Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Wlan signal.. help!

More
06 Mar 2009 14:18 #51365 by Xristod Petrides
Exw sthn perioxh mou free public asirmato network.
Sto ena dwmatio exw kambana. Sto diplano de pianei mia. Kserei kaneis tpt se keraioeides gia na toubaniasw to shma?
Exw laptop me eswteriko wifi modem.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Mar 2009 15:20 #51379 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν ξέρω τι θα σου προτείνουν οι άλλοι, αλλά αυτό που έχω κάνει εγώ είναι να περάσω ένα καλώδιο δικτύου μέσα από τον τοίχο (μια τρυπούλα είναι) και τελείωσε η υπόθεση. Το να χάνεις χρήματα ή ταχύτητα δοκιμάζοντας πατέντες δεν λέει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
07 Mar 2009 20:33 #51386 by Μάνος Αλιμπέρτης
Μιας και δουλευω πάνω στο wi-fi...

Καταρχας ειναι τελειως αναξιόπιστο και οτι να 'ναι ωρες ωρες. Οταν μπαινει ο αερας στη μέση η αξιοπιστια μειωνεται δραματικα γιατι πίστεψε με, μπορει να δημιουργούνται παρεμβολες απο το οτιδήποτε.

Μάνο oπως το λες εσύ ειναι για να αποφυγεις να στήσεις wi fi network για μεσα στο σπίτι σου. Ο xristos ετσι και αλλιώς προσπαθει να πιασει καλύτερο σήμα απο ενα εξωτερικό public δίκτυο. Απ όσο ξερω οι καρτες wifi των laptop μας δεν παιρνουν εξωτερικα κεραιές...Σ αυτη τη περίπτωση θα επιανες καπως καλύτερα, αλλα μονο μια wifi κάρτα που ειχα στο desktop μου θυμάμαι ειχε βυσματάκι για εξωτερικη κεραιούλα.

Θα μπορουσες λοιπον να δανειστεις απο κάπου ενα usb stick-κεραια που πιστευω πως θα βελτιώνε καπως τη λήψη σου. Μηπως το ενα δωματιο ειναι σε πιο ανοιχτο σημειο/εχει μεγαλα παραθυρα και το άλλο το αντιθετο; Γιατι στο wi-fi η θέση που εισαι και τα εμπόδια που υπαρχουνε στον εκαστοτε χώρο παιζει τεραστιο ρολο.

Everything that has a beginning has an end...

More
11 Mar 2009 01:43 #51469 by Xristod Petrides
κατα πασα πιθανοτητα φταιει το οτι το ενα δωματιο κοιταει σε κλειστο κ περιορισμενο ακαλυπτο χωρο κ γιαυτο το σημα ειναι περιορισμενο. Σχετικα με την αξιοπιστια, το καταλαβαινω οταν χιονιζει η βρεχει αλλα δεν απαιτω 24ωρη καλυψη. το θελω μονο για τις αναγκες του μεηλ αντε κ κανενα τσατ. Τα γιουεσμπι με τις κεραιες νομιζω λειτουργουν κ ως καρτα γουαηφαη οποτε θα πρεπει να κανω κ τις αναλογες ενεργειες (ινσταλ κ τα σχετικα). εχω βρει στο γερμανικο ημπεη καποια προιοντα τυπου γιουεσμπι με κεραια σε καλωδιο, αρκετα ογκωδη (σχεδον οσο ενα μπουκαλι αναψυκτικου 500μλ) τα οποια λενε δινουν αυξηση των ντεσιμπελ εως και 30+ ντμπ ενω τα απλα γιουεσμπι ειναι της ταξης των 5 ντμπ νομιζω. Ξερετε τιποτε επαυτου?

More
11 Mar 2009 23:28 #51483 by Μάνος Αλιμπέρτης
Σιγουρα υπαρχουν τετοιες συσκευες αλλα δεν ξερω ποσο ακριβως θα βελτιωθει στη πραγματικότητα το σήμα σου...Καταρχας ποσο κοστιζουν; Ειναι βασικη παραμετρος και αυτο. Παντως σε ολες τις περιπτωσεις κατι για να δυναμώσεις το σημα θα χρειαστεις...Ειτε καποιο access point στο "καλο" δωματιο για να το αναμεταδιδεις στο υπολοιπο σπίτι είτε τα κεραιακια που λες...

Επειδή και εγω συνδέομαι στο Internet ασύρματα...Χρησιμοποιώ τη nanostation 2 που βεβαια θέλει καθαρη οπτικη επαφή με μια κεραια εκπομπής αλλα ισως και για τη περίπτωση σου κανει..Θα πιανει σιγουρα το σήμα αν τη ν βαλεις στη ταρατσα ή σε καποιο ανοιχτο σημειο που εχει σιγουρα καλο σήμα και ριξεις ενα utp στο δωματιο που σε ενδιαφερει...Η να ξανακάνεις ασύρματη μεταδοση αλλα αυτη τη φορα εσωτερικα στο σπίτι σου. Σου αναφερω αυτο το παραδειγμα σαν λύση επειδη το ξερω πολυ καλα απο προσωπικη και επαγγελματικη χρηση. Πες μας τα κοστη και το συζητάμε τι αξιζει και τι οχι...

Everything that has a beginning has an end...