Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αφιερωμένο στου Απανταχού Μαθηματικούς

More
21 Sep 2006 04:30 #19890 by Γιώργος Φωτόπουλος
[img

Do I look like the sort of man who'd go and find unsuspecting Japanese schoolgirls in short skirts and white panties and ask them if they want to see my "Cthulu Special"?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Sep 2006 07:05 #19891 by Panagiotis Koutelidakis
:lol: Το έχω εδώ και καιρό στο PC, αλλά δε μου πέρασε από το μυαλό να το βάλω! Όταν βρω αυτό που έχω για τον Νιλς Μπορ θα το ανεβάσω...

More
21 Sep 2006 10:40 #19892 by Δημήτρης Σκιάννης

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
21 Sep 2006 12:24 #19894 by a Guest

RaspK_FOG\ wrote: :lol: Το έχω εδώ και καιρό στο PC, αλλά δε μου πέρασε από το μυαλό να το βάλω! Όταν βρω αυτό που έχω για τον Νιλς Μπορ θα το ανεβάσω...

Προφανώς αναφέρεσαι στο γνωστό πρόβλημα του βαρομέτρου, ή πως μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός κτιρίου με τη χρήση ενός βαρομέτρου;
1ον) Μάλλον δεν ήταν ο Bohr που έλυσε έτσι το πρόβλημα, είναι κατα πάσα πιθανότητα urban legend.
2ον) Ποια είναι η απάντηση που περίμενε ο καθηγητής; Για να καταλάβει κανείς το πόσο πραγματικά αστείο είναι πρέπει να ξέρει και την "σωστή" απάντηση....
Το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά και κάθε φυσικός που σέβεται τον εαυτό του έχει βρεί μια ξεχωριστή λύση στο πρόβλημα. Εμένα πάντως το αγαπημένο μου ήταν:
Σημαδεύουμε έναν περαστικό και του πετάμε το βαρόμετρο στο κεφάλι... Αν ξεφύγουμε από την αστυνομία, διαβάζουμε την επόμενη μέρα τις εφημερίδες, οπότε αν είμαστε τυχεροί θα γράφουν το εξής: "Ασυνείδητος πέταξε από την ταράτσα κτιρίου ύψους h (όπου h το ζητούμενο) ένα βαρόμετρο και σκότωσε έναν περαστικό. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες."

More
21 Sep 2006 15:47 #19905 by Panagiotis Koutelidakis
Καλά, λύσεις υπάρχουν όντως άπειρες... Όπως το να μετρήσεις το ύψος του κτηρίου χρησιμοποιώντας το βαρόμετρο σαν benchmark (όσοι ξέρουν την ακριβή έννοια του όρου ή μπορούν να βάλουν κάτω το κεφάλι τους και να σκεφτούν την ετυμολογία του όρου θα καταλάβουν τι εννοώ). :P