Ubisoft
Το Assassin's Creed Odyssey μας ταξιδεύει στην Ελλάδα και μείναμε έκπληκτοι από τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος και του χάρτη. Βέβαια κάποιες πανοπλίες μοιάζουν με Ρωμαϊκές αλλά τέλος πάντων. Οι assassins Αλέξιος και Κασσάνδρα είναι συμπαθητικοί ήρωες, όπως είχε πλάκα η αποστολή στη Μύκονο. Το σενάριο θα διεξάγεται στον Πελοποννησιακό Πόλεμο μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης.
Στα υπόλοιπα games δεν σκοπεύω να παίξω το The Division 2 και πιστεύω ότι έχει καεί σαν σειρά, το Skull and Bones παραείναι εξειδικευμένο και δύσκολα θα προσφέρει κάτι το πρωτότυπο. Το Beyond Good and Evil 2 ίσως να το συμπαθήσετε κάποιοι όμως εμένα δεν είναι του στυλ μου, ούτε και το The Crew 2 όπως είδα το πρώτο. Το Watch Dogs 3 δεν παρουσιάστηκε αλλά και η συγκεκριμένη σειρά θεωρώ ότι έχει κουράσει κι αυτό φάνηκε από το WD2 που παρότι καλύτερο του πρώτου από ένα σημείο κι έπειτα καταντούσε βαρετό.
Sony
Πολύ περίεργη press conference. Ξεκίνησε με το βίντεο του The Last of Us: Part II να παρουσιάζεται σε μια τέντα, μετά η Sony μετέφερε τον κόσμο σε άλλη τέντα και δεν βρίσκω τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Το πάνελ της Sony κάλυψε άριστα το συγκεκριμένο γεγονός και επίσης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην υπάρχει 100% on-stage παρουσία. Άλλο μια press conference μπροστά σε κοινό κι άλλο μια post-conference. Εδώ η Sony τα μπέρδεψε με τον χειρότερο τρόπο.
Επίσης έχω πολλά χρόνια να δω σε βίντεο από press conference της Sony 1/10 dislikes. Έπρεπε να παρουσιαστούν περισσότερα exclusives και κάποιες νέες εκπλήξεις. Ο κόσμος θέλει να βλέπει gameplay videos και αφού σε αυτό είναι καλή η Sony ας το συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Η καθαρή παρουσίαση ξέχωρα από το πάνελ δεν ήταν ούτε μία ώρα και στο τέλος διεκόπη πολύ απότομα, όπως συνήθιζε να κάνει η Sony παλιότερα στις Gamescom.
Ποια games δεν είδαμε; Πολλά. Το πολυδιαφημισμένο Dreams της Media Molecule, το Final Fantasy VII Remake και το Left Alive από Square Enix (τι να κάνει άραγε κι αυτή η ψυχή; και τα δύο exclusives) και βέβαια νέους τίτλους. Σίγουρα η Naughty Dog είναι απασχολημένη με το νέο The Last of Us, αλλά για παράδειγμα τι κάνουν εταιρείες ανάπτυξης όπως η Guerilla; Μήπως η Sony ετοιμάζει PS5 exclusives και αποφάσισε να κατέβει στην E3 "στο ρελαντί" και χωρίς κάποια νέα ανακοίνωση; Σε κάθε περίπτωση από όσα είδα σήμερα ξεχωρίζω μακράν Death Stranding και The Last of Us: Part II, αλλά τα υπόλοιπα μου φάνηκαν παγερά αδιάφορα. Το Ghost of Tsushima ξέρω από τώρα ότι θα έχει fans, κυρίως όσους αγαπούν την ασιατική κουλτούρα.
Το Spider-Man ήταν εντελώς scripted και με καθαρά free-flow σύστημα μάχης και δεν περιμένω κάτι το τρομερό από αυτό. Κατά τα άλλα το PlayStation VR στον κάλαθο των αχρήστων. Κάνει μπαμ ότι η FromSoftware πήρε χρήμα για να φτιάξει τίτλο για PS VR. Η Virtual Reality τεχνολογία δεν υποστηρίζεται ούτε από την αγορά και κατ' επέκταση ούτε από τους developers οπότε βγαίνω αληθινός.
Δείτε επίσης τις εντυπώσεις μας για τις συνεντεύξεις τύπου της 3ης και 4ης ημέρας στο σημερινό μας βίντεο: