Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ειδήσεις και φήμες από την gaming βιομηχανία

More
05 Aug 2026 09:30 #293921 by Νίκος Γεωργόπουλος
Αποδεικνύεται ότι η ομάδα πίσω από το Riftbound είναι εκπληκτικά μικρή

Κατά τη διάρκεια της Gen Con της περασμένης εβδομάδας, το Riftbound, το trading card game (TCG) του League of Legends, είχε μια τεράστια παρουσία. Οι fans είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν δύο διαφορετικά περίπτερα για να αποκτήσουν κάρτες και αποκλειστικά merchandise, καθώς και να συναντήσουν μερικούς από τους δημιουργούς και σχεδιαστές του παιχνιδιού.

Η GameWorld ήταν παρούσα στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να συνεντευξιάσει τον Game Director του Riftbound, Dave Guskin, κατά τη διάρκεια της οποίας μάθαμε ότι η ομάδα πίσω από το δημοφιλές TCG είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Στο τέλος της συνέντευξης με τον Guskin, ο μακροχρόνιος σχεδιαστής αναφέρθηκε στο πώς το παιχνίδι δεν είναι καν ενός έτους (αναφερόμενος στην αγγλική του κυκλοφορία τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς), λέγοντας: “Είναι τόσο υπέροχο να βλέπουμε την κοινότητα να μεγαλώνει γύρω από το παιχνίδι και να βλέπουμε τι αγαπούν οι άνθρωποι. Πάντα λέω, η ομάδα μας είναι αρκετά μικρή σε σύγκριση με τη βάση των παικτών. Έτσι, βασιζόμαστε σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ ανάπτυξης και κοινότητας για να καταλάβουμε τι είναι καταπληκτικό, τι δεν είναι και πώς να το διορθώσουμε”.

Η Jessica Cogswell της GameWorld, που πραγματοποίησε τη συνέντευξη, ήταν περίεργη για την αναφορά του σχετικά με το μέγεθος της ομάδας. Ρώτησε τον Guskin πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η ομάδα και αν η δημιουργία του Riftbound ήταν μια συγκεντρωμένη προσπάθεια ή μια περίπτωση μερικών μελών της ομάδας με μεγάλες φιλοδοξίες. Ο Guskin επιβεβαίωσε ότι ήταν το τελευταίο.

“Λίγο πάνω από δύο χρόνια πριν, θέλω να πω ότι ήμουν μόνο εγώ, ο προϊστάμενός μου και ένας αναλυτής,” είπε ο Guskin. “Και απλώς προτείναμε το παιχνίδι στους εκτελεστικούς. Ήμασταν σαν, ‘Απλώς δώστε μας μια ευκαιρία.’ Και αυτοί ήταν σαν, ‘Εντάξει, μπορείτε να έχετε άλλους δύο ανθρώπους.’ Έτσι, φτιάξαμε τα συστήματα και δοκιμάσαμε με παίκτες [με μόλις πέντε άτομα].”

Καθώς η ανάπτυξη προχωρούσε, ο Guskin εξήγησε ότι η Riot επέτρεψε σε μερικούς ακόμη ανθρώπους να ενταχθούν στην ομάδα του Riftbound. Από τότε, ο αριθμός έχει αυξηθεί συνεχώς, φτάνοντας σε αυτό που τώρα φαίνεται σαν “τεράστια ανάπτυξη,” σύμφωνα με τον Guskin.

“Αλλά είναι ακόμα λιγότεροι από 50 άνθρωποι σε όλες τις λειτουργίες του Riftbound, που είναι κάπως τρελό,” είπε.

“Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε, που είναι καταπληκτικό, αλλά έχουμε προσεγγίσει αυτό από μια πολύ ‘scrappy’ θέση. Σαν, ‘Μπορούμε να φτιάξουμε κάτι πραγματικά καταπληκτικό για τους παίκτες, να το κάνουμε γρήγορα και να το κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να στοχεύουμε στον ουρανό, σωστά;’” συνέχισε ο Guskin. “‘Ας βρούμε κάτι που ξέρουμε ότι οι παίκτες θα αγαπήσουν. Ας πάρουμε πράγματα από το Legends of Runeterra, από άλλα στρατηγικά games της Riot, από τους ανθρώπους που ξέρουν πώς να φτιάχνουν champions του League of Legends σε ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού, και στη συνέχεια να το βγάλουμε στους παίκτες γρήγορα, και μετά να επαναλάβουμε.’ Έτσι, νιώθω ότι έχει γίνει αρκετά τρελό”.

Το Riftbound πρόσφατα κυκλοφόρησε την τέταρτη επέκτασή του, Vendetta. Οι εξαμηνιαίες ενημερώσεις State of the Game συνεχίζουν να κυκλοφορούν μέχρι τις 5 Αυγούστου, στις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού και τα templates των καρτών, το χρονοδιάγραμμα τους για το 2027 και άλλα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Aug 2026 10:00 #293922 by Νίκος Γεωργόπουλος
Ο διευθυντής του Riftbound δηλώνει ότι το TCG θα περιλαμβάνει τελικά όλους τους ήρωες του League of Legends

Μετά την κυκλοφορία του στα αγγλικά στα τέλη της περασμένης χρονιάς, το Riftbound, το trading card game (TCG) της Riot Games για το League of Legends, έχει γρήγορα εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή TCG μέχρι σήμερα. Το παιχνίδι είχε μεγάλη παρουσία στο φετινό Gen Con, με όχι μία αλλά δύο μεγάλες περιπτερά που οι fans μπορούσαν να επισκεφτούν για να μάθουν να παίζουν, να συναντήσουν μερικούς από τους αγαπημένους τους δημιουργούς και να αγοράσουν αποκλειστικά merch της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η GameWorld είχε την ευκαιρία να καθίσει με τον διευθυντή του Riftbound, Dave Guskin, για να συζητήσει για την ιστορία του παιχνιδιού και το πού πηγαίνουμε από εδώ και πέρα. Μιλώντας για το τεράστιο roster του League of Legends, η Jessica Cogswell της GameWorld ήταν περίεργη αν η προσθήκη νέων Legends στο Riftbound ήταν μια τρομακτική εργασία, δεδομένου ότι προέρχονται από το υλικό της πηγής που περιλαμβάνει πάνω από 170 χαρακτήρες.

“Όχι, είναι τόσο υπέροχο! Το λατρεύω,” είπε ο Guskin. “Εννοώ, όσο περισσότερα πράγματα υπάρχουν που οι παίκτες αγαπούν και θέλουν να συνδεθούν, τόσο καλύτερα είναι για εμάς. Νομίζω ότι για μένα, είναι σαν, ‘Ρε φίλε, πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα καλύψουμε όλους αυτούς ώστε οι παίκτες που αγαπούν έναν συγκεκριμένο champion να μπορούν να παίξουν αυτόν.’ Νομίζω ότι τελικά θα καλύψουμε όλους τους champions στο League of Legends. Νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σε μερικούς, γιατί μπορούμε να βρούμε νέους τρόπους να κάνουμε έναν πραγματικά ωραίο Yasuo ή έναν πραγματικά ωραίο Ahri που δεν κάναμε πριν.”

Η επιστροφή σε παλαιότερους Champions στο Riftbound είναι κάτι που η ομάδα έχει ήδη κάνει, με τον Master Yi να κάνει την δεύτερη playable εμφάνιση του στο TCG με το τρίτο σετ του παιχνιδιού, Unleashed. Αυτή η έκδοση του Master Yi διαθέτει τη νέα μηχανική XP που οι fans του League of Legends θα είναι εξοικειωμένοι.

Ο Guskin συνέχισε να συζητά τη διαδικασία της ομάδας για την επιλογή των χαρακτήρων που θα λάβουν την treatment με το χαρτόνι. Όταν ρωτήθηκε αν εξετάζουν κάρτες με βάση το τι παίζουν περισσότερο οι άνθρωποι στο League of Legends, ή αν είναι περισσότερο επικεντρωμένοι στο πώς θα λειτουργούσε αυτός ο χαρακτήρας ως κάρτα, δήλωσε ότι και τα δύο παίζουν βασικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ομάδας.

“Είναι ένας συνδυασμός του, ‘Οι άνθρωποι αγαπούν αυτό από το League of Legends, το PC game. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αναγνωρίσουμε και να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά να αισθάνεται σωστό.’ Όπως ο Zed, συνεχώς δημιουργεί σκιά copies του εαυτού του, σωστά; Έτσι σκεφτήκαμε, ας φτιάξουμε ένα deck και να δούμε αν αυτό λειτουργεί. Και ήταν σαν, ‘Ω, αυτό είναι υπέροχο.’”

Η ομάδα έχει μερικούς αγαπημένους Champions από το League of Legends που θέλουν να προσθέσουν στο Riftbound το συντομότερο δυνατό, επιβεβαίωσε ο Guskin, δηλώνοντας, “Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά, αλλά θα πω ότι υπάρχουν μερικοί πολύ δημοφιλείς champions που δεν έχουμε κάνει ακόμα. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικές ωραίες σχέσεις στην ιστορία που μπορούμε να εξερευνήσουμε μέσω των σετ. Μόλις αποκαλύψαμε–νομίζω πριν από μερικές μέρες–ότι το έκτο σετ μας και το έβδομο σετ μας έχουν μερικούς champions που είναι αγαπητοί, όπως ο Aurelion Sol.”

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με το Riftbound, η Riot αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί τις δεύτερες εξαμηνιαίες ενημερώσεις State of the Game, περιγράφοντας τις αλλαγές που θα έρθουν στο μέλλον, τις μεταβολές στο οργανωμένο παιχνίδι και δίνοντάς μας την πρώτη ματιά στο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των σετ για το 2027.

Please Log in or Create an account to join the conversation.