Έρχεται με όνειρα!
Αποφασισμένος να πετύχει παρουσιάστηκε μιλώντας στη Sportday, στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΚ, ο
Λορένσο Σέρα Φερέρ. «Έρχομαι για να φτιάξουμε στην ΑΕΚ μια μεγάλη ομάδα που θα μείνει στην ιστορία. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και δυνατό», δηλώνει. Σπουδαία επιλογή για την ΑΕΚ ο Σέρα Φερέρ όπως δήλωσε ο Κάρλες Πουγιόλ στη SportDay. Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη βρίσκεται η Μπενφίκα σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «O’Jogo». Πεινασμένος για τίτλους δήλωσε ο Ντάνιελ Τόζερ, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της «Ένωσης». Έντονο πρέσινγκ της Σιένα στον Σορεντίνο
«Να φτιάξουμε ομάδα που θα μείνει στην ιστορία»
Αποφασισμένος να πετύχει παρουσιάστηκε μιλώντας στη Sportday, στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΚ, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ. «Έρχομαι για να φτιάξουμε στην ΑΕΚ μια μεγάλη ομάδα που θα μείνει στην ιστορία. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και δυνατό», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ισπανός τεχνικός στους φίλους της «Ένωσης».
Ερωτηθείς για τους λόγους που επέλεξε την ΑΕΚ και… υπέκυψε στις πιέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη απάντησε: «Είχα προτάσεις από την Τουρκία, από τη Γαλλία, από την Αγγλία, ακόμη και από την Ισπανία. Μίλησα όμως με τον Ντέμη και ενθουσιάστηκα με το σχέδιο που υπάρχει. Έτσι, αποφάσισα να αποδεχτώ μία πολύ δύσκολη πρόκληση. Εγκαταλείπω ένα πρωτάθλημα με πολύ υψηλό επίπεδο και αναγνωρισμένο διεθνώς, όπως το ισπανικό, και πηγαίνω σε ένα πρωτάθλημα που δεν συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης, και σε μία ομάδα η οποία σήμερα δεν είναι πρώτη στη χώρα της. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μονοπωλούν τελευταία τις πρώτες θέσεις συνήθως και αυτήν την ηγεμονία τους θέλουμε να σπάσουμε. Με έπεισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης μου άρεσε πολύ και ως ποδοσφαιριστής. Ευχαριστιόμουν να τον βλέπω όταν έπαιζε. Στις συζητήσεις τον είδα πολύ αποφασιστικό και ξεκάθαρο σε αυτό που ζητούσε. Έχει συγκεκριμένο σχέδιο, κοινωνικό και αγωνιστικό. Μου ζήτησε να βοηθήσω στο σχέδιο που έχει εκπονήσει για την ομάδα, να βάλουμε πολύ στέρεες βάσεις, με την προοπτική με αυτήν τη φιλοσοφία να φτάσουμε στην κορυφή. Θέλουμε να διαμορφώσουμε παίκτες νέους μέσα από τις ακαδημίες της ίδιας της ΑΕΚ. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Έρχομαι για να φτιάξουμε στην ΑΕΚ μία μεγάλη ομάδα που θα μείνει στην ιστορία».
Η ΑΕΚ καλείται να δώσει τον Αύγουστο δύο αγώνες για τα προκριματικά του Champions League, από τα αποτέλεσμα των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή όχι. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν φαίνεται πάντως να αγχώνεται: «Γιατί να με αγχώσει; Όλες οι ομάδες, στις οποίες δούλεψα, είχαν απαιτήσεις. Έχω μάθει να ζω με αυτές. Δεν χρειάζεται να μου πει κάποιος "πρέπει να περάσουμε στους ομίλους του Champions League". Το γνωρίζω από μόνος μου. Γενικά, ως προπονητής θέτω υψηλούς στόχους. Δεν συμβιβάζομαι με τα λίγα πράγματα. Είμαι έτοιμος γι' αυτήν την αποστολή. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Βέβαια χρειάζεται και τύχη στην κλήρωση. Όλα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο», ενώ ως στόχο για το ελληνικό πρωτάθλημα έθεσε «…Να βρεθούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος και για τίποτα. Δεν θα παίζουμε μόνοι μας στο πρωτάθλημα. Εχουμε και αντιπάλους, τους οποίους πρέπει να σεβαστούμε. Εγώ θέλω να μεταδώσω στους παίκτες τη φλόγα να αγωνίζονται πάντα για το καλύτερο, να μην αποκλείουν τίποτα και να μη συμβιβάζονται ποτέ με ό,τι έχουν. Πρέπει πάντα να επιθυμούν το καλύτερο. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή».
Αναφερόμενος στα θέματα ενίσχυσης της ομάδας τόνισε: «Εννοείται ότι υπάρχει χρόνος. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον τεχνικό διευθυντή και στο τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου. Σήμερα (σ.σ. χθες) ο συνεργάτης μου βλέπει όλη την ημέρα σε βίντεο αγώνες της ΑΕΚ. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Όλοι μαζί θα χαράξουμε την πολιτική των μεταγραφών. Συζητήσαμε σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά πρέπει να μιλήσω και με τον τεχνικό διευθυντή προηγουμένως. Δεν θέλω να πω περισσότερα για τις μεταγραφές. Θα λάβω υπ' όψιν μου αυτά που θα δούμε εγώ και ο συνεργάτης μου στα βίντεο, αυτά που θα μου πει ο Ιλια Ιβιτς και θα κάνουμε το καλύτερο για να υπάρχει η ισορροπία που χρειάζεται μία ομάδα».
Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να κάνει την ΑΕΚ να αποδίδει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε ο Φερνάντο Σάντος, είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον προηγούμενο προπονητή. Δεν είναι δικό μου θέμα. Το βέβαιο είναι ότι το καλό ποδόσφαιρο είναι σαν τον χορό: χρειάζεται δύο. Μπορεί αυτά που λέει ένας προπονητής να είναι τέλεια στη θεωρία, αλλά να μην υπάρχουν οι παίκτες για να τα εφαρμόσουν. Ο τεχνικός μεταδίδει τη θεωρία. Στο γήπεδο παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Εμένα μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, πάντα στόχευα οι ομάδες μου να παίζουν όμορφα, αλλά πάντα αυτό εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, γιατί είναι αυτό που αγαπά ο κόσμος. Συνήθως είμαστε εγωιστές και θυσιάζουμε το θέαμα στον βωμό του αποτελέσματος. Δεν αξίζει ο κόσμος τέτοια αντιμετώπιση. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα τη χαίρονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ».
Όσο για το αν η απόφασή του να μετακομίσει στην Ελλάδα βρήκε σύμφωνη την οικογένειά του, είπε: «Η οικογένειά μου είναι πάντα μαζί μου. Δεν είχε αντιρρήσεις και με άφησε να αποφασίσω χωρίς να σκέφτομαι τέτοιες παραμέτρους. Ποτέ άλλωστε δεν έχει σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε απόφασή μου. Είναι μία νέα εμπειρία για μένα, την οποία περιμένω να ζήσω με μεγάλη προσμονή και όρεξη».
Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ. «Θα έρθω με τεράστια όρεξη και επιθυμία και ελπίζω στη βοήθειά σας. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και δυνατό».
Έπιασε δουλειά
Με τα… μούτρα στη δουλειά πέφτει ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, μιας και η προετοιμασία για τη νέα σεζόν ξεκινά στις 27 Ιουνίου (αν και ενδέχεται να μετατεθεί για μια μέρα μετά). Ο Ισπανός τεχνικός έχει ήδη αρχίσει να παρακολουθεί αγώνες της ΑΕΚ της τελευταίας διετίας για να σχηματίσει γνώμη για τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο δυναμικό προκειμένου να αποφασίσει πού ενδεχομένως χρειάζεται ενίσχυση. Ο Ιλια Ιβιτς, πάντως, φέρεται να του έχει ήδη δώσει τη λίστα με τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει από το σκάουτινγκ των τελευταίων μηνών ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της διοίκησης είναι η απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος από το εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό τιμ, ο 53χρονος τεχνικός θα φέρει σίγουρα μαζί του στην ΑΕΚ τον γυμναστή και βοηθό προπονητή Πεπ Αλομάρ, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα τον ακολουθήσει και το δεξί του χέρι στη Μπέτις, Αλέξις Τρουχίγιο, η σύζυγος του οποίου θέλει να παραμείνει στη Σεβίλλη. Ο Αντώνης Κέζος θα μείνει στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Τέλος, ο Φερέρ έχει ήδη ζητήσει να του βρουν έναν μεταφραστή, ο οποίος θα τον ακολουθεί... παντού και θα τον βοηθήσει να μάθει και ελληνικά. Επιθυμία του είναι ο διερμηνέας του να γνωρίζει άπταιστα ισπανικά και αγγλικά και να αποδίδει με απόλυτη ακρίβεια τα λόγια του προς τους παίκτες.
Πουγιόλ: «Σπουδαίος προπονητής»
Με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική αξία του Λορένσο Σέρα Φερέρ μίλησε στη Sportday ο Κάρλες Πουγιόλ, αρχηγός της Μπαρτσελόνα, από τον πάγκο της οποίας είχε περάσει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» εκείνη τη σεζόν να μην πραγματοποίησαν την καλύτερη δυνατή πορεία, ωστόσο ο διεθνής αμυντικός είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον 53χρονο προπονητή. Άλλωστε εκείνος ήταν που μαζί με τον Λουίς Φαν Γκάαλ τον προώθησαν στην πρώτη ομάδα της «Μπάρτσα». «Πρόκειται για έναν σπουδαίο προπονητή. Είναι λάτρης της πειθαρχίας. Είναι πολύ σκληρός στα αποδυτήρια. Προσωπικά έμαθα πολλά απ' αυτόν. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζει συνήθως με εξτρέμ στις ομάδες που αναλαμβάνει και γενικά καταφέρνει να κερδίζει το χειροκρότημα της εξέδρας με το θέαμα που προσφέρει η εκάστοτε ομάδα στην οποία είναι προπονητής», ενώ απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν αποτυχημένο το έργο του Φερέρ στη Μπαρτσελόνα, ο Πουγιόλ είπε: «Κάνουν λάθος όσοι τα λένε αυτά. Δεν απέτυχε ο Φερέρ. Σίγουρα δεν "έπιασε" στον πάγκο της πρώτης ομάδας, όμως σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται εκείνος γι' αυτό. Η ομάδα περνούσε μεγάλη κρίση εκείνη την περίοδο και υπεύθυνοι ήμασταν όλοι. Αλλωστε, όπου κι αν πήγε, έχει πετύχει απόλυτα. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι πολύ καλή επιλογή για την ΑΕΚ. Του εύχομαι καλή επιτυχία στον πάγκο της».
Φαν Γκάαλ: «Ο καλύτερος προπονητής στην Ισπανία»
Ο συνήθως δύστροπος Λουίς Φαν Γκάαλ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Λορένσο Σέρα Φερέρ ως τον καλύτερο Ισπανό προπονητή. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στη Μπαρτσελόνα, με τον Ολλανδό σε ρόλο προπονητή και τον Φερέρ ως τεχνικό διευθυντή. «Είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ισπανία. Κάθε φορά που μια ομάδα ψάχνει προπονητή, εμφανίζεται το όνομά του», δήλωσε στο «Goal» ο πολύπειρος προπονητής. Με καλά λόγια μίλησε για τον Φερέρ και το μεγάλο αστέρι της Μπέτις, Χοακίν Σάντσεθ: «Άφησε το σημάδι του στο σύλλογο. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στον κόσμο, γιατί είναι σπουδαίος άνθρωπος», τόνισε ο Ισπανός διεθνής εξτρέμ.
Ο Μινχ για Κατσουράνη
Γερμανικό δημοσίευμα ανέφερε πως ο Μάρκους Μινχ, Γερμανός πρώην άσος του Παναθηναϊκού, συνάντησε τον Κώστα Κατσουράνη στη Μύκονο, όπου κάνει διακοπές. Ο Μινχ μετέφερε στον γερμανικό Τύπο πως ο Έλληνας άσος παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να μεταγραφεί στη Γκλάντμπαχ.
Ναυαγεί του Τιάγκο
Πολύ δύσκολα θα προχωρήσει το θέμα της μεταγραφής του Τιάγκο Σίλβα στην ΑΕΚ, καθώς τα δεδομένα στην υπόθεσή του δεν άλλαξαν ούτε μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Σόφιας. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα μαγνητική τομογραφία που έβγαλε στη Βουλγαρία ο παίκτης επαλήθευσε τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ για ιατρικό πρόβλημα που καθιστά… ριψοκίνδυνη τη μεταγραφή του.
Ιταλικές σειρήνες για «Σόρε»
Τον Στέφανο Σορεντίνο θέλει ο τεχνικός της Σιένα, Μάριο Μπερέτα. Ο πορτιέρο της "Ένωσης", είναι μέσα στους στόχους της Ιταλικής ομάδας. Όπως αναφέρουν Ιταλικά δημοσιεύματα τύπου ο προπονητής της Σιένα, δηλώνει πως έφτασε η στιγμή που ο Σορεντίνο πρέπει να γυρίσει στην γειτονική χώρα, μετά και την πολύ καλή χρονιά που πραγματοποίησε. Ο πρώην άσος της Τορίνο, με την απόδοση που είχε την φετινή σεζόν σίγουρα θα έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, αλλά δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Ντέμη Νικολαΐδη, η παραχώρηση του σε άλλο σύλλογο. Πάντως ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει και στο παρελθόν πως σκοπός του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην χώρα του και στην Serie A.
www.sport-fm.gr/news.jsp;jsessio
... wsID=48622