Ο Zach Cregger, σκηνοθέτης του Resident Evil, δηλώνει ότι δεν θα κάνει ξανά ταινία franchise
Ο σκηνοθέτης Zach Cregger ετοιμάζει μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες video game του 2026, το Resident Evil, αλλά μην περιμένετε να κάνει άλλη ταινία βασισμένη σε franchise ξανά.
Μιλώντας στο Deadline
, ο Cregger είπε: “Κάνω αυτό [Resident Evil], και αυτό είναι για μένα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλα franchises.”
Γιατί; Είπε ότι είναι επειδή θέλει να “γράψει ό,τι θέλει να γράψει,” αντί να ακολουθεί την ιστορία και την παράδοση ενός συγκεκριμένου franchise.
“Δεν θέλω να γράψω κάτι όπου πρέπει να βεβαιωθώ ότι επισημαίνω διάφορα δεδομένα για να ικανοποιήσω το Χ. Απλά θέλω να ικανοποιήσω εμένα,” είπε.
Ο Cregger είπε ότι ο “μόνος λόγος” που το Resident Evil είχε νόημα για αυτόν ήταν επειδή είναι μεγάλος θαυμαστής των games και είχε μια ιδέα που πιστεύει ότι είναι πρωτότυπη γι' αυτό.
“Νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι φοβερή, και ελπίζω να ικανοποιεί τους θαυμαστές γιατί είμαι θαυμαστής και ελέγχω τις δικές μου επιθυμίες. Κάνω την ταινία Resident Evil που εύχομαι να υπήρχε, έτσι μπορώ να το κάνω με καθαρή καρδιά και καθαρή συνείδηση και να μην νιώθω ότι με εκμεταλλεύεται κάτι περίεργο στη βιομηχανία,” είπε.
Ο Cregger διευκρίνισε επίσης σχόλια που είχε κάνει προηγουμένως σχετικά με την ιστορία του για την ταινία Resident Evil. Κάποιοι είχαν θεωρήσει ότι αυτό που εννοούσε ο Cregger όταν είπε ότι είχε μια πρωτότυπη ιστορία για το Resident Evil ήταν ότι έγραψε μια ιστορία και μετά κόλλησε το όνομα Resident Evil σε αυτή. Αυτό δεν ισχύει ακριβώς.
“Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι μια πρωτότυπη ιστορία, αλλά είναι ακόμα μια ιστορία Resident Evil. Δεν παίρνω μια ιστορία από τα games
·
αυτό σημαίνει,” είπε.
Κάτι άλλο που μπορεί να έπεισε τον Cregger να υπογράψει για να γράψει και να σκηνοθετήσει το Resident Evil ήταν τα χρήματα–αναφέρθηκε ότι πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια.
Ενώ ο Cregger μπορεί να έχει τελειώσει με τις ταινίες franchise, είναι
συνδεδεμένος για να συν-γράψει την επερχόμενη ταινία Siren Head
. Η επόμενη ταινία του Cregger είναι το The Flood, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στο βαθύ διάστημα.
Το Resident Evil θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 18 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου στην ιστορία της σειράς ταινιών.