Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχασα το καλύτερο αντικείμενο του Mortal Shell 2, τι ανόητος που είμαι
Από εκπληκτικά Tarstones μέχρι εξαιρετικά όπλα, υπάρχουν πολλά πραγματικά καλά αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε στο Mortal Shell 2. Ενώ μπορείτε να τα χάσετε αν δεν κάνετε την έρευνά σας κατά την εξερεύνηση, υπάρχει ένα αντικείμενο πρώιμου παιχνιδιού που πραγματικά δεν θέλετε να χάσετε λόγω του πώς απλοποιεί τις περισσότερες μάχες. Δυστυχώς για μένα, το έχασα και το συνειδητοποίησα πολύ αργά, οπότε ας σας διηγηθώ τα προβλήματά μου με την ελπίδα να μην κάνετε το ίδιο λάθος όπως εγώ.
Ο πρώτος boss που αντιμετωπίζετε συμβαίνει στον πρόλογο. Μετά από λίγη ελαφριά εξερεύνηση και την απόκτηση του πρώτου σας shell, του Haros, πέφτετε πάνω στον Tar Golem, ο οποίος καταστρέφει τα πάντα. Είναι σχεδιασμένος ως μια αναγκαστική ήττα, οπότε η πραγματική αντίσταση είναι άσκοπη, ειδικά καθώς παίζει μια cutscene που δείχνει ότι ο Haros σας σώζει τη ζωή ούτως ή άλλως.
Εδώ είναι που ληστεύετε το τώρα-νεκρό shell σας για το Vatra’s Seal, το οποίο σκληραίνει το σώμα σας για να αναιρέσει τη ζημιά που δέχεστε και σας παγώνει στη μέση της κίνησης. Είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά υπερβολικό σφραγιστικό. Όχι μόνο αναιρεί τη ζημιά, προκαλώντας στους εχθρούς να απομακρύνονται αν επιτεθούν στο shell σας, αλλά λειτουργεί επίσης ως ακύρωση κίνησης, επιτρέποντάς σας να διακόψετε τις επιθέσεις σας σκληραίνοντας το σώμα σας για να προστατευθείτε. Αν συγχρονίσετε τη σκληραίνουσα κίνηση σωστά, έχετε μια τέλεια παρεμπόδιση, η οποία προκαλεί τεράστια ζημιά στη στάση και τελικά οδηγεί σε αντεπίθεση.
Το Vatra’s Seal είναι ουσιαστικά η κύρια ικανότητα από το πρώτο Mortal Shell. Αλλά αντί να είναι συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο shell, όταν ληστεύετε το πτώμα του Haros στη συνέχεια, μπορείτε να σκληρύνετε το σώμα σας ανεξάρτητα από το ποιο shell έχετε εξοπλισμένο. Είναι καταπληκτικό.
Δυστυχώς, το έχασα τελείως αυτό το αντικείμενο.
Έχοντας παίξει - και αγαπήσει - την beta, είχα την επιλογή να παραλείψω τον πρόλογο και να αποκτήσω μια χούφτα goodies, συμπεριλαμβανομένου του Vatra’s Seal, δωρεάν. Ο ανόητος εαυτός μου επέμεινε να επαναλάβω τον πρόλογο απλά επειδή, και αμέσως μετά τη μάχη με τον Tar Golem, εγώ - για κάποιο λόγο - απλώς ... sprinted στην επόμενη περιοχή.
Έτσι, μπουμ. Ο Haros πέφτει, προχωρώ, και πριν το καταλάβω, είμαι μέσα στο Proxima, χρησιμοποιώντας το hookshot από εχθρό σε εχθρό και προκαλώντας τόνους ζημιάς από ηλεκτρισμό. Είναι καταπληκτικό. Εκτός από το ότι, χμ ... κάτι έλειπε. Ελέγχω τα σφραγιστικά μου ίσως 10 ή 15 ώρες μέσα στο παιχνίδι και βλέπω ότι δεν έχω το Vatra’s Seal. Έτσι, κάνω αναζήτηση στο Google, αναρωτώμενος αν υπάρχει τρόπος να το ξαναβρώ παρά το γεγονός ότι δεν λήστεψα το σώμα του Haros και είμαι πολύ προχωρημένος στο παιχνίδι για να επανεκκινήσω σε αυτό το σημείο. Και, όχι. Μόλις φύγετε από την περιοχή του πρόλογου, δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψετε και να συλλέξετε το σφραγιστικό.
Ετοιμαστείτε για τον μεγαλύτερο, πιο μακρύ αναστεναγμό που έχετε ακούσει ποτέ.
Κάνω με το Untarnished Seal, το οποίο είναι ένα από τα τέσσερα σφραγιστικά (ή τρία, αν χάσατε το Vatra’s Seal όπως εγώ) στο παιχνίδι. Είναι ... εντάξει. Λαμβάνετε μια προστασία που σας μπλοκάρει από τη ζημιά που δέχεστε μέχρι να σπάσει η μέτρηση στάσης σας, οπότε σε αυτό το σημείο εισέρχεστε σε μια παρατεταμένη ευάλωτη κατάσταση. Και αν προστατευθείτε τη σωστή στιγμή, μπορείτε να παρεμποδίσετε τέλεια τις επιθέσεις.
Αλλά το Untarnished Seal δεν είναι το Vatra’s Seal. Και ενώ το Infinite Seal σας επιτρέπει να ακυρώνετε κινήσεις, δεν έχετε προστασία, οπότε αν χάσετε την παρεμπόδιση σημαίνει ότι δέχεστε ζημιά. Το Vatra’s Seal είναι πραγματικά το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, καθώς αναιρεί όλη τη ζημιά όταν χρησιμοποιείται, παγώνει το σώμα σας στη μέση της κίνησης και σας δίνει ακόμα μια τέλεια παρεμπόδιση. Και το έχασα τελείως.
Έτσι, αγαπητέ παίκτη, σας παρακαλώ: Αν μπαίνετε στο Mortal Shell 2 για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι ληστεύετε το σώμα του Haros. Ακόμα και αν δεν καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε το Vatra’s Seal σε όλο το παιχνίδι, θα είστε ευγνώμονες που έχετε την επιλογή. Γιατί εγώ δεν έχω καν αυτό.
Ούτως ή άλλως, ο προγραμματιστής Cold Symmetry έχει κυκλοφορήσει ένα αρκετά χρήσιμο patch για το παιχνίδι που κάνει κάποιες ευπρόσδεκτες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της δύναμης των bosses και της αύξησης της ποσότητας χρυσού που βρίσκετε στον κόσμο. Αυτό που δεν είναι χρήσιμο, όμως, είναι οι παγίδες αρκούδας, οι οποίες εκνευρίζουν τους παίκτες.