Tαινία Resident Evil: ημερομηνία προβολής, το καστ και όλα όσα γνωρίζουμε
Για σχεδόν 20 χρόνια, οι ταινίες Resident Evil διαμορφώθηκαν από έξι ταινίες του σκηνοθέτη Paul W.S. Anderson, με πρωταγωνίστρια την Milla Jovovich ως Alice και κερδίζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Αντίθετα, το reboot του 2021, Resident Evil: Welcome to Raccoon City, έκανε μόλις 42 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Ο σκηνοθέτης των Barbarian και Weapons, Zach Cregger, ανέλαβε τα ηνία για μια ολοκαίνουργια ταινία Resident Evil. Ως φανατικός θαυμαστής της σειράς, η ταινία του Cregger είναι μια πρωτότυπη ιστορία που διαδραματίζεται μέσα σε αυτήν, αντλώντας έμπνευση από πολλαπλά video games.
Πριν από την κυκλοφορία της αυτόν τον μήνα, ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα ταινία Resident Evil, από την ημερομηνία κυκλοφορίας της μέχρι την υπόσχεση του Cregger στους θεατές για μια ταινία γεμάτη τρόμο.
[h2]Ποιοι πρωταγωνιστούν στην ταινία Resident Evil;[/h2]
Ο Austin Abrams, γνωστός από το Euphoria και το The Walking Dead, ηγείται του καστ της ταινίας Resident Evil. Είχε προηγουμένως συνεργαστεί με τον Cregger στο Weapons και τώρα παίζει έναν ιατρικό ταχυδρόμο σε αυτήν την ταινία. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Zach Cherry, Johnno Wilson, Paul Walter Hauser και Kali Reis.
[h2]Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία Resident Evil;[/h2]
Η ταινία Resident Evil θα προβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2026, μόλις μερικούς μήνες μετά την 30η επέτειο της σειράς video games.
[h2]Για τι πράγμα μιλάει η ταινία Resident Evil;[/h2]
Τα πρόσφατα τρέιλερ της ταινίας Resident Evil έχουν υποδείξει ότι θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του διαβόητου Raccoon City Incident. Στα video games, αυτό το γεγονός συμβαίνει όταν τα βιολογικά πειράματα της Umbrella διαφεύγουν από το Spencer Mansion, προκαλώντας μαζική μόλυνση στην πόλη. Τα Resident Evil 2 και 3 διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας, και η πόλη τελικά καταστρέφεται από μια επίθεση πυραύλων για να σταματήσει ο ιός.
Μιλώντας στο CinemaCon, ο Cregger δήλωσε ότι η ταινία Resident Evil δεν θα έχει “καμία αφηγηματική ακροβασία, χρονικά άλματα ή αποπροσανατολιστικά κεφάλαια,” και ότι το κοινό θα είναι “κλειδωμένο με έναν πρωταγωνιστή σε ένα ταξίδι μέσα σε έναν κόσμο που είναι αποφασισμένος να τους καταστρέψει.”
Ο Cregger είπε επίσης ότι του δόθηκε “carte blanche” για να επαναστατήσει το Resident Evil. Περιέγραψε το έργο ως μια ερωτική επιστολή στη σειρά video game survival horror.
“Σε μια ολοκαίνουργια ιστορία, το Resident Evil ακολουθεί τον Bryan (Austin Abrams), έναν ιατρικό ταχυδρόμο που ακούσια βρίσκει τον εαυτό του σε μια γεμάτη δράση, ασταμάτητη κούρσα για επιβίωση καθώς μια μοιραία, τρομακτική νύχτα καταρρέει γύρω του σε χάος,” αναφέρει η επίσημη σύνοψη της ταινίας.
[h2]Τρέιλερ της ταινίας Resident Evil[/h2]
Δεν υπάρχει μόνο ένα τρέιλερ για το Resident, αλλά δύο! Τα έχουμε ενσωματώσει παρακάτω για να τα δείτε.
[h2]Θα είναι ο Leon Kennedy στην ταινία Resident Evil;[/h2]
Δεν θα δείτε γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Leon S. Kennedy ή η Claire Redfield σε αυτήν την ταινία Resident Evil. Ο Cregger σκοπεύει να αφηγηθεί μια νέα ιστορία με πρωτότυπους χαρακτήρες.
“Λέω μια ιστορία που είναι μια ερωτική επιστολή στα video games και ακολουθεί τους κανόνες των video games,” εξήγησε ο Cregger. “Είναι υπάκουη στη μυθολογία των video games; είναι απλώς μια διαφορετική ιστορία. Δεν θα πω την ιστορία του Leon, γιατί η ιστορία του Leon λέγεται στα video games. [Οι fans] το έχουν ήδη αυτό.”
“[Το Resident Evil είναι] ένα πρωτότυπο σενάριο,” πρόσθεσε ο Cregger σε μια ξεχωριστή συνέντευξη. “Είναι μια παράξενη ιστορία. Την έγραψα, και αγαπώ την ιστορία. Δεν έχει καμία σχέση με καμία από τις άλλες ταινίες Resident Evil. Αν κάνω τη δουλειά μου, θα φαίνεται φρέσκια και edgy και παράξενη.”
[h2]Διάρκεια της ταινίας Resident Evil[/h2]
Μην περιμένετε να καθίσετε για μια υπερβολικά μεγάλη ταινία, καθώς η διάρκεια του Resident Evil είναι περίπου 95 λεπτά. Αναμένετε μια αρκετά γρήγορη ταινία, καθώς ο Cregger είπε ότι ολόκληρη η ταινία μοιάζει με “μία γιγάντια ακολουθία,” και ότι τα πράγματα αρχίζουν να “ξεκινούν” πέντε λεπτά μετά την αρχή της ταινίας. Και από εκεί; Τα πράγματα θα κλιμακωθούν μόνο.
Θα είναι το Resident Evil γεμάτο αίμα;
Και βέβαια θα είναι. Ο Abrams σχεδόν πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής που είδε σακούλες αίματος 70 λίτρων να πετάγονται προς αυτόν, και ο Cregger έχει υπονοήσει ότι η ταινία θα έχει “πολύ άγριες” σκηνές με “παράξενες και διαταραγμένες” εικόνες.
Χάρη στην απόλυτη ελευθερία που του δόθηκε, ο Cregger πρόσθεσε ότι το Resident Evil είναι το πιο βίαιο έργο που έχει δουλέψει ποτέ και ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να είναι “αποκρουστικός” με αυτό.
[h2]Προβλέψεις για τα έσοδα της ταινίας Resident Evil[/h2]
Στην παρούσα φάση, το Resident Evil προβλέπεται να έχει ένα άνοιγμα 40 – 50 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική, το οποίο θα είναι ένα ρεκόρ σε σύγκριση με την απόδοση των προηγούμενων ταινιών Resident Evil.
[h2]Θα υπάρχει ένας αηδιαστικός κουβάς ποπ κορν Resident Evil;[/h2]
Έτσι φαίνεται! Οι φαν του κουβά ποπ κορν μπορούν να αποκτήσουν έναν που μοιάζει με τη σακούλα μεταφοράς οργάνων που έχει ο χαρακτήρας του Abrams στην ταινία. Μην ανησυχείτε, δεν έρχεται με μια
φρέσκια ανθρώπινη καρδιά.
[h2]Θα είναι το Resident Evil γεμάτο δράση όπως οι προηγούμενες ταινίες;[/h2]
Σύμφωνα με τον Cregger, δεν έχει δει καμία από τις ταινίες Resident Evil. Αντί να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, σκοπεύει να αναδημιουργήσει τον τόνο του τρόμου από τα video games.
“Δεν έχω δει τις [προηγούμενες ταινίες Resident Evil], αλλά δεν φαίνεται να υπόσχονται αυτό το συναίσθημα [του τρόμου],” είπε ο Cregger. “Έτσι ήθελα να γράψω μια ιστορία που θα εστιάζει πραγματικά σε αυτό. Να τιμήσω τα video games–να είμαι πιστός στη μυθολογία του τι συμβαίνει. Αλλά δεν λέω καμία από τις ιστορίες των video games. Είναι μια ξεχωριστή ιστορία που απλώς τυγχάνει να συμβαίνει σε αυτήν την περιοχή.”
“Αν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι φανατικοί θαυμαστές του franchise ταινιών, πιθανότατα δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένοι για αυτό που θα κάνω. Αλλά νομίζω ότι οι φαν των video games θα είναι ενθουσιασμένοι,” είπε.
Σε μια συνέντευξη με το Double Toasted, ο Cregger είπε ότι η ταινία Resident Evil θα είναι “πιστή στην εμπειρία” των video games, και πιθανώς “ζει στον κόσμο” των Resident Evil 2 και 3, αλλά ότι τηρεί περισσότερο τον τόνο του Resident Evil 4. Το video game δεν είναι μια άμεση προσαρμογή κανενός Resident Evil video game, ωστόσο.
Ο Cregger είπε ότι τα video games, επίσης, δεν έχουν μια καθορισμένη μυθολογία και δεν είναι αυστηρά με χρονοδιαγράμματα ή ρυθμίσεις. “Δεν νομίζω ότι παίρνω περισσότερες ελευθερίες με αυτήν [την ταινία] από ό,τι η σειρά video games. Νομίζω ότι χρωματίζω εντός των γραμμών,” είπε.
“Δεν έχω δει ποτέ μια ταινία σαν αυτή,” πρόσθεσε. “Είμαι πέρα από ενθουσιασμένος που την κάνω.”
Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η αίσθηση του τόνου του και οι γενικές κινηματογραφικές του ευαισθησίες που καλλιεργήθηκαν με το Barbarian και τα Weapons θα φανούν στο Resident Evil, αν και σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερο προϋπολογισμό.
“Διαδραματίζεται στον κόσμο των video games, αλλά το πιο σημαντικό, το ταξίδι που θα έχετε ως θεατής παρακολουθώντας αυτήν την ταινία θα είναι παρόμοιο με το ταξίδι που έχετε ως παίκτης όταν παίζετε αυτά τα video games. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί έναν πρωταγωνιστή από το σημείο Α στο σημείο Β καθώς κατεβαίνει πιο βαθιά και πιο βαθιά και πιο βαθιά στην κόλαση,” είπε. “Ως κάποιος που έχει παίξει δεν ξέρω πόσες χιλιάδες και χιλιάδες ώρες Resident Evil, απλώς νιώθω ότι ξέρω πώς μπορεί να πάει αυτό το pacing, και είναι εγγενώς κινηματογραφικό. Νιώθω ότι υπάρχει μια σπουδαία ταινία που μπορεί να ζήσει μέσα σε αυτόν τον κόσμο και μέσα σε αυτόν τον τύπο ρυθμού. Είμαι πραγματικά, πραγματικά ενθουσιασμένος για την ιστορία που έχουμε να πούμε εδώ.”