Wii U: Γενική Συζήτηση

20 Apr 2011 12:56 #92285 by Μάνος Γρυπάρης
Wii U



Η νέα κονσόλα της Nintendo. Κυκλοφορεί από τις 30 Νοεμβρίου 2012.

Διαβάστε το review

Δείτε το Unboxing.
[youtube:aetfapgv]
[/youtube:aetfapgv]

Πως δεν θα κλείνει η κονσόλα σας αυτόματα
Αν δεν θέλετε να κλείνει το Wii U αυτόματα όταν το αφήνετε μία ώρα ανενεργό τότε πηγαίντε στο μενού "Settings" και μετά στο υπομενού "Auto Power-Down" κι από εκεί απενεργοποιήστε το.

Πως θα δείτε ποια αρχεία κάνετε download
Για να δείτε ποια αρχεία κατεβάζετε και πόσος χρόνος απομένει μέχρι να κατέβουν, πατήστε το "Home" button και μετά πηγαίντε στο τελευταίο μενού με τον μπλε κύβο που λέει "Download management". Εκεί αναγράφεται επίσης αν χρειάζεστε update ή όχι.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 May 2011 15:24 #92742 by Μάνος Γρυπάρης


Wii U: Τα πρώτα games
Οι εταιρείες που θα ασχοληθούν με την νέα κονσόλα της Nintendo.

Οι μέχρι τώρα φήμες για ανακοίνωση του Wii 2 στην E3 ολοένα και εντείνονται. Αμφότερες οι Rockstar και Retro Studios φέρεται να έχουν ήδη λάβει development kits της νέας αυτής κονσόλας, για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη νέων games.

Το Γαλλικό site 01net αποκάλυψε ότι η Rockstar, δημιουργός της σειράς Grand Theft Auto και πολλών ακόμη μεγάλων games, ετοιμάζει ένα παιχνίδι δράσης για την κονσόλα της Nintendo. Οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με το Grand Theft Auto: Chinatown Wars για το DS.

Στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ, η Retro Studios, εταιρεία που ανέπτυξε το Donkey Kong Country Returns και την σειρά Μetroid Prime, φημολογείται επίσης ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο video game για την συγκεκριμένη κονσόλα. Η είδηση βγήκε προς τα έξω απ' το Αμερικανικό site The Paul Gale Network. Συγκεκριμένα, στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι "δουλεύουμε πάνω σε ένα project που όλοι θέλουν να πραγματοποιήσουμε". Άραγε πρόκειται για κάποιο νέο Metroid;

Το Wii U έχει προσωρινό τίτλο "Project Cafe" και βάση των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει, διαθέτει τριπύρηνο επεξεργαστή IBM PowerPC, GPU από την σειρά ATI R700 και 512MB RAM.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 May 2011 07:39 #92774 by Ιβάν
Το Wii U δεν θα έχει tablet controller
Τα σενάρια αποκλείστηκαν από τον ίδιο τον Satoru Iwata.



Για την νέα κονσόλα της Nintendo η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί στην έκθεση E3 πολλά ακούγονται και οι εκπρόσωποι της Ιαπωνικής εταιρείας δεν προλαβαίνουν να διαψεύδουν τις φήμες.

Μετά την είδηση ότι το νέο Wii δεν θα έχει 3D , τώρα ο Satoru Iwata, πρόεδρος της Nintendo, επιβεβαιώνει ότι η νέα αυτή κονσόλα δεν θα ελέγχεται μέσω tablet χειριστηρίου, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει από διάφορες πηγές.

Ο Iwata δήλωσε συγκεκριμένα πως "Όποτε φτιάχνουμε μια νέα κονσόλα δεν αφαιρεούμε ποτέ τα κουμπιά και το d-pad. Αυτά είναι απαραίτητα για να υπάρχει σωστή ανταπόκριση στο gameplay. Γι' αυτό, η Nintendo δεν σκοπεύει να αφαιρέσει τελείως τα κουμπιά, ούτε σκέφτεται να πάρει τα tablets και να τα ενσωματώσει σε μια κονσόλα".

Σύμφωνα με τις...επόμενες φήμες που ακούγονται, το χειριστήριο του "Project Cafe" (προσωρινός τίτλος της κονσόλας αντί του Wii 2) θα έχει στο χειριστήριό του δύο αναλογικά sticks και οκτώ κουμπιά. Για να δούμε λοιπόν αν και αυτές οι φήμες θα επιβεβαιωθούν ή αν θα διαψευστούν σύντομα από τα στελέχη της Nintendo.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 May 2011 18:21 #92841 by Fragy
Κοιτα να δεις που θα πάρουμε κι άλλη κονσόλα πάνω που άρχισα να μαζεύω παιχνίδια για το wii 1. Ελπίζω να είναι συμβατό με το πρώτο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 May 2011 20:31 #92848 by rabbit
ότι έχουμε κατεβάσει από το wiiware θα μεταφέρεται με κάποιο τρόπο και στην νέα κονσόλα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 May 2011 20:39 #92850 by bugs
σύμφωνα με τις φήμες θα ναι ναι συμβατό με sd cards άρα λογικα ναι

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 May 2011 20:03 #92899 by ArchonMD
Συμφωνώ με το σχόλιο του Fragy ...

Τον τελευταίο 1μιση χρόνο μάζεψα παιχνίδια για το Wii, και σκοπεύω να πάρω ακόμη 6-7 σίγουρα πριν έρθει το Wii 2/HD/ Project Cafe

Αλλά με αυτά που βλέπω να γίνονται leak... μου ανοίγει η όρεξη...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 May 2011 22:13 #92999 by Μάνος Γρυπάρης
Wii U με 8GB flash memory;


8GB flash memory και DVD των 25GB το νέο σενάριο. Δώστε φήμες στον λαό.

Σε μια περίοδο όπου όλοι περιμένουμε την E3 για να μάθουμε ότι νέο κυκλοφορεί, τα γαργαλιστικά σενάρια σχετικά με το πως θα είναι η νέα κονσόλα της Nintendo δίνουν και παίρνουν. Βέβαια κάποια από αυτά πέφτουν έξω, όπως η ύπαρξη του tablet controller. Άλλα πάλι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, όπως οι κυκλοφορίες των νέων GTA και Donkey Kong Country.

Η μόνη επίσημη πληροφορία μέχρι στιγμής απ' την Ιαπωνική εταιρεία είναι ότι το Project Cafe (όπως ονομάζεται προσωρινά η κονσόλα) θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, πιθανότατα εντός του Β' Εξαμήνου. Παρόλα αυτά, μια νέα είδηση από το Kotaku, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά, καθώς αφορά τον σκληρό δίσκο της κονσόλας. Σύμφωνα με το γνωστό gaming blog, ο διάδοχος του Wii δεν θα έχει σκληρό δίσκο, αλλά μία 8GB flash memory και δυνατότητα να αποθηκεύει δεδομένα σε SD memory cards. Η πηγές του site κάνουν λόγο και για την ύπαρξη ειδικών DVD με χωρητικότητα 25GB, αντί των καθιερωμένων πλέον Blu-Ray.

Όσο για την υπολογιστική ισχύ της κονσόλας, η "πηγή" του Kotaku συνεχίζει να αναφέρει ότι "θα είναι τουλάχιστον αντίστοιχη του PS3 και του Xbox 360". Τα γραφικά του δε υπολογίζεται ότι θα φτάνουν σε ανάλυση μέχρι 1080p ή 1080i. Το τελευταίο είναι πολύ πιθανό, καθώς είναι κάτι που οι ίδιοι οι fans της Nintendo επιθυμούν, πόσο μάλλον αν πάρουμε ως δεδομένο την HD ανάλυση που ήδη απολαμβάνουν αμφότερες οι κονσόλες των Sony και Microsoft.

Άραγε η Nintendo θα βγει να διαψεύσει και τις παραπάνω φήμες ή θα τηρήσει σιγή ιχθύος, κυρίως μέχρι την έναρξη της E3 στις 7 Ιουνίου; Ο χρόνος θα δείξει.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2011 20:53 #93876 by Μάνος Γρυπάρης
Wii U: Τεχνολογία και χειριστήριο
Οι προδιαγραφές και το χειριστήριο της νέας κονσόλας της Nintendo.

Το Γαλλικό site τεχνολογίας 01.net έχει ασχοληθεί εκτενέστερα τους τελευταίους μήνες με το νέο Wii (ή αλλιώς "Project Cafe" όπως είναι το προσωρινό όνομά του). Τώρα, βγάζει στη φόρα νέες πληροφορίες σχετικά με το χειριστήριο που θα έχει η νέα κονσόλα της Nintendo.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το site στα χέρια του, η κονσόλα θα έχει αρχιτεκτονική ανάλογη με αυτή του Xbox 360, ενώ μέσω του backward compatibility θα υποστηρίζει τα games του Wii και του Gamecube, καθώς και όλα τα περιφερειακά του Wii.

Σχετικά με την CPU, ειπώθηκε για άλλη μια φορά ότι ο επεξεργαστής θα είναι τριπύρηνος IBM Power PC, η κάρτα γραφικών ATI από την οικογένεια R700 και η RAM θα είναι στα 512MB.



Το χειριστήριο
Για πρώτη φορά αναφέρθηκαν σημαντικές πληροφορίες για το χειριστήριο του Project Cafe. Όπως μπορείτε να δείτε κι από την σχετική εικόνα, το controller που ετοιμάζει η Nintendo θα έχει οθόνη αφής 6" και μπροστινή κάμερα. Θα διαθέτει επίσης δόνηση, control sticks, d-pad και κουμπιά στα δεξιά του. Η εικόνα αυτή είναι ανεπίσημη και διαμορφώθηκε με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Η Nintendo έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα βασιστεί σε motion sensing controller (τύπου Wiimote) αλλά οι φήμες που βγαίνουν προς τα έξω δείχνουν κάτι το διαφορετικό. Άραγε η Ιαπωνική εταιρεία θα βασιστεί σε δύο χειριστήρια; Υπομονή μέχρι την E3, όταν και στις 7 Ιουνίου θα μάθουμε τι ετοιμάζεται.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jun 2011 14:41 #94407 by Γιώργος Λόλας
Wii U: Ο διάδοχος του Wii
Οι πληροφορίες που δόθηκαν στην E3 2011



Η μεγαλύτερη ανακοίνωση που έκανε η Nintendo στη φετινή E3 είναι σίγουρα η αποκάλυψη της νέας της οικιακής κονσόλας ή για να το πούμε πιο σωστά, του χειριστηρίου που θα την συνοδεύει. Το hardware που θα υπάρχει μέσα στο Wii U δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, εκτός του επεξεργαστή, ο οποίος θα είναι ένας πολυπύρηνος IBM.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η κονσόλα θα υποστηρίζει Full HD γραφικά μέσω καλωδίου HDMI. Θα έχει ενσωματωμένη μνήμη τύπου flash, ενώ θα δέχεται κάρτες μνήμης SD και σκληρούς δίσκους, μέσω USB. Τα παιχνίδια θα κυκλοφορούν σε οπτικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας και (όπως και με το Wii) θα μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε νέα games. Όλα τα ganes, τα περιφερειακά και τα χειριστήρια του Wii θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο Wii U χωρίς κανένα πρόβλημα. Από τα πλάνα που παρουσιαστήκαν, είδαμε ότι η κονσόλα έχει το μέγεθος του Wii, είναι λευκού χρώματος, ενώ τα γραφικά από τα demos ήταν επιπέδου PS3/Xbox 360. Περισσότερες πληροφορίες για το Wii U δε δόθηκαν, αλλά φημολογείται πως η κονσόλα θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2012.

Το χειριστήριο
Την επανάσταση όπως φαίνεται θα φέρει το ίδιο το χειριστήριο του Wii, όμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Θυμίζει έντονα ένα tablet PC τόσο ως προς το μέγεθός του, όσο και ως προς τα εξωτερικά του γνωρίσματα. Είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, τόσο ώστε θα χρειάζεται να το κρατάτε και με τα δύο χέρια. Στην μπροστινή πλευρά την παράσταση κλέβει η οθόνη αφής μεγέθους 6.2", ενώ διαθέτει δύο αναλογικούς μοχλούς, έναν σταυρό κατεύθυνσης, τέσσερα face buttons, και τα πλήκτρα Start-Select-Home στο κάτω μέρος. Στο πάνω μέρος θα βρείτε δύο shoulder buttons και δύο σκανδάλες. Το νέο χειριστήριο διαθέτει μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης, ενσωματωμένο accelerometer, γυροσκόπιο, δόνηση, μικρόφωνο, ηχείο και μία κάμερα η οποία εκτός των άλλων θα χρησιμοποιείται για να κάνετε scan ειδικές κάρτες augmented reality.



Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διακόψετε το παιχνίδι από την τηλεόραση και να μεταφέρετε την δράση στην οθόνη του χειριστηρίου συνεχίζοντας το παιχνίδι εκεί. Αυτό το χαρακτηριστικό θα δώσει νέα πνοή στο gameplay κάθε τίτλου καθώς με την χρησιμοποίηση του θα μπορείτε να βλέπετε επιπλέον λεπτομέρειες για το παιχνίδι, να παρακολουθήσετε την δράση από άλλη οπτική γωνία ή ακόμα και να παίξετε παιχνίδια αποκλειστικά στο χειριστήριο. Στην παρουσίαση του Wii U αναφέρθηκε ότι ενώ ένα μέλος της οικογένειας θα παρακολουθεί τηλεόραση, εσείς θα μπορείτε ταυτόχρονα να παίξετε στο χειριστήριο.

[youtube:1zvwrpzj]
[/youtube:1zvwrpzj]

Από τα tech demos που παρουσιάστηκαν, είδαμε ότι το gameplay αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια multiplayer. Σε ένα από αυτά, δύο παίχτες μοιράζονται την οθόνη της τηλεόρασης (split-screen) την ώρα που ο τρίτος ελέγχει τον δικό του χαρακτήρα μέσα από το χειριστήριο. Οι παίκτες που παρακολουθούν τη δράση από την τηλεόραση, βρίσκονται στο έδαφος ενώ ο παίχτης που παίζει από το χειριστήριο πιλοτάρει ένα ελικόπτερο από ψηλά. Αν και ακούγεται αρκετά απλό στη σύλληψη, φάνηκε πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Σε ένα άλλο tech demo είδαμε τον tester να χρησιμοποιεί το χειριστήριο ως ασπίδα για να αποκρούσει τα βέλη που έρχονταν από όλες τις μεριές, δείχνοντας μερικές από τις πιθανές χρήσεις του controller.

Μερικοί από τους τίτλους που ανακοινώθηκαν για το Wii U είναι οι εξής:

Batman: Arkham City
Tekken
Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge
Darksiders II
Ghost Recon Online
Metro Last Light
Aliens Colonial Marines
Dirt
Assassin’s Creed.

Όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο, η Nintendo θα δουλέψει στενά με όλες τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής για να διαθέσει μια μεγάλη γκάμα από 3rd party τίτλους. Αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες, όπως την τιμή διάθεσης αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας.

[youtube:1zvwrpzj]
[/youtube:1zvwrpzj]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification