Πώς η ομάδα πίσω από το Sniper Elite χρησιμοποιεί μερικά "χαζά" κόλπα για να ξεχωρίσει στο Steam
Όταν είσαι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο, αυτοεκδιδόμενο στούντιο όπως η Rebellion, η ομάδα πίσω από τη σειρά Sniper Elite και το περσινό νέο IP, Atomfall, πρέπει να βρεις μερικούς τρόπους για να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Το Steam έχει διογκωθεί σε μέγεθος τα τελευταία χρόνια. Το 2012, το Steam έβλεπε περίπου 30 νέα games το μήνα, ή κατά μέσο όρο ένα την ημέρα. Τον Μάρτιο αυτού του έτους, 2.472 νέα games έκαναν την εμφάνισή τους στο Steam, ή κατά μέσο όρο περισσότερα από 80 νέα games κάθε μέρα. Μεταξύ μικρών indie ομάδων που αποτελούνται από έναν μόνο άνθρωπο και mega AAA στούντιο, υπάρχουν στούντιο όπως η Rebellion που προσπαθούν να επιβιώσουν στη μέση, και σύμφωνα με πολλές αναφορές, γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Αλλά η Rebellion έχει κάποιους δοκιμασμένους τρόπους για να ξεχωρίσει από το πλήθος.
«Το κλειδί, νομίζω, είναι να ελέγχεις τους προϋπολογισμούς και να ελέγχεις τις φιλοδοξίες και να έχεις μια πολύ εστιασμένη ιδέα», μου είπε η CEO Jason Kingsley. «Έτσι, πολλά από τα games μας ονομάζονται με τρόπο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μαντέψουν για τι πρόκειται. Το Sniper Elite αφορά το να είσαι ένας ελίτ σκοπευτής. Το Zombie Army είναι—μάντεψε—για έναν στρατό ζωντανών νεκρών, ξέρεις;» Αυτή η απλότητα, πιστεύει ο Kingsley, βοηθά τους καταναλωτές να αποφασίσουν γρήγορα αν ένα game είναι για αυτούς ή όχι.
Πρέπει να έχεις έναν περιηγητή με ενεργοποιημένο το javascript για να παρακολουθήσεις τα videos.
Θέλεις να θυμόμαστε αυτή τη ρύθμιση για όλες τις συσκευές σου;
Συνδέσου ή Εγγράψου τώρα!
Κάνοντας κλικ στο 'enter', συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του GameWorld.
«Και, ξέρεις, ακόμη και το Alien Deathstorm, το οποίο έχουμε ανακοινώσει πρόσφατα, αφορά μια καταιγίδα θανάτου με εξωγήινους», συνέχισε. «Ξέρω ότι ακούγεται λίγο ανόητο, αλλά όταν δεν έχουμε τα χρήματα μάρκετινγκ ανθρώπων, λαμπρών ανθρώπων όπως η Ubisoft ή η Electronic Arts, ή όποιος άλλος μπορεί να είναι, πρέπει να έχουμε όλα αυτά τα πράγματα που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να μαντέψουν τι είμαστε.»
Ο Kingsley πρόσθεσε ότι το Atomfall κάπως αντέτεινε αυτή την τάση, αλλά μου εξήγησε πώς η ομάδα κατέληξε σε αυτό, το οποίο δεν είναι τόσο προφανές όσο μερικά άλλα. «Το Atomfall είναι λίγο διαφορετικό. Αλλά θέλαμε το 'atomic.' Θέλαμε το 'atomic' μέσα γιατί θέλαμε ένα όνομα που να ακούγεται ελαφρώς ιστορικό. Και το 'fall', νιώσαμε, ξέρεις, με το Fallout ως όνομα μιας σειράς games και [σημασία] αποσύνθεσης και παρακμής. Νομίζαμε ότι λειτουργούσε αρκετά καλά για να το κάνει [να ακούγεται] ιστορικό.»
Αν και οι απλές ονομασίες μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να σταματήσουν στο game σου στο κατάστημα του Steam ή σε άλλο storefront, τα στούντιο πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν το παράθυρο επιστροφής χρημάτων, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες στο Steam και σε μερικές άλλες πλατφόρμες να επιστρέψουν πλήρως ένα game εντός των πρώτων δύο ωρών παιχνιδιού.
«Πρέπει να παραδώσουμε την υπόσχεση όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να παίζουν το game μας, γιατί υπάρχει η ευκαιρία να επιστρέψουν το game. Έτσι, σχεδόν δεν υπάρχει κίνδυνος αυτές τις μέρες στην αγορά ενός game από το Steam, για παράδειγμα. [...] Το κατεβάζεις, το παίζεις, και αν δεν σου αρέσει, το επιστρέφεις και παίρνεις πλήρη επιστροφή χρημάτων. Αυτό είναι υπέροχο για τον καταναλωτή, γιατί σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος κίνδυνος, και αν δεν τους αρέσει ένα game, εντάξει, καλά.
«Πραγματικά πρέπει να παραδώσουμε αυτή την εμπειρία από την αρχή. Ξέρεις, οι άνθρωποι θέλουν να παίξουν έναν ελίτ σκοπευτή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει πραγματικά να τους δώσουμε αυτή την εμπειρία αμέσως. Αν κατέβασες ένα game όπως το Sniper Elite, και η πρώτη ώρα ήταν μια συνομιλία μεταξύ δύο ανθρώπων που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι στην κουζίνα, θα έλεγες, 'Αυτό είναι χάλια. Θέλω να πυροβολήσω μερικούς Ναζί.' Θα το επέστρεφες. Έτσι, πραγματικά θέλουμε να σε βάλουμε στο game. Να ρυθμίσουμε το game. Να μπεις στο game. Να πυροβολήσεις γρήγορα κάτι, ξέρεις. Να δείξεις στους ανθρώπους πώς είναι το υπόλοιπο του game.»
Ερχόμενοι από την πρώτη νίκη του στούντιο στα βραβεία British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) για το Καλύτερο Βρετανικό Game, ρώτησα αν το να έχεις κάποιο hardware όπως αυτό βοηθάει, επίσης.
«Δεν έχουμε την τάση να κυνηγάμε βραβεία», είπε ο Kingsley, «αλλά είναι πραγματικά ωραίο όταν τα αποκτάς. Ξέρεις, με ενδιαφέρει περισσότερο να αποκτώ τα βραβεία [από] το κοινό. Οι άνθρωποι που αγοράζουν το game, το απολαμβάνουν, λένε καλά πράγματα. Και τα βραβεία είναι η κερασάκι στην τούρτα, πραγματικά. Νομίζω ότι αν τα κυνηγάς, μπορεί να γίνει λίγο εμμονή. Αλλά νομίζω ότι όταν αποκτάς ένα κάπως—όχι από το πουθενά, γιατί νομίζαμε ότι το [Atomfall] ήταν ένα καλό game. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα προσγειωθεί ένα game στους ανθρώπους.»
Όσον αφορά το τι έρχεται στη συνέχεια για το στούντιο, το Alien Deathstorm αναμένεται το 2027, αν και μην περιμένεις να περιλαμβάνει artwork με γεννητική AI όταν κυκλοφορήσει.