ταξίδι μου στον κόσμο. Χωρίς να θέλω να φανώ γραφικός ή ρομαντικός το παιχνίδι αυτό μου θύμισε τον ευατό μου στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 όταν ανακάλυπτα για πρώτη φορά τα RPG, τα οποία μάλιστα τότε ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα στην Ελληνική αγορά, Το αίσθημα συγκίνησης και νοσταλγίας πάντως κάποια στιγμή εξανεμίστηκε καθώς το gameplay 20ετίας δεν κατάφερε να με κρατήσει. Το βασικό πρόβλημα για μένα είναι τα συνεχόμενα random encounters, τα οποία σε κάποιον άλλον τίτλο ενδεχομένως να μην με πείραζαν (βλέπε Final Fantasy IV), αλλά εδώ ο συνδυασμός με τα λαβυρινθώδη dungeons είναι εκνευριστικός. Ψάχνεις να βρεις την έξοδο και αν 10 δευτερόλεπτα μάχη, μετά τέλειωνει το mana, ξανα πίσω στην πόλη ξανά το dungeon από την αρχή. Και φυσικά κι άλλα random encounters..
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το σχετικό review
κάνοντας κλικ εδώ.