Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

ΠΑΟΚ 2009/2010

More
26 Jun 2009 17:31 #55042 by Χρήστος Αρμυριώτης
Παπάζογλου: "Έκανα την σωστή επιλογή"

Στην παρουσίαση των Θανάση Παπάζογλου και Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ίδια ώρα που έχει επέλθει συμφωνία τόσο με την Πόρτο για την παραμονή του Βιεϊρίνια όσο και για την απόκτηση του Μίρκο Σαβίνι, ενώ δείχνει να καθυστερεί η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βίκτορ Βιτόλο.

"Αλλάζουν πάρα πολλά στην καριέρα μου. Είναι ένα βήμα παραπάνω. Ελπίζω να έχω κάνει την σωστή επιλογή και να πάμε όλοι μαζί τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει", ήταν το πρώτο σχόλιο του Θανάση Παπάζογλου με τον Έλληνα επιθετικό να πρόσθεσε ότι: "Σίγουρα το στάδιο της προετοιμασίας είναι το πιο βασικό στάδιο. Εκεί όλοι οι ποδοσφαιριστές προετοιμάζονται για όλη την χρονιά. Έχω πολύ μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο και ξεκινάω με πολύ δυνατές βλέψεις".

Για το ότι θα υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές στην θέση του είπε: "Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός με ποδοσφαιριστές όπως οι Μουσλίμοβιτς και Αναστασάκος. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός είναι καλό για την ομάδα. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Έχει ότι χρειάζεται μία ομάδα. Κόσμο και ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από χαμηλά, ανέβηκε και οι στόχοι είναι πλέον σαφώς μεγαλύτεροι".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου τόνισε πως: "Ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές ουσίας και δεν προτίμησε τα μεγάλα ονόματα. ο ΠΑΟΚ έχει ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις και είναι κάτι που θα βοηθήσει στην χρονιά για όλους τους στόχους".

Σε ερώτηση για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ μετά την παρουσία του στον Άρη είπε: "Από τον Άρη επέλεξα να φύγω γιατί δεν πήγαινε άλλο. Στον ΠΑΟΚ επέλεξα να έρθω γιατί ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω αφού έχει τα πάντα που χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής".

Για τους προσωπικούς του στόχους δήλωσε: "Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να παίξω και να επιστρέψω στις καλές εμφανίσεις που είχα με τον Άρη και δεν μπόρεσα να το συνεχίσω πέρσι. Για να είμαι ικανοποιημένος θα πρέπει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να πετύχω όσο περισσότερα γκολ χωρίς να έχω στάνταρ νούμερα γιατί είμαι ακόμα νέος. Θα προσπαθήσω να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ γίνεται".

Αμπουμπακαρί: "Μία πολύ ωραία μέρα"

Από την πλευρά του ο Γκανέζος Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί επισήμανε πως: "Θα είναι μία πάρα πολύ ωραία ημέρα το πρώτο μου ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμποα. Είμαι εδώ δύο χρόνια. Έχω ακούσει πολλά για τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά. Θα κάνω ότι θα κληθώ να κάνω. Δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί παίκτες. Ότι κάνεις στην προπόνηση το κάνεις και στο παιχνίδι".

Συμφωνία με Βιεϊρίνια και Σαβίνι

Στα μεταγραφικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας να τα βρήκε σε όλα με την Πόρτο για την παραμονή του Βιεϊρίνια ώστε πλέον να τον έχει στο δυναμικό της ως ελεύθερο και όχι ως δανεικό όπως ίσχυε στην περσινή αγωνιστική περίοδο. Μία εξέλιξη με την οποία κέρδισε στην μάχη των τελευταίων ημερών την ρουμάνικη Κλουζ που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του Πορτογάλου.

Συμφωνία ωστόσο φαίνεται να επήλθε και με τον εκπρόσωπο του Μίρκο Σαβίνι. Μία εξέλιξη την οποία επιθυμούσαν στον ΠΑΟΚ με την στάση που έδειξαν τις τελευταίες μέρες. Όσο για αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί και το φλερτ με τον Βίκτορ Βιτόλο κάτι που όλα δείχνουν πως θα γίνει από την στιγμή που μείνει ελεύθερος από την Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Πηγή: sport24.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jul 2009 15:03 #55722 by Frank
Replied by Frank on topic ΠΑΟΚ 2009/2010
Από Τρίτη τα... ελεύθερα διαρκείας στην Τούμπα

Το... τσουνάμι αγάπης των οπαδών του ΠΑΟΚ προς την ομάδα τους καλά κρατεί και αυτό φαίνεται από την τεράστια ζήτηση αλλά και διάθεση των εισιτηριών διαρκείας στους παλιούς κατόχους. Πλέον από την Τρίτη ξεκινάει η διάθεση για όλους.

Έως και το βράδυ της Παρασκευής οπότε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανανέωσης για τους κατόχους της περσινής περιόδου είχαν πωληθεί 13.408 εισιτήρια διαρκείας. Αριθμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός.

Το τμήμα διάθεσης των διαρκείας θα παραμείνει κλειστό απο το Σάββατο εως και τηνΔευτέρα και από το πρωί της Τρίτης ξεκινάει η πώληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

[right:d1mxbmqz]gazzetta.gr[/right:d1mxbmqz]

More
09 Jul 2009 12:00 #55982 by Frank
Αποθέωση στην Γερμανία!

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν αποθέωσαν μόνο στην Τούμπα τους παίκτες της ομάδας στην έναρξη της προετοιμασίας. Ακόμη και στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, όπου βρέθηκε η αποστολή λίγο πριν αναχωρήσει για το Άρνεμ υπήρξε... ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο.

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Ντύσελντορφ είχαν μαζευτεί αρκετοί οπαδοί του «δικεφάλου» και επιδοκίμασαν τόσο τον Φερνάντο Σάντος όσο και τους παίκτες. Από κει και πέρα όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι Θεσσαλονικείς συνάντησαν στο Άρνεμ εξαιρετικές συνθήκες για προετοιμασία.

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πρώτα του δύο φιλικά παιχνίδια με ερασιτεχνικές ομάδες.

Από κει και πέρα πιθανότατα την Παρασκευή θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή ο Μίρκο Σαβίνι.

Τέλος όσο αφορά το θέμα του Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής θα έχει νέα συνάντηση με τους ανθρώπους της Πόρτο για να τους πείσει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

[right:g4e6lo9j]gazzetta.gr[/right:g4e6lo9j]

More
10 Jul 2009 15:53 #56078 by Frank
Κρίσιμες ώρες για Βιεϊρίνια

Στο Οπόρτο είναι στραμμένο το βλέμμα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, αφού τις επόμενες ώρες περιμένουν την απάντηση των «Δράκων» για τον Αντόνιο Βιεϊρίνια. Οι Πορτογάλοι έκαναν σήμερα γνωστές τις προθέσεις τους για τον 23χρονο μέσο και ο «δικέφαλος του Βορρά» προέβη σε επίσημη πρόταση. Τους έβγαλε το «λάδι» ο Φερνάντο Σάντος, «πλήρωσε» την ολιγόλεπτη αργοπορία ο Αμπουμπακαρί.

Αισιοδοξία επικρατεί στον ΠΑΟΚ για το θέμα της απόκτησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού ελπίζουν πως οι Πορτογάλοι θα απαντήσουν θετικά στην πρόταση του «δικέφαλου». Σήμερα το πρωί οι ιθύνοντες της Πόρτο έκαναν γνωστές τις προθέσεις του και το μεσημέρι οι Θεσσαλονικείς προέβησαν σε επίσημη προσφορά για την απόκτηση του 25χρονου μέσου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση, και όλοι ευελπιστούν πως ο Βιερϊνια σύντομα θα ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία. Εξάλλου, και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής τόνισε με δηλώσεις του πως επιθυμεί να παίξει για ακόμα μια χρονιά στον ΠΑΟΚ.

Την... πλήρωσε ο Αμπουμπακαρί

Το λάδι τους βγάζει στην Ολλανδία ο Φερνάντο Σάντος, αφού επιθυμεί η ομάδα του να είναι πανέτοιμη στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 30 Ιουλίου. Ο Πορτογάλος έχει ρίξει το βάρος στην τακτική, αλλά και στη φυσική κατάσταση, κάτι φυσικά που το... απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στις δυο προπονήσεις. Ο Αραμπατζής επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα, ωστόσο ο... άτυχος ήταν ο Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, ο οποίος άργησε δυο λεπτά και δέχθηκε τις έντονες παρατηρήσεις του Σάντος. Το... πρόστιμο ήταν 40 γύροι, ενώ το απόγευμα υπήρξε και ομιλία προς τους παίκτες που αφορούσε την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν.

«Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Αποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση είναι φέτος στον ΠΑΟΚ όπως παραδέχτηκε ο Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός επιθετικός τόνισε ότι ο η ομάδα του μπορεί να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα έχει συναντήσει ως τώρα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης και τον κόσμο του «δικεφάλου».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Φιλομένο στην «Εξέδρα» και τον Σταύρο Κόλκα:

- Σε αυτές τις πρώτες ημέρες τι ζητάει ο προπονητής σας;
«Αυτό που κάνουμε εδώ στην προετοιμασία είναι να ρίχνουμε το βάρος μας στη φυσική κατάσταση παρά στο θέμα της τακτικής. Θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε και γι' αυτά, όμως, πρώτα πρέπει να ετοιμαστούμε για τους ευρωπαϊκούς αγώνες που έρχονται».

- Ποια στοιχεία μπορείς να προσθέσεις στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

«Εγώ είμαι εδώ να δουλέψω, να θυσιαστώ αν χρειαστεί για τον ΠΑΟΚ, όπως νομίζω και κάθε άλλος παίκτης της ομάδας. Αν μπορώ να σκοράρω θα το κάνω, αν μπορώ να περάσω ασίστ θα το κάνω. Είμαι εδώ για να δουλέψω και πάνω από όλα και όλους μας είναι ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορέσω να παίξω όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα δίνω όλο μου τον εαυτό για να ικανοποιήσω αυτούς που με επέλεξαν».

- Τι πιστεύεις ότι έλειψε από τον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν και δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω;
«Η περσινή χρονιά ήταν θετικότατη. Ολα άλλαξαν μέσα σε έναν χρόνο, έπειτα από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί ένα πολύ κακό. Αυτό που έκανε η ομάδα ήταν ένα μεγάλο βήμα, καθώς η διαφορά των δυο ομάδων στα δυο χρόνια ήταν τεράστια. Πρέπει να είμαστε ομάδα, όπως πέρσι, έτσι και φέτος. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε και να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

- Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ μπορεί και να πάρει το πρωτάθλημα;

«Γιατί όχι; Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί. Ολα είναι μέσα στο μυαλό μας και αν το προσεγγίσουμε σωστά, όλα μπορούν να συμβούν».

- Πώς βλέπεις την ποιότητα της ομάδας;
«Εχουμε καλούς παίκτες, αρκετά μεγάλα ονόματα, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε σο γήπεδο μέσα από τη συνολική δουλειά. Πιστεύω ότι αν δείξουμε ενότητα εντός και εκτός γηπέδου, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

- Δείχνεις να προσαρμόστηκες άμεσα.
«Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι το να 'μιλάς' μαζί με τους άλλους παίκτες στο παιχνίδι. Εκεί δεν υπάρχει Ελληνας, Αργεντινός, Βραζιλιάνος, χριστιανός, μουσουλμάνος, υπάρχει το ποδόσφαιρο και εκεί πρέπει να συνεννοούμαστε. Να μπορούμε να μιλάμε τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Δεν θα είχε νόημα αν είμαστε καλοί φίλοι εκτός γηπέδου και μέσα στο γήπεδο να μην καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Ετσι κάπως το αντιμετωπίζω και για αυτόν τον λόγο έχω καλή επαφή με όλα τα παιδιά».

- Στις δύο φορές που ήρθες στην Τούμπα δεν έχασες. Πώς το βλέπεις αυτό;
«Το αποτέλεσμα είναι και συγκυρίες. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και να μην πετάμε βαθμούς. Πλέον για να πάρουμε πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσουμε τον Αστέρα Τρίπολης και όλες τις ομάδες που δεν θεωρούνται ντέρμπι. Ειδικά στην έδρα μας. Είναι σημείο-κλειδί για να φτάσουμε και πάλι ψηλά».

- Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνίζεται σε μια ομάδα που ήδη πούλησε 18.000 εισιτήρια διαρκείας;
«Είναι θετικό. Θέλω να παίζουμε με πίεση του κόσμου υπέρ μας. Είναι καλύτερο από το να έχεις λίγο κόσμο στο γήπεδο. Μου δίνει κίνητρο και είναι ωραία αίσθηση. Δεν θα μου άρεσε να έχουν μόνο οι άλλες ομάδες κόσμο και να παίζω αντίπαλός τους. Ο κόσμος μας δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα».

- Πώς αισθάνθηκες στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση της ομάδας;
«Πρώτη φορά ένιωσα τέτοιο συναίσθημα στην καριέρα μου. Είναι εκπληκτικό. Ενιωσα δέος με αυτόν τον κόσμο. Εμείς θα πρέπει να τους δείξουμε πράγματα στο γήπεδο για να το ανταποδώσουμε. Και όχι μόνο γι' αυτούς, αλλά και για εμάς».

- Εκανες και μια αλλαγή σε πόλη. Πώς σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη;

«Επειδή είμαι από το Μπουένος Αϊρες, έχω συνηθίσει στις μεγάλες πόλεις. Καλά ήταν στην Τρίπολη, γιατί ήταν ήρεμα και μπορούσα να έχω οικογενειακή ζωή, όμως, τη Θεσσαλονίκη τη νιώθω πιο οικεία».

- Αφησες την Τρίπολη για να έρθεις στον ΠΑΟΚ. Πώς σου φαίνεται αυτή η αλλαγή;

«Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις. Είχα προτάσεις πριν από δύο χρόνια, αλλά τελικά προτίμησα να πάω στην Ευρώπη και την Τρίπολη. Σεβάστηκα ότι οι άνθρωποί του με πλησίασαν ζεστά και μου έδειξαν με κάθε τρόπο ότι με θέλουν. Ηθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις του στην Ευρώπη. Αυτά τα δυο χρόνια ήταν όμορφα, και μάλιστα στο διάστημα αυτό απέκτησα και ένα παιδί. Ηθελα όμως να ξαναζήσω την πίεση μιας μεγάλης ομάδας και να έχεις πιο υψηλούς στόχους. Αυτό πιστεύω ότι θα με βελτιώσει και θα μου δώσει μεγαλύτερο κίνητρο».

Ο Λούσιο Φιλομένο θυμάται τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από το περσινό παιχνίδι της Τρίπολης. «Μου είχαν γράψει το σπίτι γεμάτο συνθήματα. Είδε η γυναίκα μου γραμμένα παντού ΠΑΟΚ και με ρωτούσε τι έγινε».

[right:l4ryix9i]gazzetta.gr[/right:l4ryix9i]

More
11 Jul 2009 16:48 #56134 by Frank
ΠΑΟΚ: Θέμα ωρών το sold out

Φαίνεται πως τα 21.000 διαρκείας που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ελάχιστα μπροστά στη δίψα των φίλων του «Δικεφάλου του Βορρά». Όπως έγινε γνωστό, χάρη στις επιτυχημένες μεταγραφικές κινήσεις και τη δεδομένη αγάπη των οπαδών της, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη διαθέσει 20.616 από τα «μαγικά» χαρτάκια.

Τα ελάχιστα εναπομείναντα εισιτήρια, μόλις 384, είναι θέμα ωρών να εξαντληθούν. Επομένως, το γήπεδο της «Τούμπας», αναμένεται και αυτή τη χρονιά να είναι γεμάτο και να αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Επίσημη παρουσίαση Σαβίνι

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/10/172108.jpg?w=400

Η επίσημη παρουσίαση του Μίρκο Σαβίνι έγινε, ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο πρώην παίκτης της Νάπολι, επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο 36 και ξεκαθάρισε πως θέλει η ομάδα να παίζει με το ίδιο στιλ ανεξάρτητα από τον αντίπαλο της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού αμυντικού.

Για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον ΠΑΟΚ, είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Η εμπειρία να έρθω στην Ελλάδα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Έχει παίκτες που γνωρίζω όπως ο Μπρούνο Τσιρίλο και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αλλά και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Κάτι που με έκανε να δεχτώ να παίξω στον ΠΑΟΚ».

Για τις προτάσεις άλλων ομάδων, δήλωσε: «Υπήρχαν προτάσεις από την Ιταλία, αλλά τίποτα το φοβερό. Η πιο σοβαρή ήταν η πρόταση του ΠΑΟΚ και κυρίως λόγο του Βρύζα που μου εξήγησε το πρότζεκτ και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Σχετικά με το τι γνωρίζει για τη νέα του ομάδα και τους φιλάθλους της: «Όταν κάποιος υπογράφει για τρία χρόνια γνωρίζει το πρότζεκτ. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και σκοπεύω μέσα σε αυτά τρία χρόνια να γίνουμε καλύτεροι. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με οπαδούς. Μου έχουν μεταφέρει ότι είναι πολύ ζεστοί και δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα. Είναι σαν αυτούς της Νάπολι».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ, είπε: «Επειδή είμαστε σημαντική ομάδα θα παίζουμε κάθε Κυριακή με τον ίδιο τρόπο και στα ίσα τις μεγάλες ομάδες. Να πάμε πολύ καλά σε όλες τις διοργανώσεις αλλά θα τις βλέπουμε ξεχωριστά. Θα προχωράμε βήμα βήμα όσο καλύτερα μπορούμε».

Για τον εαυτό του ο Ιταλός αμυντικός είπε: «Ξεκίνησα σαν κεντρικός αμυντικός, αλλά παίζω στα αριστερά της άμυνας. Το παιχνίδι μου προσανατολίζεται στις αμυντικές λειτουργίες. Προτιμώ να μην ανεβαίνω τόσο. Θα ξεκινήσω να δουλεύω από την πρώτη μέρα και ο προπονητής θα κρίνει το πότε θα είμαι έτοιμος».

«Happy end» με Βιεϊρίνια!

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μια και ο Ζήσης Βρύζας ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Πόρτο για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα φοράει την «ασπρόμαυρη» φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια, μια και οι «δράκοι» έδωσαν το «ΟΚ» όταν άκουσαν τον τεχνικό διευθυντή να τους προσφέρει 300.000 ευρώ, συν ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση μεταγραφής του Πορτογάλου άσου.

Για να επικυρωθεί και τυπικά η συμφωνία, απομένει μόλις ένα έγγραφο, το οποίο οι ιθύνοντες του «δικεφάλου του βορρά» περιμένουν να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ την Παρασκευή. Έτσι, ο Βιεϊρίνια αναμένεται να πάρει και εκείνος το αεροπλάνο για την Ολλανδία και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

[right:1b1jp7nu]sport-fm.gr[/right:1b1jp7nu]

More
12 Jul 2009 18:03 #56207 by Frank
Θετικά τα δείγματα από τα πρώτα φιλικά

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα από τα δύο πρώτα φιλικά του ΠΑΟΚ, επί ολλανδικού εδάφους. Οι παίκτες του Σάντος ήταν κεφάτοι, νίκησαν πρώτα, την ερασιτεχνική Πούτεν 4-0, ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Νέους της Ντε Γκράαφστσαπ. Μαγικά πράγματα από Αμπουμπακάρι. Ακούραστος ο Μουσλίμοβιτς. Ορεξάτοι οι Φωτάκης και Κονσεϊσάο. Ενσωματώνεται με την αποστολή ο Βιεϊρίνια. «Θέλουμε το πρωτάθλημα», δηλώνει ο Στέλιος Μαλεζάς.

Τα πρώτα τους γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Φωτάκης και Φιλομένο

Ο «δικέφαλος» του βορρά, στο πρώτο του φετινό φιλικό παιχνίδι, επικράτησε εύκολα με 4-0 της ερασιτεχνικής Πούτεν, παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας στις κερκίδες. Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήρε το κέντρο και άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό. Ο Σνάουτσνερ τροφοδότησε τον Κονσεϊσάο, αυτός πάσαρε στον Φωτάκη, ο οποίος απέφυγε έξυπνα ένα αντίπαλο και με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρούιν. Ο νεοαποκτηθείς από τη Λάρισα, ήταν ο κύριος εκφραστής όλων των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του και είχε για συμπαραστάτη τον Κονσεϊσάο.

Στο 23’ ο Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Φωτάκη και την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο, ο Φιλομένο κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0. Στο 36’ και πάλι μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο, μπήκε σφήνα στην πορεία της μπάλας ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το 4-0. Στο 40’ στο 58’ και στο 88’ οι «ασπρόμαυροι» είχαν δοκάρι μετά από προσπάθειες των Μπιζέρα, Λίνο και Φωτάκη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ (46? Παντίδης), Τσιρίλο, Μπιζέρα, Γκαρσία, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο.

«Μάγος» ο Αμπουμπακάρι

Το δεύτερο φιλικό του ΠΑΟΚ δεν είχε την ίδια ευτυχή κατάληξη με το πρώτο. Το σκορ με τους Νέους της Ντε Γκράαφστσαπ έμεινε στο 1-1. Εκπληκτικά πράγματα έκανε ο Αμπουμπακάρι. Ο Γκανέζος «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Ολλανδών και ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε συνεχώς φάσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18΄ με αυτογκόλ του Αποστολόπουλου και ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε στο 30΄ με τον Μπαλάφα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος (70΄ Μωϋσιάδης), Αραμπατζής, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Βερόν, Μπαλάφας, Αμπουμπακάρι, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Αναστασάκος (26΄ Σνάουτσνερ).

Sold out μέσα σε πέντε μέρες!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ εξάντλησε το απόθεμα των 7.592 εισιτηρίων διαρκείας, που είχαν μείνει ελεύθερα μετά τις ανανεώσεις των περσινών κατόχων. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ, το Σάββατο (11/07) εξαντλήθηκαν τα 21.100 εισιτήρια διαρκείας που είχαν τεθεί προς πώληση, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στη θητεία της διοίκησης Ζαγοράκη. Από 12.200 τη σεζόν 2007-08, στα 19.159 πέρσι και στα 21.100 εφέτος. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της ομάδας, που για πολλοστή φορά απέδειξαν ότι είναι συμμέτοχοι στην αναγέννηση του Π.Α.Ο.Κ. σε όλα τα επίπεδα».

* «Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί για το πρωτάθλημα. Μακάρι να έρθει, όμως», δηλώνει στη «SportDay» o Στέλιος Μαλεζάς.

* Έφτασε στο Ντόρβερτ ο Σαβίνι, ενώ σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή και ο Βιεϊρίνια. Ο Ζήσης Βρύζας συμφώνησε με την Πόρτο για την απόκτηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού.

[right:16ocxcjp]sport-fm.gr[/right:16ocxcjp]

More
13 Jul 2009 15:13 #56253 by Frank
Σάντος: «Κανένας δεν είναι σίγουρος!»

Το μήνυμα ότι «κανένας δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να λέει ότι έχει μία θέση εξασφαλισμένη» έστειλε ο Φερνάντο Σάντος στους παίκτες του ΠΑΟΚ, μέσω της «SportDay». Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τα πρώτα του συμπεράσματα από την προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά» και ανέφερε ότι θέλει την ομάδα απολύτως έτοιμη στις 30 Ιουλίου για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα και για αυτό διαφοροποίησε το πρόγραμμα.

«Πέρυσι είχαμε χρόνο να κάνουμε προετοιμασία επί δύο μήνες, φέτος στις 30 Ιουλίου πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρώτα απ' όλα πρέπει να φθάσουμε σ' ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πέρυσι οι παίκτες μοιράζονταν τον χρόνο των φιλικών, φέτος ξεκινήσαμε με 90λεπτα για όλους έτσι ώστε να πιέσουμε τις καταστάσεις και να φθάσουμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εχουμε, όμως, και τις απουσίες παικτών που λίγο περιέπλεξαν τα πράγματα και γι' αυτό ο Σνάουτσνερ έπαιξε παραπάνω, κάτι που δεν έπρεπε», δήλωσε αρχικά ο Σάντος.

Σε ό,τι αφορά τα πρώτα του συμπεράσματα, ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος από τον ρυθμό που πιάσαμε, κυρίως από άποψη φυσικής κατάστασης. Είμαι ικανοποιημένος και από τη νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου, δείχνοντας ότι έχουν κερδίσει σημαντικά πράγματα από την περσινή σεζόν. Αυτό θα είναι και φέτος βασικό μας όπλο».

Για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά σχολίασε: «Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξαν παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους και κοντρόλαραν τον ρυθμό. Το απόγευμα οι αντίπαλοι ήταν γυμνασμένοι, εμείς προσπαθήσαμε, χάσαμε ευκαιρίες και δεν κερδίσαμε. Μου άρεσε, πάντως, η αφομοίωση των νέων παικτών. Τώρα, στα επόμενα δύο παιχνίδια, θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε τον κορμό της ομάδας, με στόχο να μοντάρουμε το σχήμα που θα είναι έτοιμο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Νομίζω ότι από τα δύο πρώτα παιχνίδια φάνηκε ότι θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός μέσα στην ομάδα μεταξύ των παικτών. Κανένας δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να λέει ότι έχει μία θέση εξασφαλισμένη».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε να απαντήσει και στην ερώτηση για το πόσα 90λεπτα πρέπει να έχουν οι παίκτες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς: «Στα τρία τελευταία φιλικά, θα αγωνιστεί μία ομάδα που θα είναι αρκετά κοντά σ' εκείνη που θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οσο πλησιάζουμε στο πρώτο επίσημο ματς, τόσο θα παίζουν περισσότερο μαζί αυτοί που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό».

• Σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας ο ΠΑΟΚ δίνει το τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Στο γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ντούρβετθ, όπου προετοιμάζεται, θα υποδεχθεί ουσιαστικά την ερασιτεχνική ομάδα Zutphen.

• Ο Βιεϊρίνια αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί από τα γραφεία της Πόρτο για να υπογράψει τα τελευταία έγγραφα, να πάρει την ελευθέρας του και να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια. Το βράδυ (περίπου στις 10) αναμένεται στο Αμστερνταμ, όπου θα τον υποδεχθούν άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να τον συνοδεύσουν στο προπονητικό κέντρο και να ξεκινήσει την προετοιμασία με τους συμπαίκτες του.

• Έπειτα από πολλές ημέρες, στην Ισπανία φημολογείται ότι σήμερα ο Βιτόλο θα τα βρει με τη Σανταντέρ και θα μείνει ελεύθερος. Αν αυτό οριστικοποιηθεί, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει άμεσα και την ενδέκατη μεταγραφή του.

• Από την Πέμπτη (16/7), ημέρα διεξαγωγής του φιλικού με την Τσίβας, και μέχρι το τέλος της προετοιμασίας θα βρίσκεται στην Ολλανδία ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

[right:1o67jjqz]sport-fm.gr[/right:1o67jjqz]

More
14 Jul 2009 18:56 #56330 by Frank
«Σεφτέ» για Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ερασιτεχνικής Ζούτφεν με 5-0 στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι στο Ντούρβερτ. Τα παρθενικά τους τέρματα με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς, πέτυχαν οι Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίωρο και με τη συμπλήρωση 30 λεπτών άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από σουτ του Μπαλάφα ο Κουτσιανικούλης πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε. Σχεδόν με τη σέντρα ο Αναστασάκος έπαιξε το 1-2 με τον Παπάζογλου και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 35’ από κόρνερ του Κουτσιανικούλη ο Μαλεζάς πέτυχε το 3-0. Στο 41’ ο Αραμπατζής σέντραρε, ο Αμπουμπακαρί άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Παπάζογλου διαμόρφωσε το 4-0. Στο 80’ ο Φιλομένο με κεφαλιά σε κόρνερ του Κονσεϊσάο έγραψε το τελικό 5-0, ενώ ο Αργεντινός φορ είχε ένα δοκάρι και ένα σουτ στο οποίο η μπάλα πέρασε καθαρά τη γραμμή της εστίας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Την Τρίτη στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο του δυνατό φιλικό στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας τη Ναϊμέγκεν. Την ίδια ημέρα αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς (73’ Κουτζαβασίλης), Αποστολόπουλος (61’ Κονσεϊσάο), Αραμπατζής (61’ Λίνο), Καρασαλίδης (73’ Παντίδης), Μαλεζάς (51’ Βερόν), Μπαλάφας, Ίβιτς (46΄ Καραντασιάδης), Αμπουμπακάρι (61’ Φωτάκης), Κουτσιανικούλης (61’ Σορλέν), Παπάζογλου, Αναστασάκος (61’ Φιλομένο).

Παπάζογλου: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα»

Εντυπωσιασμένος από τις ουρές που υπήρξαν για τα διαρκείας του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Θανάσης Παπάζογλου, μιλώντας στη «SportDay». «Μου έκανε εντύπωση το οικογενειακό κλίμα της ομάδας», δήλωσε ο διεθνής με την Ελπίδων επιθετικός και πρόσθεσε: «Βρίσκω τα πατήματά μου, πρέπει να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Παπάζογλου, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (14/07) «SportDay»:

Θεωρείς ότι συμμετέχεις σε μια δύσκολη προετοιμασία; Τι σου έχει κάνει εντύπωση;

«Πάντα αυτή την περίοδο υπάρχουν δυσκολίες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά γιατί είμαστε μέλη μιας ομάδας με υψηλούς στόχους και θέλω να πω ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η πειθαρχία που έχει επιβάλει ο προπονητής μας, κάτι που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό στον ΠΑΟΚ είναι και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί».

Είναι μια πρόκληση για σένα ο ΠΑΟΚ;

«Για εμένα και για όλους τους παίκτες που είμαστε εδώ. Παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα που πέρυσι έκανε εξαιρετική πορεία, κι αυτό θέλουμε να πετύχουμε και φέτος».

Σε προβλημάτισαν καθόλου όλο αυτό το διάστημα οι αντιδράσεις που προκάλεσε η μεταγραφή σου;

«Ηξερα ότι θα υπήρχε ένα κόστος. Είχα τους λόγους μου όμως για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Οχι για εκδίκηση. Απλώς γιατί πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η κατάλληλη ομάδα για να εκπληρώσω τα όνειρά και τις φιλοδοξίες μου».

Σου κάνει εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ διέθεσε 21.100 διαρκείας, ενώ στην πρώτη προπόνηση βρέθηκαν 15 χιλιάδες φίλαθλοι στο γήπεδο;

«Ξέρω ποιος είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ και φυσικά είναι εντυπωσιακά αυτά τα νούμερα. Στη ζωή μου όμως δεν έχω ξαναδεί τέτοιες ουρές για να πάρουν εισιτήρια διαρκείας, όπως συνέβη τις τελευταίες ημέρες όταν είχαμε και εμείς προπόνηση εκεί».

Από την πλευρά του, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν: «Πέρυσι είχαμε δέκα εβδομάδες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Φέτος όμως είναι οι μισές, αλλά γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει. Ηρθαν λιγότεροι παίκτες σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο κάθε ομάδα αλλάζει λίγο τη δομή της. Σε εμάς σίγουρα είναι καλό το ότι έχουμε έναν κορμό παικτών και μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε».

Σνάουτσνερ: «Όπως πέρυσι»!

Πορεία ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησαν την περασμένη σεζόν θα επιδιώξουν και φέτος στον ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο Πολωνός αμυντικός μιλώντας τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ απ’ την Ολλανδία όπου και οι Θεσσαλονικείς συνεχίσουν την προετοιμασία τους, αναφέρθηκε επίσης στην ανανέωση του συμβολαίου του, στα περσινά άσχημα αποτελέσματα στα ντέρμπι, αλλά και στη θέση που προτιμάει ν’ αγωνίζεται.

«Πέρυσι είχαμε δέκα εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδια, φέτος είναι οι μισές αλλά γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει.

Φέτος ήρθαν λιγότεροι παίκτες σε σχέση με πέρσι, κάθε ομάδα αλλάζει λίγο την δομή της. Σε εμάς σίγουρα είναι καλό το γεγονός ότι έχουμε έναν κορμό παικτών και μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε σε αυτό που θέλει ο προπονητή μας. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, διανύω τον τρίτο χρόνο στον ΠΑΟΚ. Νιώθω σαν νέος δεν υπάρχει καμία διαφορά».

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είμαι τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, είχα υπογράψει για δύο χρόνια και με κάλεσαν να ανανεώσω. Ο προπονητής πιστεύω ότι είναι ικανοποιημένος απ’ αυτά που προσφέρω στην ομάδα, όλες οι πλευρές είναι χαρούμενες από αυτό το γεγονός».

Όσον αφορά τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ: «Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, είναι νωρίς να πούμε το παραμικρό. Στο τέλος θα δούμε, δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί αυτό δεν δείχνει σεβασμό και στις άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

Η φιλοσοφία είναι ίδια, δουλεύουμε με τον ίδιο προπονητή, μας ζητάει να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι δυνατή, βέβαια τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί δεν παίζουμε δυνατά φιλικά. Μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία θα μπορέσουμε να πούμε κάτι παραπάνω, όταν παίξουμε δυνατά φιλικά».

Για το κακό πρόσωπο που επέδειξε η ομάδα στα ντέρμπι: «Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτό το στοιχείο, πέρυσι κερδίσαμε μόνο ένα ντέρμπι. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να κερδίσουμε. Θα μας βοηθήσει και στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Αν κάνουμε μία χρονιά όπως η περσινή θα είναι καλό βήμα, αυτό θέλουμε να κάνουμε μία πορεία περίπου όπως την προηγούμενη περίοδο».

Για τη θέση στην οποία προτιμάει να παίζει: «Προτιμώ την δεξιά πλευρά, το δεξί μου πόδι είναι το καλό. Όχι πως το αριστερό δεν είναι καλό, αλλά το δεξί είναι καλύτερο».

[right:iyefm853]sport-fm.gr[/right:iyefm853]

More
16 Jul 2009 01:31 #56443 by doxitis
Replied by doxitis on topic ΠΑΟΚ 2009/2010
ousiastikes metagrafes...(sold out)

More
16 Jul 2009 10:03 #56451 by Frank
Κονσεϊσάο: «O τελευταίος σταθμός μου»

Το θέμα της παραμονής του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε σήριαλ, με ευτυχές όμως τέλος. Η σεζόν που ακολουθεί ίσως να είναι και η τελευταία της καριέρας του Πορτογάλου άσου. «Έχω δεθεί με την ομάδα, στον ΠΑΟΚ θα κρεμάσω τα παπούτσια μου», δήλωσε ο Κονσεϊσάο στη «SportDay», ενώ σχολίασε το θέμα των αρκετών αποβολών στο περσινό πρωτάθλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά. Όσοι πήραν κάρτες ξέρουν καλά ότι ζημίωσαν την ομάδα».

•Η παραμονή σου έγινε σίριαλ. Πώς τελικά πήρες την απόφαση και ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά;

«Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Πραγματικά θέλω να το αφήσω πίσω και να μιλήσω περισσότερο για το μέλλον. Προσωπικά θέλω να φθάσω την περσινή μου απόδοση, να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια με βάση και την απόφαση του προπονητή μου και από εκεί και πέρα να περάσω τις εμπειρίες μου στους νεότερους. Μακάρι με την ομάδα να κάνουμε ό,τι και την περσινή περίοδο. Κι εγώ πάντως θα ήθελα να βγω MVP της σεζόν, όπως πέρυσι ο Κοντρέρας…»,

•Ως ένας από τους πιο έμπειρους της ομάδας, μπορείς να πεις τι έφταιξε πέρυσι με τα νεύρα των παικτών και τις κόκκινες που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ; Πώς αυτό θα αποφευχθεί φέτος;

«Πέρυσι έγιναν πολλά καλά, αλλά και μερικά άσχημα πράγματα στην ομάδα. Αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά. Όσοι πήραν κάρτες ξέρουν καλά ότι ζημίωσαν την ομάδα. Είναι σίγουρο πως αυτό θα αλλάξει. Δεν είμαστε χαζοί να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι ενέργειες στοιχίζουν στην ομάδα».

•Τέλος, Σέρτζιο, πώς σκέφτεσαι το τέλος της επόμενης χρονιάς, και ο ΠΑΟΚ είναι κάτι ιδιαίτερο για εσένα ή μια ομάδα όπως όλες οι άλλες;

«Για την επόμενη χρονιά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Από εκεί και πέρα, σε κάθε σύλλογο που πήγα πραγματικά δέθηκα. Κάθε ομάδα έχει μια θέση στην καρδιά μου. Επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος σύλλογος που θα παίξω είναι σίγουρο ότι γι’ αυτόν θα νιώθω κάτι περισσότερο. Μια ομάδα με τεράστια δυναμική, με φανατικό κόσμο, στον οποίο πέρασα καλές και κακές στιγμές, οι οποίες με έκαναν να δεθώ με την ομάδα. Να ξέρετε πάντως ότι για εμένα είναι δύσκολο να κάνω κι άλλη προετοιμασία με τον Σάντος…».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στο σημερινό φύλλο (16/7) της «SportDay».

Δυνατό «τεστ» με Τσίβας

Με τη μεξικάνικη Τσίβας θα κοντραριστεί απόψε το απόγευμα ο ΠΑΟΚ (20:00, Novasports 1). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει τη δυνατότητα να εξάγει πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση, αφού στο περασμένο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν (1-1) τα πόδια ήταν πιο «βαριά», ενώ η ομάδα δεν είχε «δέσει» στον απαιτούμενο βαθμό λόγω των πολλών νέων προσώπων στην προετοιμασία. Το παιχνίδι θα γίνει στο χωριό Ούτινγκ, στην περιοχή Μπόχολντ (στα σύνορα Γερμανίας-Ολλανδίας 80 χιλιόμετρα από το Άρνεμ). Ο Σάντος ετοιμάζει μάλιστα αρκετές εκπλήξεις, με τις βασικότερες να είναι η χρησιμοποίηση του επιθετικού διδύμου Κουτσιανικούλη-Μουσλίμοβιτς, αλλά και του Κοντρέρας ως δεξιού οπισθοφύλακα. Η πιθανή ενδεκάδα: Κρέσιτς ή Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αμπουμπακάρι, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς.

Στην αναμονή για Βιτόλο

Ούτε χθες σημειώθηκε κάποια εξέλιξη όσον αφορά στην περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο. Ο 26χρονος μέσος δεν έχει αποδεσμευθεί ακόμα από τη Σανταντέρ αφού δεν έχει βρει σημείο επαφής με τους ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει τα χρήματα που του οφείλουν. Παράλληλα έχει «παγώσει» το θέμα του δανεισμού του Σωτήρη Μπαλάφα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δύο περιπτώσεις βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση.

Εντυπωσίασε και παραμένει… ο Αποστολόπουλος

Ως γνωστόν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο Άρνεμ της Ολλανδίας ακολούθησαν έξι παίκτες από την ομάδα των Νέων του συλλόγου. Οι Κουτζαβασίλης (τερματοφύλακας) και Αποστολόπουλος (αμυντικός) θα παραμείνουν. Ο τελευταίος ειδικά εντυπωσίασε άπαντες με την παρουσία του. Τον δρόμο της επιστροφής πήραν οι Καρασαλίδης, Καραντασιάδης, Μωυσιάδης και Παντίδης. Ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να ελαφρύνει το ρόστερ αφού ήταν υπεράριθμο.

[right:35oc6c6a]sport-fm.gr[/right:35oc6c6a]