Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS Vita: Νέες ειδήσεις

03 Dec 2015 13:58 #172063 by Τάσος Νικολακόπουλος
Κρίμα που το Vita έχει πέσει τόσο πολύ... Τουλάχιστον είναι αρκετά χρήσιμο για Remote Play με το PS4.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jul 2016 20:17 #185627 by Μάνος Γρυπάρης
Εσπασε η προστασία του PS Vita από σήμερα.

Περισσότερα εδώ

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Aug 2016 12:22 - 01 Aug 2016 12:23 #185665 by Χαράλαμπος Οικονόμου
Ο developer του hack είπε πως έμαθε για το exploit του κώδικα από κάποιον ανώνυμο που οι περισσότεροι φαντάζονται πως είναι υπάλληλος της SONY. Δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο είχε γίνει και με το PSP με το exploit με την μπαταρία.

Πάντως, μην βιάζεστε ορισμένοι να χαρείτe. Το ότι ο πυρήνας του Vita είναι προσβάσιμος είναι το πρώτο βήμα. Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να "τρέξουν' σπασμένα παιχνίδια. Η SONY έχει βάλει πολλές δικλείδες ασφαλείας.
Για παράδειγμα, όσοι έχετε PS Vita θα ξέρετε ότι από την στιγμή που θα "τρέξει" ένα παιχνίδι retail (κάρτα) στο Vita, αυτόματα κλειδώνει στο PSN account σας. Αν το δώσετε σε κάποιον φίλο σας, θα μπορεί να τρέξει το παιχνίδι αλλά ΔΕΝ θα μπορέσει να πάρει trophies αν δεν κάνει πρώτα format τα save της κάρτας. Αυτό σημαίνει ότι η SONY θα μπορεί να "δει" (αν θέλει) στο μέλλον ποιά παιχνίδια σας ανήκουν και ποιά όχι και να σας ban-άρει κατά βούληση.
Επίσης όλα τα αρχεία είναι κλειδωμένα (encrypted). Το ίδιο και τα saves και μάλιστα με διαφορετικό ecryption. Το ίδιο και τα trophies.

Η συμβουλή μου πάντως είναι, όσοι έχουν PS Vita να μην κάνετε αναβάθμιση λογισμικού και να μεινετε στο 3.60.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Aug 2016 11:39 #186479 by Χαράλαμπος Οικονόμου
Η SONY κυκλοφόρησε το firmware 3.61 το οποίο διορθώνει το exploit που επιτρέπει kernel access στο PS Vita και κατ' επέκταση την εκτέλεση μη εγκεκριμένου κώδικα (emulators κλπ).

Όσοι έχουν παραμείνει στο 3.60 μπορούν μεν να τρέξουν emulators στο PS Vita τους, αλλά ΔΕΝ έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του PSN οπως trophy sync, χρήση του PS Plus cloud save και πρόσβαση στο PSN Store.

Υ.Γ. Ίσως είναι η καλύτερη εποχή να αγοράσει κάποιος PS TV ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Jun 2017 12:48 #199447 by Παναγιώτης Πολυδεύκης


Σύμφωνα με δηλώσεις του Shawn Layden από την Sony, όλο και μικραίνουν οι πιθανότητες για διάδοχο του PS Vita. Συγκεκριμένα, ο Layden δήλωσε πως το Nintendo Switch αποτελεί μια κονσόλα η οποία είναι ταυτόχρονα φορητή και οικιακή με αποτέλεσμα ένας gamer που το αγοράσει, να έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψυχαγωγίας. "Το PS Vita δεν έφτασε ποτέ τα νούμερα που έπρεπε σε Ευρώπη και Αμερική και αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολοένα και περισσότερο content μέσα από τα smartphones", συνέχισε.

Μπορεί σε Ευρώπη και Αμερική το PS Vita να μην σημείωσε μεγάλη επιτυχία αλλά στην Ιαπωνία τα νούμερα είναι καλύτερα και στο Tokyo Games Show του περασμένου Σεπτέμβρη είδαμε νέους τίτλους για το PS Vita οι οποίοι φαίνονται να έχουν ενδιαφέρον.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Jun 2017 14:41 - 06 Jun 2017 14:43 #199451 by Γιώργος Λόλας
Με την ευκαιρία της είδησης ότι η Sony δεν σκέφτεται να κυκλοφορήσει τον διάδοχο του PS Vita, θυμήθηκα ένα ωραίο concept από έναν χρήστη, ο οποίος δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι μια νέα φορητή κονσόλα από την Sony (ή από την Microsoft), εάν αυτή ακολουθούσε την hybrid λογική του Nintendo Switch.

Πώς σας φαίνεται;












Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2017 10:38 #206163 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Η Sony είναι αρνητική στην κυκλοφορία νέας φορητής κονσόλας


Μιλώντας στο Bloomberg , ο διευθύνον σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment Andrew House δήλωσε ότι δεν είναι στα σχέδια της Sony να κυκλοφορήσει τον διάδοχο του PS Vita, τουλάχιστον όχι άμεσα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για φορητές κονσόλες εκτός της Ασίας, αν και οι πωλήσεις του 3DS μάλλον διαψεύδουν τις δηλώσεις του.

Ο House στη συνέχεια δηλώνει ότι θα επικεντρωθούν στα PS4 και PlayStation VR, καθώς και στα mobile games μέσω της ForwardWorks . Αναφορικά με το Nintendo Switch, πιστεύει ότι η Nintendo ακολούθησε διαφορετική στρατηγική για την υβριδική της κονσόλα και ότι η τελευταία δεν έχει καταφέρει να “κλέψει” πωλήσεις από το PS4. Ο κύριος λόγος που η Sony δεν προτίθεται να κυκλοφορήσει νέα φορητή κονσόλα, είναι η χαμηλή ζήτηση του PS Vita στην Ευρώπη και την Αμερική. Θυμίζουμε πάντως ότι η ίδια η Sony είχε σταματήσει να υποστηρίζει την κονσόλα της με νέα first-party games τον Οκτώβριο του 2015. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το PS Vita συνεχίζει να έχει μεγάλη μερίδα των πωλήσεων στην Ιαπωνία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Feb 2019 15:08 #223371 by Ελένη Παρούτογλου
"Ending Soon" στην Ιαπωνία

Η Sony ανακοίνωσε (στο ιαπωνικό site) ότι τα δύο εναπομείναντα μοντέλα PCH-2000 ZA11 Black και PCH-2000 ZA23 Aqua Blue τελειώνουν "σύντομα".

Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε το PS Vita, καθώς η παραγωγή του στην Ιαπωνία φτάνει στο τέλος της. Όπως αναφέρει και το Gematsu, το τέλος της παραγωγής του PS3 το 2017 είχε ανακοινωθεί περίπου την ίδια χρονική περίοδο και η τελευταία κονσόλα πωλήθηκε δύο μήνες μετά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Dec 2019 13:49 #228923 by Βασίλης Κτενίδης
Κατά τα φαινόμενα η Sony δεν έχει στα σχέδια της την κυκλοφορία άλλης φορητής κονσόλας. Καθώς η Nintendo έχει φοβερή επιτυχία με το Switch, ο επικεφαλής Jim Ryan δήλωσε: “Είναι μια αγορά στην οποία δεν συμμετέχουμε πλέον.”

Ο ίδιος είχε εγκωμιάσει το PS Vita, περιγράφοντας το ως “εξαιρετικό από πολλές οπτικές”, όμως είναι ένα προϊόν που δεν έλκει τον καταναλωτή όσο άλλα. Είναι κρίμα γιατί ήταν πολλά υποσχόμενο, αφού η ιδέα να παίζεις ότι και στην κονσόλα σου όπου θέλεις ήταν εξαιρετική.

Οι κατασκευαστές αυτή τη στιγμή έχουν στην κατοχή τους τις τέσσερις από τις πέντε πιο πετυχημένες κονσόλες όλων των εποχών, οπότε είναι σαφές ότι γνωρίζουν καλά τις δυνάμεις του. Το PlayStation Portable είχε φοβερή επιτυχία στον ανταγωνισμό του με το Nintendo DS για κάποιο χρονκό διάστημα και κατάφερε να δει σχεδόν 100 εκατομμύρια πωλήσεις άμεσα. Όμως τελικά η προσπάθειες της Sony στον συγκεκριμένο τομέα έφτασαν στο τέλος τους.

Φυσικά ποτέ μην λες ποτέ. Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει στάση όσον αφορά την αγορά των φορητών συσκευών, όμως λογικά όχι σύντομα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2021 11:02 #257176 by Stathis Moose Stathopoulos
Η Sony έχασε μέρος του trademark "Vita" στην Ευρώπη λόγω μη χρήσης



Δεν μπόρεσε να αποδείξει την σύνδεσή του με το PS Vita.

Η Sony έχει αφήσει το PS Vita εδώ και καιρό και την 1η Σεπτεμβρίου άφησε και το trademark της λέξης "Vita" στην Ευρώπη.

Πλέον, η ονομασία είναι ανοικτή για καταχώρηση από άλλες εταιρείες. Η είδηση αυτή προέρχεται από το Kluwer Trademark Blog. Η Sony είχε καταχωρήσει την ονομασία "Vita" ως εμπορικό σήμα για 9 κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι το 2011 μία άλλη εταιρεία, η Vieta Audio, είχε κάνει αίτηση για το όνομα, αλλά η Sony παρουσίασε τότε το PlayStation Vita, λέγοντας ότι είναι ακόμη σε χρήση.

Πλέον όμως, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Sony απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Έφεσης Εμπορικών Σημάτων. Το όνομα Vita είχε καταχωρηθεί κυρίως ως συσκευή στην οποία ο κόσμος παίζει video games και όχι ως κάποιου είδους προϊόν απλά για αποθηκευτικό χώρο. Άλλωστε, το PS Vita έχει αποσυρθεί προ πολλού από ην αγορά.

Έτσι, η ονομασία Vita είναι πλέον ελεύθερη για τις κατηγορίες "data carrier carrying programs" και "audio and/or images carrier". Θυμίζουμε ακόμη ότι η Sony ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του PlayStation Store στα PS3, PS Vita και PSP αλλά τελικά ακύρωσε την απόφασή της για το PSP. Τελικά αφαίρεσε την δυνατότητα χρήσης πιστωτικής κάρτας σε PS3 και PS Vita, κάτι που κάνει την ζωή των συγκεκριμένων χρηστών δύσκολη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification