MindsEye: Ο ηθοποιός φοβήθηκε ότι δεν θα ξαναδουλέψει ποτέ σε games μετά το καταστροφικό λανσάρισμα
Ο Alex Hernandez, ο ηθοποιός πίσω από τον πρωταγωνιστή του MindsEye, Jacob Diaz, φοβήθηκε ότι ίσως να μην ξαναδουλέψει ποτέ ξανά σε videogames μετά την καταστροφική υποδοχή του τίτλου.
Το Action-Adventure της Build A Rocket Boy κυκλοφόρησε με τεράστια κριτική λόγω των πολλών glitches και bugs, αλλά και για το ρηχό gameplay του. Ωστόσο, με το πρόσωπό του στο εξώφυλλο, ο Hernandez συνδέθηκε άμεσα με αυτό. Ο Hernandez
ανέφερε
ότι: «Είναι δύσκολο να περνάς δυόμισι χρόνια σε ένα project για το οποίο είσαι πραγματικά περήφανος, και για τη δική σου συμβολή αλλά και για τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψες. Ήθελα να είναι επιτυχία όσο για μένα, τόσο και για εκείνους. Μετά την αντίδραση του κόσμου σκέφτηκα: ίσως να μην ξαναδουλέψω ποτέ σε games. Γιατί όταν το πρόσωπό σου είναι στο κουτί, οι παίκτες, σωστά ή λάθος, συνδέουν όλες τις απόψεις και κυρίως τα συναισθήματά τους για το game με το πρόσωπό μου».
Παρόλα αυτά, ο Hernandez παραδέχτηκε ότι οι παίκτες έχουν δικαίωμα στη γνώμη τους, ακόμα κι αν εκείνος βρέθηκε στο στόχαστρο ακραίας τοξικότητας. «Οι gamers είναι ένα μοναδικό είδος –και είμαι κι εγώ ένας από αυτούς– που δένονται πολύ έντονα με την εμπειρία και τον κόσμο του προιόντος. Και το διαδίκτυο είναι ανώνυμο, οπότε εκεί λες πράγματα που δεν θα έλεγες ποτέ κατά πρόσωπο. Ακόμα κι αν μισούσες το MindsEye, δεν θα μου έλεγες ποτέ κατά πρόσωπο ‘όλοι όσοι δούλεψαν σε αυτό άξιζαν να πεθάνουν, είναι χάλια, είναι ηλίθιοι’. Δεν θα το έλεγες ποτέ. Και, ταυτόχρονα, έχεις το δικαίωμα να το νιώθεις». Παλαιότερα, ο Hernandez είχε δώσει τη φωνή και την εικόνα του στον Lincoln Clay στο Mafia 3, ένα ακόμα game που είχε λάβει αρνητική υποδοχή στο λανσάρισμά του. Στην συνέχεια αστειεύτηκε αναφέορντας: «Δεν είμαι προληπτικός, αλλά δεν μπορώ να μη νιώσω μια αίσθηση τύπου Spidey Sense: ‘Είναι μήπως εγώ; Έχω την αντίστροφη του χρυσού αγγίγματος; Ό,τι ακουμπάω γίνεται χάλια;’».
Η Build A Rocket Boy συνεχίζει να ενημερώνει το MindsEye και έχει υποσχεθεί ότι παραμένει «δεσμευμένη» στη βελτίωση της εμπειρίας. Ωστόσο, το καταστροφικό λανσάρισμα έθεσε ερωτήματα για το μέλλον του εκδότη IOI Partners. Ο CEO Hakan Abrak δήλωσε: «Η IO Interactive θα εκδίδει τα δικά της games εσωτερικά. Για το IOI Partners; Αυτό μένει να φανεί».