Gravity Rush 2 review
To Gravity Rush αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα μου games στο PS Vita, καθώς θεώρω ότι ελάχιστες κυκλοφορίες αξιοποιούσαν και αναδείκνυαν το hardware της κονσόλας, όσο η δημιουργία της Japan Studio. Για να είμαι ειλικρινής λοιπόν περίμενα το sequel του και έτρεφα προσδοκίες για κάτι καλύτερο.
Κατά την άποψή μου ορθώς οι developers προσπάθησαν να διορθώσουν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο Gravity Rush και σε πολλούς τομείς μάλιστα τα κατάφεραν. Το Gravity Rush 2 διαθέτει ένα πολύ πιο ενδιαφέρον σενάριο με πιο "σφιχτή" πλοκή και δίνει αρκετές απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτηματικά του προκατόχου του. Εν τω μεταξύ, ο κόσμος του είναι 2.5 φορές μεγαλύτερος, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες βασικές, αλλά και προαιρετικές αποστολές. Επίσης, εδώ συναντάμε για πρώτη φορά asynchronous multiplayer στις Mining, Treasure Hunt και Challenge missions.
Παρά τα θετικά αυτά στοιχεία όμως κάποια προβλήματα παραμένουν. Το σύστημα μάχης παραμένει αναιμικό, χωρίς το απαραίτητο βάθος. Οι προσθήκες των Jupiter και Lunar styles και οι νέες κινήσεις που φέρνουν με την σειρά τους κρίνονται εύστοχες, αλλά δεν αρκούν για να γείρουν την πλάστιγγα. Όπως και να έχει πάντως, παρά τα όποια ατοπήματα έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά αξιόλογο game που θα ικανοποιήσει τόσο τους φίλους της σειράς, αλλά και όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά μαζί της.