Wii U: Γενική Συζήτηση

31 Oct 2011 15:06 #100926 by eliminator
Κυκλοφορία Wii U



Νέες αποκαλύψεις από την Nintendo.

Όπως αποκάλυψε η Nintendo, η τελική έκδοση της κονσόλας Wii U θα παρουσιαστεί στην επόμενη E3, τον Ιούνιο του 2012. Ανακοίνωσε επίσης ότι η νέα της κονσόλα θα είναι διαθέσιμη μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο ξεκινάει τον Απρίλιο του 2012 και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2013. Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή μέσα από την ιαπωνική εταιρεία, οι developers πιστεύουν ότι η κυκλοφορία του συστήματος θα γίνει τον Ιούνιο του 2012 (ίδιο μήνα με αυτόν της Ε3), αλλά το πιο πιθανό είναι να βρεθεί στα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων μέσα στο φθινόπωρο του 2012.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το Wii U είναι πολύ δύσκολο στον προγραμματισμό, ενώ αναφέρθηκαν και κάποια προβλήματα με το chipset της κονσόλας, το οποίο αδυνατεί αυτή τη στιγμή να στείλει σωστά τα δεδομένα στο χειριστήριο μέσω video streaming. Αν αυτά τα στοιχεία αληθεύουν, τότε θα είναι λίγο δύσκολο για την Nintendo να προλάβει να κυκλοφορήσει τον διάδοχο του επιτυχημένου Wii μέσα στον Ιούνιο. Τα demos που ήταν διαθέσιμα στην φετινή Ε3 παίζανε μια χαρά πάντως κι από ότι φαίνεται, μάλλον οι developers δεν έχουν μάθει ακόμα να γράφουν κώδικα για το Wii U στο επίπεδο που θα επιθυμούσαν.



Μένει να δούμε πως θα τα πάει η Nintendo σε πωλήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και εάν με το πλάνο που έχει στο μυαλό της, θα επιστρέψει στα προηγούμενα κερδοφόρα επίπεδα. Έως τότε, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά της και ελπίζουμε σε ανακοίνωση της τιμής του Wii U, αλλά και της επίσημης πλέον ημερομηνίας κυκλοφορίας του.


Γιώργος Λόλας

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2011 22:20 #101241 by Άγγελος Φασούλης


Wii U με 2 tablet controllers

Η Nintendo σχεδιάζει το Wii U με υποστήριξη δύο tablet controllers.

Το Wii U, η νέα οικιακή κονσόλα της Nintendo, είναι πολύ πιθανό να υποστηρίζει την συνύπαρξη δύο tablet controllers. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Develop-Online . Τα δύο controllers δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς όπως μας είχε δείξει η Nintendo στην φετινή E3, κάθε controller θα λειτουργεί και ως tablet, προβάλοντας στην οθόνη του ότι θα μπορείτε να δείτε στην οθόνη της τηλεόρασης, δίνοντάς σας δηλαδή την δυνατότητα να συνεχίζετε να παίζετε το παιχνίδι σας στο χειριστήριο, σαν να είχατε φορητή κονσόλα.

Με δύο tablet controllers, θα πρέπει η κονσόλα να έχει την ανάλογη υπολογιστική ισχύ, ώστε να προβάλει το παιχνίδι και στις δύο οθόνες ταυτόχρονα, αν θέλουν να παίξουν δύο παίκτες. Βέβαια, αν η παραπάνω είδηση αληθεύει, τότε τα δύο tablet controllers θα είναι και το όριο. Μεγάλο ερωτηματικό θα είναι επίσης και το frame rate, καθώς η Nintendo καλείται να αποφασίσει αν θα δώσει στη κονσόλα της μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ (άρα καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερο κόστος κατασκευής) ή μικρότερη υπολογιστική ισχύ (άρα λιγότερα frames αλλά φθηνότερο κόστος κατασκευής).

Το πιθανότερο είναι η βασική συσκευασία του Wii U να περιλαμβάνει μόνο ένα tablet controller, καθ' ότι το κόστος κατασκευής του είναι υψηλό. Βέβαια, σύμφωνα με τον Shigeru Miyamoto της Nintendo, μία ακόμη εναλλακτική λύση που προτείνεται, είναι η χρήση του Nintendo 3DS ως δεύτερου χειριστηρίου.

Θα αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας στην E3 2012, με την κυκλοφορία της να αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jan 2012 21:29 #104378 by Άγγελος Φασούλης


Η τεχνολογία του Wii U

Η κονσόλα δεν θα έχει υψηλό κόστος κατασκευής σύμφωνα με τον Iwata.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo Satoru Iwata, δήλωσε ότι το Wii U δεν θα ανταγωνιστεί την τεχνολογία των αντίπαλων κονσολών.

Σε ένα meeting επενδυτών που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Iwata είπε ότι παρότι η κονσόλα θα έχει κάποια games με γραφικά υψηλών προδιαγραφών, η εταιρεία του σχεδιάζει να προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε άλλους τομείς.

"Θα ανακοινώσουμε τις προδιαγραφές της κονσόλας στην E3. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα που δεν θα πιεστεί να ανταγωνιστεί τα άλλα στο θέμα τεχνολογίας. Κάτι τέτοιο θα πιέσει τους developers για υψηλά κόστη και μεγάλους σε διάρκεια χρόνους ανάπτυξης παιχνιδιών. Κοιτώντας τα games των άλλων κονσολών, βλέπουμε games με υψηλά γραφικά που πρέπει να αναπαραχθούν σε HD, κάτι που απαιτεί απ' τους developers μεγάλο χρόνο. Αρκετοί τέτοιοι τίτλοι θέλουν καιρό να αναπτυχθούν για να ικανοποιήσουν τους χρήστες. Εμείς δεν πιστεύουμε σε κάτι τέτοιο, κάτι που φαίνεται και από τα games μας, τα οποία έχουν απήχηση σε άλλους τομείς."

Για το θέμα κόστους των games, ο Iwata ανέλυσε την τακτική της Nintendo ως εξής: "Δεν είναι απαραίτητο για μας να χρησιμοποιήσουμε πολλά άτομα για να δημιουργήσουμε τέτοια games. Αν θέλουμε περίπλοκα γραφικά τότε καλούμε τρίτες εταιρείες. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμαστε με ολοένα και περισσότερους τρίτους developers." Τέλος, για το The Legend of Zelda, επεσήμανε ότι: "Οι fans θα θέλουν σίγουρα καλύτερα γραφικά, κάτι που θα δουν και στην πράξη όταν το νέο Zelda κυκλοφορήσει για το Wii U. Όταν είναι απαραίτητο τότε επενδύουμε όπως πρέπει στο προγραμματιστικό κόστος".

Το Wii U θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο του 2012.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Mar 2012 22:54 #105654 by Άγγελος Φασούλης
H Nintendo ανακοίνωσε developer tech tools για το Wii U.

www.eurogamer.net/articles/2012- ... loper-tech

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2012 20:21 #106500 by eliminator
Wii U: Ημερομηνία κυκλοφορίας



Διέρρευσε μέσω ενδοεταιρικού e-mail.

To WiiUDaily ισχυρίζεται ότι διάβασε ένα e-mail που στάλθηκε στους υπαλλήλους της Nintendo σχετικά με την κυκλοφορία της κονσόλας Wii U.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο e-mail, το Wii U θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου στην Αμερική (ημέρα Κυριακή), ενώ η Ιαπωνική ημερομηνία κυκλοφορίας θα ακολουθήσει μία εβδομάδα μετά. Θυμίζουμε ότι το Wii είχε κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου 2006, επίσης Κυριακή, δύο εβδομάδες αργότερα στην Ιαπωνία και τρεις εβδομάδες αργότερα στην Ευρώπη.

Η Nintendo θα αποκαλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας στην φετινή έκθεση E3 τον Ιούνιο. Για να δούμε λοιπόν αν η πληροφορία του WiiUDaily ευσταθεί, αν και σε διάστημα δύο μηνών πολλά μπορούν να αλλάξουν, ακόμα κι αν όντως ισχύουν.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2012 21:29 - 06 Nov 2015 00:56 #106508 by Άγγελος Φασούλης
Το Wii U αδύναμο σε σχέση με PS3, Xbox 360

Άραγε η Nintendo θα πέσει στην παγίδα χαμηλών προδιαγραφών του Wii U;

Παρότι στο ξεκίνημα της ανάπτυξής του, το Wii U έδειχνε ότι θα είναι ανώτερο τεχνολογικά του PS3 και του Xbox 360, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2006 και το 2005 αντίστοιχα, τώρα μια νέα αναφορά δείχνει να ανατρέπει τα δεδομένα.

Το GamesIndustry φέρεται να πραγματοποίησε έρευνα βάση της οποίας στον τομέα των γραφικών το Wii U θα είναι κατώτερο του PlayStation 3 και του Xbox 360! Το δημοσίευμα του site κάνει λόγο για πηγές που προέρχονται από προγραμματιστικές εταιρείες οι οποίες δεν θέλουν να αποκαλύψουν το όνομά τους, προφανώς λόγω υπογραφής του σχετικού NDA από την Nintendo. Μία εταιρεία μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα ότι το Wii U δεν είναι ικανό να αναπαράγει όσα shaders προβάλουν στην οθόνη οι κονσόλες των Sony και Microsoft.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Wii U δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί εν όψει τις κυκλοφορίας του στα τέλη της χρονιάς. Ωστόσο, η Vigil Games, developer του Darksiders II που θα κυκλοφορήσει 29 Ιουνίου σε PS3, Xbox 360 και τέλη της χρονιάς στο Wii U, έχει αναφέρει ότι τα γραφικά της κονσόλας της Nintendo είναι εφάμιλλα με αυτά που μπορεί να παράγουν PC, PS3 και Xbox 360. Ακόμα κι έτσι όμως, οι μέχρι τώρα ενδείξεις μας λένε ότι το PlayStation 3 και το Durango θα έχουν τεχνολογία που θα είναι πολύ πιο μπροστά πολύ από αυτή του Wii U.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Apr 2012 16:21 - 06 Nov 2015 00:55 #106560 by Άγγελος Φασούλης
Nintendo: "Το Wii U δεν θα έχει ισχυρά γραφικά"

Η Nintendo επιβεβαιώνει έμμεσα ότι οι προδιαγραφές του Wii U θα είναι κατώτερες του αναμενόμενου.

Μετά από το δημοσίευμα του GamesIndustry σχετικά με το ότι τεχνικά το Wii U θα είναι κατώτερο των PS3 και Xbox 360, η Nintendo επιβεβαίωσε έμμεσα ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά τις κονσόλας δεν θα είναι τόσο ισχυρά όσο θα περίμενε κανείς.

Εκπρόσωπος της Ιαπωνικής εταιρείας δήλωσε στο Yahoo ότι το Wii U θα στηριχθεί κυρίως στο gameplay του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν εστιάζουμε σε τεχνολογικές προδιαγραφές. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος θέλει να μάθει ακριβείς πληροφορίες για τα γραφικά και την υπολογιστική ισχύ, αλλά η εμπειρία του gameplay δεν βασίζεται σε απλά νούμερα".

Η είδηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του GamesIndustry, βάση του οποίου δύο developers (των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν) ισχυρίζονται ότι το Wii U δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο το PlayStation 3 και το Xbox 360. Βέβαια για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Nintendo απέφυγε να απαντήσει ευθέως.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2012 16:49 #107639 by eliminator
Τα 25 πρώτα Wii U games



Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2012 12:29 #108071 by eliminator
Wii U με Control Sticks



Control Sticks αντί για Circle Pads στο χειριστήριο του Wii U.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jun 2012 10:09 #108684 by Kostas Milonas
Nintendo Direct Pre E3 2012

[youtube:2rymr0ng]
[/youtube:2rymr0ng]

Παρα πολυ ενδιαφερουσες οι αποκαλυψεις της Nintendo λιγο πριν ξεκινησει η Ε3! Απο οτι φαινεται πηραν το μαθημα τους σε πολλους τομεις. Αφου αποκαλυψαν τοσα τωρα, θα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον να δουμε τι επιφυλλασουν την E3 press conference!

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification